Crna Gora u boj kreće, OJXA
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Crna Gora u boj kreće, OJXA
Hrvatska je tada bila u sastavu AU a ovi su ratovali s Turcima Bošnjacima Albancima odnosno Osmanskim carstvom tako da ako bi rekli da su Cg Osmanlije bi ih zarobiledzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
" Da bi mogli spokojnije u toj neprijateljskoj zemlji svoje poslove raditi, zato što su bili u neprestanom ratu s Turskom, pa im ne bješe dopušteno tamo putovati. Zato su uzimali na sebe bratsko i srodno ime i kazivali da su Hrvati".
Politika
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
" Da bi mogli spokojnije u toj neprijateljskoj zemlji svoje poslove raditi, zato što su bili u neprestanom ratu s Turskom, pa im ne bješe dopušteno tamo putovati. Zato su uzimali na sebe bratsko i srodno ime i kazivali da su Hrvati".
Čini mi se da sam negdje nešto takvo pročitao...
Uostalom, Mehmed-paša Sokolović je bio Srbin, šta ne?
1859 godine Crnogorci istjeruju Osmanlije iz Kolašina
Normalno da se nisu mogli predstaviti kao Crnogorci u Istanbulu tada zato su se koristili ovim trikom
Normalno da se nisu mogli predstaviti kao Crnogorci u Istanbulu tada zato su se koristili ovim trikom
2014-04-11
To je povijesni dokument koji objašnjava relacije iz tog doba
Jedini teritorij preko kojeg je Crna Gora dobijala ili mogla dobiti oružje za borbu protiv Osmanlija je AU
Preciznije rečeno kraljevina Dalmacija pa stoga nikakvo čudo šta su se tako u Istanbulu predstavljali
Uz našu podršku naravno i očito
1878 počinje novi fight
Hrvati upadaju u BIH a CG napada Osmanlije
Jedini teritorij preko kojeg je Crna Gora dobijala ili mogla dobiti oružje za borbu protiv Osmanlija je AU
Preciznije rečeno kraljevina Dalmacija pa stoga nikakvo čudo šta su se tako u Istanbulu predstavljali
Uz našu podršku naravno i očito
1878 počinje novi fight
Hrvati upadaju u BIH a CG napada Osmanlije
2014-04-11
i hasan paša predojević također... ;)Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Crnogorci su nasi ljudi - ikavicu koriste ka materinji...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Crnogorci su Crnogorci
Jednostavno da nemože biti jednostavnije
2014-04-11
Mahmud-paša Anđelović i Ahmed-paša Hercegović prvi veziri srpskog porekla, Damat Rustem-paša, Damat Ibrahim-paša (XVI vek) i Damat Melek Mahmut- -paša (XVIII vek) ovo su pak bili sva tri sultanovi zetovi, Lala Kara Mustafa-paša (XVI vek) i Lala Mehmed-paša (XVII vek) ova su pak dvojica bili učeni srbi koji su dogurali visoko u osmanlijskoj hijerarhiji... slavi Osmanlija su doprinele hiljade vezira, beglerbegova, paša, kao i desetine hiljada običnih vojnika srpskog porekla pretežno iz Srbije a manjim delom i iz drugih krajeva koje su srbi nastanjivali. srpski jezik je bio drugi na dvoru turskog sultana u određenom periodu, ajmo reći u vrijeme Mehmeda paše Sokolovića...michaellcmacha wrote:i hasan paša predojević također... ;)Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
2015-08-08
crnogorci su hrvati jedan kroz jedan, a značajan dio srbaali dobro vrijeme i povijesne okolnosti su to promijenile nepovratno i tomu je tako i vrlo vjerojatno će tako ostati dok god će primarno postojati nacije i vjera... da je kojim slučajem nadvladao stracimir ili miroslav srbi vjerojatno nikada ne bi prešli na pravoslavlje niti bi se formirali kao nacija, a moguće i bi ali u tom slučaju bi da su ostale iste okolnosti u odnosu na širenje osmanskog carstva, kao katolici bili desetkovani i vjerojatno bi kao narod nestali, ili bi u tom slučaju uistinu bježali pred turcima u hrvatsku, i kao katolički živalj se s vremenom asimilirali u hrvatski korpus... ovako su zajedno sa turcima osvajali i harali i klali i ubijali katolike...RayMabus wrote:Crnogorci su Crnogorci
2015-08-08
Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
ajde ne seri kvake, nemaš pojma o svojoj historiji... čak dok ti ja nisam rekao nisi ni znao kad ste prešli na pravoslavlje... čak nbisi znao da su braća od stefana ostala katolici do svoje smrti...dzango wrote:Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
2015-08-08
Baš mi je drago pričati s zatucanim veliko Hrvatskim i veliko Srpskim ideolozims
Ovdje sam vam objasnio zašto su se Crnogorci 1859 godine u Istanbulu izjašnjavali kao Hrvati
Ajno dalje budale jedne i srpske i hrvatske
A zanimljivo kako npr netko iz Zagreba ili drugih dijelova Hrvatske njih svojata dok baš mi koji im fizički graničimo to neradimo
KOJI JE VAMA KURAC?
Ovdje sam vam objasnio zašto su se Crnogorci 1859 godine u Istanbulu izjašnjavali kao Hrvati
Ajno dalje budale jedne i srpske i hrvatske
A zanimljivo kako npr netko iz Zagreba ili drugih dijelova Hrvatske njih svojata dok baš mi koji im fizički graničimo to neradimo
KOJI JE VAMA KURAC?
2014-04-11
Uvek se naježim kada slušam:michaellcmacha wrote:Mahmud-paša Anđelović i Ahmed-paša Hercegović prvi veziri srpskog porekla, Damat Rustem-paša, Damat Ibrahim-paša (XVI vek) i Damat Melek Mahmut- -paša (XVIII vek) ovo su pak bili sva tri sultanovi zetovi, Lala Kara Mustafa-paša (XVI vek) i Lala Mehmed-paša (XVII vek) ova su pak dvojica bili učeni srbi koji su dogurali visoko u osmanlijskoj hijerarhiji... slavi Osmanlija su doprinele hiljade vezira, beglerbegova, paša, kao i desetine hiljada običnih vojnika srpskog porekla pretežno iz Srbije a manjim delom i iz drugih krajeva koje su srbi nastanjivali. srpski jezik je bio drugi na dvoru turskog sultana u određenom periodu, ajmo reći u vrijeme Mehmeda paše Sokolovića...michaellcmacha wrote:i hasan paša predojević također... ;)Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
Nisam. Mada sam to detaljno učio još na faksumichaellcmacha wrote:ajde ne seri kvake, nemaš pojma o svojoj historiji... čak dok ti ja nisam rekao nisi ni znao kad ste prešli na pravoslavlje... čak nbisi znao da su braća od stefana ostala katolici do svoje smrti...dzango wrote:Nismo saveznici već vazali. Isto kao i vi kod Austrougara. Jedina razlika je što se mi sa tim nikada nismo mirili pa po nama nisu nazivali svoje sluge poput onoh Hrvat-bašija. I nismo nikada žalili za vremenima sužanjstva jer smo imali svoju državu za razliku od nekih konjušara.Eroo wrote:Zar niste vi bili turski saveznici?dzango wrote:Nisu smeli da budu Crnogorci pa su bili Hrvati? Ispada da ste i tada bili verni turski saveznici i psi.flumen wrote:Srpski je književnik Ljuba Nenadović, koji je boravio u Carigradu, o tome zbog čega su se Crnogorci očitovali Hrvatima, 1859. godine pisao:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
također vjerojatno ni dan danas ne znaš da ste kupili ulaznicu u pravoslavlje krvavim dukatima koje je stefan oteo koljući bogumile i otimajući im sve što je ičemu vrij3edilo jer im nije trebalo kad je zajedno sa još jednim papinim ulizicom (da stefan je bio papina ulizica) njemačkim kurcom palcom ne mrem se sad sjetiti kak se zove odredio sudbinu bogumilima koja se može nazvati srednjovjekovnim holokaustom... ukratko ne seri kvake jer nemaš pojma...
2015-08-08
u pički mile mame, ti si faksa vidio samo ako si iskao kurve ispred ekonomskog fakulteta... ;)
2015-08-08
Hrvati su ti samo oni oko Zagreba. Sve ostalo su Srbi. Nisu vas za džabe Austrougari delili na Hrvatsku, Dalmaciju i Slavoniju. Kakvi bre kurčevi Hrvati.michaellcmacha wrote:crnogorci su hrvati jedan kroz jedan, a značajan dio srbaali dobro vrijeme i povijesne okolnosti su to promijenile nepovratno i tomu je tako i vrlo vjerojatno će tako ostati dok god će primarno postojati nacije i vjera... da je kojim slučajem nadvladao stracimir ili miroslav srbi vjerojatno nikada ne bi prešli na pravoslavlje niti bi se formirali kao nacija, a moguće i bi ali u tom slučaju bi da su ostale iste okolnosti u odnosu na širenje osmanskog carstva, kao katolici bili desetkovani i vjerojatno bi kao narod nestali, ili bi u tom slučaju uistinu bježali pred turcima u hrvatsku, i kao katolički živalj se s vremenom asimilirali u hrvatski korpus... ovako su zajedno sa turcima osvajali i harali i klali i ubijali katolike...RayMabus wrote:Crnogorci su Crnogorci
2014-04-19
jebote pa šta je sa pola vas forumaša... sve vas je zarazio menađer... pa koji vam je kurac... nije sramota ako ti je gornji prag srednja strukovna, ili eventualno i neko ozbiljnije zanimanje u okviru srednje stručne spreme...
2015-08-08
ali koji vam je kurac da spominjete fakultet bilo kakav, pa to kao da slušam onu svoju Marinu, a ona jebena servirka koja je solidno znala iskoristiti breskvicu... pa nisi valjda i ti od te fele džango... :)))
2015-08-08
Bogulili su bili sekta i otpadnici od vere i takvi su se u srednjem veku naticali na kolac po kratkom postupku. Nije ti tada bilo NVO, ljudskih prava i ostalih sranja.michaellcmacha wrote:također vjerojatno ni dan danas ne znaš da ste kupili ulaznicu u pravoslavlje krvavim dukatima koje je stefan oteo koljući bogumile i otimajući im sve što je ičemu vrij3edilo jer im nije trebalo kad je zajedno sa još jednim papinim ulizicom (da stefan je bio papina ulizica) njemačkim kurcom palcom ne mrem se sad sjetiti kak se zove odredio sudbinu bogumilima koja se može nazvati srednjovjekovnim holokaustom... ukratko ne seri kvake jer nemaš pojma...
Ja još malo pa završio ali sam počeo da radim. Nije to sramota. Koji ti kurac hoćeš sa tim?michaellcmacha wrote:ali koji vam je kurac da spominjete fakultet bilo kakav, pa to kao da slušam onu svoju Marinu, a ona jebena servirka koja je solidno znala iskoristiti breskvicu... pa nisi valjda i ti od te fele džango... :)))
2014-04-19
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Crna Gora u boj kreće, OJXAAAA...
» Crna gora u boj kreće (njih bez rusa pola miliona...)
» Crna Gora
» NATO-faktor Crna Gora
» Crna Gora zabranila chetnike
» Crna gora u boj kreće (njih bez rusa pola miliona...)
» Crna Gora
» NATO-faktor Crna Gora
» Crna Gora zabranila chetnike
Page 2 of 8