HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
gledajte realno jugonostalgija je pocela intenzivnije opadati titovom smrcu...narocito u hrvatskoj i sloveniji..jer su hrvati a narocito janezi znali sto se moze desavati poslije titove smrti...jaca nostalgija nakon titove smrti odrzala se u bh-a,na kosovu,makedoniji pa i u crnoj gori tamo sve do pojave milosevica..ali to je bilo logicno....iz poznatih povijesnih razloga...u bh-a je ona bila vise izrazenija u osamdesetima kod muslimana nego kod srba a najmanje kod hrvata..na kosovu su alabnci ako s esjecate na svojim demonstracijama osamdesetih uvijek isticali titove slike i skandirali mu ali samo zato sto im je dao autonomiju kosova i lovu lupao u kosovo...kod makedonaca je ona bila izrazena zbog bugarskih i grckih stalnih pretenzija na makedoniju..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
kakogod..Fuk..mi koji smo odrastali u 80tima,cemo uvijek taj period imati u lijepom sjecanju,zajebi sad sustav i politiku..to je doba prvih ljubavi,prve voznje automobila,prvog odvajanja od obitelji...
Mladi u to doba su se vise druzili i zabavljali,nego poslije bilo kada,a nikada vise tak onece biti(govorim o druzenju mladih,ne sustavu i drzavi)..
kao sto su nasim starcima 50te bile savrsene,iz istog razloga,kolikogod tesko bilo zivjeti ili ostalo..OBITELJ je tada bila glavna i uz oba roditelja,koji su radili,sretno i skromno se moglo zivjeti..
80tih su kod Menea svake subote pola tuceta svatova razbijala subotnji mir i sve se treslo od muzike..
danas mrtvež...
jebiga,o tome pricam...dosla su neka losa vremena..
Mladi u to doba su se vise druzili i zabavljali,nego poslije bilo kada,a nikada vise tak onece biti(govorim o druzenju mladih,ne sustavu i drzavi)..
kao sto su nasim starcima 50te bile savrsene,iz istog razloga,kolikogod tesko bilo zivjeti ili ostalo..OBITELJ je tada bila glavna i uz oba roditelja,koji su radili,sretno i skromno se moglo zivjeti..
80tih su kod Menea svake subote pola tuceta svatova razbijala subotnji mir i sve se treslo od muzike..
danas mrtvež...
Guest- Guest
...meni bilo smjesno recimo kad sam isoa na utakmice u mostar koji ej vazio mozda za najjugonostalgicnji grad u jugi...a ja sam bio tri puta na utakmicama u mostaru kad je hajduk igrao..i to 1988,1989 i 1990...a ovo vazi i za dinamo...kad je gostovao tamo...najveci dio hercegovackih hrvata kako u zapadnoj hercegovini tako i u mostaru je navijao za dinamo i hajduk a tek jedan mali dio za velez i to onih mostarskih hrvata ali opet nisu bili u vecini u mostaru naspram dinamovih i hajdukovih navijaca...za velez su najvecim dijelom navijali mostarski muslimani pa jedan dio srba te najamnje mostarskih hrvata...mi vicemo hrvatska,hrvatska..mi hrvati..a ovi jugoslavija jugoslavija...a nerjetko su nam skandirali da smo ustase...mada nitko nije imao tada a niti smio imati ustaske oznake ni na zastavi tadasnje hrvatske nije bilo sahovnice nego zvijezda...meni je najsmjesnije bilo recimo 1989 godine na utakmici u mostaru...nas oko 300 hajdukovaca koji smo dosli u mostar iz hrvatske sprovodi milicija prema bijelom brijegu dgje bio stadion..mi pjevamo 'marjane,marjane' koju su uzgred pjevali i partizani..a nekih par likova nam jebu majku ustasku kad smo pjevali marjane,marjane ..ali su zasutili kad su nam dosadili pa se ekipa pocela lagano okretati prema njima pa su ovi lagano odstupnica...to se desilo u diejlu grada gdje su vecina bili muslimani u najevcem dijelu i srba..naravno dok smo prolazili kroz hrvatski dio mostara gdje su hravti bili vecina bilo ej pozdravljanja i međusobnog skandiranja tipa mi hrvati,hrvatska
2015-09-08
ne znam..u Slavoniji je bilo potpuno drugacije..nije se osjetio taj nacionalni element..cesto su bili koncerti,gitarijade,motorijade,gdje se druzilo sve sa zajednickim hobijem ili onim sto ga zanima..Ubosnu se islo stalno,radi zabave,muzike,klope,cura..Bosanci,iz slicnih razloga u RH,i prasi svako svakom njegovo,a nikad nije bilo pizdarija..
Guest- Guest
ak nije doslo do pizdarija ako je ipak doslo..ne moze doci ako netko cvrsto ne zeli..nego sve ti ej to bilo nekako usiljeno vise ono sistem zbog murje i sistema sto je tu je iz ove koze za sad ne mozespismejker wrote:ne znam..u Slavoniji je bilo potpuno drugacije..nije se osjetio taj nacionalni element..cesto su bili koncerti,gitarijade,motorijade,gdje se druzilo sve sa zajednickim hobijem ili onim sto ga zanima..Ubosnu se islo stalno,radi zabave,muzike,klope,cura..Bosanci,iz slicnih razloga u RH,i prasi svako svakom njegovo,a nikad nije bilo pizdarija..
2015-09-08
ne znam..bio sam srednja skola,i znam sto pamtim i do cega smo drzali kao omladina..pamtim najbolju muziku koja je ikad bila,najbolje cure,najbolju klopu,najbolju zabavu i zajebanciju,sve ostalo nije bitno..vuksadinare wrote:ak nije doslo do pizdarija ako je ipak doslo..ne moze doci ako netko cvrsto ne zeli..nego sve ti ej to bilo nekako usiljeno vise ono sistem zbog murje i sistema sto je tu je iz ove koze za sad ne mozespismejker wrote:ne znam..u Slavoniji je bilo potpuno drugacije..nije se osjetio taj nacionalni element..cesto su bili koncerti,gitarijade,motorijade,gdje se druzilo sve sa zajednickim hobijem ili onim sto ga zanima..Ubosnu se islo stalno,radi zabave,muzike,klope,cura..Bosanci,iz slicnih razloga u RH,i prasi svako svakom njegovo,a nikad nije bilo pizdarija..
Guest- Guest
osamdesete najbolje godine,cim naprave vremeplov vracam se tamo
sjecam se ponesh i 70tih,isto onako skromno,mirno...80te,najbolji dio mog zivota,iako skroman i nezahtjevan..sve poslije,uzas..rat,pa politika koja unisti drzavu,pa pecalba tamo i vamo,i napose do te mjere ujebana drzava,da moras sa skoro pola miljuna drugih zA STALNO otici iz dotadasnje domovine..uzas..The Republic of Dream wrote:osamdesete najbolje godine,cim naprave vremeplov vracam se tamo
Guest- Guest
ono su bile neke mirne vode,ovo danas je uzas
a jest..nije mi uopce bitno kako se drzava zove i koji sustav vlada..BITNO mije kako zivim,a vjerujem i vecini ljudi..dosad,sve negativa doli..
Guest- Guest
da,kako li je tek bilo za drzave SHS,da mi je Djed ziv ili baba mogao bi njih pitati
The Republic of Dream wrote:da,kako li je tek bilo za drzave SHS,da mi je Djed ziv ili baba mogao bi njih pitati
Balkan je uvijek bio sheban,i tezak za zivot normalnih ljudi,a nece se to niti promjeniti..samo lopovi i fukare tamo mogu dobro zivjeti..
Guest- Guest
nema mi jastreba a da ovakva tema prođe mimo njega
2015-09-08
objasnio bi ti on tko je avdo kalajdžićpismejker wrote:radi?
2015-09-08
pismejker wrote:kakogod..Fuk..mi koji smo odrastali u 80tima,cemo uvijek taj period imati u lijepom sjecanju,zajebi sad sustav i politiku..to je doba prvih ljubavi,prve voznje automobila,prvog odvajanja od obitelji...
danas mrtvež...
ne možeš preskočiti boldano jer je, ako ga isključimo, stvar žala za mladošću i nekim životnim situacijama kojih se rado sjećamo, dakle promašena je poanta.. bi li sada svi koji žale za jugom pristali baciti mobitele i voziti yuga? ne bi, naravno
Guest- Guest
Samo cetvrtina!!!??? Zapravo petina jer u tekstu stoji 21%.Serbinho-3 wrote:
https://www.blic.rs/vesti/politika/hej-sloveni-skoro-cetvrtina-srba-pati-za-starom-jugom-i-radije-bi-ziveli-u-njoj-a-ovo/x2q9fvh
E jebi ga, to se sad ne uklapa u teorije velikih Hrvata kako Srbi imaju nocne more zbog zaljenja za Jugoslavijom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa hrvati znaju da vecina srba ne zali toliko za jugom narocito nacionalisti a vecina ih je(vjerojatno prije zale za kraljevinom jugom)..problem je ta glasna manjina jugonostalgicara koaj iritira vecinu..pkao sto su tu kod nas tzv.Radnicka Fronta i slicni..tako je i na onim drugim starnama...ja srbe vise gledam kao na nacionaliste kojima je cilj neki vid prosirene srbije ali za njih zna sda ti stoje ispred i da tako misle...ovi drugi su puno licemjerniji...malo sa ovima malo sa onima...a ubiti zabludjelost tjeraju i daljeRingo10 wrote:Samo cetvrtina!!!??? Zapravo petina jer u tekstu stoji 21%.Serbinho-3 wrote:
https://www.blic.rs/vesti/politika/hej-sloveni-skoro-cetvrtina-srba-pati-za-starom-jugom-i-radije-bi-ziveli-u-njoj-a-ovo/x2q9fvh
E jebi ga, to se sad ne uklapa u teorije velikih Hrvata kako Srbi imaju nocne more zbog zaljenja za Jugoslavijom.
2015-09-08
...meni uvijek bila smijesna ta zaludjena ideja jugoslavenstvom jos za juge...eto npr.u bosni i hercegovini...muslimani su bas furali se na to jugoslavenstvo...srbi ne toliko a jos manje hrvati....
2015-09-08
Recimo ja nikad nisam padao u trans radi Juge ali nisam je ni negirao niti dovodio u pitanje. Nekako sam je smatrao okvirom u kojem zivim i to je bilo to. O alternativama nisam ni razmisljao dok nije krenuo pohod iz Srbije.vuksadinare wrote:...meni uvijek bila smijesna ta zaludjena ideja jugoslavenstvom jos za juge...eto npr.u bosni i hercegovini...muslimani su bas furali se na to jugoslavenstvo...srbi ne toliko a jos manje hrvati....
I vecina je bila takva i to velika vecina. Iako sad mnogi kenjaju kako su toboze bili protiv Juge ili je podrivali iznutra sto je smijesno.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
da,sa malim pauzama mira,ova zadnja je bila izgleda najduzapismejker wrote:The Republic of Dream wrote:da,kako li je tek bilo za drzave SHS,da mi je Djed ziv ili baba mogao bi njih pitati
Balkan je uvijek bio sheban,i tezak za zivot normalnih ljudi,a nece se to niti promjeniti..samo lopovi i fukare tamo mogu dobro zivjeti..
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Vučić: U HR još postoje oni koji žele da u njoj nema Srba
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Srbi uopste nisu Sloveni
» Gotovo četvrtina stanovnika Njemačke su useljenici
» Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Srbi uopste nisu Sloveni
» Gotovo četvrtina stanovnika Njemačke su useljenici
» Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
Page 2 of 6