HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
https://www.blic.rs/vesti/politika/hej-sloveni-skoro-cetvrtina-srba-pati-za-starom-jugom-i-radije-bi-ziveli-u-njoj-a-ovo/x2q9fvh
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
tja..to je nish..cak skoro polovina Hrvata pati za Jugom,kakva takva bila...
Guest- Guest
Re: HEJ, SLOVENI" Skoro četvrtina Srba PATI ZA STAROM JUGOM i radije bi živeli u njoj, a ovo su 3 GLAVNA RAZLOGA
ma da..a di su podaci...pismejker wrote:tja..to je nish..cak skoro polovina Hrvata pati za Jugom,kakva takva bila...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
hehehehehehe,ko mooha na ljepilo..sorry Fuk... malo se zajebajem..vuksadinare wrote:ma da..a di su podaci...pismejker wrote:tja..to je nish..cak skoro polovina Hrvata pati za Jugom,kakva takva bila...
Guest- Guest
http://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hrvati-najmanje-jugonostalgicni-od-gradana-bivsih-republika-20170518
2015-09-08
dobro dobro,pa rekoh da se zajebajem...
Guest- Guest
a sto da ti velim..kad si sam olicenje zajebancijepismejker wrote:dobro dobro,pa rekoh da se zajebajem...
2015-09-08
I ja bi, ali neću priznat.
crvenkasti-
2014-04-17
vi odavde ste najmanje bili jugonostalgicni....to je opcepoznato bilocrvenkasti wrote:I ja bi, ali neću priznat.
2015-09-08
Kao glavni razlozi zašto bi Srbi voleli da se sada živi kao što se nekada živelo u SFRJ izdvojila se veličina zemlje koja je bitna čak 61 procentu ispitanika, dok 46 odsto onih koji su učestovali u anketi smatra da je vojska stare "Juge" jača od sadašnje, te to izdvajaju kao razlog zašto bi radije živeli u staroj zemlji.
Iz ovoga se vidi da su Srbi Jugoslaviju smatrali Velikom Srbijom, a JNA četničkom vojskom.
crvenkasti-
2014-04-17
eeee..upravo tako..na forumu se treba zabaviti i zajebavati..vuksadinare wrote:a sto da ti velim..kad si sam olicenje zajebancijepismejker wrote:dobro dobro,pa rekoh da se zajebajem...
Guest- Guest
inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
2015-09-08
Istina...kod Menea se uvijek gledalo dobro zabaviti i opustiti..mladezi je bilo toliko,po ljeti,da su glavnu ulicu proglasavali pjesackom zonom,od mislim,18 navece pa do ujutro..diskoteki na otvorenom,pravom disko muzikom..vuksadinare wrote:inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
tudej,turbofolk,cece i mece,pićke materine..klinci se ne znaju niti druziti..
e recimo,po tom pitanju mi fale bivsa vremena..nije bilo toliko otudjenosti medju ljudima,druzili su se..
Guest- Guest
pa realno da..recimo imamo primjer grubisinog polja koaj je multietnicka sredina bila u jugi..po popisu iz 1991 hrvata i srba je bilo gotovo podjednako...37,7% hrvata a srba 36%..bilo je relativno dosta i čeha 9%....primjerice 1988 godine...i u srednjoj i osnovnoj skoli direktori su bili srbi..od deset tada gospodarskih subjekata u opcini grubisino polje osam direktora je bilo srba jedna ceh i jedan slovenac..hrvati nula bodova a cinili su relativnu vecinu...u tadasnjoj milicjskoj stanici te godine...od 32 djelatnika tadasnje milicije 22 su bili srbi cetri muslimana tri ceha dva hrvata i jedan mađar..interesantno nacelnik postaje je bio - čeh...a sva tri pomocnika ili nacelnika odjela su bili srbi...identicna situacija bila je kod sluzbenika opcine..najveci broj djelatnika opcine su bili srbi...te nesto hrvata i ceha..pismejker wrote:Istina...kod Menea se uvijek gledalo dobro zabaviti i opustiti..mladezi je bilo toliko,po ljeti,da su glavnu ulicu proglasavali pjesackom zonom,od mislim,18 navece pa do ujutro..diskoteki na otvorenom,pravom disko muzikom..vuksadinare wrote:inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
e recimo,po tom pitanju mi fale bivsa vremena..nije bilo toliko otudjenosti medju ljudima,druzili su se..
2015-09-08
to je točno, nije bilo društvenih mreža, mobitela...a čovjek je društveno biće, pa su druženja u živo bila puno češća, po kućama, na izletima itdpismejker wrote:Istina...kod Menea se uvijek gledalo dobro zabaviti i opustiti..mladezi je bilo toliko,po ljeti,da su glavnu ulicu proglasavali pjesackom zonom,od mislim,18 navece pa do ujutro..diskoteki na otvorenom,pravom disko muzikom..vuksadinare wrote:inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
ljudi su bili zadovoljni malim stvarima, auto je bio prevozno sredstvo, puno manje znak društvenog statusa kao danas, pa su i diferencijacije bile manje
to znaci da narod nije zadovoljan
medj.polozajem srbije.
da vezivanje za aziju nije
iskrena volja naroda. zelja za
bilo kojom yugom upucuje
na potrebu da se pobegne od
spoljne politike koja je sve
nase visevekovne zrtve stavila pod
??. da su tradicionalni neprijatelji
saveznika potisnuli srbiju.
a da je srbija samu sebe iskljucila
iz programa koji je garantovao
prikljucak nakon kom.revolucije.
mi smo jedina zemlja evrope
koja slavi staljina kao oslobodioca.
medj.polozajem srbije.
bilo kojom yugom upucuje
Guest- Guest
kao i posvuda drugdje..ipak,tada,posto sam bio srednja skola i nesh poslije,TO mi nije bilo bitno..bitno je bilo U SEEE,NA SEEE i PODA SEEEE..vuksadinare wrote:pa realno da..recimo imamo primjer grubisinog polja koaj je multietnicka sredina bila u jugi..po popisu iz 1991 hrvata i srba je bilo gotovo podjednako...37,7% hrvata a srba 36%..bilo je relativno dosta i čeha 9%....primjerice 1988 godine...i u srednjoj i osnovnoj skoli direktori su bili srbi..od deset tada gospodarskih subjekata u opcini grubisino polje osam direktora je bilo srba jedna ceh i jedan slovenac..hrvati nula bodova a cinili su relativnu vecinu...u tadasnjoj milicjskoj stanici te godine...od 32 djelatnika tadasnje milicije 22 su bili srbi cetri muslimana tri ceha dva hrvata i jedan mađar..interesantno nacelnik postaje je bio - čeh...a sva tri pomocnika ili nacelnika odjela su bili srbi...identicna situacija bila je kod sluzbenika opcine..najveci broj djelatnika opcine su bili srbi...te nesto hrvata i ceha..pismejker wrote:Istina...kod Menea se uvijek gledalo dobro zabaviti i opustiti..mladezi je bilo toliko,po ljeti,da su glavnu ulicu proglasavali pjesackom zonom,od mislim,18 navece pa do ujutro..diskoteki na otvorenom,pravom disko muzikom..vuksadinare wrote:inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
a neposredno prije rata sam uzivao u jednoj Srpkinji iz Žabara,prijeko uUbosni..stana,a irudati.,sto je to rasno bilo..nish nalik ovim danasnjim "curama" zabljih i tičjih faca..
Guest- Guest
vidim da su ameri zestoko napali dacica jer je na dolarsku novcanicu napisao kosovo je srbija...pizzon wrote:to znaci da narod nije zadovoljan
medj.polozajem srbije.
bilo kojom yugom upucuje
2015-09-08
Da..tada smo nosili uglavnom pijacni fejk jeans,ili isli ubosnu kod muslimanskih svercerki,koje su iz Turske donosile Levis,ke..Noor wrote:to je točno, nije bilo društvenih mreža, mobitela...a čovjek je društveno biće, pa su druženja u živo bila puno češća, po kućama, na izletima itdpismejker wrote:Istina...kod Menea se uvijek gledalo dobro zabaviti i opustiti..mladezi je bilo toliko,po ljeti,da su glavnu ulicu proglasavali pjesackom zonom,od mislim,18 navece pa do ujutro..diskoteki na otvorenom,pravom disko muzikom..vuksadinare wrote:inace opcenito tamo gdje je bila mjesana sredina jugonostalgije je bilo u puno manjem obliku...a nacionalne tenzije vece...naravno za vrijeme juge to nije izlazilo toliko na vidjelo...ali primjecivalo se...
ljudi su bili zadovoljni malim stvarima, auto je bio prevozno sredstvo, puno manje znak društvenog statusa kao danas, pa su i diferencijacije bile manje
danas se rugaju Prvom Maju,kao da je to neshto komjunisticko..
Mi smo imali izletiste u sumi,bosnjacki vjerovi,gdje je doslovno sVA okolina na 1. maj isla baciti rostilj i druziti se..mjesta i sela su ostajala gotovo prazna..
preko uubosnu smo isli sa Fićekom od frenda,a znali smo se utrpati u njega po 5-6 likova..bitno je bilo otici u diskoteku,kasnije,ako i zatreba kući pjesice preko mosta..
Guest- Guest
gledajte realno jugonostalgija je pocela intenzivnije opadati titovom smrcu...narocito u hrvatskoj i sloveniji..jer su hrvati a narocito janezi znali sto se moze desavati poslije titove smrti...jaca nostalgija nakon titove smrti odrzala se u bh-a,na kosovu,makedoniji pa i u crnoj gori tamo sve do pojave milosevica..ali to je bilo logicno....iz poznatih povijesnih razloga...u bh-a je ona bila vise izrazenija u osamdesetima kod muslimana nego kod srba a najmanje kod hrvata..na kosovu su alabnci ako s esjecate na svojim demonstracijama osamdesetih uvijek isticali titove slike i skandirali mu ali samo zato sto im je dao autonomiju kosova i lovu lupao u kosovo...kod makedonaca je ona bila izrazena zbog bugarskih i grckih stalnih pretenzija na makedoniju..
2015-09-08
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Vučić: U HR još postoje oni koji žele da u njoj nema Srba
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Srbi uopste nisu Sloveni
» Gotovo četvrtina stanovnika Njemačke su useljenici
» Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Srbi uopste nisu Sloveni
» Gotovo četvrtina stanovnika Njemačke su useljenici
» Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
Page 1 of 6