ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rimac prska

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Rimac prska - Page 6 Empty Re: Rimac prska

Post by Guest 8/3/2018, 12:03

Leviathan2 wrote:
crvenkasti wrote:Levi sere, ima on kurac, a ne 4 soma.
imam i kurac,
os da ti ga postam :)
os i ti da ti postam scrin od platne liste :)
e nemoze, jedared sam postao jodi i ko vidio vidio
i imam vise od 4 soma, daleko vise,
em znam radit na mjesalici, em imam dozvolu za viljuskar i sitne gradjevinske strojeve kao sto je manitou
imam i polozeno za kran, znam i zavarivat, itd, multitalenti se placaju :)

dođi u zločinačku rvacku uhljebi te čekaju raširenih ruku.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/3/2018, 12:09

newuser wrote:Samo mi još reci da radiš u Kolnu...
kakav crni Koln, nisam tamo bio 12 godina

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/3/2018, 12:10

Gnječ wrote:
Leviathan2 wrote:
imam i kurac,
em znam radit na mjesalici, em imam dozvolu za viljuskar i sitne gradjevinske strojeve kao sto je manitou

aha, probali su me orobit, poslali mi da dopis da im posaljem prihode :D
ja im poslao nacrtan kurac :)

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:13

Pinochet wrote:deda npr govori cilo vrime da je Rimac "prevara". mislim iskreno nekužim se u njegovu firmu, ali što više vrijeme prolazi, Rimac je sve manje prevara.. nemožeš biti prevarant recimo toliko godina već.. 

valjda?

nije prevara. proizvod je tu materijaliziran. problem je u prvobitnoj akumulaciji kapitala koje je dobio od njegovog oca a i podrška političkih sivih eminencija, tj. startna pozicija mu je već bila namještena. osim toga rimac nema baš toliko znanja ali ima odlične stručnjake koji rade u sjeni ustvari oni su to auto projektirali a ne rimac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:21

Pinochet wrote:
Pinochet wrote:Rimac prska - Page 6 Programer
evo da ne ispadne, yoda opet laže
zapravo sebe mrzim jesam lijen. kada sam napravio ovu mali skripticu(za koju sam recimo 3tjedna svaki dan po uru vremena vježbao programiranje) , odmah sam odustao od učenja. umjesto da sam nastavio učiti dalje, možeš za pola godine , da učiš svaki dan po uru dvije postati dobar programer. sebe mrzim jer sam lijen i jer sam odustao, nakon što mi je ovaj program skratio hrpu poslova.

Internal devaluation is an economic and social policy option whose aim is to restore the international competitiveness of some country mainly by reducing its labour costs

the most efficient way to reduce the cost of labour is to run high levels of unemployment

https://en.wikipedia.org/wiki/Internal_devaluation
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:23

HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
Pinochet wrote:Rimac prska - Page 6 Programer
evo da ne ispadne, yoda opet laže
zapravo sebe mrzim jesam lijen. kada sam napravio ovu mali skripticu(za koju sam recimo 3tjedna svaki dan po uru vremena vježbao programiranje) , odmah sam odustao od učenja. umjesto da sam nastavio učiti dalje, možeš za pola godine , da učiš svaki dan po uru dvije postati dobar programer. sebe mrzim jer sam lijen i jer sam odustao, nakon što mi je ovaj program skratio hrpu poslova.

Internal devaluation is an economic and social policy option whose aim is to restore the international competitiveness of some country mainly by reducing its labour costs

the most efficient way to reduce the cost of labour is to run high levels of unemployment

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:29

HDZ u srcu wrote:

prska vas sadašnji "neoliberalni" ekonomski model
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 8/3/2018, 12:35

Leviathan2 wrote:
Gnječ wrote:
Leviathan2 wrote:
imam i kurac,

šta bi oni poreza

harač rajo harač

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:42

Gnječ wrote:
Pinochet wrote:deda npr govori cilo vrime da je Rimac "prevara". mislim iskreno nekužim se u njegovu firmu, ali što više vrijeme prolazi, Rimac je sve manje prevara.. nemožeš biti prevarant recimo toliko godina već.. 

valjda?

nije prevara. proizvod je tu materijaliziran. problem je u prvobitnoj akumulaciji kapitala koje je dobio od njegovog oca a i podrška političkih sivih eminencija, tj. startna pozicija mu je već bila namještena. osim toga rimac nema baš toliko znanja ali ima odlične stručnjake koji rade u sjeni ustvari oni su to auto projektirali a ne rimac.
ok, ali hrpa ljudi ima takvu startnu poziciju, pa potroše na šmrkanje , kurvice, i daljnu pljačku. rimac je već plaćanjem poreza , uvelike vratio lovu državi, kako vrijeme bude prolazilo vratit će je i više puta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:43

HDZ u srcu wrote:
HDZ u srcu wrote:

kakve ja veze imam sa time
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/3/2018, 12:48

marcellus wrote:
Leviathan2 wrote:
Gnječ wrote:
Leviathan2 wrote:
imam i kurac,

šta bi oni poreza

harač rajo harač
oo
pa slicne dopise je dobilo hrpa gastarbajtera, neki su i poslusali a onda su ih oderali
jebga, harac

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:54

Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:
HDZ u srcu wrote:

da li si zaposlen?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 12:54

HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:
HDZ u srcu wrote:

da li si zaposlen?
da, svaki dan radim, oćeš screenshotove, bankovnog računa, online računa, i druge screenshotove.. mislim nije problem.. posla sam ti i cryptowallet screenshotove kada si govori oda pričam gluposti. oćeš i ovo?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 13:10

Pinochet wrote:
Gnječ wrote:

valjda?

ok, ali hrpa ljudi ima takvu startnu poziciju, pa potroše na šmrkanje , kurvice, i daljnu pljačku. rimac je već plaćanjem poreza , uvelike vratio lovu državi, kako vrijeme bude prolazilo vratit će je i više puta

ako te zanima imaš o Rimcu 468 stranica na forum.hr

evo prvi post:

Tražio sam temu na forumu ali nisam našao ništa konkretno u svezi mog imenjaka iz Samoborske okolice. Pa onda odlučih otvoriti temu u nadi da će se naći netko bolje prosvijetljen da oplemeni temu novim spoznajama o ovom tipu.

Inače za neupućene, Mate Rimac je samoprozvani inovator koji je najpoznatiji po tome što je otvorio svoju tvrtku Rimac automobili, kojoj je prvijenac električni (super)automobil Concept One. Osim toga, sad još rade i električne bicikle a hvale se i da je njihov baterijski sustav, inače najveća mana električnih auta i razlog zašto svako drugo auto već nije električno, po nečem napredniji od ostalih.

Problem je u tome što sve što se zna o toj tvrtci i "inovaciji" zapravo samo ono što se može čitati iz naših (krasnih) novina i portala, kojima nije za baš vjerovat jer su iste prozvale mladog Osječanina Marka Pinjuha "Novim Teslom". Isti je tvrdio da je izumio poboljšani Stirling motor, dok su svi tvrdili, uključujući i njegovog mentora da je to plagijat. Ne može se vjerovati ni institucijama zaduženima za nagrade jer je obje osobe stavila u isti koš te nagradila obje osobe osobom 2014. godine.

PR firme je izrazito jak i ne dopušta da ikakve mane firme izlaze u javnost, pa tako imamo bezbroj članaka o uspješnosti te firme, i pozerskih slika Mate Rimca kraj svog auta, plaćenih članaka na netu, ali samih članaka i izvještaja firme baš i nema. Za jednu firmu koja se hvali kako uspijeva zaposliti iz dana u dan sve više inženjera, nema baš nešto dokaza o toj uspješnosti. Uvijek je prikazan jedan auto, i ljudi oko njega. Poslovnih tajni u ovom slučaju nema.

Sam Rimac svoje kritičare smatra hejterima iz popularne izjave "Haters gonna hate", jer su navodno takvi ljudi kivni na uspijeh drugih, no to i nije neki odgovor. Zapravo, u većini slučajeva, za ljude koji skrivaju nešto se ispostavi da su imali dobar razlog da to nešto skrivaju.

Ja sam inženjer elektrotehnike, i mogu reći da nekih tu tajni oko auta nema, i već je sve smišljeno davno prije nego se Mate Rimac uopće rodio. Motori su dosegli svoj vrh, i svatko može napraviti poprilično efikasan el. motor. Baterijske sustave je moguće poboljšati u smislu bolje optimiziranog punjenja, ali bez radikalne promjene u kemijskim svojstvima nema tu mjesta za neko poboljšanje koje već nije na tržištu. Po tom pitanju sumnjam da Rimac automobili proizvodi svoje baterije.
Sve za napraviti električni auto vam je dostupno na internetu. Zapravo, možete napraviti čak i električni Superauto ako imate pristup kvalitetnim inženjerima strojarstva i proizvodnji. Razlog tome je što je el. motor, za razliku od benzinskog, jako praktičan u smislu razvijanja momenta i snage po potrebi.

Ono što je sigurno jest da oni imaju kapacitet za napravit jedno takvo auto, što ipak nije mala stvar i na tome im se treba dat priznanje.

Ali ostaju pitanja
- što Rimac automobili zapravo proizvodi i od čega žive ti zaposleni?
- jel Mate Rimac zaslužio titulu "inovatora" samo jer je napravio prvi hrvatski el. superauto? (naglasak da je prvi el. auto par godina prije prezentirala tvrtka Dok-ing)
- po čemu je točno Concept one bolji od slijdećeg električnog superauta na tržištu?

Htio bi da pokušamo demistificirati tu firmu i njenog vlasnika da činjenice ne ovise samo o onom što je prezentirano u (vjerojatno) plaćenim internet člancima. Namjerno nisam pisao o podrijetlu njegovih novaca, jer već i ptice na grani znaju odakle mu. Ali u dobrom duhu pretpostavimo da je te novce odlučio preusmjeriti u nešto korisno, zaposliti par ok inženjera koji će raditi za njega i stvarati neku vrijednost. Tako da ne želim da se rasprava vodi oko toga, osim ako ne mislite da je njegova tvrtka upravo paravan za pranje novca, što je isto jedna od teorija koje haraju.

Ima li netko kakva konkretna saznanja o toj firmi? Poznaje li netko Rimca ili nekog tko radi tamo te kakva su njihova svjedočanstva?

http://www.forum.hr/showthread.php?t=900473
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 13:31

Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:
HDZ u srcu wrote:

da li si zaposlen?
da, svaki dan radim
zaposlen, u punom smislu te riječi

Pinochet wrote:oćeš screenshotove, bankovnog računa, online računa, i druge screenshotove.. mislim nije problem.. posla sam ti i cryptowallet screenshotove kada si govori oda pričam gluposti. oćeš i ovo?

nikad se nisam obračunavao s tobom na osobnoj razini, imaš za nadjebavanje svetca, vebera, marcelusa, oni vole o tome tko ima većeg

isto kao što me ne zanima ni Rimac osobno, nego širi fenomeni u društvu i ekonomiji

ti ako želiš vjerovati da je on razvio autonomiju vozila do 4. razine prema standardima industrije, slobodno, očito je sad manje prevarant, ne laže kad to tvrdi

ti i drugi mislite kako je problem društva u kritiziranju poduzetnika poput Rimca, Todorića... da smo zato tu gdje jesmo

ja mislim da je problem u nedostatku potrošnje, u nedostatku konzumacije

dakle, ako se sukobljavam s tobom oko nečeg, onda su to ideje i koncepti, a ne tvoj osobni život i uspjeh
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 13:40

HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
HDZ u srcu wrote:

da li si zaposlen?
da, svaki dan radim
zaposlen, u punom smislu te riječi

Pinochet wrote:oćeš screenshotove, bankovnog računa, online računa, i druge screenshotove.. mislim nije problem.. posla sam ti i cryptowallet screenshotove kada si govori oda pričam gluposti. oćeš i ovo?

nikad se nisam obračunavao s tobom na osobnoj razini, imaš za nadjebavanje svetca, vebera, marcelusa, oni vole o tome tko ima većeg

isto kao što me ne zanima ni Rimac osobno, nego širi fenomeni u društvu i ekonomiji

ti ako želiš vjerovati da je on razvio autonomiju vozila do 4. razine prema standardima industrije, slobodno, očito je sad manje prevarant, ne laže kad to tvrdi

ti i drugi mislite kako je problem društva u kritiziranju poduzetnika poput Rimca, Todorića... da smo zato tu gdje jesmo

ja mislim da je problem u nedostatku potrošnje, u nedostatku konzumacije

dakle, ako se sukobljavam s tobom oko nečeg, onda su to ideje i koncepti, a ne tvoj osobni život i uspjeh
sve 5
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/3/2018, 13:42

Gnječ wrote:baterijski sustav, inače najveća mana električnih auta i razlog zašto svako drugo auto već nije električno

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density#Energy_densities_of_common_energy_storage_materials

Dizel 48 MJ/kg energije

Li-ion baterija 0.875MJ/kg

tj. u jednom kilogramu dizela ima 50x više energije nego u jednoj kili baterija

pa ti sad računaj koliko tona baterija moraš vući okolo sa sobom kao mrtvi teret da bi imako kakav takav domet sa električnim automobilom

Last edited by HDZ u srcu on 8/3/2018, 13:44; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kavran 8/3/2018, 13:43

marcellus wrote:https://narod.hr/kolumna/hoce-li-jalnuski-diletanti-rimcu-ikad-oprostiti-uspjeh

nikad ... pa ni tad.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by Kavran 8/3/2018, 13:44

HDZ u srcu wrote:
Gnječ wrote:baterijski sustav, inače najveća mana električnih auta i razlog zašto svako drugo auto već nije električno

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density#Energy_densities_of_common_energy_storage_materials

Dizel 48 MJ/kg energije

tj. u jednoj litri dizela ima 50x više energije nego u jednoj kili baterija

pa ti sad računaj koliko tona baterija moraš vući okolo sa sobom kao mrtvi teret da bi imako kakav takav domet sa električnim automobilom

dobro ... zato ja i vozim na dizel.

ali kaj se tiče rimca, nek tip dobro proda priču i sve ok.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by Noor 8/3/2018, 13:47

Leviathan2 wrote:
ja se hvalim da mogu ponijet 4 vrece cementa pa me prokuzili ovdje neki
vrece su od 25 kila :D

ok, to je 100 kg...a daj mi reci kako ih uhvatiš i obuhvatiš rukama sve 4?! :D
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/3/2018, 14:00

HDZ u srcu wrote:

Dizel 48 MJ/kg energije

tj. u jednom kilogramu dizela ima 50x više energije nego u jednoj kili baterija

koliko je iz dizela korisno iskoristeno energije?

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics