Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 7 of 43
Page 7 of 43 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
Andric pripada onima kojima je donio slavu ciju je knjizevnost proslavio i zbog cega je dobio nobelovu nagradu...a tu nagradu je dobio za knjizevno djelo gdje nema ni zrnca povezanog sa hrvatskim elementom..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Pitajmo debota koji je liberal..neutralac..u ciji knjizevni opus bi svrstao andrica i da rijesimo konacno to...kako on kaze nek bude tako...
Andrić prirpada svima.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Upravo tako.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Pitajmo debota koji je liberal..neutralac..u ciji knjizevni opus bi svrstao andrica i da rijesimo konacno to...kako on kaze nek bude tako...
Andrić prirpada svima.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Andric pripada onima kojima je donio slavu ciju je knjizevnost proslavio i zbog cega je dobio nobelovu nagradu...a tu nagradu je dobio za knjizevno djelo gdje nema ni zrnca povezanog sa hrvatskim elementom..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Pitajmo debota koji je liberal..neutralac..u ciji knjizevni opus bi svrstao andrica i da rijesimo konacno to...kako on kaze nek bude tako...
Andrić prirpada svima.
Gospe blažena.
Guest- Guest
Jos nesto konacno da razjasnimo...andric nije prestao biti hrvat mislim sluzbeno...zato sto je mrzio hrvate..nije...nego hrvati nisu mogli ispuniti njegove zivotne potrebe jer jednostavno nisu bili u poziciji da to ostvare narocito u kraljevini jugi...andric je htio zivjet na visokoj nozi imati javni zivot.karijeru u politici..i to mu je tada jedino beograd mogao pruziti...andrica bi opisao ovako odnosno njegovu poruku hrvatima...'decki najte zameriti nis osobno protiv vas ali vi danas nemate ono sto ja trebam a to ima cika pera u beogradu'
2015-09-08
Aleluja!vuksadinare wrote:Jos nesto konacno da razjasnimo...andric nije prestao biti hrvat mislim sluzbeno...zato sto je mrzio hrvate..nije...nego hrvati nisu mogli ispuniti njegove zivotne potrebe jer jednostavno nisu bili u poziciji da to ostvare narocito u kraljevini jugi...andric je htio zivjet na visokoj nozi imati javni zivot.karijeru u politici..i to mu je tada jedino beograd mogao pruziti...andrica bi opisao ovako odnosno njegovu poruku hrvatima...'decki najte zameriti nis osobno protiv vas ali vi danas nemate ono sto ja trebam a to ima cika pera u beogradu'
A zašto toliko Hrvata (ne samo Hrvati, nego sve nacije i narodnosti) odlaze vani raditi? I prestaju li biti Hrvati, Židovi, Arapi, Srbi, Romi....? Naravno da ne.
Ima li pravo narod iz kojeg potječu biti ponosan na njihov rad (ma gdje da su ga stvorili)?
Ima. Smije i treba biti ponosan i isticati njihovo porijeklo. Takvim stvarima se trebamo dičiti, a ne ustaštvom i Pavelićom.
Jednako mogu biti ponosni i oni koji su im omogućili da svoje znanje/nadarenost pretvore u proizvod/umjetnost.
Guest- Guest
je...ako se izjasnjava kao hrvat i sluzbeno i nesluzbeno...konvertit biti je jako skupa cijena...andric nije sagledao situaciju da u kraljevini jugi narod kojem je pripadao nije imao moci ostvariti mu ono sto je htio..nije htio pruziti sansu makar minimalno narodu iz kojeg je potekao..i to je ono najgore povrh svega..kad su tvoji u nemoci ti im okrenes ledja..ajd bar je zadrzao princip bontona pa nas nije pljuckao shvativsi za razliku od nekih drugih da nije napravio moralan cin...jbg tako je..a sto to ne zele vidjeti ocito neki pojedinci njihov problem..ali vide ali ne mogu pojmiti u glavi da se na taj nacin vlastiti narod moze izdati za tudje skudeRabarbara wrote:Aleluja!vuksadinare wrote:Jos nesto konacno da razjasnimo...andric nije prestao biti hrvat mislim sluzbeno...zato sto je mrzio hrvate..nije...nego hrvati nisu mogli ispuniti njegove zivotne potrebe jer jednostavno nisu bili u poziciji da to ostvare narocito u kraljevini jugi...andric je htio zivjet na visokoj nozi imati javni zivot.karijeru u politici..i to mu je tada jedino beograd mogao pruziti...andrica bi opisao ovako odnosno njegovu poruku hrvatima...'decki najte zameriti nis osobno protiv vas ali vi danas nemate ono sto ja trebam a to ima cika pera u beogradu'
A zašto toliko Hrvata (ne samo Hrvati, nego sve nacije i narodnosti) odlaze vani raditi? I prestaju li biti Hrvati, Židovi, Arapi, Srbi, Romi....? Naravno da ne.
Ima li pravo narod iz kojeg potječu biti ponosan na njihov rad (ma gdje da su ga stvorili)?
Ima. Smije i treba biti ponosan i isticati njihovo porijeklo. Takvim stvarima se trebamo dičiti, a ne ustaštvom i Pavelićom.
Jednako mogu biti ponosni i oni koji su im omogućili da svoje znanje/nadarenost pretvore u proizvod/umjetnost.
2015-09-08
E sad ce se javiti neki pametnjakovici opet i pravdati ga tipa...nije htio zivjeti siromasno i klosarski poput a.b.simica,matosa,ujevica poradi nekih ideala...ako zagreb ili sarajevo nisu imali love i polozaja za njegove potrebe imao je beograd...dakle u najgorem smislu bio je trgovac toliko nisko pao da je prodao za skude i polozaj nacionalni identitet pa i vlastiti jezik...jel tako ringo,epi,rebarbara...covjek po onom..'za ideale ginu budale'..
2015-09-08
Vladimiru Prelogu hrvatskom nobelovcu kemicaru...beograd je nudil silnu lovu i polozaj da predje u beograd...ali nije ostal je navek hrvat i nije se sramil to spomenuti..posto je odbijao prelazak u beograd ovi su mu prijetili unistenjem karijere pa je otisao u svicu ali i dalje je hrvatski pricao i koristio hrvatske rijeci...a ne presao na ekavicu kao andric
2015-09-08
Jebo vas Andric.
Vojislav Seselj je Hrvat.
Eto - neka sam vam reko...
Vojislav Seselj je Hrvat.
Eto - neka sam vam reko...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
vuksadinare wrote:je...ako se izjasnjava kao hrvat i sluzbeno i nesluzbeno...konvertit biti je jako skupa cijena...andric nije sagledao situaciju da u kraljevini jugi narod kojem je pripadao nije imao moci ostvariti mu ono sto je htio..nije htio pruziti sansu makar minimalno narodu iz kojeg je potekao..i to je ono najgore povrh svega..kad su tvoji u nemoci ti im okrenes ledja..ajd bar je zadrzao princip bontona pa nas nije pljuckao shvativsi za razliku od nekih drugih da nije napravio moralan cin...jbg tako je..a sto to ne zele vidjeti ocito neki pojedinci njihov problem..ali vide ali ne mogu pojmiti u glavi da se na taj nacin vlastiti narod moze izdati za tudje skudeRabarbara wrote:
Aleluja!
Je, treba ga linčati jer je bio kratkovidan i nije shvatio da bi njemu Hrvatska dala sve, ali eto, nije bilo para za kulturu (kojom se mi Hrvati tako rado ponosimo).
Zamisli bezobrazluka, čovjek je htio od svog rada i živjeti, a ne umirati od gladi dok suhim usnama, zadnjim dahom šapće - Hrvat sam, time se ponosim.
Zapravo, trebalo mu je zabranti da bude Hrvat. E!
Što će njega netko smatrat Hrvatom a on nije trčao naokolo i vrištao: Hrvat sam, Hrvat sam!
I treba zabraniti, smatrati ga Hrvatom. Pas mater i cucku.
Hrvati su samo oni što okolo dosađuju svima objašnjavajući drhtavim glasom, koji jedva izvlače iz ponosom napetih grudi, da su Hrvati od stoljeća sedmog. A prije su valjda bili nešto drugo, jebemliga, nitko o tome ne priča.... tu završava naša povijest. Ali s obzirom da nam je povijest (baš kao i sjećanje) postala selektivna, nećemo o onome što nam se ne uklapa u sliku nove povijesti koju upravo stvarate.
A ako uz vrištanje doda na kapicu i slovo U, eeee... onda dobiješ Hrvatinu, a ne samo Hrvata. Pravog pravcijatog.
Guest- Guest
Boga vam vaseg licemjernog epikure i ringo...za vas komsic nije hrvat jer nastupa sa 100% bosnjackih pozicija a andric je hrvat koji je politicki,knjizevno nastupao 100% sa srpskih pozicija a komsic se kao i andric potpisuje ili potpisivao da je nesto kao hrvat...da vam boga vaseg licemjernog i nekompetentnog...
2015-09-08
dakle prodao se...a nije da mu nista nisu nudili..za one prilike solidno...stan u centru zagreba...posao u arhivi..ne bi sigurno bio gladan i zedan..a dosao iz vukojebine kasabe..nisu mu mogli jedino pruziti politicku funkciju koje su se nalazili u beigradu..ali jbg covjek pozelio biti krleza u materijalnom..vila,poslugaRabarbara wrote:vuksadinare wrote:je...ako se izjasnjava kao hrvat i sluzbeno i nesluzbeno...konvertit biti je jako skupa cijena...andric nije sagledao situaciju da u kraljevini jugi narod kojem je pripadao nije imao moci ostvariti mu ono sto je htio..nije htio pruziti sansu makar minimalno narodu iz kojeg je potekao..i to je ono najgore povrh svega..kad su tvoji u nemoci ti im okrenes ledja..ajd bar je zadrzao princip bontona pa nas nije pljuckao shvativsi za razliku od nekih drugih da nije napravio moralan cin...jbg tako je..a sto to ne zele vidjeti ocito neki pojedinci njihov problem..ali vide ali ne mogu pojmiti u glavi da se na taj nacin vlastiti narod moze izdati za tudje skudeRabarbara wrote:
Aleluja!
Je, treba ga linčati jer je bio kratkovidan i nije shvatio da bi njemu Hrvatska dala sve, ali eto, nije bilo para za kulturu (kojom se mi Hrvati tako rado ponosimo).
Zamisli bezobrazluka, čovjek je htio od svog rada i živjeti, a ne umirati od gladi dok suhim usnama, zadnjim dahom šapće - Hrvat sam, time se ponosim.
Zapravo, trebalo mu je zabranti da bude Hrvat. E!
Što će njega netko smatrat Hrvatom a on nije trčao naokolo i vrištao: Hrvat sam, Hrvat sam!
I treba zabraniti, smatrati ga Hrvatom. Pas mater i cucku.
Hrvati su samo oni što okolo dosađuju svima objašnjavajući drhtavim glasom, koji jedva izvlače iz ponosom napetih grudi, da su Hrvati od stoljeća sedmog. A prije su valjda bili nešto drugo, jebemliga, nitko o tome ne priča.... tu završava naša povijest. Ali s obzirom da nam je povijest (baš kao i sjećanje) postala selektivna, nećemo o onome što nam se ne uklapa u sliku nove povijesti koju upravo stvarate.
A ako uz vrištanje doda na kapicu i slovo U, eeee... onda dobiješ Hrvatinu, a ne samo Hrvata. Pravog pravcijatog.
2015-09-08
Nek ti stojiš visoko i primaš plaću iz proračuna. Stiže redovno. Možeš na bolovanje, na godišnji. Možeš i ne raditi, plaća će stići. Lijepo li je Hrvat biti. Hrvat, patriota. Ti si svoje ideale uhvatio, bez da pogineš.vuksadinare wrote:E sad ce se javiti neki pametnjakovici opet i pravdati ga tipa...nije htio zivjeti siromasno i klosarski poput a.b.simica,matosa,ujevica poradi nekih ideala...ako zagreb ili sarajevo nisu imali love i polozaja za njegove potrebe imao je beograd...dakle u najgorem smislu bio je trgovac toliko nisko pao da je prodao za skude i polozaj nacionalni identitet pa i vlastiti jezik...jel tako ringo,epi,rebarbara...covjek po onom..'za ideale ginu budale'..
Oni koji su nisko i zarađuju za one koji su visoko, mogu crknuti od gladi. Jeba im pas mater nepatriotsku, na kraju će pobjeći vanka, a neće puniti proračun iz kojeg se napaja tvoja patriotska blagajna. neka crknu odmah. I kulturnjaci, pisci, glumci. Što će nam to. I glazbenici.
Svi osim Thompsona.
Guest- Guest
Eno ti u prijašnjem postu odgovor.vuksadinare wrote:
dakle prodao se...a nije da mu nista nisu nudili..za one prilike solidno...stan u centru zagreba...posao u arhivi..ne bi sigurno bio gladan i zedan..a dosao iz vukojebine kasabe..nisu mu mogli jedino pruziti politicku funkciju koje su se nalazili u beigradu..ali jbg covjek pozelio biti krleza u materijalnom..vila,posluga
Pročitaj koju Ivinu knjigu. (Rabarbara ubij se, opet te puca optimizam )
Guest- Guest
procitao sam...svejedno on za mene nije bio niti ce biti hrvatski pisac...on je bosanski i srbijanski ponajprije pisac...tako se ponasao tako je djelovao i tako je zivio...neka njegova djela su inspirirala velikosrpske mislioce sto je nepobitna cinjenica i od koje nisu bjezali velikosrpski stratezi...za mene je on knjizevnik ali nije moj niti vecine hrvata narocito iz hrvatske..moj je krleza,ag matos,simic,mak dizdar,tin ujevic,ranko marinkovic...ali ne i andric..jebigaRabarbara wrote:Eno ti u prijašnjem postu odgovor.vuksadinare wrote:
dakle prodao se...a nije da mu nista nisu nudili..za one prilike solidno...stan u centru zagreba...posao u arhivi..ne bi sigurno bio gladan i zedan..a dosao iz vukojebine kasabe..nisu mu mogli jedino pruziti politicku funkciju koje su se nalazili u beigradu..ali jbg covjek pozelio biti krleza u materijalnom..vila,posluga
Pročitaj koju Ivinu knjigu. (Rabarbara ubij se, opet te puca optimizam )
2015-09-08
srpska kultura je za razliku od hrvatske inkluzivna, uključuje i tuđe elemente
hrvtska je ekskluzivna ona isključuje i svoje
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Akademik Nemec je priredio hrvatsku biografiju IA, bilo bi zgodno pročitati.
https://www.vecernji.hr/vijesti/nikada-nije-presao-na-pravoslavlje-a-zbog-ljubavne-je-afere-izbacen-iz-masonske-loze-1119666
https://www.vecernji.hr/vijesti/nikada-nije-presao-na-pravoslavlje-a-zbog-ljubavne-je-afere-izbacen-iz-masonske-loze-1119666
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
sami se iskljuceepikur37 wrote:srpska kultura je za razliku od hrvatske inkluzivna, uključuje i tuđe elemente
2015-09-08
Otici nasem neprijatelju,krvniku najgore sto doticna osoba moze napraviti..ma da je ceh postao oprosteno...
2015-09-08
Neprijatelju? Krvniku? Jedino ako si austrijanac i svaba...vuksadinare wrote:Otici nasem neprijatelju,krvniku najgore sto doticna osoba moze napraviti..ma da je ceh postao oprosteno...
jok...slasticari i dobrice ste ...ko sa djavolom tikve sadi ostade popisanStanojko wrote:Neprijatelju? Krvniku? Jedino ako si austrijanac i svaba...vuksadinare wrote:Otici nasem neprijatelju,krvniku najgore sto doticna osoba moze napraviti..ma da je ceh postao oprosteno...
2015-09-08
Page 7 of 43 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku