Hrvatskoj fali 15 tisuća čistačica
Page 2 of 11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Hrvatskoj fali 15 tisuća čistačica
ha čuj, ja sam radila neko kratko vrijeme u upravi u zg jednog lanca, hoteljerskog , jesi izračunao koliko košta pogon hotela i koliko ljudi stoji iza toga i uopće hotel. jer vidim da misliš da bi to 250 trebalo podijeliti sa čistačicom, da tu nema ništa što moraš platiti osim 250 eurica čistaka i čistačica.AssadNaPodmornici wrote:Ja kada sam radio u hotelima da 4* naplaćuju turistima 250eura jednu noć a čistačice se ubijaju za 3000kn 10h dnevno 6dana u tjednu. Nije niti čudo što su im utekli
Last edited by kaya on 26/3/2019, 22:00; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Hrvatskoj fali velika metla.
dao sam 4000 kn za pola radnog vremena od 9h do 13h + nedjelja slobodna..
fer inaf.
fer inaf.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
puj, samo listati devize...
za brod barem 50 eura?
dijagram-
2015-08-09
to mi je kao ono, kad vozač turističke ture vidi da je tura plaćena 3000 pa misli da bi njemu trebalo ići 1500 a ne 400. a niti plaća bus, niti plaća gorivo , niti plaća osiguranje, niti plaća cestarinu, niti plaća kvar ali on bi pola jebote..
2015-08-15
dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
za brod barem 50 eura?
Brod je zajebana priča....
Lakše je očistiti 2 apartmana nego brod. Ja inače čišćenje broda naplaćujem oko 1200 kn.
To mi gosti daju na ruke i sam ga čistim jer ne mogu naći nikoga za to da napravi dobro...subotom su smjene u amrini, satarem se ali, 1000 kn dnevnica. ok.
2015-08-06
Da , i sad dođe papak od osam ujutro do četiri navečer za istu plaću i onda kuka kako nema tko čistit. Tvoja ponuda skroz ok ako ima tko tu da to oće.epikur37 wrote:dao sam 4000 kn za pola radnog vremena od 9h do 13h + nedjelja slobodna..
fer inaf.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ne das novcice drugima:)epikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
za brod barem 50 eura?
Lakše je očistiti 2 apartmana nego brod. Ja inače čišćenje broda naplaćujem oko 1200 kn.
To mi gosti daju na ruke i sam ga čistim jer ne mogu naći nikoga za to da napravi dobro...subotom su smjene u amrini, satarem se ali, 1000 kn dnevnica. ok.
neka, za koju godinu djeca ce to preuzeti, za dzeparac
dijagram-
2015-08-09
RayMabus wrote:Da , i sad dođe papak od osam ujutro do četiri navečer za istu plaću i onda kuka kako nema tko čistit. Tvoja ponuda skroz ok ako ima tko tu da to oće.epikur37 wrote:dao sam 4000 kn za pola radnog vremena od 9h do 13h + nedjelja slobodna..
fer inaf.
za osam sati ja bih dao bez problema 8000 kn.
ovako je ženska prezadovoljna, živi blizu, na nogu joj. Do 9 se stigne dići, doručkovati, obaviti sve .. a u 13 h je već gotova s poslom ide doma na ručak i kupanje.
meni dobro njoj dobro..
2015-08-06
dijagram wrote:ne das novcice drugima:)epikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
za brod barem 50 eura?
neka, za koju godinu djeca ce to preuzeti, za dzeparac
jebe mi se više za novce, nego brod je posebna priča, moraš ćirnuti u svaku sajlu, pajet, makinu i okolo....a to ne može nitko tko ne zna di je što.
dobro, 1200 kn za 4 sata je isto fina lovica :)
2015-08-06
nemislim.kaya wrote:ha čuj, ja sam radila neko kratko vrijeme u upravi u zg jednog lanca, hoteljerskog , jesi izračunao koliko košta pogon hotela i koliko ljudi stoji iza toga i uopće hotel. jer vidim da misliš da bi to 250 trebalo podijeliti sa čistačicom, da tu nema ništa što moraš platiti osim 250 eurica čistaka i čistačica.AssadNaPodmornici wrote:Ja kada sam radio u hotelima da 4* naplaćuju turistima 250eura jednu noć a čistačice se ubijaju za 3000kn 10h dnevno 6dana u tjednu. Nije niti čudo što su im utekli
mislim da treba sve biti regulirano na tržištu. dok je bila hrpa nezaposlenih plaćao je čistačice 3000kn za 10h dnevno i 6dana tjedno, a sebi i ženi svake godine bi uzeo novo auto od 30 000€ , i kupio neku nekretninu, tipa veliko građevno zemljište ili stan, ili 2-3 godine "štedio" pa novi hotel.
sada je kuknjava "nema tko raditi".. čistačice sada naplaćuju 50kn sat, otvore sezonski obrt, gdje su mali porezi državi i 50kn sat. 10h dnevno je sada 500kn, 6dana u tjednu je 3000kn.
a prije bi taj as osika kurac nego diga plaću čistačicama sa 3000kn na 3500kn..
najgore od svega taj as mi je još bia OK, zato jer se državo dogovora.. nagleda sam se svačega , radio sam nekoliko sezona, i sada sam sezonac ali u totalnoj drugoj sam branši, gdje ja radim posao i ispostavim račun, ne ovisim o nikome više
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
2015-08-15
kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
To ti se zove tranzit log, odnosno tranzitna logistika.
Iznosi 145 EUR, plus za jebenog psa mi plate dodatnih 50 EUR.
Sve skupa ako nose beštiju sa sobom meni je to 200 EUR do podne.
2015-08-06
pa to je lipa i ok plaća za sezonu. ti nisi pohlepan. lipo zarađuješ, ali i pošteno platiš . i vjerojatno gledaš da gospođa ima i obrok, nesmeta ti sigurno ako nije "gužva" da stane malo i odmori, i izlaziš joj u susret, ne gledaš je satrati i onda odbaciti. takav mentalitet odnosa prema radnicima imaju njemci. inače nebi ljudi iseljavaliepikur37 wrote:RayMabus wrote:Da , i sad dođe papak od osam ujutro do četiri navečer za istu plaću i onda kuka kako nema tko čistit. Tvoja ponuda skroz ok ako ima tko tu da to oće.epikur37 wrote:dao sam 4000 kn za pola radnog vremena od 9h do 13h + nedjelja slobodna..
fer inaf.
ovako je ženska prezadovoljna, živi blizu, na nogu joj. Do 9 se stigne dići, doručkovati, obaviti sve .. a u 13 h je već gotova s poslom ide doma na ručak i kupanje.
meni dobro njoj dobro..
brate mili gliser od 8metara se očisti tuta-forca za uru vremena. pokupiš smeće, šmrkom ga odsoliš i ispereš iz unutra, uzmeš onaj arf sprej i pobriješ inox ogradu i komandu ploču i ako imaš staklo... uru vremena.. i to da se blista.epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:
I ja!
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
aj ako su spavali, promjeniti plahte, malo prozračiti jastuke i madrace, i možda iz unutra pročistiti.. još extra 15min
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:pa to je lipa i ok plaća za sezonu. ti nisi pohlepan. lipo zarađuješ, ali i pošteno platiš . i vjerojatno gledaš da gospođa ima i obrok, nesmeta ti sigurno ako nije "gužva" da stane malo i odmori, i izlaziš joj u susret, ne gledaš je satrati i onda odbaciti. takav mentalitet odnosa prema radnicima imaju njemci. inače nebi ljudi iseljavaliepikur37 wrote:RayMabus wrote:Da , i sad dođe papak od osam ujutro do četiri navečer za istu plaću i onda kuka kako nema tko čistit. Tvoja ponuda skroz ok ako ima tko tu da to oće.epikur37 wrote:dao sam 4000 kn za pola radnog vremena od 9h do 13h + nedjelja slobodna..
fer inaf.
meni dobro njoj dobro..
a normalna stvar, lik mi je otišao iz smještaja prije vremena, ja sam mu razliku uplatio na račun a nije ni očekivao.
Sad pred sezonu, kad mi podstanari odu, pravim gradeladu za sve njih.
2015-08-06
aha, aha, tranzitna logistika, da ne pereš ti tuđi brod možda? :)epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:koliko placas cistaciceepikur37 wrote:
I ja!
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
inače kako yoda kaže brod opereš za sat vremena čarlijem i spužvom da blešči, dobro ovisi koji al od 7 metara bez problema
2015-08-15
AssadNaPodmornici wrote:brate mili gliser od 8metara se očisti tuta-forca za uru vremena. pokupiš smeće, šmrkom ga odsoliš i ispereš iz unutra, uzmeš onaj arf sprej i pobriješ inox ogradu i komandu ploču i ako imaš staklo... uru vremena.. i to da se blista.epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:
koliko placas cistacice
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
aj ako su spavali, promjeniti plahte, malo prozračiti jastuke i madrace, i možda iz unutra pročistiti.. još extra 15min
Lkao je yoda izvana oprati, ali iznutra je zajeb. Svaki lancun mora bit nanovo u peglu, plastika mora zrcaliti, mora sve mirisati.
Ako je mora di ušlo valja opaljati sve, posušiti i izvjetriti, provjeriti opremu.
Nije to tek tako.
Da netko drugi radi malo bi i pustio ali pošto je moj biznis i moj obraz trudim se da bude uvijek tip-top.
2015-08-06
kaya wrote:aha, aha, tranzitna logistika, da ne pereš ti tuđi brod možda? :)epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:dijagram wrote:
koliko placas cistacice
za brod barem 50 eura?
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
inače kako yoda kaže brod opereš za sat vremena čarlijem i spužvom da blešči, dobro ovisi koji al od 7 metara bez problema
aj dođi pa ti operi, i nije 7 nego 9, tri metra širine i 4+1 jedan postelja.WC i tuš.
Nemaš pojma...
2015-08-06
ako si rekao da imaš brod od 8m.. taj ima max 1 spavaću sobu, promjeniti lancun ,jastučnice, plahte, 5min, pobrisati arf sprejom iznutra plastiku, 10min.. zatvoriš kabinu, uzmeš šmrk vode, i u 20min ispereš svugdje sol.. i onda sa arf sprejom ako si "picajzla"(tako se kaže u STu) možeš još pobrisati par stvari, tipa ploter, vjetrobran, čak i inox... meni bi trebalo max 1h i to bez presinga :) .. i onda otvoriš sve i pustiš da se suši i zrači, i odeš na kavu i vratiš se za pola ure, sve suvo i prozračeno i spremnoepikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:brate mili gliser od 8metara se očisti tuta-forca za uru vremena. pokupiš smeće, šmrkom ga odsoliš i ispereš iz unutra, uzmeš onaj arf sprej i pobriješ inox ogradu i komandu ploču i ako imaš staklo... uru vremena.. i to da se blista.epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
Lkao je yoda izvana oprati, ali iznutra je zajeb. Svaki lancun mora bit nanovo u peglu, plastika mora zrcaliti, mora sve mirisati.
Ako je mora di ušlo valja opaljati sve, posušiti i izvjetriti, provjeriti opremu.
Nije to tek tako.
Da netko drugi radi malo bi i pustio ali pošto je moj biznis i moj obraz trudim se da bude uvijek tip-top.
pa jahta od 45stopa se može srediti sa 2sata, dva člana posade..
aj ne kenjaj, takav brod opere dvoje za sat vremena lagano.epikur37 wrote:kaya wrote:aha, aha, tranzitna logistika, da ne pereš ti tuđi brod možda? :)epikur37 wrote:kaya wrote:turisti koji su se vozili na brodu ti plate da očistiš brod iza njih ? kao da gost u hotelu mora platiti čistačicu kada odeepikur37 wrote:
al ga sereš milioneru
Da plate mi.
aj dođi pa ti operi, i nije 7 nego 9, tri metra širine i 4+1 jedan postelja.WC i tuš.
Nemaš pojma...
2015-08-15
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Similar topics
» U Alpama fali trideset tisuća sezonaca
» U Hrvatskoj jako fali radnika
» Hrvatskoj fali sezonskih radnika, traži se pomoć i od Srbije
» Od korone je u Hrvatskoj umrlo 203 ljudi, a od raka 6 tisuća
» U Hrvatskoj u 2020 rođeno manje od 36 tisuća djece
» U Hrvatskoj jako fali radnika
» Hrvatskoj fali sezonskih radnika, traži se pomoć i od Srbije