Nedjelja 22.07.18
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Nedjelja 22.07.18
ajmo preskočit toma.kaja wrote:prestani mi dizat živac s nekakvim tomom koji golim okom vidi metu na 1 kilometar a nije oraoveber wrote:tom nije lažov. gađao je statičku metu i pokraj njega je bio navoditelj. i znaš što gledaš, određeni sektor. stavio sam ti fotke 200 i preko km.kaja wrote:tom je lažov tko god bio a da ti to dokažem uzmi dalekozor, profesionalni i nađi nešto na 1000 metara, odnosno 1 km.onda spusti dalekozor i reci nam što vidiš golim okom a da nije neboderveber wrote:
tom je profi i drži rekord na 1000m
pa se onda zapitaj kako je on golim okom nešto uopće vidio a kamoli pogodio to što " vidi"
ovisi gdje si i što gledaš.
ludi bugi je imao rekord s pištoljem na 15m
imaš na stranicama mup-a ako nisu u međuvremenu skinuli.
bugi je na 15m bio rekorder. u pucanju i u brzini.
imao je walther 7,65
veber- Posts : 53509
2014-12-30
pa dobro, što ne bi bioveber wrote:ajmo preskočit toma.kaja wrote:prestani mi dizat živac s nekakvim tomom koji golim okom vidi metu na 1 kilometar a nije oraoveber wrote:tom nije lažov. gađao je statičku metu i pokraj njega je bio navoditelj. i znaš što gledaš, određeni sektor. stavio sam ti fotke 200 i preko km.kaja wrote:tom je lažov tko god bio a da ti to dokažem uzmi dalekozor, profesionalni i nađi nešto na 1000 metara, odnosno 1 km.onda spusti dalekozor i reci nam što vidiš golim okom a da nije neboderveber wrote:
pa se onda zapitaj kako je on golim okom nešto uopće vidio a kamoli pogodio to što " vidi"
imao je walther 7,65
možda onda još nije cugao
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ma cugao je, ali pogodit nekaj iz pištolja dalje od 10m, lutrija je.kaja wrote:pa dobro, što ne bi bioveber wrote:ajmo preskočit toma.kaja wrote:prestani mi dizat živac s nekakvim tomom koji golim okom vidi metu na 1 kilometar a nije oraoveber wrote:tom nije lažov. gađao je statičku metu i pokraj njega je bio navoditelj. i znaš što gledaš, određeni sektor. stavio sam ti fotke 200 i preko km.kaja wrote:
tom je lažov tko god bio a da ti to dokažem uzmi dalekozor, profesionalni i nađi nešto na 1000 metara, odnosno 1 km.onda spusti dalekozor i reci nam što vidiš golim okom a da nije neboder
imao je walther 7,65
možda onda još nije cugao
ono u filmovima je ubi bože...
2014-12-30
veber wrote:ajmo malo rasčlanit.marcellus wrote:ti govoriš o rekordima a ja govorim o stvarnim puškama u stvarnom životu
računaj da profi snajperist može u idealnim uvjetima s profi opremom i profi optikom pogodit stacionarnu metu na soma metara, ali ne baš pouzdano.
računaj isto tako da je 400 metara krajnji domet u ratovima za vatreno oružje.
i računaj da je standardno vatreno oružje učinkovito na 50-100 metara, možda malo više ali to je već ono rasipanje metaka
mačak ima pušku koja vrijedi pol tvog stana.
ja imam običnu i riskiraj tri metka. ja stanem na šubićevoj ti staneš kod naše oš.
kći mi je bila u italiji pa su svratili u gardaland i ima lutku malo višu od tebe, 9 ojra. 3×3. učiosam ju pucat iza kuće, cigan je sjebao cijev ali l je trebalo 3×3 u biti zadnji šus je bio iz prve. od desete godine se bavim streljaštvom. tamo u šubićevoj sam išao na streljanu. imam ne znam koliko nagrada i plaketa, a ako želiš riskirat odi. ja na šubićevoj ti kod naše oš.
tri metka
A je, bacas malo na Longija s ovim stilom...
darth_vader-
2014-04-17
When the 7.62 x 39 SKS is fired in a typical issue AK-47 orAKM , the maximum effective range is about 350- 400 metres. The significant reasons are two fold- the welded sheet metal frame flexes as the weapon fires, creating random variables in barrel vibration and position as the bullet leaves the barrel ( dispersion) and the sights frankly Are intended for the precision level of a trained monkey. Maximum effective range is the distance at which the weapon system -cartridge combination has any utility.
If some fool started firing at a US Platoon from 400 yards away with an AK, they likely wouldn't even duck , but he would be killed by aimed fire in short order.
If you simply want to know how far a 7.62 SKS propels a bullet, I note that a standard ballistic chart shows the 7.62 x 39 SKS with a issue 123 grain bullet at 2350 feet per second muzZoe velocity shows a drop of 83 feet at 1000 yards starting from a 100 yard zero. With a 1000 yard zero, drop at 1500 yards is 124 feet.
At a departure angle of 33 degrees , 7.62 SKS 123 grain bullet with a ballistic coefficient of .225 achieved a flight distance of about 2600 yards, so maximum range is about that depending on departure angle. This is not actually very useful information unless you are designing a firing range and are trying to calculate the theoretical down range danger zone-I include it here to cover all the bases.
If some fool started firing at a US Platoon from 400 yards away with an AK, they likely wouldn't even duck , but he would be killed by aimed fire in short order.
If you simply want to know how far a 7.62 SKS propels a bullet, I note that a standard ballistic chart shows the 7.62 x 39 SKS with a issue 123 grain bullet at 2350 feet per second muzZoe velocity shows a drop of 83 feet at 1000 yards starting from a 100 yard zero. With a 1000 yard zero, drop at 1500 yards is 124 feet.
At a departure angle of 33 degrees , 7.62 SKS 123 grain bullet with a ballistic coefficient of .225 achieved a flight distance of about 2600 yards, so maximum range is about that depending on departure angle. This is not actually very useful information unless you are designing a firing range and are trying to calculate the theoretical down range danger zone-I include it here to cover all the bases.
Last edited by marcellus on 23/7/2018, 10:52; edited 1 time in total
da prevedem samo podebljano, kad bi neka budala počela pucat po vodu amera s 400 metara daljine iz kalaša oni se vjerojatno ne bi trebali ni sagnuti. Ali njega bi mogli skinuti sa snajperom.
svi su lovci skloni pretjerivanju, veber nije izuzetak
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Lovačke priče :-)ljubo1212 wrote:svi su lovci skloni pretjerivanju, veber nije izuzetak
Guest- Guest
Ma, molim te, neće da izađu ni na ručak s njim. ;-)ljubo1212 wrote:nek izađe veberu na puškomet tko ne vjeruje :D
Guest- Guest
Onda na večeru.Iskra wrote:Ma, molim te, neće da izađu ni na ručak s njim. ;-)ljubo1212 wrote:nek izađe veberu na puškomet tko ne vjeruje :D
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
bogtejebo opet ne čitaš s razumjevanjem.marcellus wrote:da prevedem samo podebljano, kad bi neka budala počela pucat po vodu amera s 400 metara daljine iz kalaša oni se vjerojatno ne bi trebali ni sagnuti. Ali njega bi mogli skinuti sa snajperom.
M84, ne AP72
2014-12-30
krivo sam napisao u jugi se koristio M70A i M70AB2 s tim da je Crvena Zastava dodala prigušnik paljbe što je stabiliziralo pucanje i poboljšalo točnost. s obzirom da veliš da si bio u jna onaj pimpek na kraju cijevi si odšarafio i našarafio tromblonski nastavak. i koristio si blind metak koji je na bazi baruta da može izbacit granatu.
2014-12-30
daj prestani hranit ljude, a srbi su ti ionako samo na sendvičima
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
veber-
2014-12-30
Ne sećam se da se nešto odšrafljivalo. Koliko se sećam, samo se dodatno montirao troblonski nastavak.veber wrote:krivo sam napisao u jugi se koristio M70A i M70AB2 s tim da je Crvena Zastava dodala prigušnik paljbe što je stabiliziralo pucanje i poboljšalo točnost. s obzirom da veliš da si bio u jna onaj pimpek na kraju cijevi si odšarafio i našarafio tromblonski nastavak. i koristio si blind metak koji je na bazi baruta da može izbacit granatu.
to je dio folklora.
a isatijebatebog
a varaždinici su posebno slikoviti.
a isatijebatebog
a varaždinici su posebno slikoviti.
2014-12-30
na AB2 se odvijao usmjernik paljbe i navijao tromblonski nastavak. i morao si pazit da ne staviš metak sa zrnom.dzango wrote:Ne sećam se da se nešto odšrafljivalo. Koliko se sećam, samo se dodatno montirao troblonski nastavak.veber wrote:krivo sam napisao u jugi se koristio M70A i M70AB2 s tim da je Crvena Zastava dodala prigušnik paljbe što je stabiliziralo pucanje i poboljšalo točnost. s obzirom da veliš da si bio u jna onaj pimpek na kraju cijevi si odšarafio i našarafio tromblonski nastavak. i koristio si blind metak koji je na bazi baruta da može izbacit granatu.
da nisi možda PAPovku dužio? ona je imala direktan nastavak.
2014-12-30
Nisam. M70. I ispaljivao sam tromblone. Ali se ne sećam da sam nešto skidao kada sam montirao nastavak. Za metak se sećam da sam tri puta proveravao.veber wrote:na AB2 se odvijao usmjernik paljbe i navijao tromblonski nastavak. i morao si pazit da ne staviš metak sa zrnom.dzango wrote:Ne sećam se da se nešto odšrafljivalo. Koliko se sećam, samo se dodatno montirao troblonski nastavak.veber wrote:krivo sam napisao u jugi se koristio M70A i M70AB2 s tim da je Crvena Zastava dodala prigušnik paljbe što je stabiliziralo pucanje i poboljšalo točnost. s obzirom da veliš da si bio u jna onaj pimpek na kraju cijevi si odšarafio i našarafio tromblonski nastavak. i koristio si blind metak koji je na bazi baruta da može izbacit granatu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
jesi li remen dobro držao?dzango wrote:Nisam. M70. I ispaljivao sam tromblone. Ali se ne sećam da sam nešto skidao kada sam montirao nastavak. Za metak se sećam da sam tri puta proveravao.veber wrote:na AB2 se odvijao usmjernik paljbe i navijao tromblonski nastavak. i morao si pazit da ne staviš metak sa zrnom.dzango wrote:Ne sećam se da se nešto odšrafljivalo. Koliko se sećam, samo se dodatno montirao troblonski nastavak.veber wrote:krivo sam napisao u jugi se koristio M70A i M70AB2 s tim da je Crvena Zastava dodala prigušnik paljbe što je stabiliziralo pucanje i poboljšalo točnost. s obzirom da veliš da si bio u jna onaj pimpek na kraju cijevi si odšarafio i našarafio tromblonski nastavak. i koristio si blind metak koji je na bazi baruta da može izbacit granatu.
AB2 je preklopna možda je tu razlika. na cijevi je bio usmjernik paljbe, ne sjećam se više službenog naziva. to si odšarafio i stavio tromblonski nastavak.
a samo sam jednom suknul granatu, školsku.
i koliko se sjećam za ovu AB je bio drugačiji okvir za tromblon. nisi mogao stavit metak u cijev.
2014-12-30
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Page 7 of 8