Hrvatskoj fali 15 tisuća čistačica
Page 1 of 11
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Hrvatskoj fali 15 tisuća čistačica
Evo gledan sad na RTL , plaća 4000 kuna , jedan dan u tjednu slobodan , stiže sezona nema tko čistit , javila se neka iz Minhena pa kaže ; Ode je 15 eura sat a tamo je bilo 35 kuna ura čišćenja.
Aj baš veselo. A ništa čisti sam apartmane za 4000/5000 kuna svaki dan u sezoni od jutra do mraka , jedan dan u tjednu slobodan.
Aj baš veselo. A ništa čisti sam apartmane za 4000/5000 kuna svaki dan u sezoni od jutra do mraka , jedan dan u tjednu slobodan.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Hrvatskoj fali 15 tisuća čistačica
Sad se traže čistačice u sezoni, satnica 50-100kn, na crno naravno. Navodno će biti dosta muških ove.godine, lakše je nego bauštela a i više se zaradi :)
Onda će falit bauštelaca.catabbath wrote:Sad se traže čistačice u sezoni, satnica 50-100kn, na crno naravno. Navodno će biti dosta muških ove.godine, lakše je nego bauštela a i više se zaradi :)
50 kuna sat , šest sati 300 kuna , zadovoljavajuća dnevnica.
2014-04-11
ne nedostaje Hrvatskoj čistača
ima ih na tone, ali se mnogi uobrazili
misle imaju poslovni subjekt pa ne moraju čistiti
kad ne znaju poštivati i platiti čistača
neka se svatko uhvati svoje krpe i terena pa neka čisti
čišćenje je posao za svako ljudsko biće
2014-04-16
mortal wrote:ne nedostaje Hrvatskoj čistača
2014-04-11
A sto, ne mora ni biti cisto, i prljavo je ok:)
dijagram-
2015-08-09
Moj stari bi kazao: 'al im je doma bolje', ako naiđu neke cjepidlake, 'spor' internet, vrućina im, frižider slabo ladi itd. ...dijagram wrote:A sto, ne mora ni biti cisto, i prljavo je ok:)
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Ae, neki bi da sve perfektno funkcionira.T. wrote:Moj stari bi kazao: 'al im je doma bolje', ako naiđu neke cjepidlake, 'spor' internet, vrućina im, frižider slabo ladi itd. ...dijagram wrote:A sto, ne mora ni biti cisto, i prljavo je ok:)
Pa gdje toga ima, nigdje.
dijagram-
2015-08-09
Bitno da inkarat neispada.dijagram wrote:A sto, ne mora ni biti cisto, i prljavo je ok:)
2014-04-11
Jedva čekam sezonu
Nes valjda u cistacice:)AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
dijagram-
2015-08-09
laže. jer to znači da tamo ima plaću 3000 eura što nema sigurno. oni medicinske sestre plaćaju oko 1700 eura a ovu će što mlati krpom 3000?! ima plaću možda 1500 eura, i kad joj oduzmu porez još i manje.RayMabus wrote:Evo gledan sad na RTL , plaća 4000 kuna , jedan dan u tjednu slobodan , stiže sezona nema tko čistit , javila se neka iz Minhena pa kaže ; Ode je 15 eura sat a tamo je bilo 35 kuna ura čišćenja.
nego one neće tu čistiti jer kod njih je neka ljubomora, zašto ona nekom čisti , pa rađe hoda u krpama i gleda što je na sniženju. a vani im nije problem i nitko ih ne zna. međutim to treba ignorirati, neka ljudi zaposle strance, ili čiste sami, zašto ovima uopće dati priliku da zarade..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa 100 eura dnevnica , 20* 100 eura = 2000 eura.kaya wrote:laže. jer to znači da tamo ima plaću 3000 eura što nema sigurno. oni medicinske sestre plaćaju oko 1700 eura a ovu će što mlati krpom 3000?! ima plaću možda 1500 eura, i kad joj oduzmu porez još i manje.RayMabus wrote:Evo gledan sad na RTL , plaća 4000 kuna , jedan dan u tjednu slobodan , stiže sezona nema tko čistit , javila se neka iz Minhena pa kaže ; Ode je 15 eura sat a tamo je bilo 35 kuna ura čišćenja.
nego one neće tu čistiti jer kod njih je neka ljubomora, zašto ona nekom čisti , pa rađe hoda u krpama i gleda što je na sniženju. a vani im nije problem i nitko ih ne zna. međutim to treba ignorirati, neka ljudi zaposle strance, ili čiste sami, zašto ovima uopće dati priliku da zarade..
To je to. Sat je 15 eura. To je meni teta i rodica neko vrime radila u Italiji. To ti se po satu plaća.
2014-04-11
Dođeš očistit kuću , dvi ure posla , 30 eura , odeš do iduće.kuće , opet dvi ure , opet 30 eura , odeš do iduće.kuće , dvi ure posla , 30 eura.
Tri kuće očistiš i dobiješ 90 eura i samo gledaš da to di čistiš je tu sve na par koraka da netrošiš gorivo. To ti se tako radi vani. Negdi si dvi negdi tri ure , zavisi kolika je kuća. Svako tri dana istu kuću čistiš i samo vrtiš tih deset kuća istih non stop.
Kuća ,zgrada nije bitno. Negdi stubište očistiš. To isto rađa. Zavisi kako se pogodiš i koliko si dobar radnik.
Tri kuće očistiš i dobiješ 90 eura i samo gledaš da to di čistiš je tu sve na par koraka da netrošiš gorivo. To ti se tako radi vani. Negdi si dvi negdi tri ure , zavisi kolika je kuća. Svako tri dana istu kuću čistiš i samo vrtiš tih deset kuća istih non stop.
Kuća ,zgrada nije bitno. Negdi stubište očistiš. To isto rađa. Zavisi kako se pogodiš i koliko si dobar radnik.
2014-04-11
ja mislim da ti je to vani čistiš 8 sati ujutro jednu kuću al bez zabušavanja, pa pošto ti je malo oko 1000 eura ideš još posljepodne drugu jedno 5 sati. pa se skljokaš u nesvijest. onda sutra nazoveš tetku i frendove u hrvatsku i veliš da ti je genijalno i imaš plaću 5000.RayMabus wrote:Dođeš očistit kuću , dvi ure posla , 30 eura , odeš do iduće.kuće , opet dvi ure , opet 30 eura , odeš do iduće.kuće , dvi ure posla , 30 eura.
2015-08-15
Nije , dvi tri ure čistiš. To je meni teta radila pa rodica mlađa malo uskakala posli jer je teta imala neku obvezu ( studij ). Ne radi to više , sad je u Los Angelesu a rodice se udale. Ta mlađa kupila sebi stan jer smo ode nešto prodali pa teta dobila dio para.
To tamo žene rade ko i kod nas. Ja san radija pa san plaća podstanarstvo tako da je teta to mogla radit jer tribaš imat dvi plaće ako si podstanar. Neisplati se to ako nemaš smještaj ili da ti još netko neradi pa onda su to dvi plaće u kući.
To tamo žene rade ko i kod nas. Ja san radija pa san plaća podstanarstvo tako da je teta to mogla radit jer tribaš imat dvi plaće ako si podstanar. Neisplati se to ako nemaš smještaj ili da ti još netko neradi pa onda su to dvi plaće u kući.
Last edited by RayMabus on 26/3/2019, 21:56; edited 2 times in total
2014-04-11
Ja kada sam radio u hotelima da 4* naplaćuju turistima 250eura jednu noć a čistačice se ubijaju za 3000kn 10h dnevno 6dana u tjednu. Nije niti čudo što su im utekli
AssadNaPodmornici wrote:Jedva čekam sezonu
I ja!
puj, samo listati devize...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa normalno. Al nisu ove šta rade cilu godinu jer je i to bilo u reportaži al ono radi cilu godinu a šta će ovo radit tri miseca a onda ostatak godine vata zjake. Te sezonske čistačice ako ih misliš nać morat ćeš ih platit.AssadNaPodmornici wrote:Ja kada sam radio u hotelima da 4* naplaćuju turistima 250eura jednu noć a čistačice se ubijaju za 3000kn 10h dnevno 6dana u tjednu. Nije niti čudo što su im utekli
2014-04-11
ha čuj, ja sam radila neko kratko vrijeme u upravi u zg jednog lanca, hoteljerskog , jesi izračunao koliko košta pogon hotela i koliko ljudi stoji iza toga i uopće hotel. jer vidim da misliš da bi to 250 trebalo podijeliti sa čistačicom, da tu nema ništa što moraš platiti osim 250 eurica čistaka i čistačica.AssadNaPodmornici wrote:Ja kada sam radio u hotelima da 4* naplaćuju turistima 250eura jednu noć a čistačice se ubijaju za 3000kn 10h dnevno 6dana u tjednu. Nije niti čudo što su im utekli
Last edited by kaya on 26/3/2019, 22:00; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Similar topics
» U Alpama fali trideset tisuća sezonaca
» U Hrvatskoj jako fali radnika
» Hrvatskoj fali sezonskih radnika, traži se pomoć i od Srbije
» Od korone je u Hrvatskoj umrlo 203 ljudi, a od raka 6 tisuća
» U Hrvatskoj u 2020 rođeno manje od 36 tisuća djece
» U Hrvatskoj jako fali radnika
» Hrvatskoj fali sezonskih radnika, traži se pomoć i od Srbije
» Od korone je u Hrvatskoj umrlo 203 ljudi, a od raka 6 tisuća