Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 25 of 43
Page 25 of 43 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
Rabarbara wrote:marcellus wrote:melkijades wrote:marcellus wrote:to što je on u ranom svom razdoblju pripadao hrvatskoj književnosti prije nego se priklonio srpskoj i postao dio nje, ne znači da je to ista književnost. Ima takvih slučajeva masu u svijetu.
ali srpska i hrvatska književnost nemaju baš dodirnih točaka.
pa baš Ivo je dodirna točka :))
mislim da bi trebalo slušati same pisce, i šta su sami govorili i šta su mislili, općenito mislim da bar književnost ne bi trebala imati granica, osim prirodnih jezičnih-
četnik kao dodirna točka :)
hvala ne hvala
osim toga ivo je stvarno mrzio muslimane, to se iz ćuprije jasno vodi, i pogotovo šiptare a to je danas zabranjeno pec pec i fuj
on je bio jedan od nositelja ideje velikosprstva, ideologije uvijek kreću od kulture, nešto kao antipod aralici recimo
Četnik?
A irudati Marc, kako možeš napisati ovako nešto?
pa andrić je bio jedan od ideologa velikosrpstva i uostalom bio je veleposlanik imenovan od kraljeve vlade
istog onog kralja u čije ime su, znaš, ono, četnici, otadžbina
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
a od štuke napravimo filete.ljubo1212 wrote:veber wrote:mačku bumo na pol? pesa na pol. sve je to kompleksno.
a prase i tele uzdužno, jednostavno
veber-
2014-12-30
a to o granicama književnosti nema veze, kao što postoji ruska, francuska i američka književnost a ne postoji europska tako ne postoji osim u tragovima ni jugoslavenska književnost, postoji srpska i postoji hrvatska
pa nije marulić bio hrvatskosrpski književnik niti njegoš srpskohrvatski
marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
zajednička "južnoslavenska" književnost zapravo nikad nije postojala, eventualno šezdesetih i sedamdesetih proza u trapericama i tako nešto što je paralelno postojalo u hrvatskoj i srbiji, tu postoji prostor za govor o nekoj zajedničkoj književnosti, ali to je u biti bilo marginalno
blek stena i zagor te nej
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
marcellus wrote:kao što postoji ruska, francuska i američka književnost a ne postoji europska
Muko Isusova...
Naravno da postoje nacionalne književnosti u Europi, ali postoji i europska.
Jedno uopće ne isključuje drugo, makar je uobičajeno da se u Europi prvo ističe nacionalno obilježje, a tek onda europsko.
Guest- Guest
flumen wrote:marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
zajednička "južnoslavenska" književnost zapravo nikad nije postojala, eventualno šezdesetih i sedamdesetih proza u trapericama i tako nešto što je paralelno postojalo u hrvatskoj i srbiji, tu postoji prostor za govor o nekoj zajedničkoj književnosti, ali to je u biti bilo marginalno
aha i alan ford
Rabarbara wrote:I?melkijades wrote:Rabarbara wrote:Zabadava misliš. Tu ne pomaže misliti. Općenito koristiti mozak. Dijeli i gotovo.melkijades wrote:marcellus wrote:to što je on u ranom svom razdoblju pripadao hrvatskoj književnosti prije nego se priklonio srpskoj i postao dio nje, ne znači da je to ista književnost. Ima takvih slučajeva masu u svijetu.
mislim da bi trebalo slušati same pisce, i šta su sami govorili i šta su mislili, općenito mislim da bar književnost ne bi trebala imati granica, osim prirodnih jezičnih-
dijeljenje kao thanatos
množenje kao eros? :D
za što bi glasovali pametni?
Ok, za ovo drugo moraš biti potentan :D
pametni? ne znam, oni ne glasaju čini mi se^^
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:kao što postoji ruska, francuska i američka književnost a ne postoji europska
Muko Isusova...
Jedno uopće ne isključuje drugo, makar je uobičajeno da se u Europi prvo ističe nacionalno obilježje, a tek onda europsko.
europska postoji samo kao zajednički nazivnik, nisam čuo da je netko "europski književnik" makar se uvijek može i tako gledati, jel...
ali francuska književnost je jedno a njemačka nešto posve drugo i ne vidim koje dodirne točke imaju da bi mogli govoriti o europskoj književnosti, koji bi bio neki zajednički nazivnik, jezik sigurno ne
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:kao što postoji ruska, francuska i američka književnost a ne postoji europska
Muko Isusova...
I u pravu je kic kada kaže da ima situacija kada su književnici neka sam svoj svijet i sam svoja književnost vrsta.
Nebitno što svi imaju dodirnih točaka sa određenim kategorijama, neki se jednostavno ne daju ograničiti po vrlo uskim ladicama i ne ulaze u konfekcijske krojeve koje su ionako smislili povjesničari i kritičari da bi lakše shvatili i opisali književnike. Ili daju, ali puno teže nego većina ostalih.
