Nedjelja 22.07.18
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Nedjelja 22.07.18
odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
Žrtva ni ne zna sto ga je snašlo..
A i nije neka utjeha sto je klaonica tvornica smrti pa eto ovo moze.
ne moramo nikaj šusnut. dat ću ti pušku da ju nosiš. možemo stabla gađat.
većina lovaca ne ide ubit nego ode na izlet.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Ej druškane , ako ne koristiš optiku ne možes pogoditi nikoga na 400 metara. U osnovi lovaca he da hoce ubiti a ne jesti a posto po ljudima ne možes pucati s prozora, osim u ratu idu u sumu. Tamo se osjećaju vazno jer su “pobjedili”.veber wrote:ja nikad ne ubijem da bi imao trofej. otprilike dva put godišnje nekaj odstrelim, ostalo je skupljanje gljiva, šetnja šumom.kaja wrote:Lovci ne pucaju zbog gladi, vole ubiti to je. Kao pobjedili su.
Pobjeda je jadna , imaju pušku , imaju optiku a srna nema ništa i ne vidi .
Neki to shvate pa samo sjede u sumi pod stare dane i neće pucati a neki hmm, jos nisu..
sada sam išao namjenski, ali ničeg nije bilo.
ne koristim optiku da i živina ima šansu.
kada postaneš veganka dat ću ti za pravo da pljuješ po meni. dok god jedeš meso...
Nemoj shvatiti osobno ali lovcima bi dala jednu grupnu terapiju. Naprosto ih pustila u ograđeni dio šume bez oružja i postavljala snajperiste na ceke ... pa da vidimo tko ce pobjediti za dva dana.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
Ne nosim ni nož. Samo telefon da fotkam. Najvažnije su dobre cipele.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Najbolje, i ja isto tako.dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
2015-08-15
naravno da možeš. jedan forumaš je skinuo metu na 1000m (tom_tg) bez optike.kaja wrote:Ej druškane , ako ne koristiš optiku ne možes pogoditi nikoga na 400 metara. U osnovi lovaca he da hoce ubiti a ne jesti a posto po ljudima ne možes pucati s prozora, osim u ratu idu u sumu. Tamo se osjećaju vazno jer su “pobjedili”.
Nemoj shvatiti osobno ali lovcima bi dala jednu grupnu terapiju. Naprosto ih pustila u ograđeni dio šume bez oružja i postavljala snajperiste na ceke ... pa da vidimo tko ce pobjediti za dva dana.
odi samnom u lov. skužit ćeš o čemu se radi.
ne govorim o ovima koji rafalno šusaju
2014-12-30
Nešto i ulovim.kaja wrote:Najbolje, i ja isto tako.dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
2014-04-19
I da se jos nadovežem , snajperisti u vojsci su jedini rod koje zenevska konvencija ne štiti.
Pucati bez optike na pola kilometra je mogao Simo Hajha- bijela smrt u Finskom ratu a sad ako veber nije Simo a nije jer je ovaj umro koristi optiku .
Sto stvar cini jos podlijom ..
Pucati bez optike na pola kilometra je mogao Simo Hajha- bijela smrt u Finskom ratu a sad ako veber nije Simo a nije jer je ovaj umro koristi optiku .
2015-08-15
veber-
2014-12-30
kajo, velim ti da j tom skinuo metu ispod 1000mkaja wrote:I da se jos nadovežem , snajperisti u vojsci su jedini rod koje zenevska konvencija ne štiti.
imam laserski daljinometar na pušci, lako očitaš daljinu do 500m možeš pogoditi bez optike. 200m je optimalno. ja imam kalibar .5 taj teoretski ide do 3500m.
naravno nema više energije, ali do 1000 ubiješ grizlija.
2014-12-30
my man..dzango wrote:Nešto i ulovim.kaja wrote:Najbolje, i ja isto tako.dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
2015-08-15
daj veberu, mojne me, na pola kilometra nešto pokretno jedva vidiš a gdje je još dizanje puškeveber wrote:kajo, velim ti da j tom skinuo metu ispod 1000mkaja wrote:I da se jos nadovežem , snajperisti u vojsci su jedini rod koje zenevska konvencija ne štiti.
imam laserski daljinometar na pušci, lako očitaš daljinu do 500m možeš pogoditi bez optike. 200m je optimalno. ja imam kalibar .5 taj teoretski ide do 3500m.
naravno nema više energije, ali do 1000 ubiješ grizlija.
nisam od oružja ali osnove znam
a na 1000 metara bez optike bi ubio susjeda ispred kuće a ne srnu, a i sa optikom
kažem ako nisi Simo to je nemoguće..
2015-08-15
to vojna vežba?dzango wrote:Nešto i ulovim.kaja wrote:Najbolje, i ja isto tako.dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
2014-12-30
ali da ne lupam sad ću pitati nekoga tko je maher za oružja , našoj vojsci je naštimavao to sve nešto oko oružja i lovac je godinama ali sjedi i gleda, jedan od onih je koji je svatio da je to bjedno pa ti javim kasnije što je rekao..
2015-08-15
može.
da ne bi bilo nismo znali. možeš i dijagrama pitat.
no imam gori problem. maše mi s knjigom oko vugla i u talu je sa mojim starim. moram ići raditi ručak
no imam gori problem. maše mi s knjigom oko vugla i u talu je sa mojim starim. moram ići raditi ručak
2014-12-30
ajde skuhaj nešto finoveber wrote:može.
a ovo neću dijagrama, njega ne znam al znam čovjeka kojem je to posao , bio, sada je u mirovini.
pa ti baš napišem što je rekao..
2015-08-15
Jok bre. Rtanj, hajkanje. Napali me leptiri ko blesavi. Sleti na mene i neće nigde dalje.veber wrote:to vojna vežba?dzango wrote:Nešto i ulovim.kaja wrote:Najbolje, i ja isto tako.dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:
odi sa mnom jednom u lov.
2014-04-19
dzango wrote:
Jok bre. Rtanj, hajkanje. Napali me leptiri ko blesavi. Sleti na mene i neće nigde dalje.
Ja, gdje god odem, na meni se skupljaju muhe. I to one zelene, gadne.
Zašto?
crvenkasti-
2014-04-17
jao dzango kako se sminkas s perletom a vidi na slici iz aviona kako si celav... ja mislila neka prota, a ono ti..dzango wrote:Ja odem na izlet i sa planinarima se popnem na planinu. Posle klopa i rakija u kafani u podnožju planine. Nauživam se i ne nosim pušku.veber wrote:odi sa mnom jednom u lov.kaja wrote:To ti je kao da staneš na prozor sa snajperom i pucaš po prolaznicima.
I kao pobijedio si..
2014-04-16
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 4 of 8