Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća
To ti vjerujem , ne bas 4 ali 2 bez problema. Ali te 2 ce mu tamo trebati jer je zivot skuplji.Gnječ wrote:kaya wrote:Ti nisi u stanju niti shvatiti napisano, dakle radnik ga trazi za montazu od sat vremena 1400 kuna, a u tom slucaju bi stranci trebao naplatiti barem duplo i onda bi svi naravno potrazili nekoga povoljnijega.
shvatio sam poantu
HVAC monter u rvackoj mjesečno može zaraditi oko 1000 eura a u njemačkoj 4000 eura.
ali tu ga 2000 tesko moze netko platiti, bar mislim. A ne bi me ni cudilo da i tu ima 2000.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma ne mislim na tebeGnječ wrote:kaya wrote:U biti , dobro je aben konststirao tu bolest. Zove se zavist.
a na šta se rvatima može zavidit da mi je znat? mogu vas samo žalit.
2015-08-15
kaya wrote:To ti vjerujem , ne bas 4 ali 2 bez problema. Ali te 2 ce mu tamo trebati jer je zivot skuplji.Gnječ wrote:kaya wrote:Ti nisi u stanju niti shvatiti napisano, dakle radnik ga trazi za montazu od sat vremena 1400 kuna, a u tom slucaju bi stranci trebao naplatiti barem duplo i onda bi svi naravno potrazili nekoga povoljnijega.
shvatio sam poantu
HVAC monter u rvackoj mjesečno može zaraditi oko 1000 eura a u njemačkoj 4000 eura.
ali tu ga 2000 tesko moze netko platiti, bar mislim. A ne bi me ni cudilo da i tu ima 2000.
ne 2 nego 4k eura i to je negdje prosjek. 2k eura dobiju ovi vaši miserable rvati jer idu u njemačku preko rvackih posrednika prevaranata agencija koji ih opelješe za više od pola plaće mjesečno.
Guest- Guest
u hr ekipa postavlja klime u fušu za firmin trošak. nadruka ti plinom, uzme 500kn i svi sretni i zadovoljni do trena ako klima rikne, ako iscuri plin, rikne daljinski, krilo ili sl. e onda se ekipa počne čohat. jer im dođe opet onaj dečko ali po službenoj dužnosti i zvekne te u visini pol klime.
2014-12-30
prckov je u pravu.
Hrvatska je croni kapitalizam, ili rodijački kapitalizam, državni kapitalizam/socijalizam, i takav sustav. mi nismo slobodno tržište kao USA.
kod nas je do sada postojalo tržište rada, ali ne i tržište poslodavaca. dakle zbog državnih regulacija i ograničavanja businessa( -po ekonomskim slobodama smo čak iza jebene vukojebine srbije zato tamo niču tvornice zadnje vrijeme i srbija bi nas po nekim pokazateljima čak mogla i sustići do 2030, ukratko zbog svega toga naši poslodavci i nisu imali neku konkurenciju, jer državne regulacije i veze i poznanstva onemogućuju drugim Hrvatima da se bave businessom a kamo li ne Njemcima da otvore tvornicu. Zato je cijelo vrijeme bila nepovoljna situacija za radnika. Jer sa jedne strane poslodavci imaju monopol, a ovdje je bila "neograničena ponuda" rada.
I naravno iselilo se 500 000 ljudi, to bi bilo kao da iz Amerike u roku 10ak godina utekne 40 milijuna stanovnika , eto to se nama desilo. Naravno ništa se nije promjenilo, poslodavci su i dalje gamad, stranih firmi nema, ali ostalo je toliko malo radnika, da ovo malo što je ostalo, počinje im rasti plaće. i ova gamad poslodavci koji posluju u zaštićenom tržištu, konačno su osjetili efekt kapitalizma, dakle ono što je normalno u njemačkoj i americi da se cijelu povjest tamo kapitalisti natječu između sebe i za radnike, naši su odmah počeli kukati i nabrajati.. i onda država odjedanput miče regulacije i uvozimo muslimane iz trećeg svijeta koji su skuplji od domaćih radnika, da bi isti ti nesposobni poslodavci ostavili svoj poslovni model - umjesto da propadnu loši poslodavci .
naravno , opet su glupe usporedbe sa njemačkom. njemačka je kapitalistička zemlja, tamo ima puno firmi i posla ima, i tamo su poslodavci 95% super jer u cijeloj njemačkoj povjesti poslodavci su morali biti super da bi dobili kvalitetnog radnika, kod nas je 80% gamad jer nisu uopće poslovali na slobodnom tržištu nego na nekom kartelu. tek zadnje dvije godine su osjetili šta znači imati tržište rada ali i tržište poslova, i sada odjedanput kuku-lele. a 30godina koriste privilegije, dok radnici 30godina puše kurac. i izgleda da će nastaviti
Hrvatska je croni kapitalizam, ili rodijački kapitalizam, državni kapitalizam/socijalizam, i takav sustav. mi nismo slobodno tržište kao USA.
kod nas je do sada postojalo tržište rada, ali ne i tržište poslodavaca. dakle zbog državnih regulacija i ograničavanja businessa( -po ekonomskim slobodama smo čak iza jebene vukojebine srbije zato tamo niču tvornice zadnje vrijeme i srbija bi nas po nekim pokazateljima čak mogla i sustići do 2030, ukratko zbog svega toga naši poslodavci i nisu imali neku konkurenciju, jer državne regulacije i veze i poznanstva onemogućuju drugim Hrvatima da se bave businessom a kamo li ne Njemcima da otvore tvornicu. Zato je cijelo vrijeme bila nepovoljna situacija za radnika. Jer sa jedne strane poslodavci imaju monopol, a ovdje je bila "neograničena ponuda" rada.
I naravno iselilo se 500 000 ljudi, to bi bilo kao da iz Amerike u roku 10ak godina utekne 40 milijuna stanovnika , eto to se nama desilo. Naravno ništa se nije promjenilo, poslodavci su i dalje gamad, stranih firmi nema, ali ostalo je toliko malo radnika, da ovo malo što je ostalo, počinje im rasti plaće. i ova gamad poslodavci koji posluju u zaštićenom tržištu, konačno su osjetili efekt kapitalizma, dakle ono što je normalno u njemačkoj i americi da se cijelu povjest tamo kapitalisti natječu između sebe i za radnike, naši su odmah počeli kukati i nabrajati.. i onda država odjedanput miče regulacije i uvozimo muslimane iz trećeg svijeta koji su skuplji od domaćih radnika, da bi isti ti nesposobni poslodavci ostavili svoj poslovni model - umjesto da propadnu loši poslodavci .
naravno , opet su glupe usporedbe sa njemačkom. njemačka je kapitalistička zemlja, tamo ima puno firmi i posla ima, i tamo su poslodavci 95% super jer u cijeloj njemačkoj povjesti poslodavci su morali biti super da bi dobili kvalitetnog radnika, kod nas je 80% gamad jer nisu uopće poslovali na slobodnom tržištu nego na nekom kartelu. tek zadnje dvije godine su osjetili šta znači imati tržište rada ali i tržište poslova, i sada odjedanput kuku-lele. a 30godina koriste privilegije, dok radnici 30godina puše kurac. i izgleda da će nastaviti
veber wrote:u hr ekipa postavlja klime u fušu za firmin trošak. nadruka ti plinom, uzme 500kn i svi sretni i zadovoljni do trena ako klima rikne, ako iscuri plin, rikne daljinski, krilo ili sl. e onda se ekipa počne čohat. jer im dođe opet onaj dečko ali po službenoj dužnosti i zvekne te u visini pol klime.
jebiga ako misliš uštedit plati servisera normalno koliko traži imaš garanciju i sve što uz to ide. ako imaš višak para onda štedi pa će ti račun doć trostruko više. rvati nikako da shvate onu koliko para toliko muzike.
Guest- Guest
joda ne seri. od 70ih nitko ti nije branio otići.
i sada možeš otići ali kao što tupim sa somaipol u njemačkoj ne idi. ako ti plaća nije 3-5 soma ojra, a ti plaćaš stan, hranu, prijevoz. zaboravi.
bolje ti je pivat o neobranoj maslini.
i sada možeš otići ali kao što tupim sa somaipol u njemačkoj ne idi. ako ti plaća nije 3-5 soma ojra, a ti plaćaš stan, hranu, prijevoz. zaboravi.
bolje ti je pivat o neobranoj maslini.
2014-12-30
Ma nije problem 1400 kuna servisu nego ovom radnik trazi 1400 za sat posla.veber wrote:u hr ekipa postavlja klime u fušu za firmin trošak. nadruka ti plinom, uzme 500kn i svi sretni i zadovoljni do trena ako klima rikne, ako iscuri plin, rikne daljinski, krilo ili sl. e onda se ekipa počne čohat. jer im dođe opet onaj dečko ali po službenoj dužnosti i zvekne te u visini pol klime.
Al onda se postavlja pitanje, zasto taj radnik, koji misli da njegovih deset sati rada kosta 2000 eura trazi " tatu" ili servis koji ce mu to platiti. Neka otvori onda svoj servis pa neka si onda sam trazi musterije i brine o svemu ostalome..
2015-08-15
Jer ja vidim da poslodavci ne traze tatu u drzavi ( samo da im ne brani nesto traze) a ovi super sposobni izrabljeni radnici cije rad je jako skup, 200 eura na sat, gle cuda traze tatu u poslodavcu da se pobrine za placu i dovoljno posla dok se sami ne bi uhvatili toga ni slucajno.
2015-08-15
ja sve te uređaje čm prvi put riknu hitim, osim ako nije lampica.Gnječ wrote:veber wrote:u hr ekipa postavlja klime u fušu za firmin trošak. nadruka ti plinom, uzme 500kn i svi sretni i zadovoljni do trena ako klima rikne, ako iscuri plin, rikne daljinski, krilo ili sl. e onda se ekipa počne čohat. jer im dođe opet onaj dečko ali po službenoj dužnosti i zvekne te u visini pol klime.
jebiga ako misliš uštedit plati servisera normalno koliko traži imaš garanciju i sve što uz to ide. ako imaš višak para onda štedi pa će ti račun doć trostruko više. rvati nikako da shvate onu koliko para toliko muzike.
zove me biva, a nekaj ne štima s frižiderom, ok ne štima. kaj ne štima, ne hladi. ok ali škrinja radi jer su dva kompresora.
daj ugasi škrinju i probaj čut jel se desi nekaj kada upališ friđ, pa ne desi se nikaj ali sam pitala susjeda i veli da je riknula špula kompresor.
sused servisira sve od vešmašine do lcd-a
i onda krene popravak... joj suseda nije špula, kondenzator je, naravno nema kondenzatora. joj pa treba mu lampicu promjenit, pa prekidač na vratima vam ne radi, nakon par tjedana.izgleda da je komresor riknul.
na kraju utukla lovu da bi kupila novi friđ.
2014-12-30
to ja stalno tvrdim.kaya wrote:veber wrote: Neka otvori onda svoj servis pa neka si onda sam trazi musterije i brine o svemu ostalome..
otvori svoj posao i vozi. ili šuti.
2014-12-30
E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
2015-08-15
kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
ma di ti nađeš takve bolide da mi je znat?
Guest- Guest
to je naš problem. ali mi iz šupljeg u prazno pa tako godinama.kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
otvori svoj posao i kupi mercede treći mjesec, to kaj ga nemreš natankirat, kaj nemaš lservisni laptop to nije bitno.
2014-12-30
naruči farbanje stana u zagrebu.Gnječ wrote:kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
2014-12-30
svašta je tu napisano ali dobro,nitko nije kriv po milijunti puta nego pohlepni radnik kojeg ganjaju čitav mjesec od jutra do večeri sa jednim slobodnim danom u mjesecu za 6 tisuća kuna i još ga smjeste u staju i sam se mora hranit.Sad ih ovi iz vana koštaju više a to su i sami priznali sa osmjehom na licu,eto novci se našli.
Loša vijest za uhljebe i ostale parazite na državnoj naotečenoj sisurdi:Na recimo 50.000 stranih radnika ako mjesečno ušparaju i kasnije odnesu kući 5.000 kuna je 250 miliona kuna mjesečno ili oko 3 milijarde kuna godišnje koje će izbjeći PDV,no što je barabi za kilu uši.To je tek prva posljedica a ima ih još...
Loša vijest za uhljebe i ostale parazite na državnoj naotečenoj sisurdi:Na recimo 50.000 stranih radnika ako mjesečno ušparaju i kasnije odnesu kući 5.000 kuna je 250 miliona kuna mjesečno ili oko 3 milijarde kuna godišnje koje će izbjeći PDV,no što je barabi za kilu uši.To je tek prva posljedica a ima ih još...
vili40-
2015-08-02
veber wrote:naruči farbanje stana u zagrebu.Gnječ wrote:kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
nemam stan u agramu.
Guest- Guest
eto, neka sreća.Gnječ wrote:veber wrote:naruči farbanje stana u zagrebu.Gnječ wrote:kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
nemam stan u agramu.
ali te u principu ožene.
2014-12-30
vili40 wrote:svašta je tu napisano ali dobro,nitko nije kriv po milijunti puta nego pohlepni radnik kojeg ganjaju čitav mjesec od jutra do večeri sa jednim slobodnim danom u mjesecu za 6 tisuća kuna i još ga smjeste u staju i sam se mora hranit.Sad ih ovi iz vana koštaju više a to su i sami priznali sa osmjehom na licu,eto novci se našli.
pa znamo da su novopečeni komunistički kapitalisti zasrali sve napravili svoju malu oazu iz koje su potjerali sve koji im smetaju i mogli biti ugroza navika im je da izrabljuju radnike nabijaju cijene i marže u nebesa ekstraprofit na turbo. ali sve ima kraj. jedino neznam zašto se Kaya zakačila za neke bolide očito ima traume sa radnicima ili misli da je ona viši stalež i da radnik vulgaris nesmije biti plaćen više nego pravnik.. božesačuvaj.
Guest- Guest
prave posljedice teških mućki i lopovluka još od privatizacije svi mi skupa još nismo osjetili u punoj veličini.Ide to polako ali bespovratno tako da izgleda nikad nećemo ne samo postati druga švicarska nego ćemo se boriti za opstanak u četvrtoj europskoj jugoistok.Gnječ wrote:vili40 wrote:svašta je tu napisano ali dobro,nitko nije kriv po milijunti puta nego pohlepni radnik kojeg ganjaju čitav mjesec od jutra do večeri sa jednim slobodnim danom u mjesecu za 6 tisuća kuna i još ga smjeste u staju i sam se mora hranit.Sad ih ovi iz vana koštaju više a to su i sami priznali sa osmjehom na licu,eto novci se našli.
pa znamo da su novopečeni komunistički kapitalisti zasrali sve napravili svoju malu oazu iz koje su potjerali sve koji im smetaju i mogli biti ugroza navika im je da izrabljuju radnike nabijaju cijene i marže u nebesa ekstraprofit na turbo. ali sve ima kraj. jedino neznam zašto se Kaya zakačila za neke bolide očito ima traume sa radnicima ili misli da je ona viši stalež i da radnik vulgaris nesmije biti plaćen više nego pravnik.. božesačuvaj.
vili40-
2015-08-02
veber wrote:eto, neka sreća.Gnječ wrote:veber wrote:naruči farbanje stana u zagrebu.Gnječ wrote:kaya wrote:E to ne bi, da njih ne ganja porezna , inspektorati, pa banke i ostali, jos i da sami moramoraju traziti posao..uzas Bolje ovako, prst u uho i ja bi za sat 200 eura, za 10 dvije tisuce, ako mi ne das izrabljujes me...
nemam stan u agramu.
ali te u principu ožene.
ja si stan farbam sam. imam mota i za to mnogima sam farbao stanove onako za zajebanciju i malu pinku to je vrlo kreativan posao vani cijenjen ima zilion načina kako ofarbati zidove samo mašta je granica i naravno znanje o bojama i nijansama koja boja s kojom ide a koja ne ima tu da se uči poprilično. fora je kad trebaš restaurirati stare štukature i sve to dovesti u originalno stanje. jebote, soboslikar ili pitur ti je u Italiji umjetnost svaki pitur je umjetnik. ovdje su svi daltonisti kuže se u boje i dizajn ko marica u krivi kurac.
Guest- Guest
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Hrvatsku muči nedostatak radnika u poljoprivredi
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
Page 6 of 13