Matica Hrvatska van pameti: patika je tenisica, papuča i šlapa!?!
Page 9 of 13
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Matica Hrvatska van pameti: patika je tenisica, papuča i šlapa!?!
Regoč wrote:Srbi ne stavljaju zanimanja u ženski rod.Starhemberg wrote:hrv. pedagoginja - srp. pedagogica
hrv. božica - srp. boginja
dvostruki standardi ili nikakvi standardi?
što će reći da je ovo "pedagogica" pogrešan navod i da bi trebalo biti "pedagog (srb) - pedagoginja (hrv)"
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Srbizamcrvenkasti wrote:kgh ispred i u čžš, što je to?
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Mora se, spolna ravnopravnost. Sad je Džango potvrdio.Regoč wrote:Srbi ne stavljaju zanimanja u ženski rod.Starhemberg wrote:hrv. pedagoginja - srp. pedagogica
e pa jebeš mi i kevu i mater ako sad išta razumijem. Femistice na zapadu dignu kurac na tebe kad koristiš RAZLIČIT izraz za muško i žensko, čak im smeta i mama i tata (roditelj jedan i roditelj dva je politkorektno). A srbi uvode različite? Mensečini da tim babama nadrkanim nije pravo kako god okreneš.
2014-04-16
dzango wrote:Dubrovčani.marcellus wrote:dzango wrote:U stavri pravoslavci. Srbi katolici su smeli.marcellus wrote:pa je temeljem toga što dubrovčani govore štokavicom i zaključio da su zapravo srbi, iako srbi nisu smjeli ostati u gradu nakon zatvaranja vrata navečer
a šta je to "srbin katolik"
xaxa.
2014-04-16
Eva wrote:Srbizamcrvenkasti wrote:kgh ispred i u čžš, što je to?
Badoke jane, koj sa zmanum zojabovota?
crvenkasti-
2014-04-17
Pusti Džanga, pogledaj im telke.Starhemberg wrote:Mora se, spolna ravnopravnost. Sad je Džango potvrdio.Regoč wrote:Srbi ne stavljaju zanimanja u ženski rod.Starhemberg wrote:hrv. pedagoginja - srp. pedagogica
A nego kaj je onda?crvenkasti wrote:Eva wrote:Srbizamcrvenkasti wrote:kgh ispred i u čžš, što je to?
Badoke jane, koj sa zmanum zojabovota?
Guest- Guest
Kažu da je standard, tako se i u engleskom polako uvode ženski oblici zanimanja, gdje je to moguće.marcellus wrote:Starhemberg wrote:Mora se, spolna ravnopravnost. Sad je Džango potvrdio.Regoč wrote:Srbi ne stavljaju zanimanja u ženski rod.Starhemberg wrote:hrv. pedagoginja - srp. pedagogica
e pa jebeš mi i kevu i mater ako sad išta razumijem. Femistice na zapadu dignu kurac na tebe kad koristiš RAZLIČIT izraz za muško i žensko, čak im smeta i mama i tata (roditelj jedan i roditelj dva je politkorektno). A srbi uvode različite? Mensečini da tim babama nadrkanim nije pravo kako god okreneš.
Guest- Guest
http://www.hrvatskarijec.rs/vest/A17987/Pedagoginja-ili-pedadogica/
A opet, nigdje se u praksi ne koristi izraz pedagogica.
A opet, nigdje se u praksi ne koristi izraz pedagogica.
Last edited by Starhemberg on 3/11/2015, 17:17; edited 1 time in total
Guest- Guest
Pa tenisica da, patika kažu Srbi a Slavonci i Dalmatinci su to pokupili od njih pa isto tenisice zovu patike.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Vrač je liječnik i liječnica na ruskom
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Kažu da je standard, tako se i u engleskom polako uvode ženski oblici zanimanja, gdje je to moguće.marcellus wrote:Starhemberg wrote:Mora se, spolna ravnopravnost. Sad je Džango potvrdio.Regoč wrote:Srbi ne stavljaju zanimanja u ženski rod.Starhemberg wrote:hrv. pedagoginja - srp. pedagogica
https://en.wikipedia.org/wiki/Newspeak
https://en.wikipedia.org/wiki/Thoughtcrime
vidi ove budale, opet je najpametniji u svom sokaku. u zegeju ja nisam čula u životu nikoga tko bi rekao patika, ej de su mi bre patike ..hahaha. o hebote budale.asilovski wrote:Ne ona je riječ koja je iz zegej slenga došla u književni jezik 90-tih kako bi se uklonila patika, osim toga ista označava jedan sport i to tenis koja nije hrvatska riječ već francuska, osim toga tenisica osim zagoraca i zegeja ne govori nitko, vjerojatno i Samarđija svojoj tetki kaže đe su mi patike
2015-08-15
kaja_333 wrote:vidi ove budale, opet je najpametniji u svom sokaku. u zegeju ja nisam čula u životu nikoga tko bi rekao patika, ej de su mi bre patike ..hahaha. o hebote budale.asilovski wrote:Ne ona je riječ koja je iz zegej slenga došla u književni jezik 90-tih kako bi se uklonila patika, osim toga ista označava jedan sport i to tenis koja nije hrvatska riječ već francuska, osim toga tenisica osim zagoraca i zegeja ne govori nitko, vjerojatno i Samarđija svojoj tetki kaže đe su mi patike
ja sam to čuo u dalmaciji jedino, u zg nikad
2014-04-16
pa baš, dobro kažešmarcellus wrote:
Kojih kurčevih devedesetih, ja sam rođen 1964 i nikad nisam čuo ni pročitao riječ "patika" PRIJE devedesete ni u jednim zagrebačkim novinama niti je uživo čuo.
2015-08-15
Pa što se svakodnevnog govora tiče, Slavonci gotovo uvijek kažu patike, rijetko kad sam čuo tenisice.... i to bez onog bre...
Last edited by Starhemberg on 3/11/2015, 17:31; edited 1 time in total
Guest- Guest
ma pa što se sjećaš ko klinac po zagrebu, mama kupi mi patike bre... , svi su tako govorili..ali malo sutramarcellus wrote:
ja sam to čuo u dalmaciji jedino, u zg nikad
2015-08-15
pa slavonci i dalmatinci, ali to su od srba pokupili.Starhemberg wrote:Pa što se svakodnevnog govora tiče, Slavonci gotovo uvijek kažu patike, rijetko kad sam čuo tenisice.... i to bez onog bre...
2015-08-15
Ti to pouzdano znaš ili pretpostavljaš?kaja_333 wrote:pa slavonci i dalmatinci, ali to su od srba pokupili.Starhemberg wrote:Pa što se svakodnevnog govora tiče, Slavonci gotovo uvijek kažu patike, rijetko kad sam čuo tenisice.... i to bez onog bre...
Guest- Guest
pa znam, dosta su oni srbizama pokupili. pa čak i naglasak , meni je vrlo sličan nekada slavonski i srpski, nekad evo ni sama nisam sigurna. a dalmoši su riječi baš pokupili..Starhemberg wrote:Ti to pouzdano znaš ili pretpostavljaš?kaja_333 wrote:pa slavonci i dalmatinci, ali to su od srba pokupili.Starhemberg wrote:Pa što se svakodnevnog govora tiče, Slavonci gotovo uvijek kažu patike, rijetko kad sam čuo tenisice.... i to bez onog bre...
2015-08-15
Vrlo je lako u standardni književni jezik i rječnike ubaciti neku tuđicu, ali je potrebno daleko više vremena da bi se ona ustalila u svakodnevnom govoru...A naglasak k'o naglasak, geografski uvjetovano.kaja_333 wrote:pa znam, dosta su oni srbizama pokupili. pa čak i naglasak , meni je vrlo sličan nekada slavonski i srpski, nekad evo ni sama nisam sigurna. a dalmoši su riječi baš pokupili..Starhemberg wrote:Ti to pouzdano znaš ili pretpostavljaš?kaja_333 wrote:pa slavonci i dalmatinci, ali to su od srba pokupili.Starhemberg wrote:Pa što se svakodnevnog govora tiče, Slavonci gotovo uvijek kažu patike, rijetko kad sam čuo tenisice.... i to bez onog bre...
Guest- Guest
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» ADIO PAMETI
» Krivokapić: Ovo je pobjeda crnogorskog naroda, Srbija nije moja matica
» Europski parlament usvojio rezoluciju Freda Matića o pravu na pobačaj
» Dnevna doza pameti s oltara
» dosla pameti u epizodi prerezalo
» Krivokapić: Ovo je pobjeda crnogorskog naroda, Srbija nije moja matica
» Europski parlament usvojio rezoluciju Freda Matića o pravu na pobačaj
» Dnevna doza pameti s oltara
» dosla pameti u epizodi prerezalo