Serija Chernobyl - obična propaganda
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Serija Chernobyl - obična propaganda
ja sam 'ko oni iz 'Alo,'Alo.:-Ddijagram wrote:dobro seke, i ti si meni sumnjiva i,... nikad ne znasMaggie19 wrote:citala negdje da sumnjaju kako su se neki CIA agenti muvali tih dana po Cernobilu i okolici.n_razbojnik wrote:Ma de,sta imaju oni srat po SSSRu to bila fina država, a Cernobil grunuo jer su najvjerojatnije Americki spijuni cackaki mecku
Zanemarimo na sekund da SSSR nebi ni priznao dogadaj da Šveđani nisu očitali radijaciju...lakse bi bilo da je puhalo sa istoka, mozda bi Sovjetski savez opstao
A, i broj sluzbeno priznatih nastradalih je zanimljiv.
Bar ne lazem ovoliko..
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
aha, ti si ona iva, kako se rece francuski:)Maggie19 wrote:ja sam 'ko oni iz 'Alo,'Alo.:-Ddijagram wrote:dobro seke, i ti si meni sumnjiva i,... nikad ne znasMaggie19 wrote:citala negdje da sumnjaju kako su se neki CIA agenti muvali tih dana po Cernobilu i okolici.n_razbojnik wrote:Ma de,sta imaju oni srat po SSSRu to bila fina država, a Cernobil grunuo jer su najvjerojatnije Americki spijuni cackaki mecku
Zanemarimo na sekund da SSSR nebi ni priznao dogadaj da Šveđani nisu očitali radijaciju...lakse bi bilo da je puhalo sa istoka, mozda bi Sovjetski savez opstao
Bar ne lazem ovoliko..
dijagram-
2015-08-09
e, Yvette ;-@dijagram wrote:aha, ti si ona iva, kako se rece francuski:)Maggie19 wrote:ja sam 'ko oni iz 'Alo,'Alo.:-Ddijagram wrote:dobro seke, i ti si meni sumnjiva i,... nikad ne znasMaggie19 wrote:citala negdje da sumnjaju kako su se neki CIA agenti muvali tih dana po Cernobilu i okolici.n_razbojnik wrote:Ma de,sta imaju oni srat po SSSRu to bila fina država, a Cernobil grunuo jer su najvjerojatnije Americki spijuni cackaki mecku
Bar ne lazem ovoliko..
Maggie19 wrote:e, Yvette ;-@dijagram wrote:aha, ti si ona iva, kako se rece francuski:)Maggie19 wrote:ja sam 'ko oni iz 'Alo,'Alo.:-Ddijagram wrote:dobro seke, i ti si meni sumnjiva i,... nikad ne znasMaggie19 wrote:
citala negdje da sumnjaju kako su se neki CIA agenti muvali tih dana po Cernobilu i okolici.
Bar ne lazem ovoliko..
dijagram-
2015-08-09
Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
svi ti intelidženski su u biti mracni u odnosu na civilni prosjecni nivo..neovisno ciji bili..Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
Guest- Guest
k'o da je bio svijetao ;-))Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
Dobro aj,mogao je tip pisati i o realnostima i teatralnostima u GoTu
2014-04-15
Sve fini ljudi, dns FSB ko naša UDBaMaggie19 wrote:k'o da je bio svijetao ;-))Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
2014-04-15
MA znam ali ovo u seriji je tipicni zapadnjacki holivudski klishe.pismejker wrote:svi ti intelidženski su u biti mracni u odnosu na civilni prosjecni nivo..neovisno ciji bili..Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
E sad KGB ovo KGB ono.
Niti je to tako bilo niti se KGB tu ovako eksponirao. Budalastine.
KAo bit ces streljan ako ovo i ako ono. Gluposti. Nije KGB tako djelovao.
2015-09-24
Ma znam eto CIA i MI5 ili 6 su humanitarne organizacije ...n_razbojnik wrote:Sve fini ljudi, dns FSB ko naša UDBaMaggie19 wrote:k'o da je bio svijetao ;-))Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
2015-09-24
Ma naravno,no demoniziranje je u ovom slucaju,vrlo prikladan nacin propagande..kao i svi zapadni muviji koji se bave "problematikom" rusija..Ringo10 wrote:MA znam ali ovo u seriji je tipicni zapadnjacki holivudski klishe.pismejker wrote:svi ti intelidženski su u biti mracni u odnosu na civilni prosjecni nivo..neovisno ciji bili..Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
E sad KGB ovo KGB ono.
Niti je to tako bilo niti se KGB tu ovako eksponirao. Budalastine.
KAo bit ces streljan ako ovo i ako ono. Gluposti. Nije KGB tako djelovao.
INTERESANTNO je da je ponovno snimljen film,cak mislim i remake,onog iz 1984.. LOV NA CRVENI OKTOBAR..opet neki pijani žRus se oteo sa lajne komjunisticke vlade i u preopakoj podmornici krenuo prijetiti cijelom svijetu...otuzno..
Guest- Guest
jebali te ruje da te jebalivuksadinare wrote:Jadne ruje nemaju propagandu..oni vavijek posteno
serija je obicno americko smece, i ful iskrivljavanje istine
da li im je namjera da biude propaganda il da im serija bude atraktivna i senzacionalisticka ne znam
a to su takozvane umjetnicke slobode
kao i hrpa americkijeh filova o nekima dogadjajima koji postaju za neke ljude istina
nije mi se jednom dogodilo da udjem u raspru sa nekima koji se drze uvjerenja ko pijan plota i na kraju saznas da su gledali filn
drz se krovovadijagram wrote:To ti je eksplozija, navedeno oslobadjanje energije koje ima takvu brzinu reakcije i udarni val da strga reaktor ko kutiju sibica.AlfaOmega wrote:Pa fino ti piše, ni reaktor eksplodira, neg krov, usljed oslobađanja velike količine energije koja je nakon toga počela izlaziti vani.
A oslobađanje velike količine energije ni isto što i eksplozija samog reaktora.
Nije eksplodiralo nuklearno gorivo ali se dogodila eksplozija, jos kakva.
Tip piše gluposti po tom pitanju.
Dobro, s nekim razlogom, al gluposti.
a definiciju eksplozije ostavi nekom drugom
Tužno za vidimo.
imas na internetu dostupne podatke zasto je bila glad u ukrajini i koliki postotak ukrajinaca umro od posljedica
stvarno niste noramlni koliko vam se prodaju bajke
Levi,yebe..ne vadi..samo reda....Leviathan2 wrote:tajna sluzba ko tajna sluzbarade svoj posao, nema tu dobri ili losiMaggie19 wrote:k'o da je bio svijetao ;-))Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
al jebga, amerikanci uspjevaju svoju ciu prodat zahvaljujuci holivudu kao fine kulturne i jako humane decke, a empatija im je veca nego u prosjeka
Guest- Guest
a cuj, vec je bila pobuna zasto u seriji nema crnaca i lgbt, :)AlfaOmega wrote:Seriji se očito htija dati jedan krajnje distopijski karakter sovitskog društva, pa se pretirivalo u mnogim aspektima.
Iduća dva tjedna su ključna
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Misliš, zli rusi malo ozračili ukrajince....Ringo10 wrote:Sertija je dobra ali je KGB prenaglasen. Kao mracni KGB.
Ne bi rekao, serija 1/1 odavno bolji nisam gledao...
procitao , cuo za seriju i cekam par sati mira u komadu da pogledamAlfaOmega wrote:Odlična analiza serije, kome se da čitati.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» CHERNOBYL TOUR
» Skoro sasvim obicna prica...
» Hrvatska je obična kolonija Brisela
» Skoro sasvim obicna prica
» Skoro sasvim obicna Balkanska prica
» Skoro sasvim obicna prica...
» Hrvatska je obična kolonija Brisela
» Skoro sasvim obicna prica