Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 43 of 43
Page 43 of 43 • 1 ... 23 ... 41, 42, 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
a ko je uklonio kosti?..o cem ti zvrljas majke ti mile..pa tvoji vadili kosti svojih tamo krajem osamdesetih iz jama pa sa kostima djirali po hr,bih,srbiji prikazujuci 'djenosajd' nad srbima u korist velikosrpstvapizzon wrote:Speare Shaker wrote:pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
U vezi svega. Tako barem kaže Dobrica Ćosić.
kakvi god da smo
ne uklanjamo kosti u okolini
logora smrti i jama pobijenih hrvata u srbiji. ko sto vi cinite po hrvatskoj sa
pobijenim srbima
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
vuksadinare wrote:a ko je uklonio kosti?..o cem ti zvrljas majke ti mile..pa tvoji vadili kosti svojih tamo krajem osamdesetih iz jama pa sa kostima djirali po hr,bih,srbiji prikazujuci 'djenosajd' nad srbima u korist velikosrpstvapizzon wrote:Speare Shaker wrote:pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
kakvi god da smo
pobijenim srbima
nedostatak sna
lose utice na mentalno zdravlje
spavaj malo
Guest- Guest
tvrdis da nije istina?pizzon wrote:vuksadinare wrote:a ko je uklonio kosti?..o cem ti zvrljas majke ti mile..pa tvoji vadili kosti svojih tamo krajem osamdesetih iz jama pa sa kostima djirali po hr,bih,srbiji prikazujuci 'djenosajd' nad srbima u korist velikosrpstvapizzon wrote:Speare Shaker wrote:pizzon wrote:
u vezi cega
kakvi god da smo
pobijenim srbima
nedostatak sna
lose utice na mentalno zdravlje
spavaj malo
2015-09-08
Dobro jutro drugari. Nastavljamo lekciju... :)
U dubrovačkim arhivima može se i danas naći (nadam se, bili su tamo do 1990. godine) veći broj pravnih dokumenata koji regulišu odnose između Dubrovčana, prevedenih sa latinskog i italijanskog na „lingua serviana”. U pitanju su godine: 1597, 1598, 1608, 1613… I Ignjat Đorđić (1675-1737), dubrovački pesnik, u svojoj pisanoj ostavštini nekoliko puta spominje katolički priručnik, na „lingua serviana” ispisan ćirilicom, koji se u njegovo vreme koristio po dubrovačkim crkvama.
Dubrovčanin Natko Nodilo, istaknuta ličnost javnog života Dubrovnika, osamdesetih godina 19. veka, pisao je: „U Dubrovniku, ako ne i od prvog početka, od pamtivjeka, govorilo se srpski, govorilo kako od pučana, tako i od vlastele, kako kod kuće, tako i u javnom životu”.
Dubrovački Srbin katolik Jorjo Tadić, savremenik slavnog Dubrovčanina, komediografa Marina Držića, zapisao je da mu je Držić jednom, kad su razgovarali o turskoj imperiji, kazao: „Ovaj Mehmed-paša je našeg jezika i roda”.
Držić je, nema sumnje, veoma dobro znao ko je Mehmed-paša Sokolović, da je rođen 1505. godine, gore u bosanskim gudurama, ne tako daleko od Dubrovnika, kao Bajo Nenadić, u srpskoj porodici. Marinov stric, Đore Držić, pisao je pesme, a u jednoj od njih kaže:„Skoro je Đurđev dan, moje krsno ime”, što više nego jasno govori ko su bili Držići, kakva im je bila tradicija.
Dum Ivan Stojanović, jedan od najuglednijih Dubrovčana druge polovine 19. veka, bio je katolički sveštenik, ali sa duboko usađenim osećanjem srpstva. U knjizi „Dubrovačka književnost” napisanoj pred smrt, 1900. godine, Stojanović ističe da su Dubrovčani po veri uglavnom katolici, ali po poreklu i jeziku Srbi.
itd, itd...
U dubrovačkim arhivima može se i danas naći (nadam se, bili su tamo do 1990. godine) veći broj pravnih dokumenata koji regulišu odnose između Dubrovčana, prevedenih sa latinskog i italijanskog na „lingua serviana”. U pitanju su godine: 1597, 1598, 1608, 1613… I Ignjat Đorđić (1675-1737), dubrovački pesnik, u svojoj pisanoj ostavštini nekoliko puta spominje katolički priručnik, na „lingua serviana” ispisan ćirilicom, koji se u njegovo vreme koristio po dubrovačkim crkvama.
Dubrovčanin Natko Nodilo, istaknuta ličnost javnog života Dubrovnika, osamdesetih godina 19. veka, pisao je: „U Dubrovniku, ako ne i od prvog početka, od pamtivjeka, govorilo se srpski, govorilo kako od pučana, tako i od vlastele, kako kod kuće, tako i u javnom životu”.
Dubrovački Srbin katolik Jorjo Tadić, savremenik slavnog Dubrovčanina, komediografa Marina Držića, zapisao je da mu je Držić jednom, kad su razgovarali o turskoj imperiji, kazao: „Ovaj Mehmed-paša je našeg jezika i roda”.
Držić je, nema sumnje, veoma dobro znao ko je Mehmed-paša Sokolović, da je rođen 1505. godine, gore u bosanskim gudurama, ne tako daleko od Dubrovnika, kao Bajo Nenadić, u srpskoj porodici. Marinov stric, Đore Držić, pisao je pesme, a u jednoj od njih kaže:„Skoro je Đurđev dan, moje krsno ime”, što više nego jasno govori ko su bili Držići, kakva im je bila tradicija.
Dum Ivan Stojanović, jedan od najuglednijih Dubrovčana druge polovine 19. veka, bio je katolički sveštenik, ali sa duboko usađenim osećanjem srpstva. U knjizi „Dubrovačka književnost” napisanoj pred smrt, 1900. godine, Stojanović ističe da su Dubrovčani po veri uglavnom katolici, ali po poreklu i jeziku Srbi.
itd, itd...
Hrvati katolici su bivši Srbi katolici koji su bivši Srbi pravoslavci.
crvenkasti-
2014-04-17
Sedi, 5!crvenkasti wrote:Hrvati katolici su bivši Srbi katolici koji su bivši Srbi pravoslavci.
i onda moj stric nije bio u pravu..evo primjeracrvenkasti wrote:Hrvati katolici su bivši Srbi katolici koji su bivši Srbi pravoslavci.
2015-09-08
..i jos jednog...vuksadinare wrote:i onda moj stric nije bio u pravu..evo primjeracrvenkasti wrote:Hrvati katolici su bivši Srbi katolici koji su bivši Srbi pravoslavci.
2015-09-08
Ja sam primjer. Ja sam Hrvat bivši Srbin.
crvenkasti-
2014-04-17
ti si kurac od ovcecrvenkasti wrote:Ja sam primjer. Ja sam Hrvat bivši Srbin.
2015-09-08
Page 43 of 43 • 1 ... 23 ... 41, 42, 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku