Mile, ajd' povedi kolo..
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Mile, ajd' povedi kolo..
rekoh ja..zeznuti su ovi u 'najboljim zlatnim godinama'.. :D iz rova,iz rova,ero..:PEro wrote:Na juriš muških? Morao sam, sorry, ćerce...inače bi štos bio nepotpun.maggie13 wrote:hehe,e,na to ja racunam...B-)Ero wrote:Po ugledu na Israel? I kod Kurda je dalo fantastične rezultate...maggie13 wrote:
ja sam uvijek imala jasan stav da se vojni rok ne smije ukinuti..teska vremena,trebalo bi i zene pozivat.
Znaš muške kakvi su, kad ženske počmu jurišati, onda muški kažu "Nemojte vi, mi ćemo..."...
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Vi ratujte a ja ću čekat rasplet situacije.RayMabus wrote:Meni je ideološki bliži kalifat nego emanicpacija tako da se ja neću borit za Evropu al neću ni za islam jer sam scientolog. Hebe me se. Ratujte.
FRANCUSKE zračne snage večeras su bombardirale sirijski grad Raqqu, uporište Islamske države.
U napadima su potpuno uništili zapovjedništvo i trening kamp Islamske države, tvrdi francusko ministarstvo obrane, javlja AFP.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/francuska-odmazda-bombardirali-uporiste-isa-razorili-im-zapovjednistvo-i-trening-kamp/856127.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
nema tu dileme..kalas je zakon.:Dmichaellcmacha wrote:megi, ne bi to išlo sa "vezom" nećemo se boriti u rovovima nego na malo bližim odstojanjima.... tako da ćeš ili s kalašom po grincajg ili bježanija, s tim da treba uzet u obzir da su manje više sve odstupne rute već kontaminirane.... tak da............maggie13 wrote:spremna sam na sve..tako me ucili,mislit unaprijed..:DLeviathan2 wrote:nemam blage znas li, pitao sam, ako neznas onda ucit odmah, maramix ce ti pomoci, mozda se najdemo u rovu jednog dana :Dmaggie13 wrote:a,sto ti mislis,znam li?;)Leviathan2 wrote:megy, jel ti znas rukovat puskom?maggie13 wrote:ja sam uvijek imala jasan stav da se vojni rok ne smije ukinuti..teska vremena,trebalo bi i zene pozivat.Leviathan2 wrote:bla bla bla, pjevanje pjesmica nikog nije spasilo , eventualno ako se izgubi u mraku pa ga cuju, sve ostalo je pljuc, treba obnovit zahrdjalo znanje iz rukovanja oruzjem plus apgrejdat znanje novih tehnika, dolaze zanimljiva vremena, a francuzi su ostali bez muda odavnomaggie13 wrote:poziv na obranu.Ero wrote:Aux armes citoyens
Formez vos bataillons
Marchons, marchons
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons
Oz'arm situajen
Forme vo batajon
Maršon, maršon
K'en san' empir
Abrev no'sijon.
Nova eu himna.
U rovu tesko..ja bih bila veza,vi,decki,u te 'zemljane'aktivnosti..:D
2014-04-12
Naravno, tako sam i mislio. Zakopavanje u rovove nikad nije donijelo rezultata...U napad, u napad...maggie13 wrote:rekoh ja..zeznuti su ovi u 'najboljim zlatnim godinama'.. :D iz rova,iz rova,ero..:PEro wrote:Na juriš muških? Morao sam, sorry, ćerce...inače bi štos bio nepotpun.maggie13 wrote:hehe,e,na to ja racunam...B-)Ero wrote:Po ugledu na Israel? I kod Kurda je dalo fantastične rezultate...maggie13 wrote:
ja sam uvijek imala jasan stav da se vojni rok ne smije ukinuti..teska vremena,trebalo bi i zene pozivat.
Znaš muške kakvi su, kad ženske počmu jurišati, onda muški kažu "Nemojte vi, mi ćemo..."...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
to i mislim, kakva vremena dolaze bolje imat u kucnoj kolekciji neki kalas i znat rukovat s njim ako muza nema doma, u mom plemenu vec od 12 godine pocinej ucenje rukovanja, sa napunjenih 13 prvo bojevo gadjanje, nema razlike musko zensko, svi,michaellcmacha wrote:na stranu zajebancija, ali definitivno će rukovanju kalašem morat pristupiti i žene, ako ništa bar one koje će željeti zaštiti svoje potomstvo... islamdžije nemaju baš pretjeranog obzira spram nevjerničkog okota....Leviathan2 wrote:nemam blage znas li, pitao sam, ako neznas onda ucit odmah, maramix ce ti pomoci, mozda se najdemo u rovu jednog dana :Dmaggie13 wrote:a,sto ti mislis,znam li?;)Leviathan2 wrote:megy, jel ti znas rukovat puskom?maggie13 wrote:ja sam uvijek imala jasan stav da se vojni rok ne smije ukinuti..teska vremena,trebalo bi i zene pozivat.Leviathan2 wrote:bla bla bla, pjevanje pjesmica nikog nije spasilo , eventualno ako se izgubi u mraku pa ga cuju, sve ostalo je pljuc, treba obnovit zahrdjalo znanje iz rukovanja oruzjem plus apgrejdat znanje novih tehnika, dolaze zanimljiva vremena, a francuzi su ostali bez muda odavnomaggie13 wrote:poziv na obranu.Ero wrote:Aux armes citoyens
Formez vos bataillons
Marchons, marchons
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons
Oz'arm situajen
Forme vo batajon
Maršon, maršon
K'en san' empir
Abrev no'sijon.
Nova eu himna.
bilo bi k'o naMaginot liniji..:-oEro wrote:Naravno, tako sam i mislio. Zakopavanje u rovove nikad nije donijelo rezultata...U napad, u napad...maggie13 wrote:rekoh ja..zeznuti su ovi u 'najboljim zlatnim godinama'.. :D iz rova,iz rova,ero..:PEro wrote:Na juriš muških? Morao sam, sorry, ćerce...inače bi štos bio nepotpun.maggie13 wrote:hehe,e,na to ja racunam...B-)Ero wrote:Po ugledu na Israel? I kod Kurda je dalo fantastične rezultate...maggie13 wrote:
2014-04-12
Francuska odgovara - bombardovala Islamsku državu
Francuski borbeni avioni izveli su večeras do sada najobimniji napad na mete Islamske države u Siriji, tačnije u uporištu ekstremista Raki.
Izvor: B92, Tanjug nedelja, 15.11.2015. | 22:00
Napad je usledio dva dana posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
"U napadu, koji je istovremeno pokrenut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jordana, učestvovalo 10 borbenih aviona, a bačeno je 20 bombi", navelo je francusko Ministarstvo odbrane.
Operacija je pokrenuta u saradnji sa američkim snagama i tokom udara pogodjeni su komandni i regrutni centar džihadista, skladište municije i kamp za obuku boraca, kaže se u saopštenju francuskog ministarstva, preneo je Rojters.
Vive la France!
Francuski borbeni avioni izveli su večeras do sada najobimniji napad na mete Islamske države u Siriji, tačnije u uporištu ekstremista Raki.
Napad je usledio dva dana posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
"U napadu, koji je istovremeno pokrenut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jordana, učestvovalo 10 borbenih aviona, a bačeno je 20 bombi", navelo je francusko Ministarstvo odbrane.
Operacija je pokrenuta u saradnji sa američkim snagama i tokom udara pogodjeni su komandni i regrutni centar džihadista, skladište municije i kamp za obuku boraca, kaže se u saopštenju francuskog ministarstva, preneo je Rojters.
Vive la France!
2014-04-23
Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
2014-04-23
auu jebote, sad ce u raki poskupjeti kruhbogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
Da , poslat će ih al neće prvo ić direkt na SIriju nego kako imaju bazu u Jordanu sad će upast prvu u Irak i pomoć iračkoj vojsci da sredi ISIL u Iraku i dođe od granica sa Sirijom i onda im je lakše i sa legionarima krenit i na IS u Siriji.Ero wrote:Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Mislim da je Napoleon jednom prilikom izjavio : " Tvrđave i ženske se osvajaju isključivo na juriš."maggie13 wrote:bilo bi k'o naMaginot liniji..:-oEro wrote:Naravno, tako sam i mislio. Zakopavanje u rovove nikad nije donijelo rezultata...U napad, u napad...maggie13 wrote:rekoh ja..zeznuti su ovi u 'najboljim zlatnim godinama'.. :D iz rova,iz rova,ero..:PEro wrote:Na juriš muških? Morao sam, sorry, ćerce...inače bi štos bio nepotpun.maggie13 wrote:hehe,e,na to ja racunam...B-)Ero wrote:Po ugledu na Israel? I kod Kurda je dalo fantastične rezultate...maggie13 wrote:
Trebao bi nam sad jedan Napoleon, kao ozeba sunce.Onaj Niskozemac (Holand) nije baš pravi izbor.
2014-04-23
Njih sveukupno 7000 ...no nis bolje i nemaju....Ero wrote:Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
Guest- Guest
5 djelatnih brigada, plus pozadinci? Pregaze Siriju i Irak za manje od tjedan dana.bogomdani wrote:Njih sveukupno 7000 ...no nis bolje i nemaju....Ero wrote:Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
2014-04-23
a,to je ono 'op il'trop'..na rizik..nekad treba i mrezu plesti..8-)Ero wrote:Mislim da je Napoleon jednom prilikom izjavio : " Tvrđave i ženske se osvajaju isključivo na juriš."maggie13 wrote:bilo bi k'o naMaginot liniji..:-oEro wrote:Naravno, tako sam i mislio. Zakopavanje u rovove nikad nije donijelo rezultata...U napad, u napad...maggie13 wrote:rekoh ja..zeznuti su ovi u 'najboljim zlatnim godinama'.. :D iz rova,iz rova,ero..:PEro wrote:Na juriš muških? Morao sam, sorry, ćerce...inače bi štos bio nepotpun.maggie13 wrote:hehe,e,na to ja racunam...B-)Ero wrote:Po ugledu na Israel? I kod Kurda je dalo fantastične rezultate...maggie13 wrote:
Trebao bi nam sad jedan Napoleon, kao ozeba sunce.Onaj Niskozemac (Holand) nije baš pravi izbor.
Taj je samo sa zenama aktivan..tvrđave slabije..:D
2014-04-12
o tom po tom...nemaju bas oni teskog oklopa za proboj na terenu...nisu oni bas za ovakva shranja niti kreirani,nego kao jedinice za posebne namjene UZ REGULARNU VOJSKU...Ero wrote:5 djelatnih brigada, plus pozadinci? Pregaze Siriju i Irak za manje od tjedan dana.bogomdani wrote:Njih sveukupno 7000 ...no nis bolje i nemaju....Ero wrote:Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
Guest- Guest
Uh, jbte, hoćeš reći da toga vrancuzi nemaju pun qratz?bogomdani wrote:o tom po tom...nemaju bas oni teskog oklopa za proboj na terenu...nisu oni bas za ovakva shranja niti kreirani,nego kao jedinice za posebne namjene UZ REGULARNU VOJSKU...Ero wrote:5 djelatnih brigada, plus pozadinci? Pregaze Siriju i Irak za manje od tjedan dana.bogomdani wrote:Njih sveukupno 7000 ...no nis bolje i nemaju....Ero wrote:Francuska ulazi s legionarima na teren...Moja osobna procjena.bogomdani wrote:wov..!!! 20 bumbi...
2014-04-23
ako su ko ovi specijalci što su spašavali ljude u dvorani, onda su prdnuli na rosu...
2015-08-08
Vive la šipak, sad kad su ih opekli, glume nešto, a koga su dosad podržavali i opremali... govna.Ero wrote:Francuska odgovara - bombardovala Islamsku državu
Vive la France!
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Vive la šipak, sad kad su ih opekli, glume nešto, a koga su dosad podržavali i opremali... govna.Ero wrote:Francuska odgovara - bombardovala Islamsku državu
Vive la France!
podržavali su i dalje podržavaju FSA, jer FSA mašu zastavama iz kolonijalne Sirije kojom su upravljali Francuzi.
Naravno napadi Francuza su odkurca, čitam na nekim forumima da su pogodili "ništa" kao što je bilo i očekivati. Ono što se moglo uništiti iz zraka, to su uništili Ameri a ako je šta ostalo, dokrajčili Rusi.
ISIL se skriva u podrumima civilnih zgrada, i transportiraju među civilnim autima..
Oni će kao "bombardirati ISIL" (imat će još manje efekta nego Rusi, Rusi doduše su podrška i snagama u borbi, tu je jedini efekt bombardiranja), a nastavit će podržavati FSA kao i do sada. Ukratko jedno veliko ništa, mediji sada puhaju "stiže osveta, krenilo je, francuzi uništili komadni centar ISILa, uništili vojarne ISILa", isto je pisalo i za ruske napade, doduše rusi su mooožda i nešto pogodili, ali Francuzi neće ništa... nakon što ih ameri i koalicija šiba godinu dana, pa ih rusi mlate misec dana, šta vi mislite da ćete tek tako uništiti iz zraka "Komadni centar ISILa"? onda bi ispalo da Ameri(ili Rusi) nisu ništa radili
Guest- Guest
Pa da jbt, prvo uhvate lika da bi ga pustili i on pobije onolike ljude, drugi im pobjegne iz pritvora, i onda ona blamaža traljave policije...pa tog Hollandea treba na sud zbog veleizdaje, ni manje ni više...
Guest- Guest
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Crolinda, ajd povedi kolo...
» Odjebi pederčino usrana i povedi svog Komšića sa sobom kojeg si podržao na onom sastanku EU 20.02.2022 godine a Hrvatskoj rekao da odjebe
» prognoze 1. kolo
» prognoze 2. kolo
» prognoze 3. kolo
» Odjebi pederčino usrana i povedi svog Komšića sa sobom kojeg si podržao na onom sastanku EU 20.02.2022 godine a Hrvatskoj rekao da odjebe
» prognoze 1. kolo
» prognoze 2. kolo
» prognoze 3. kolo
Page 5 of 7