Guest- Guest
Mislim da su vam se u glavi pomiješali neki pojmovi, jer niste naučili povijest u osnovnoj i srednjoj školi, da bi je mogli kvalitetno prekrajati, da barem malo pobudi zanimanje i nama koji smo malo stariji od 30 godina i neke stvari smo proživjeli na vlastitoj koži.marcellus wrote:Rabarbara wrote:marcellus wrote:melkijades wrote:marcellus wrote:to što je on u ranom svom razdoblju pripadao hrvatskoj književnosti prije nego se priklonio srpskoj i postao dio nje, ne znači da je to ista književnost. Ima takvih slučajeva masu u svijetu.
četnik kao dodirna točka :)
hvala ne hvala
osim toga ivo je stvarno mrzio muslimane, to se iz ćuprije jasno vodi, i pogotovo šiptare a to je danas zabranjeno pec pec i fuj
on je bio jedan od nositelja ideje velikosprstva, ideologije uvijek kreću od kulture, nešto kao antipod aralici recimo
Četnik?
A irudati Marc, kako možeš napisati ovako nešto?
pa andrić je bio jedan od ideologa velikosrpstva i uostalom bio je veleposlanik imenovan od kraljeve vlade
istog onog kralja u čije ime su, znaš, ono, četnici, otadžbina
Moram priznati da sam o tebi imala drugačije mišljenje. Nikako mi nisi djelovao kao neki primitivos koji krvavih očiju napada sve što ima bilo kakve veze s nečim drugim osim sa svetom NDH.
Last edited by Rabarbara on 30/1/2019, 10:04; edited 1 time in total
Guest- Guest
Vidis ovaj kljuc uopce nije bitan , on je dobio nobela a ne zatvorsku kaznu.marcellus wrote:četnik kao dodirna točka :)
hvala ne hvala
osim toga ivo je stvarno mrzio muslimane
S politicke perspektive ne mozes dijeliti knjizevnike.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ili zbrišu glavom bez obzira. :Dmelkijades wrote:Rabarbara wrote:I?melkijades wrote:Rabarbara wrote:Zabadava misliš. Tu ne pomaže misliti. Općenito koristiti mozak. Dijeli i gotovo.melkijades wrote:
dijeljenje kao thanatos
množenje kao eros? :D
za što bi glasovali pametni?
Ok, za ovo drugo moraš biti potentan :D
pametni? ne znam, oni ne glasaju čini mi se^^
Guest- Guest
marcellus wrote:
Jasno da je Marulić bio hrvatski, nije ni mogao biti ovo drugo, pa srpska u to vrijeme nije ni postojala.
A kad spominješ Njegoša, je li on bio crnogorski književnik ili srpski?
Ja bih ipak rekao crnogorski, jer mu sve odiše crnogorstvom i crnogorskim kulturološkim identitetom, nebitno što se zapravo izjašnjavao Srbinom.
Guest- Guest
Haha.. ciji su oni zaboravila sam. Osim moji :)flumen wrote:marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
2015-08-15
...onda su 'nasi' orjunasi...i oni 'hrvati' clanovi cetnicke dinarske divizije popa djujica..oni 'hrvati'...u drazinom stabu...sve su to nasi 'hrvati'...jer su hrvati pa su nasi...sve je to andriceva sljedba i beogradska druzba
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kaya wrote:Vidis ovaj kljuc uopce nije bitan , on je dobio nobela a ne zatvorsku kaznu.marcellus wrote:četnik kao dodirna točka :)
hvala ne hvala
osim toga ivo je stvarno mrzio muslimane
S politicke perspektive ne mozes dijeliti knjizevnike.
S političke ih zapravo najlakše i dijeliš.
Guest- Guest
kaya wrote:Haha.. ciji su oni zaboravila sam. Osim moji :)flumen wrote:marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
Talijanski.
Guest- Guest
Aha, ajd neka njega podijele..Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
Jasno da je Marulić bio hrvatski, nije ni mogao biti ovo drugo, pa srpska u to vrijeme nije ni postojala.
A kad spominješ Njegoša, je li on bio crnogorski književnik ili srpski?
Ja bih ipak rekao crnogorski, jer mu sve odiše crnogorstvom i crnogorskim kulturološkim identitetom, nebitno što se zapravo izjašnjavao Srbinom.
2015-08-15
Jel? Sve sam ih bratu maznula i procitalaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:Haha.. ciji su oni zaboravila sam. Osim moji :)flumen wrote:marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
Talijanski.
2015-08-15
marcellus wrote:
ali francuska književnost je jedno a njemačka nešto posve drugo i ne vidim koje dodirne točke imaju da bi mogli govoriti o europskoj književnosti, koji bi bio neki zajednički nazivnik, jezik sigurno ne
Opće europske kulturološke odrednice, zajedničke teme i slično.
Guest- Guest
Po tome se vidi tko je imao braću.kaya wrote:Jel? Sve sam ih bratu maznula i procitalaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:Haha.. ciji su oni zaboravila sam. Osim moji :)flumen wrote:marcellus wrote:nema se što dijeliti kajo
Talijanski.
Poslije se počnemo ponašati kao Ani 4 pištolja
Guest- Guest
Page 25 of 43 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije