Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 14 of 43
Page 14 of 43 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
andrić je za sebe rekao da je srbin.jastreb wrote:Pripada. Ako ništa drugo ono hrvatskoj književnosti u BIH.marcellus wrote:Andrić nikako ne pripada hrvatskoj književnosti
pripada slavenskoj riječi, pročitati travničke kronike, točno opisuje mentalitet ljudi koji tamo žive.
državljanstvo i nacionalnost nisu isti. ja sam hrvat, njemačkog porjekla rođen u jugoslaviji. da si pucam u nogu?
veber- Posts : 53509
2014-12-30
kaya wrote:A zakaj za antu ne pise da se rodio u Austriji nego ubosni?marcellus wrote:usput za Teslu svugdje piše da je rođen u Austriji (danas Hrvatska)
Guest- Guest
Nikad nije rekao da je Srbinveber wrote:andrić je za sebe rekao da je srbin.jastreb wrote:Pripada. Ako ništa drugo ono hrvatskoj književnosti u BIH.marcellus wrote:Andrić nikako ne pripada hrvatskoj književnosti
pripada slavenskoj riječi, pročitati travničke kronike, točno opisuje mentalitet ljudi koji tamo žive.
državljanstvo i nacionalnost nisu isti. ja sam hrvat, njemačkog porjekla rođen u jugoslaviji. da si pucam u nogu?
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ni ja to nisam čuo. Izjavio je da njegova književnost pripada srpskoj,ali da mu ne smeta ako je svojataju i Hrvati.Ringo10 wrote:Nikad nije rekao da je Srbinveber wrote:andrić je za sebe rekao da je srbin.jastreb wrote:Pripada. Ako ništa drugo ono hrvatskoj književnosti u BIH.marcellus wrote:Andrić nikako ne pripada hrvatskoj književnosti
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A, i nije bas da nije.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Ivo_Andrić
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Ivo_Andrić
2014-04-12
pa travničke hronike, izdanje tamo negdje 70ih
dvije knjižice.
na kraju druge o piscu, sam je pisao, veli da je srbin.
kao i krleža. ili ga voliš čitati ili ne.
dvije knjižice.
2014-12-30
A ja ti mogu pokazat dokumente u kojima se izjasnjava kao Hrvat kao i krstenicu.veber wrote:pa travničke hronike, izdanje tamo negdje 70ih
dvije knjižice.
I sta sad?
Na popisu 1991 je bilo nekoliko likova koji su se izjasnili kao Eskimi ili Indijanci.
I cini li ih to Eskimima i Indijancima?
Osim toga njegov knjizevni opus je uglavnom vezan za Bosnu u osmansko vrijeme i sa Srbijom skoro nikakve veze nema.
2015-09-24
Pripada hrvatskoj, srbijanskoj i bosanskohercegovackoj knjizevnosti.jastreb wrote:Ni ja to nisam čuo. Izjavio je da njegova književnost pripada srpskoj,ali da mu ne smeta ako je svojataju i Hrvati.Ringo10 wrote:Nikad nije rekao da je Srbinveber wrote:andrić je za sebe rekao da je srbin.jastreb wrote:Pripada. Ako ništa drugo ono hrvatskoj književnosti u BIH.marcellus wrote:Andrić nikako ne pripada hrvatskoj književnosti
A po nacionalnosti je bio Hrvat.
2015-09-24
Nikolina Pišek i Ida Prester su srpkinje isto.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ja fakat nisam znao da su ovi pravasi toliki debili, imbecili, kreteni i idioti.epikur37 wrote:Nikolina Pišek i Ida Prester su srpkinje isto.
I jos sebe nazivaju domoljubima i seru svakome i doziraju i odredjuju hrvatstvo svima.
JA sam rekao, kad bi bilo po njihovom, Hrvati bi bili samo Mile Budak, JAkov Sedlar i Thompson.
Last edited by Ringo10 on 29/1/2019, 18:38; edited 1 time in total
2015-09-24
Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
Ali, da budemo posteni, on se "popismanio" i smatrao Srbinom tijekom zivota.
2014-04-12
kako se zene osjecaju, one najbolje znaju.:-Depikur37 wrote:Nikolina Pišek i Ida Prester su srpkinje isto.
2014-04-12
Andrić 22. ožujka 1948. postaje redovitim članom srpske akademije nauka (SAN).
On postaje i zagovornik ideje jugoslavenstva.
Možda i nije srbin, ali velikosrbin svakako jest...
On postaje i zagovornik ideje jugoslavenstva.
Možda i nije srbin, ali velikosrbin svakako jest...
Guest- Guest
Kako šta? Daj taj dokument gde se kao zreo čovek izjašnjava kao Hrvat.Ringo10 wrote:A ja ti mogu pokazat dokumente u kojima se izjasnjava kao Hrvat kao i krstenicu.veber wrote:pa travničke hronike, izdanje tamo negdje 70ih
dvije knjižice.
I sta sad?
Na popisu 1991 je bilo nekoliko likova koji su se izjasnili kao Eskimi ili Indijanci.
I cini li ih to Eskimima i Indijancima?
Osim toga njegov knjizevni opus je uglavnom vezan za Bosnu u osmansko vrijeme i sa Srbijom skoro nikakve veze nema.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
čovjek se smatrao srbinom. ok. i kaj sada?Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
ima par djela koja pripadaju književnosti, ne naciji.
veber-
2014-12-30
Evoluirao.Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
2014-04-19
Gdje to pise.Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
Ja se sjecam sta je Oskar Davico pisao u NINu pred kraj zivota, krajem osamdesetih u vrijeme najagresivnijeg velikosrpskog nacionalizma. Taj tekst je bi njegov obracun sa velikosrpstvom iako je kasnije znao biti vrlo kritican i prema Hrvatima.
Rekao je slijedece izrugujuci se veliksrbima
Poznavao sam Andrica jako dobro. Da, za njega sad govore - ma da jakako, Srbin je Andric jos od Kosova.
Prestanite ga svojatati. Ivo Andric je bio Hrvat i katolik, nacionalno ne mnogo odredjen i zato mi je izrazito drag.
Ali je bio i integralni Jugoslaven i to mu je dugo bila glavna ideja vodilja. Da, skrasio se u Beogradu i tu gradio karijeru ali ga to ne cini Srbinom.
DAvico se tu dotakao i dubrovacke knjizecvnosti - to je dio hrvatske knjizevnosti i prestanite svojatat i otimati Hrvatima ono sto im pripada.
Last edited by Ringo10 on 29/1/2019, 18:48; edited 2 times in total
2015-09-24
Kako šta? Taman za temu na forumu.veber wrote:čovjek se smatrao srbinom. ok. i kaj sada?Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
ima par djela koja pripadaju književnosti, ne naciji.
Evoluirao u Srbina. Koja je to kurceva evolucija.dzango wrote:Evoluirao.Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
O jebem te zivote.
2015-09-24
Kako koja? Pa kao i ona od majmuna do čoveka.Ringo10 wrote:Evoluirao u Srbina. Koja je to kurceva evolucija.dzango wrote:Evoluirao.Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
O jebem te zivote.
2014-04-19
dzango wrote:Kako koja? Pa kao i ona od majmuna do čoveka.Ringo10 wrote:Evoluirao u Srbina. Koja je to kurceva evolucija.dzango wrote:Evoluirao.Nice wrote:Rodjen je kao Hrvat i zato ga moramo svojatat.
O jebem te zivote.
Dakle, nepostojeća.
Guest- Guest
Page 14 of 43 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima