Crna Gora u boj kreće, OJXA
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Crna Gora u boj kreće, OJXA
Vatikan ne priznaje Kosovo i ni jednu drugu pravoslavnu crkvu u CG sem SPC.RayMabus wrote:Meni je bitan stav Vatikana
Mogu ja registrirat hrvatska pravoslavna crkva u Hrvatskoj ali ako je KC nepriznaje onda mi je ništa bar kako ja gledam te relacije između religija
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nemam pojma , slabo pratim te stvaridzango wrote:Vatikan ne priznaje Kosovo i ni jednu drugu pravoslavnu crkvu u CG sem SPC.RayMabus wrote:Meni je bitan stav Vatikana
Mogu ja registrirat hrvatska pravoslavna crkva u Hrvatskoj ali ako je KC nepriznaje onda mi je ništa bar kako ja gledam te relacije između religija
Koliko znam povijesno je onu prije 1918 priznavala a ovo novo slabo sam upoznat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nema previše o tome, nekakva srpska trabunjanja ali ništa službeno tj nešto šta je vezano uz Vatikan i ovu priču
Izgleda da se Vatikan drži dosta po strani
Izgleda da se Vatikan drži dosta po strani
2014-04-11
Evo ti ko su pripadnici te crkve. Sve sam ološ poput onog Štedimlije i Drljevića:RayMabus wrote:Nemam pojma , slabo pratim te stvaridzango wrote:Vatikan ne priznaje Kosovo i ni jednu drugu pravoslavnu crkvu u CG sem SPC.RayMabus wrote:Meni je bitan stav Vatikana
Koliko znam povijesno je onu prije 1918 priznavala a ovo novo slabo sam upoznat
Pripadnici
Istaknutiji pripadnici Crnogorske pravoslavne crkve su:- Antonije Abramović — iz Ruske zagranične crkve je otpušten, navodno zbog optužbi povodom pedofilije;[10]
- Miraš Dedeić-raščinjen zbog ženidbe Italijankom Rozanom i ne postoji dokument o razvodu.[11]
- Lav Lajović- Optužen za silovanje.[12] * Milutin Cvijić, rođen u Tesliću, bivši jeromonah manastira Ostrog, raščinjen od strane Srpske pravoslavne crkve jer je prekršio monaški zavjet i oženio se (1990). Priključio se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi 1995. godine.[5]
- Živorad Pavlović, bivši sveštenik iz Smedereva, raščinjen zbog krađe smederevske crkvene opštine, kako se navodi u odlukama crkvenih sudova. Pristupio je Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi 1999. godine.[5] On se 2014. godine pokajao i istupio iz CPC.[13][14]
- Sreten Vujović , sekretar sinoda CPC. Prije više od dvije decenije od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore je bio označen kao proizvođač i trgovac drogama. Tu informaciju MUP je saopštio 28. septembra 1994. godine. CPC je napustio 25. januara 2016.[15]
- Stevo Vučinić, predsjednik Odbora za promociju crkvenih interesa i odnose s javnošću Mitropolijskog savjeta Crnogorske pravoslavne crkve. Navodno prodao narodnom muzeju artefekte koje je sam uzeo sa zaštićenih lokaliteta.[16]
- Sergije, mitropolit Podgoričko-dukljanski. Po tvrđenu ipođakona CPC, lice sa kriminalnom prošloću. Raščinjeni ruski sveštenik. [17]
Znači koga škartaju iz drugih pravoslavnih crkava može doći radit u Cg
Ha ha ha
Ha ha ha
2014-04-11
Sta smo zaključili , jesu Hrvati ili Srbi ?
Ja mislim da su ovo prvo bili , oni su bili katolici . Onda su popravoslavili sa dolaskom zaboravila sam kako se zove a samo plemstvo je ostalo katoličko. Onda je i plemstvo popravoslavilo s vremenom . Onda su morali biti Srbi :)
A sad su Crnogorci jbg :)
Ray nemoj se ljutit..
Ja mislim da su ovo prvo bili , oni su bili katolici . Onda su popravoslavili sa dolaskom zaboravila sam kako se zove a samo plemstvo je ostalo katoličko. Onda je i plemstvo popravoslavilo s vremenom . Onda su morali biti Srbi :)
A sad su Crnogorci jbg :)
Ray nemoj se ljutit..
Last edited by kaya on 1/10/2018, 22:57; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Svi su bili katolici do velikog crkvenog raskola
Sama Duklja je ostala katolička dok je Srbi nisu osvojili
2014-04-11
Da. Pa zato i mislim da su nekad davno zbilja mozda bili Hrvati :)RayMabus wrote:Svi su bili katolici do velikog crkvenog raskola
A mozda i nisu..
2015-08-15
Moždakaya wrote:Da. Pa zato i mislim da su nekad davno zbilja mozda bili Hrvati :)RayMabus wrote:Svi su bili katolici do velikog crkvenog raskola
A mozda i nisu..
Duklja je slavenski izraz za Diokleu
Dioclea je grad koji je osnovao car Dioklecijan rodom iz Splita
Crvena Hrvatska se u tom tekstu još naziva Gornja Dalmacija
2014-04-11
dzango wrote:Hoćeš da kažeš da ste opet vezali konja gde vam gazda kaže, kao i uvek uostalom?Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.
Bitna razlika je bila u tome što je za vrijeme "vazalstva" Hrvatske najnormalnije djelovao Sabor.
I njegova uloga uopće nije bila beznačajna. Dapače, cijela je Europa napeto iščekivala rezultat zasjedanja Sabora 1712. godine u Zagrebu, a onda odahnula kada je to tijelo donijelo pragmatičku sankciju koja je osigurala Mariji Tereziji pravo na prijestolje po ženskoj lozi Habsburgovaca.
Da Sabor nije donio tu odluku, u cijelom carstvu bi došlo do borbe za prijestolje i građanskog rata.
Želim reći kako je jedini period u povijesti Hrvatske kada Sabor nije radio bio onaj za vrijeme Kraljevine SHS odnosno Kraljevine Jugoslavije.
To kao prvo, a Bogu hvala da je i taj problem riješen na opće zadovoljstvo.
Kao drugo, očito nisi shvatio kako u tom trenutku zasjedanja Sabora nije bilo gazde pa nismo mogli vezati konja kako gazda kaže. Bilo je nekoliko kandidata za gazdu i svi su napeto iščekivali kakvu će odluku donijet Sabor, jer je o tome ovisila njihova budućnost, ali i cijelog carstva.
Na kraju je donio odluku koja je bila najbolja moguća za Hrvatsku, ali ne samo za Hrvatsku nego i cijelu monarhiju, jer se Marija Terezija pokazala kao izuzetno uspješna vladarica koja je doprinijela napretku hrvatskih zemalja i cijelog carstva, a uz to je izbjegnut i građanski rat koji bi donio kaos u Hrvatsku, monarhiju, a bome i u cijelu kršćansku Europu i donio korist samo turskoj carevini i njihovim prilježnim suradnicima i vazalima.
Vi ste za to vrijeme bili pod Turcima. Turski vazali, što si i sam gore priznao.
Guest- Guest
A vi Austrougarski. Birali ste gazdu umesto slobodu, kao što si sam rekao. Kakav je to Sabor koji bira gazdu? Onakav kakav mu je i narod. Tuđa krpa kpja i danas žali za tuđim konjušnicama. Bečkim ili mađarskim, svejedno.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Hoćeš da kažeš da ste opet vezali konja gde vam gazda kaže, kao i uvek uostalom?Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.
Bitna razlika je bila u tome što je za vrijeme "vazalstva" Hrvatske najnormalnije djelovao Sabor.
I njegova uloga uopće nije bila beznačajna. Dapače, cijela je Europa napeto iščekivala rezultat zasjedanja Sabora 1712. godine u Zagrebu, a onda odahnula kada je to tijelo donijelo pragmatičku sankciju koja je osigurala Mariji Tereziji pravo na prijestolje po ženskoj lozi Habsburgovaca.
Da Sabor nije donio tu odluku, u cijelom carstvu bi došlo do borbe za prijestolje i građanskog rata.
Želim reći kako je jedini period u povijesti Hrvatske kada Sabor nije radio bio onaj za vrijeme Kraljevine SHS odnosno Kraljevine Jugoslavije.
Kao drugo, očito nisi shvatio kako u tom trenutku zasjedanja Sabora nije bilo gazde pa nismo mogli vezati konja kako gazda kaže. Bilo je nekoliko kandidata za gazdu i svi su napeto iščekivali kakvu će odluku donijet Sabor, jer je o tome ovisila njihova budućnost, ali i cijelog carstva.
Na kraju je donio odluku koja je bila najbolja moguća za Hrvatsku, ali ne samo za Hrvatsku nego i cijelu monarhiju, jer se Marija Terezija pokazala kao izuzetno uspješna vladarica koja je doprinijela napretku hrvatskih zemalja i cijelog carstva, a uz to je izbjegnut i građanski rat koji bi donio kaos u Hrvatsku, monarhiju, a bome i u cijelu kršćansku Europu i donio korist samo turskoj carevini i njihovim prilježnim suradnicima i vazalima.
Vi ste za to vrijeme bili pod Turcima. Turski vazali, što si i sam gore priznao.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ne žali za jugoslavenskim, kao što si primijetio, ali ne spominješ. Imaš li objašnjenje, ili da ti ja pomognem objasniti?dzango wrote:A vi Austrougarski. Birali ste gazdu umesto slobodu, kao što si sam rekao. Kakav je to Sabor koji bira gazdu? Onakav kakav mu je i narod. Tuđa krpa kpja i danas žali za tuđim konjušnicama. Bečkim ili mađarskim, svejedno.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Hoćeš da kažeš da ste opet vezali konja gde vam gazda kaže, kao i uvek uostalom?Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Mali ispravak vezano uz Dioklecijana Nije ga on osnovao ali je reformama napravio posebnu pokrajinu u tom dijelu rimske provincije DalmacijeRayMabus wrote:Moždakaya wrote:Da. Pa zato i mislim da su nekad davno zbilja mozda bili Hrvati :)RayMabus wrote:Svi su bili katolici do velikog crkvenog raskola
A mozda i nisu..
Duklja je slavenski izraz za Diokleu
Dioclea je grad koji je osnovao car Dioklecijan rodom iz Splita
Crvena Hrvatska se u tom tekstu još naziva Gornja Dalmacija
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Prevalitana
Diokles = Slava Bogu na grčkom jeziku
Ilirsko pleme Diokleati su protjerana druga ilirska plemena iz doba ilirskog ustanka i onda u dolini Skadra osnovan grad po kojemu su ovi dobili ime tj Duklja
Diokleati su nastali u prvom stoljeću poslije Krista od više ilirskih plemena protjeranih na skadarsko jezero a isti su ime dobili po novoosnovanom gradu Dioclea
Diokkecijan je onda dva stoljeća poslije reformama tu napravio posebnu pokrajinu izdvojivši je iz rimske provincije Dalmacije
2014-04-11
Primorska hrvatska koja je kneževina također se zove i kneževina Dalmacija
Hrvati i Delmate su to zajedničko osnovali
Bijela Hrvatska ili donja Hrvatska je kneževina primorska Hrvatska ili dalmatinska kneževina
Gornja Dalmacija ili crvena Hrvatska je prostor koji nije upao u to plus Duklja kao povijesno dio rimske provincije Dalmacije
To vam je pojam Crvena Hrvatska ili gornja Dalmacija kako je pop Dukljanin naziva
Hrvati i Delmate su to zajedničko osnovali
Bijela Hrvatska ili donja Hrvatska je kneževina primorska Hrvatska ili dalmatinska kneževina
Gornja Dalmacija ili crvena Hrvatska je prostor koji nije upao u to plus Duklja kao povijesno dio rimske provincije Dalmacije
To vam je pojam Crvena Hrvatska ili gornja Dalmacija kako je pop Dukljanin naziva
2014-04-11
Poviest ili bogoslovija?dzango wrote:Nisam. Mada sam to detaljno učio još na faksumichaellcmacha wrote:ajde ne seri kvake, nemaš pojma o svojoj historiji... čak dok ti ja nisam rekao nisi ni znao kad ste prešli na pravoslavlje... čak nbisi znao da su braća od stefana ostala katolici do svoje smrti...dzango wrote:Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:
Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.
Čini mi se da sam negdje nešto takvo pročitao...
Uostalom, Mehmed-paša Sokolović je bio Srbin, šta ne?
dzango wrote:A vi Austrougarski. Birali ste gazdu umesto slobodu, kao što si sam rekao. Kakav je to Sabor koji bira gazdu? Onakav kakav mu je i narod. Tuđa krpa kpja i danas žali za tuđim konjušnicama. Bečkim ili mađarskim, svejedno.Speare Shaker wrote:
Samo u percepciji nepismenih turskih guzičara i vazala što ste vi bili, a bome ste takvi ostali i do danas. ;)
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:dzango wrote:A vi Austrougarski. Birali ste gazdu umesto slobodu, kao što si sam rekao. Kakav je to Sabor koji bira gazdu? Onakav kakav mu je i narod. Tuđa krpa kpja i danas žali za tuđim konjušnicama. Bečkim ili mađarskim, svejedno.Speare Shaker wrote:
Samo u percepciji nepismenih turskih guzičara i vazala što ste vi bili, a bome ste takvi ostali i do danas. ;)
Jebote, Sabor je tražio saveznika za obranu protiv Turaka jer se Hrvatska nije mogla sama obraniti i normalno da je podržavao stabilnost carevina jer bi inače Hrvatska potpuno pala u truske ruke, a Srbi kao turske guzice ne samo da nisu tražili nego su dobrovoljno predali svoj narod i ono malo slobode što su imali (doduše uvijek su je krivo koristili uglavnom za unutarnje međusobne obračune) Turcima pa su još i ratovali za tuske interese diljem Europe i Azije.
Smrdljiva stoka bili, smrdljiva stoka ostali.
Što se onda čudite što imate danas ovakvu svinju kakvu imate za predsjednika i ministra vanjskih poslova koji pjeva Erdoganu kao da je kakva pevaljka?
Bolje niste ni zaslužili.
Guest- Guest
:)Speare Shaker wrote:
Što se onda čudite što imate danas ovakvu svinju kakvu imate za predsjednika i ministra vanjskih poslova koji pjeva Erdoganu kao da je kakva pevaljka?
Jedini veći užas na planeti od hrvatskih političara su srpski .
Dobro Bosanci nisu ni u konkurenciji
2015-08-15
ne razumem,
zasto sui napunili srbiju, ako smo mi zlikovci.
nema neke gut funkcije u beogradu, n. sadu ili nisu
a da nisu c.gorci umesani do koske, vojska, policija,
uglavno drzavna jasla, visoko. niko ih proziva, niko
ne postavlja takva pitanja.
slabo ima c.goraca u pvt poslovima.
Guest- Guest
A mozda su to Srbi iz CG..pizzon wrote:U ne razumem,
2015-08-15
bas htjedoh reci..30% je onih koji s eizjasnjavaju u crnoj gori kao srbi...mada sada kako cujem od nekih srba da su ih nadjacili hercegovci ali srbi iz istocne hercegovine u pozicijamakaya wrote:A mozda su to Srbi iz CG..pizzon wrote:U ne razumem,
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Crna Gora u boj kreće, OJXAAAA...
» Crna gora u boj kreće (njih bez rusa pola miliona...)
» Crna Gora
» NATO-faktor Crna Gora
» Crna Gora zabranila chetnike
» Crna gora u boj kreće (njih bez rusa pola miliona...)
» Crna Gora
» NATO-faktor Crna Gora
» Crna Gora zabranila chetnike
Page 4 of 8