ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća - Page 7 Empty Re: Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća

Post by Guest 19/6/2019, 21:56

veber wrote:
Gnječ wrote:
veber wrote:
Gnječ wrote:
kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...

ma di ti nađeš takve bolide da mi je znat?
naruči farbanje stana u zagrebu.

nemam stan u agramu.
eto, neka sreća.
ali te u principu ožene.

ja si stan farbam sam. imam mota i za to mnogima sam farbao stanove onako za zajebanciju i malu pinku to je vrlo kreativan posao vani cijenjen ima zilion načina kako ofarbati zidove samo mašta je granica i naravno znanje o bojama i nijansama koja boja s kojom ide a koja ne ima tu da se uči poprilično. fora je kad trebaš restaurirati stare štukature i sve to dovesti u originalno stanje.  jebote, soboslikar ili pitur ti je u Italiji umjetnost svaki pitur je umjetnik. ovdje su svi daltonisti kuže se u boje i dizajn ko marica u krivi kurac.

Guest
Guest

Back to top Go down

Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća - Page 7 Empty Re: Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća

Post by Guest 19/6/2019, 22:00

vili40 wrote:
Gnječ wrote:
vili40 wrote:svašta je tu napisano ali dobro,nitko nije kriv po milijunti puta nego pohlepni radnik kojeg ganjaju čitav mjesec od jutra do večeri sa jednim slobodnim danom u mjesecu za 6 tisuća kuna i još ga smjeste u staju i sam se mora hranit.Sad ih ovi iz vana koštaju više a to su i sami priznali sa osmjehom na licu,eto novci se našli.
Loša vijest za uhljebe i ostale parazite na državnoj naotečenoj sisurdi:Na recimo 50.000 stranih radnika ako mjesečno ušparaju i kasnije odnesu kući 5.000 kuna je 250 miliona kuna mjesečno ili oko 3 milijarde kuna godišnje koje će izbjeći PDV,no što je barabi za kilu uši.To je tek prva posljedica a ima ih još...

pa znamo da su novopečeni komunistički kapitalisti  zasrali sve napravili svoju malu oazu iz koje su potjerali sve koji im smetaju i mogli biti ugroza navika im je da izrabljuju radnike nabijaju cijene i marže u nebesa ekstraprofit na turbo. ali sve ima kraj. jedino neznam zašto se Kaya zakačila za neke bolide očito ima traume sa radnicima ili misli  da je ona viši stalež i da radnik vulgaris  nesmije biti plaćen više nego pravnik.. božesačuvaj.
prave posljedice teških mućki i lopovluka još od privatizacije svi mi skupa još nismo osjetili u punoj veličini.Ide to polako ali bespovratno tako da izgleda nikad nećemo ne samo postati druga švicarska nego ćemo se boriti za opstanak u četvrtoj europskoj jugoistok.

čekaj da se rvati probude kad tresnu dupetom u pod možda im se resetira.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 19/6/2019, 22:09

sobu od kćeri sam s njom pitura u žutozlazno, na jednom je zidu iscrtala planine, ptičurine i oblake. na drugom zidu kao tehnička osoba morao sam iscrtati pazle, a kako sam jako dobar grafičar iskopčao sam boju i iscrtao pazle. sada na svim spojevima zida i stropa ima pazl uzorak. a kao potpis autora ima jedan komad plavih.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Noor 19/6/2019, 22:38

prckov wrote:
kaya wrote:
prckov wrote:
kaya wrote:
prckov wrote:
vi bi ko debili da vam drzava vodi biznis i misli za vas I dovodi vam radnike jer jadni gazed hoce para pa placu
nije ni cudo da ste tu di jeste
nemate pojma koliko ih ovdje bankrotira ako nisi sposobni
ili prebace na drugi biznis
u vas bi gazed bili gazed al da im drzava bude mama
Pa ne bi ljudi da im nitko dovodi radnike al ne bi ni da im zabranjuju to, jel pošteno? Ne mora im ih mama ili drzava dovesti ali ne moze ni braniti
naravno da ne moze, nisu oni drzava niti drzavni apparat da uvode u drzavu kaoga hoce I kad im se digne
a ne dovode ih samo sebi nego I drugima, zasto bi drugi imali sutra probleme ili njihova djeca da bi pojedinci punili dzepove
 zato sto biznis bata nije sposoban da plati I time privuce radnike
nek ide u irsku ako ne moze poslovat tu di je
granice su I za njega otvorene
Pa sto si ti onda otisao u drugu drzavu? Sto bi ti mogao u gdje god vec jesi a tu bi zabranjivao?
ne bi ja zabranjivo nista jer nisam tu, nego mislim da bi ako ih se pita vecina hrvata u hrvatskoj zabranila
a paralela samnom bi ti imala veze kad bi ja otvorio firmu ovdje I sebi uvezo radnike iz indije da ih platim kospicama a drzavu ko jebe
a doso sam po drzavnom programu a ne po pozivu I volji nekog biznis bate kojem je domaca radna snaga preskupa pa tako I nedostupna
ne, nego je nema pa silom prilika uzima strance koje placa i vise nego svoje ljude
živ primjer imam pred očima svaki dan...albance i turke (najam radne snage preko firme) placa vise nego domace

2017-10-06

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/6/2019, 22:39

AssadNaPodmornici wrote:RH = Čardak. 

Maramih dao sve za Hrvatsku, proveo godine na fronti, ranjavan, mora djecu slati u Njemačku.
U istovrijeme u njegovom kraju država za koju je ratovao uvozi pakistance i somalijce, i gradi im stanove, nudi poslove i tako dalje.

a metildu i ekipu boli kurac, njima je glavni problem maramih koji je malo kritizirao crkvu(koja realno podržava ove usrane trendove i današnja katolička crkva je anti-hrvatska organizacija) i sada je on od ekipe koja nije rođena uopće u RH , proglašen "yugoslovenom".  :) jebena država
ma nisam ja kritizirao Crkvu nego sam nešto bzvz opsovao, i istina od rata na ovamo poprilično a i počesto znam opsovati i ovdje ali i u reali... ali to je ajmo reći ispušni ventil, jer po meni bolje i to nego da nekom isteram zubalo s pajserom. inače interesantno je da baš tu kod mene ima likova koji su zagriženi hspovci i katolici ali nekako su uspjeli zbog drugih pririteta eskivirati sudjelovanje u DR, uglavnom su bili "premladi" sa 23-25 godina, ili su "studirali" ili su otišli tih godina kod rodbine u  švabiju...

što se tiče ovih pakija i ostalih, sjetimo se ekipe kojaa je ovdje tvrdila da svi ti ljudi uopće nemaju namjeru uopće ostati u rh, ali su zaboravili primijetiti iako su znali, da će tih dolazaka i prolazaka a evo i ostanka biti u nekoliko navrata.... interesantno imam nekih poznanika i iz cazina i iz bihaća muslimana i oni svi s jedne strane imaju razumijevanje za te ljude ali nikako im se ne sviđa solucija da ti ljudi ostanu živjeti u njihovoj sredini... i da eto njima se grade i uređuju stanovi, dobivat će 1500 kuna po članu ili i više ako je samac ili dvoje... jbg prvo socijalno i egzistencijalno moraš zbrinuti svoj narod (građane) do zadnjeg člana, a tek onda možemo glumiti filantrope za ekipu iz pakistana i okolice

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/6/2019, 23:20

veber wrote:sobu od kćeri sam s njom pitura u žutozlazno, na jednom je zidu iscrtala planine, ptičurine i oblake. na drugom zidu kao tehnička osoba morao sam iscrtati pazle, a kako sam jako dobar grafičar iskopčao sam boju i iscrtao pazle. sada na svim spojevima zida i stropa ima pazl uzorak. a kao potpis autora ima jedan komad plavih.
Lijepo.

....

Baš san fino ubija oko sve do maloprije. Sad će kafica pa noćarenje.

PS : Još pričate o domaćoj radnoj snazi ? Domaće radne snage nema za teške fizičke poslove. Moraš uvozit.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 19/6/2019, 23:32

Maramih dao sve za Hrvatsku, proveo godine na fronti, ranjavan, mora djecu slati u Njemačku.
U istovrijeme u njegovom kraju država za koju je ratovao uvozi pakistance i somalijce, i gradi im stanove, nudi poslove i tako dalje.

a metildu i ekipu boli kurac, njima je glavni problem maramih koji je malo kritizirao crkvu(koja realno podržava ove usrane trendove i današnja katolička crkva je anti-hrvatska organizacija) i sada je on od ekipe koja nije rođena uopće u RH , proglašen "yugoslovenom".  :) jebena država

sto si ti jednostavna i ne bas preumna dusa...ali hajde..

do jucer si srao po borcima,ovima i onima nakon WW2,a sad snishodljivo pojednostavljujes i preokreces pricu naglavacke..

srao si po šatorasima,uhljebima,i svima na drzavnoj sisi..sad se jednom klizavo uvlacis u guzicu,kao da nitko drugi nije rizikovao glavu za tu nezahvalnu drzavu i narod..

to sto neuki kreteni radi svog ega nastancaju djecu,koju kasnije nisu sposobni izvesti na pravi put,nego im pozele Bozju pomoc(tim rjecima) i na kraju sirotani zavrse na najtezim poslovima,nije kriva niti jedna drzava,nego covjek realno mora svoje mogucnosti procjeniti..i bolje napraviti jedno cestito,pa mu dati podrsku kroz skole i studije,i da postigne sto vise,nego nastancati jadnike,koji ce ti kasnije pljuvati po grobu..

crkva,sto reci..??cine je ljudi,narod,nacija,..dakle,VI krvlju i mesom,i sto onda kritikujes,kada si i sam u tom djiru,samo puno minornijem,gdje se vrti sitnis,ali filozofija je ista..poanta je da bi i ti radio isto sto i Crkva,da mozes da imas tu snagu..no nemas zato i lajes..mijenjas pricu,kao znojne čarape...
a da je ovaj lik,jugosloven,vidi se od glave do pete...ne uznam kako je samo nakon WW2 kad su svi gubili svoja privatna vlasnistva i zemlju,njegova obitelj izisla obogacena za veliku parcelu zemlje i pride postenim komadom sume...zanimljivo zar ne??
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 19/6/2019, 23:42

RayMabus wrote:
veber wrote:Lijepo.
pa je, ako mala da dozvolu bum objavio.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by darth_vader 19/6/2019, 23:53

AssadNaPodmornici wrote:prckov je u pravu.

Hrvatska je croni kapitalizam, ili rodijački kapitalizam, državni kapitalizam/socijalizam, i takav sustav. mi nismo slobodno tržište kao USA. 

kod nas je do sada postojalo tržište rada, ali ne i tržište poslodavaca.  dakle zbog državnih regulacija i ograničavanja businessa( -po ekonomskim slobodama smo čak iza jebene vukojebine srbije zato tamo niču tvornice zadnje vrijeme i srbija bi nas po nekim pokazateljima čak mogla i sustići do 2030, ukratko zbog svega toga naši poslodavci i nisu imali neku konkurenciju, jer državne regulacije i veze i poznanstva onemogućuju drugim Hrvatima da se bave businessom a kamo li ne Njemcima da otvore tvornicu. Zato je cijelo vrijeme bila nepovoljna situacija za radnika. Jer sa jedne strane poslodavci imaju monopol, a ovdje je bila "neograničena ponuda" rada. 

I naravno iselilo se 500 000 ljudi, to bi bilo kao da iz Amerike u roku 10ak godina utekne 40 milijuna stanovnika , eto to se nama desilo. Naravno ništa se nije promjenilo, poslodavci su i dalje gamad, stranih firmi nema, ali ostalo je toliko malo radnika, da ovo malo što je ostalo, počinje im rasti plaće.  i ova gamad poslodavci koji posluju u zaštićenom tržištu, konačno su osjetili efekt kapitalizma, dakle ono što je normalno u njemačkoj i americi da se cijelu povjest tamo kapitalisti natječu između sebe i za radnike, naši su odmah počeli kukati i nabrajati.. i onda država odjedanput miče regulacije i uvozimo muslimane iz trećeg svijeta koji su skuplji od domaćih radnika, da bi isti ti nesposobni poslodavci ostavili svoj poslovni model - umjesto da propadnu loši poslodavci .

naravno , opet su glupe usporedbe sa njemačkom. njemačka je kapitalistička zemlja, tamo ima puno firmi i posla ima, i tamo su poslodavci 95% super jer u cijeloj njemačkoj povjesti poslodavci su morali biti super da bi dobili kvalitetnog radnika, kod nas je 80% gamad jer nisu uopće poslovali na slobodnom tržištu nego na nekom kartelu.  tek zadnje dvije godine su osjetili šta znači imati tržište rada ali i tržište poslova, i sada odjedanput kuku-lele. a 30godina koriste privilegije, dok radnici 30godina puše kurac. i izgleda da će nastaviti

:cru
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya 20/6/2019, 00:00

E a ljudi, zasto vi morate biti izrabljeni radnici, pa budite poslodavci , nije to zabranjeno. Otvoris biznis, dignes kredit i nades radnike, mozete im dati i norvesku placu, nitko ne brani..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by veber 20/6/2019, 00:14

kaya wrote:E a ljudi, zasto vi morate biti izrabljeni radnici, pa budite poslodavci , nije to zabranjeno. Otvoris biznis, dignes kredit i nades radnike, mozete im dati i norvesku placu, nitko ne brani..
meni super kod nijemca. ne brinem, ne plaćam, ne zajebavam se.
gazda više zabrinut za moju bivšu od mene. dovukel bi ju u njemačku, a ja mu velim da ja onda idem nazad.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 20/6/2019, 00:59

kaya wrote:E a ljudi, zasto vi morate biti izrabljeni radnici, pa budite poslodavci , nije to zabranjeno. Otvoris biznis, dignes kredit i nades radnike, mozete im dati i norvesku placu, nitko ne brani..

nešto drugo je tu po srijedi.

Dvije trećine poslodavaca nije uopće tražilo domaćeg radnika

...U pripremi je Zakon o stracima koje vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a mi pomažemo s razvojem modela. Upozorio sam na anomaliju. Uparili smo statistiku MUP-a i Zavoda za zapošljavanje. Više od 70 posto poslodavaca nije uopće pokušalo naći domaćeg radnika. Uvodi se obveza da poslodavac najprije mora oglasiti posao na Zavodu, probati naći domaćeg radnika. Tek ako putem Zavoda ne može naći radnika, moći će ići na uvoz, objasnio je.

https://vijesti.hrt.hr/522236/dvije-trecine-poslodavaca-nije-uopce-trazilo-domaceg-radnika

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudim 20/6/2019, 13:56

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Guest 20/6/2019, 14:04

ti si pomahnitao..metilda ti se prividja na svakoj temi :D .. uostalom ova tvrdnja samo dokazuje da od moje teme hrvatska - cardak ni na nebu ni na zemlji nisi shvatio nista .. hrvatska se upropastava od svake vlade bilo lijeve bilo desne a sta bih ja sad morala ovdje plakati nad time kad svojim glasom ne mogu nista promijeniti.. i svadjati se sa forumskim trolovima kad svaka tema zavrsi na ad hominem "argumentaciji" 
na temi koju spominjes maramih nije komentirao crkvu nego je isticao svoje prijateljstvo s biskupom kosicem i zupnikom sa kojim je navodno komentirao moj stav o marihuani i pobacaju a ja sam kritizirala i kosica i zupnika..
vidis zbog takvih nepismenih budaletina kao sto si ti normalnu covjeku se ne da ni pisati na forumu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/6/2019, 14:17

uostalom sta kukas.. hrvatske zene pobace godisnje 10 puta vise ljudi nego sto je poginulih u DR..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 20/6/2019, 15:08

Doduše Metilda, jedno vrijeme si doista djelovala kao pripadnik čardaka te nekritički pisala o sadašnjoj garnituri, dapače čak je i gorljivo branila bez obzira na sve monstruozne nepravilnosti počinjene recimo i prilikom likvidacije Agrokora... i sam se smatram simpatizerom desnijih struja u politici pa tim više organski ne mogu podnijeti da se netko tako lakonski odnosi prema upropaštavanju velikog dijela vlastitog nacionalnog korpusa, a što posebno HDZ sustavno radi, još od rata naovamo... nitko od predaka mi nije bio u KPJ, dapače bili su i proganjani, za kruh zarađivali u pečalbi jer su bili nepoželjni zbog pripadnosti pogrešnoj vojsci u ww2... ali opet ne mogu reći da mi otac nije imao fer šansu, odškolovao se, bio upravitelj jednog sektora velike firme nekih desetak godina sve dok ga sadašnji HDZ-ovci nisu počeli ugnjetavati zbog između ostalog i navodnog nacionalizma pa im se lijepo zahvalio, postao zastupnik za dobar dio bivše države, jedne nakon rata prisilno ugašene firme... dovoljno je reći da je imao tada peterostruku sadašnju prosječnu plaću kao obični trgovački putnik i to od 1988. pa sve do rata... i dobro, nema veze, došao rat, njega načeo karcinom, zalihe se, jebi ga istopile, turizam nije krenuo, a on odjednom više nije adekvatan kadar za bilo što... gospodarstvo uništeno, što ratom, a što nasilnom privatizacijom i odjednom za ljude poput mog oca nije bilo mjesta za igdje. Bez magične iskaznice. A u HDZ se nije nikad učlanio iz istih principa zbog kojih ih i ja prezirem, jer su kameleonska stranka ljudi vrijednih svakog prezira, a nije da nije imao pozive za učlanjenje zbog brojnih poznanstva s tada utjecajnim ljudima, ali jebi ga, neki put je bitnije zadržati integritet i duševni mir. Nije čak nikog ni moljakao za zaposlenje jer je znao da si onda "njihov" igrač i da bez obzira na šporkice, moraš mučati... Uglavnom, ne svodi se sve na crno-bijelo kod ljudi koji dobiju organski osip pri spomenu na HDZ...neki im znaju korijenje i porijeklo, eto o tome se radi. Za SDP i slične monstruozne izrode kojima je problem u naziv stranke napisati čak i pridjev nacionalne pripadnosti, ne mislim ni u bunilu glasovati, ali HDZ ne podnosim jer su prodali priču o nekom tobož Hrvatsvu, neukima, nepismenima te ljudima koji nemaju elementarnog znanja o povijesti vlastitog naroda. I zato, kad ih braniš, ljudi ponekad iskoče iz tračnica. Jer znaju o kakvim se većinom protuhama radi. Uništili su ljudima duh, zagadili im osjećaj pripadnosti vlastitom narodu do te mjere da čak i Domovinski rat kroz prizmu HDZ-a zna poprimati gadljive dimenzije. Zasrali su debelo i to treba pošteno reći, pokupili su sve one najgore metode iz bivšeg sistema, a pozitivnog nisu implementirali ama baš ništa. Za SDP se zna da su mućak i zabrinjavajuće je da uopće imaju ikakav rejting nakon svega jer su u pitanju doslovce light četnici, ali upravo HDZ je taj koji je zabio nož u leđa opstanku svom vlastitom narodu. Eto.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 20/6/2019, 15:16

Yehudim wrote:

bože, koje sranje:)

on oće na mornarici, koja bi mogla generirati milijune, siditi na zidiću i piti pivu :)

dg. socijalizam

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 20/6/2019, 16:32

jasambrend wrote:Doduše Metilda, jedno vrijeme si doista djelovala kao pripadnik čardaka te nekritički pisala o sadašnjoj garnituri, dapače čak je i gorljivo branila bez obzira na sve monstruozne nepravilnosti počinjene recimo i prilikom likvidacije Agrokora... i sam se smatram simpatizerom desnijih struja u politici pa tim više organski ne mogu podnijeti da se netko tako lakonski odnosi prema upropaštavanju velikog dijela vlastitog nacionalnog korpusa, a što posebno HDZ sustavno radi, još od rata naovamo... nitko od predaka mi nije bio u KPJ, dapače bili su i proganjani, za kruh zarađivali u pečalbi jer su bili nepoželjni zbog pripadnosti pogrešnoj vojsci u ww2... ali opet ne mogu reći da mi otac nije imao fer šansu, odškolovao se, bio upravitelj jednog sektora velike firme nekih desetak godina sve dok ga sadašnji HDZ-ovci nisu počeli ugnjetavati zbog između ostalog i navodnog nacionalizma pa im se lijepo zahvalio, postao zastupnik za dobar dio bivše države, jedne nakon rata prisilno ugašene firme... dovoljno je reći da je imao tada peterostruku sadašnju prosječnu plaću kao obični trgovački putnik i to od 1988. pa sve do rata... i dobro, nema veze, došao rat, njega načeo karcinom, zalihe se, jebi ga istopile, turizam nije krenuo, a on odjednom više nije adekvatan kadar za bilo što... gospodarstvo uništeno, što ratom, a što nasilnom privatizacijom i odjednom za ljude poput mog oca nije bilo mjesta za igdje. Bez magične iskaznice. A u HDZ se nije nikad učlanio iz istih principa zbog kojih ih i ja prezirem, jer su kameleonska stranka ljudi vrijednih svakog prezira, a nije da nije imao pozive za učlanjenje zbog brojnih poznanstva s tada utjecajnim ljudima, ali jebi ga, neki put je bitnije zadržati integritet i duševni mir. Nije čak nikog ni moljakao za zaposlenje jer je znao da si onda "njihov" igrač i da bez obzira na šporkice, moraš mučati... Uglavnom, ne svodi se sve na crno-bijelo kod ljudi koji dobiju organski osip pri spomenu na HDZ...neki im znaju korijenje i porijeklo, eto o tome se radi. Za SDP i slične monstruozne izrode kojima je problem u naziv stranke napisati čak i pridjev nacionalne pripadnosti, ne mislim ni u bunilu glasovati, ali HDZ ne podnosim jer su prodali priču o nekom tobož Hrvatsvu, neukima, nepismenima te ljudima koji nemaju elementarnog znanja o povijesti vlastitog naroda. I zato, kad ih braniš, ljudi ponekad iskoče iz tračnica. Jer znaju o kakvim se većinom protuhama radi. Uništili su ljudima duh, zagadili im osjećaj pripadnosti vlastitom narodu do te mjere da čak i Domovinski rat kroz prizmu HDZ-a zna poprimati gadljive dimenzije. Zasrali su debelo i to treba pošteno reći, pokupili su sve one najgore metode iz bivšeg sistema, a pozitivnog nisu implementirali ama baš ništa. Za SDP se zna da su mućak i zabrinjavajuće je da uopće imaju ikakav rejting nakon svega jer su u pitanju doslovce light četnici, ali upravo HDZ je taj koji je zabio nož u leđa opstanku svom vlastitom narodu. Eto.

vidis, zbog boldanog a i zbog nerazumijevanja sto je na mojoj temi znacio cardak uopce nemam namjeru upustati se u neko opsirnije objasnjavanje.. pretpostavljam da je za tebe hdz bio kameleonski i kada je bio zigosan kao stranka opasnih namjera.. ja uglavnom idem protiv mainstream misljenja a misljenje koje je prevladavalo na forumu je ono koje je velicalo jugoslaviju i sdp.. ono na sto sam tada htjela ukazati su dvostruka mjerila od lijevih cardakovaca koji ne vide grijehe svoje garniture.. i to bi bilo to..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by immortal 20/6/2019, 16:35

Noor wrote:
prckov wrote:
kaya wrote:
prckov wrote:
kaya wrote:
Pa ne bi ljudi da im nitko dovodi radnike al ne bi ni da im zabranjuju to, jel pošteno? Ne mora im ih mama ili drzava dovesti ali ne moze ni braniti
naravno da ne moze, nisu oni drzava niti drzavni apparat da uvode u drzavu kaoga hoce I kad im se digne
a ne dovode ih samo sebi nego I drugima, zasto bi drugi imali sutra probleme ili njihova djeca da bi pojedinci punili dzepove
 zato sto biznis bata nije sposoban da plati I time privuce radnike
nek ide u irsku ako ne moze poslovat tu di je
granice su I za njega otvorene
Pa sto si ti onda otisao u drugu drzavu? Sto bi ti mogao u gdje god vec jesi a tu bi zabranjivao?
ne bi ja zabranjivo nista jer nisam tu, nego mislim da bi ako ih se pita vecina hrvata u hrvatskoj zabranila
a paralela samnom bi ti imala veze kad bi ja otvorio firmu ovdje I sebi uvezo radnike iz indije da ih platim kospicama a drzavu ko jebe
a doso sam po drzavnom programu a ne po pozivu I volji nekog biznis bate kojem je domaca radna snaga preskupa pa tako I nedostupna
ne, nego je nema  pa silom prilika uzima strance koje placa i vise nego svoje ljude
živ primjer imam pred očima svaki dan...albance i turke (najam radne snage  preko firme) placa vise nego domace
znači ima budala koje vjeruju u to
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by kaya 20/6/2019, 16:36

Gnječ wrote:

nešto drugo je tu po srijedi.

Više od 70 posto poslodavaca nije uopće pokušalo naći domaćeg radnika. Uvodi se obveza da poslodavac najprije mora oglasiti posao na Zavodu, probati naći domaćeg radnika. Tek ako putem Zavoda ne može naći radnika, moći će ići na uvoz, objasnio je.

https://vijesti.hrt.hr/522236/dvije-trecine-poslodavaca-nije-uopce-trazilo-domaceg-radnika

Sad ću ti ja reći što je tu posrijedi. Poslodavci znaju ono što ministar rada (kakva tragikomedija) ne zna,  zato što je od prvog radnog dana uhljeb u institutima, fakultetima i ministarstvima gdje je utukao jedno 25 godina staža.
Ova skupina ovdje nije za tržište rada odavno i više niti nitko ne traži tamo radnike kao što ne ideš u cigansko naselje tražiti radnike tako ne ideš niti na burzu. Dok su imali obvezu javljati se na natječaje zamolili bi poslodavce  da kažu da nisu za njih jer se moraju javiti forme radi, ili se zaposle na mjesec dana pa na bolovanje , pa  im kažu da im pišu otkaz kao tehnološkom višku/zbog osobnih razloga da dobiju primanja s burze par mjeseci jer će inače biti na bolovanju mjesecima. 
Dakle nitko zdrave pameti ne ide po radnika na burzu. A i da to nisam napisala sumnju ti mora probuditi da u zemlji kojoj fali radna snaga postoje "radnici" na burzi. Ili su u inozemstvu a nisu se odjavili.

Last edited by kaya on 20/6/2019, 16:37; edited 2 times in total
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by immortal 20/6/2019, 16:37

aben wrote:
Yehudim wrote:

bože, koje sranje:)

on oće na mornarici, koja bi mogla generirati milijune, siditi na zidiću i piti pivu :)

dg. socijalizam

kad smo kod socijalizma
na koju foru netko strancima dijeli državne stanove ??
šta je to?  socijalizam za nehrvate ili teška bolest

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics