Serija Chernobyl - obična propaganda
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Serija Chernobyl - obična propaganda
nemoj ti kic osobno shvaćati ovo moje o bosni, to se odnosi na ove potrebite..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:šta kaže, da nije radijacija baš štetna jel. pa to vidimo ne...zdrava je u stvari. na rengen ko na solarij ideš..Hektorović wrote:
Pa ne kažem ja nego Shellenberger.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
"We're not in a clean energy revolution; we're in a clean energy crisis," says climate policy expert Michael Shellenberger. His surprising solution: nuclear. In this passionate talk, he explains why it's time to overcome longstanding fears of the technology, and why he and other environmentalists believe it's past time to embrace nuclear as a viable and desirable source of clean power.
2018-04-10
Hektorović wrote:"We're not in a clean energy revolution; we're in a clean energy crisis," says climate policy expert Michael Shellenberger. His surprising solution: nuclear. In this passionate talk, he explains why it's time to overcome longstanding fears of the technology, and why he and other environmentalists believe it's past time to embrace nuclear as a viable and desirable source of clean power.
Odgledaj kajo, iako sumnjaš da imaš intelektualni kapacitet. I koje veze ovo ima s rusima ?
2018-04-10
ma dobro, budem..šta kaže, da nije baš štetna, godi organizmu
2015-08-15
kaya wrote:tu ženu je moja mama znala, i ona je bila nešto vezano za ta mjerenja i izmjerila je da je to puno više od službenih podataka , i odmah je počela ljudima oko sebe govoriti i odlučila je u javnost izaći i izjavila je to isto na radiju, i onda su je stisnuli da širi paniku..Gnječ wrote:kaya wrote:Daj ne seri, u zagrebu znaci kilometrima daleko je ova doktorica vristala da je radiacija puno veca i izasla u novine ili radio s tim pa su dosli po nju da ju usute. A mogu misliti onda tek tamo..Hektorović wrote:kaya wrote:Ma sad cu citati traktate iz forbesa, ako ne znas reci u par rijeci sta lazu onda nista.
Cuj lazu, ono, ljudmila nije imala takvu suknju.
Dakle pretjerivalo se oko posljedica radijacije i opće opasnosti nuklearne energije.
U Americi je anti-nuklearni pokret nakon ove serije preporođen.
uspio sam naći kartu. ozračeni smo isto kao i oni bliže Chernobylu tvoja je doktorica govorila istinu. u sjevernom dijelu SFRJ bilo je ekstrenmo radioaktivno. znači slovenija sjeverni dio hrvatske dakle povećanje problema sa štitnjačom i karcinomom dojke itd...
pa vidiš na karti gdje je crveno je najviše radioaktivno. ja sam bio tada u Rovinju i u hotelima nije bilo na meniju mnogo namirnica ništa povrća ništa mlijeka i mlječnih proizvoda ničega još prije nego li je u SFRJ u novinama izašla vijest. odem jedan dan na ručak u hotelski restoran i vidim švede, dance i ostale turiste svi uskomešani paničare. pitam ih what's going on folks? kažu mi da smo u radioaktivnoj zoni eksplodirala je nuklearna elektrana u SSSR-u. izađem vani u grad nigdje ništa u nikakvim domaćim novinama ne piše ništa ali prodavale su se sve dnevne novine iz cijele Europe pa tamo je pisalo. mi u Istri smo znali a vi na kontinentu ne.
Last edited by Gnječ on 12/6/2019, 14:17; edited 1 time in total
Guest- Guest
kaya wrote:ma dobro, budem..šta kaže, da nije baš štetna, godi organizmu
Pa pokojni mesija je uvijek pisao kako je dobra u malim količinama... a to govori i Shellenberger.
2018-04-10
ja sam znala, iz gore spomenutih razloga, je da sam bila balava i imala lutku a sjećam se da mi je mama uletila s posla i potjerala nas u stan, tuširala, ona ko da smo u černobilu , meni i bratu zabavno i nikakavo voće, povrće, danima..Gnječ wrote:kaya wrote:tu ženu je moja mama znala, i ona je bila nešto vezano za ta mjerenja i izmjerila je da je to puno više od službenih podataka , i odmah je počela ljudima oko sebe govoriti i odlučila je u javnost izaći i izjavila je to isto na radiju, i onda su je stisnuli da širi paniku..Gnječ wrote:kaya wrote:Daj ne seri, u zagrebu znaci kilometrima daleko je ova doktorica vristala da je radiacija puno veca i izasla u novine ili radio s tim pa su dosli po nju da ju usute. A mogu misliti onda tek tamo..Hektorović wrote:
Dakle pretjerivalo se oko posljedica radijacije i opće opasnosti nuklearne energije.
U Americi je anti-nuklearni pokret nakon ove serije preporođen.
uspio sam naći kartu. ozračeni smo isto kao i oni bliže Chernobylu tvoja je doktorica govorila istinu. u sjevernom dijelu SFRJ bilo je ekstrenmo radioaktivno. znači slovenija sjeverni dio hrvatske dakle povećanje problema sa štitnjačom i karcinomom dojke itd...
pa vidiš na karti gdje je crveno je najviše radioaktivno. ja sam bio tada u Rovinju i u hotelima nije bilo na meniju mnogo namirnica ništa povrća ništa mlijeka i mlječnih proizvoda ničega još prije nego li je u SFRJ u novinama izašla vijest. odem jedan dan na ručak u hotelski restoran i vidim švede, dance i ostale turiste svi uskomešani paničare. pitam ih what's going on folks? kažu mi da smo u radioaktivnoj zoni eksplodirala je nuklearna elektrana u SSSR-u. izađem vani u grad nigdje ništa u nikakvim domaćim novinama ne piše ništa ali prodavale su se sve dnevne novine iz cijele Europe pa tamo je pisalo. mi u Istri smo znali a vi na kontinentu ne.
2015-08-15
misliš radi "random mutacija" koje mogu proizvesti recimo zanimljive pozitivne efekte na evoluciju?Hektorović wrote:kaya wrote:ma dobro, budem..šta kaže, da nije baš štetna, godi organizmu
Pa pokojni mesija je uvijek pisao kako je dobra u malim količinama... a to govori i Shellenberger.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
i meni je vruće. vidjet ćeš kada ti dođe kuverta.kaya wrote:kakav dug prema meni, daj veber ne smaraj majke ti, vruće mi jeveber wrote:provjeri. ako ti nije isporučena vratit će se. ali moj dug prema tebi. išlo je preporučeno.kaya wrote:nemam pojmaveber wrote:parafrzirao. da li ti je došla kuverta?kaya wrote:
ne mogu tako ograničene ljude više ni čitati, ne da mi se...
trebala je do deset doći
2014-12-30
U pravopisu hrvatskog jezika piše da se ruske riječi pišu onako kako se izgovaraju.Gnječ wrote:jastreb wrote:Zašto pišemo Chernobyl,a ne Černobil???
jebogabog zar ste toliko nepismeni? piše se Chernobyl a ne Černobil. chornyi je crni i byllia je trava, crna trava je na ruskom chernobylnik a to je divlji pelin koji tamo raste u izobilju. po divljem pelinu je nazvan i grad Chernobyl.
Tolstoj,a ne Tolstoi, Dostojevski,a ne Dostoevskij i sl.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Odlicna je, i kolicine su bile zbilja male. Zato su one u prvom kontaktu sahranili u vreci pa ljesu pa u olovnom zavarenom sanduku pa na minus deset i betonskom dekom gore, ko atomsku bombu.Hektorović wrote:kaya wrote:ma dobro, budem..šta kaže, da nije baš štetna, godi organizmu
2015-08-15
Radi se o ukrajinskoj, a ne ruskoj riječi, no kako je u vrijeme katastrofe Ukrajina bila u sklopu Sovjetskog Saveza preuzet je rusificirani oblik ukrajinskog imena (jednostavno stoga što je tadašnja sovjetska novinska agencija bila u Moskvi).jastreb wrote:U pravopisu hrvatskog jezika piše da se ruske riječi pišu onako kako se izgovaraju.Gnječ wrote:jastreb wrote:Zašto pišemo Chernobyl,a ne Černobil???
jebogabog zar ste toliko nepismeni? piše se Chernobyl a ne Černobil. chornyi je crni i byllia je trava, crna trava je na ruskom chernobylnik a to je divlji pelin koji tamo raste u izobilju. po divljem pelinu je nazvan i grad Chernobyl.
Tolstoj,a ne Tolstoi, Dostojevski,a ne Dostoevskij i sl.
Dakle, danas bi pravilno bilo Čornobylj budući da se radi o ukrajinskom mjestu. Hrvatski jezik je vrlo jasan glede prenošenja imena - koristi se transliteracija (za razliku od defektnog srpskog koji koristi transfonemizaciju pa svatko piše kako mu se sprdne).
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
nije bilo eksplozije, jenostavno je pritisak razvalio ne samo krov nego i hrpu toga drugog, ne negiram ja zrtve, ne negiram da je pomrlo i unesreceno pun kurac ljudi, isto kao sto sam bio u chernobili 2010 4 mjeseca s jednom francusko talijanskom korporacijom a financiranje je islo iz eu fondova,tre wrote:De levi ne pizdi, onako nešto se bez eksplozije ne događa. Nije u černlbilu eksplodirao električni bojler i napravio onakav kuršlus, snimke iz helića su više nego dovoljne da se vidi razmjer enofmne količine oslobođrne energije a kako rekoh ne radi se o električnom bojleru nego o nuklearnom reaktoru. Koliko je samo ljudi pomrlo da to zakrpaju a vi rusofili to svodite na ideološku razinu gdje su ljudi doslovce kolaterala bez imalo emocija za iste što je sa mog aspekta vrlo tužno i žalosnoLeviathan2 wrote:drz se krovovadijagram wrote:To ti je eksplozija, navedeno oslobadjanje energije koje ima takvu brzinu reakcije i udarni val da strga reaktor ko kutiju sibica.AlfaOmega wrote:Pa fino ti piše, ni reaktor eksplodira, neg krov, usljed oslobađanja velike količine energije koja je nakon toga počela izlaziti vani.
A oslobađanje velike količine energije ni isto što i eksplozija samog reaktora.
Nije eksplodiralo nuklearno gorivo ali se dogodila eksplozija, jos kakva.
Tip piše gluposti po tom pitanju.
Dobro, s nekim razlogom, al gluposti.
a definiciju eksplozije ostavi nekom drugom
da je bilo eksplozije, nebi od pripjata kurca ostalo, medjutim nuklearno gorivo ne moze eksplodirati, reakcija mu je prespora za takvo nesto, moze dizati energiju dok ne pukne ono sto ga sputava i onda jednostavno iscuri van,
kao kad ides ispitivat metalnu posudu, drukas zrak ili vodu unutra, kad prejde pritisak koji moze izdrzati ona jednostavno pukne na najslabijem mjestu i pritisak izadje,
a jebate, tvoji amerofili ideoloski ili umjetnicki su jednostavno masakrirali realnu istinu radi efekta i gledanosti,
zato velim da je serija smece, inace u toj zoni se ne preporucuje shetkarati, ne toliko radi radijacije nego zbog divljih zivotinja koje su se namnozile, jednostavno raj za njih, nema covjeka a ne znaju sto je radijacija,
kaja bi uzivala :)
dobro majstore, aj kad si tak pametan, objasni kakve je eksplozije bilo u chernobilun_razbojnik wrote:hahaha kako to snajperista naučnički objasni...ping pong u reaktoru 4...tre wrote:ma udarni val druga bospodina cara putina dok je svršavao osamnaeshi put bez vađenja!!!pismejker wrote:gledjio sa man nekim starim slikama,kako je na mjestu reaktora br.4 koji je otpuhnuo u zrak,velik velika rupa...sad..mozda niej eksplodirao,nego se odarni val necega odbio od krov i vratio i iskopao rupu..bit ce da je to..
Ajde ne seri svega ti!!
može jedan nastavak serije za sve rusofile, nešto kao "The real Chernobyl(nat d kapitalist bulšit told on HBO)" scenarij će pravit Ringo a za efekte spremni Levi i ovaj iz Audija
fukusima izgleda 5x gore a nije bilo eksplozije
2015-08-15
kaya wrote:Pa i u tom filmu su rekli da eksplozija unistila reaktor i krov pa je radijacija iscurila van a ne da je reaktor eksplodirao. Tako da jos nisam uspjela saznati od rusofila sto lazu zapravo?
strasno
a sto je onda ekslodiralo,
i sta to u stvari rusofili zapravo lazu
zbunila si me
by Leviathan2 Today at 13:31
nije bilo eksplozije, jenostavno je pritisak razvalio ne samo krov nego i hrpu toga drugog, ne negiram ja zrtve, ne negiram da je pomrlo i unesreceno pun kurac ljudi, isto kao sto sam bio u chernobili 2010 4 mjeseca s jednom francusko talijanskom korporacijom a financiranje je islo iz eu fondova,
da je bilo eksplozije, nebi od pripjata kurca ostalo, medjutim nuklearno gorivo ne moze eksplodirati, reakcija mu je prespora za takvo nesto, moze dizati energiju dok ne pukne ono sto ga sputava i onda jednostavno iscuri van,
kao kad ides ispitivat metalnu posudu, drukas zrak ili vodu unutra, kad prejde pritisak koji moze izdrzati ona jednostavno pukne na najslabijem mjestu i pritisak izadje,
a jebate, tvoji amerofili ideoloski ili umjetnicki su jednostavno masakrirali realnu istinu radi efekta i gledanosti,
zato velim da je serija smece, inace u toj zoni se ne preporucuje shetkarati, ne toliko radi radijacije nego zbog divljih zivotinja koje su se namnozile, jednostavno raj za njih, nema covjeka a ne znaju sto je radijacija,
=================================================================
Svaka chast majstore..iako si se spustio na velichinu njihovih mozgova da bi im objasnio shto jednostavnije i plastichnije ta "sveznajuca" bagra ti to nece razumjeti i oprostiti shto si im malo prochachkao mozak..badava ti je ..objashnjavati..oni imaju svoju "istinu" u svemu jer an takav nachin lijeche svoje komplekse manje vrijednosti,,Statije...gdje ce ta "pamet" dozvoliti da ti budesh u pravu..pa jes ti normalan::)))
Eno Gorbachov se pojavio i tvrdi da su holivudske mentalne pichke lagale u mnogo stvari...Pa i bez toga se to vidi...Holivud je i smishljen da bi se knjige zamijenile filmom jer ljudi sve manje vremena imaju da chitaju neshto pametno...Prije 50 godina su djecu u USA pitali koga vishe voli,,,Tatu ili TV...70% djece je reklo TV...Danas da djecu pitaju koga vishe volish..mamu i tatu ili telefon...njih 99.99% bi reklo telefon...Malo je pametnih ostalo na svijetu...a u buducnosti ce ovi sa foruma josh biti i lumeni z aone koji ce ih naslijediti..Ludilo ,,u vrijeme kada su medijske tehnologije najrazvijenije laz se najvishe chuje..
nije bilo eksplozije, jenostavno je pritisak razvalio ne samo krov nego i hrpu toga drugog, ne negiram ja zrtve, ne negiram da je pomrlo i unesreceno pun kurac ljudi, isto kao sto sam bio u chernobili 2010 4 mjeseca s jednom francusko talijanskom korporacijom a financiranje je islo iz eu fondova,
=================================================================
Svaka chast majstore..iako si se spustio na velichinu njihovih mozgova da bi im objasnio shto jednostavnije i plastichnije ta "sveznajuca" bagra ti to nece razumjeti i oprostiti shto si im malo prochachkao mozak..badava ti je ..objashnjavati..oni imaju svoju "istinu" u svemu jer an takav nachin lijeche svoje komplekse manje vrijednosti,,Statije...gdje ce ta "pamet" dozvoliti da ti budesh u pravu..pa jes ti normalan::)))
Eno Gorbachov se pojavio i tvrdi da su holivudske mentalne pichke lagale u mnogo stvari...Pa i bez toga se to vidi...Holivud je i smishljen da bi se knjige zamijenile filmom jer ljudi sve manje vremena imaju da chitaju neshto pametno...Prije 50 godina su djecu u USA pitali koga vishe voli,,,Tatu ili TV...70% djece je reklo TV...Danas da djecu pitaju koga vishe volish..mamu i tatu ili telefon...njih 99.99% bi reklo telefon...Malo je pametnih ostalo na svijetu...a u buducnosti ce ovi sa foruma josh biti i lumeni z aone koji ce ih naslijediti..Ludilo ,,u vrijeme kada su medijske tehnologije najrazvijenije laz se najvishe chuje..
Guest- Guest
Pa cak i nije bitno , radijacija je izlazila van , je li reaktor eksplodirao ili se od eksplozije razletio, izaslo im je van materijala za 40 atomskih bombi.Leviathan2 wrote:kaya wrote:Pa i u tom filmu su rekli da eksplozija unistila reaktor i krov pa je radijacija iscurila van a ne da je reaktor eksplodirao. Tako da jos nisam uspjela saznati od rusofila sto lazu zapravo?
strasno
a sto je onda ekslodiralo,
i sta to u stvari rusofili zapravo lazu
zbunila si me
Pa te pitam, sto lazu u filmu, osim da to nije od ljudmile orginal suknja? Ti kaze da su iskrivili istinu. Sad mi jos napisi da si si vikendicu tamo napravio
Last edited by kaya on 12/6/2019, 19:54; edited 1 time in total
2015-08-15
Ako se neshto ne kaze u filmu ..znachi da ne postoji,,,,,hahahahahahahahahhahahahaha..sunce ti jebem zareno,,,da mi je mozak od tih ljudi makar jedan dan da vidimkako to izgleda biti idiot:::)))
Guest- Guest
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» CHERNOBYL TOUR
» Skoro sasvim obicna prica...
» Hrvatska je obična kolonija Brisela
» Skoro sasvim obicna prica
» Skoro sasvim obicna Balkanska prica
» Skoro sasvim obicna prica...
» Hrvatska je obična kolonija Brisela
» Skoro sasvim obicna prica
» Skoro sasvim obicna Balkanska prica