Poslodavci na mukama: svi su otišli van!!!
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Poslodavci na mukama: svi su otišli van!!!
Vremeplovom ne možeš u budućnost,teoretski možeš u prošlost ali tek do trenutka kad je vremeplov izmišljen.RayMabus wrote:Budućnost još nije kreirana pa me stvarno zanima ta teorija po kojoj vlak može putovati po pruzi koja još nije izgrađenaRegoč wrote:Meni je na faksu kolegica, studentica fizike, tvrdila da vremeplom može ići samo u budućnost zbog njekih fizikalnih pizdarijah.RayMabus wrote:Vremeplov ide u prošlost dakle to su ljudi iz budučnosti
Za vremeplov ti treba polazna točka a ona je sadašnjost
Prošlost ima prugu
što će reči ako danas izume vremeplov, sutra ćeš se moći vratiti jedan dan u nazad odnosno u danas i tako dalje.
Za godinu dana nakon izuma moći ćeš se vratiti godinu u nazad ali nikad više od časa kad je vremeplov profunkcionirao.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
RayMabus wrote:Sadašnjost nije vrijrne nego tren
U fizikalnom smislu te riječi, sadašnjost je zapravo onaj minimalni odsječak vremena koji je uopće fizikalno relevantan odnosno smislen.
Riječ je zapravo o tzv. Planckovom vremenu.
To je toliko malen odsječak vremena da je svijesti nemoguće zabilježiti ga, pa se zbog toga pod tim pojmom sadašnjosti u kolokvijalnom govoru podrazumjeva neposredna prošlost u iščekivanju neposredne budućnosti.
Guest- Guest
danni1 wrote:
Vremeplovom ne možeš u budućnost,teoretski možeš u prošlost ali tek do trenutka kad je vremeplov izmišljen.
što će reči ako danas izume vremeplov, sutra ćeš se moći vratiti jedan dan u nazad odnosno u danas i tako dalje.
Za godinu dana nakon izuma moći ćeš se vratiti godinu u nazad ali nikad više od časa kad je vremeplov profunkcionirao.
Teorijski, moguće je putovanje i u prošlosti i u budućnost i to od početka svemira do njegovog kraja.
Naime, ta tema je preokupirala mnoge fizičare poput Hawkinga koji su također u početku promišljali kako svemir sigurno na neki način onemogućava određeni tip putovanja kroz vrijeme, ali su praktički unisono došli do zaključka kako takvi zakoni vrlo vjerojatno uopće ne postoje.
Tu posebnu važnost imaju tzv. multiverse opcije odnosno ono što se uobičajeno naziva paralelnim svemirima (što je pogrešno, jer postoje i opcije u kojima su barem susjdni svemiri povezani crvotočinama - Valna funkcija svemira Stephena Hawkinga), a koje su vrlo popularne u mainstream fizici jer rješavaju mnoge dvojbe i pitanja (pa i paradokse) koja se pri tome nužno postavljaju.
Guest- Guest
Misle to na HR Srbe ...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Da ali nepostoje dvije sadašnjostislidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Sadašnjost nije vrijrne nego tren
U fizikalnom smislu te riječi, sadašnjost je zapravo onaj minimalni odsječak vremena koji je uopće fizikalno relevantan odnosno smislen.
To je toliko malen odsječak vremena da je svijesti nemoguće zabilježiti ga, pa se zbog toga pod tim pojmom sadašnjosti u kolokvijalnom govoru podrazumjeva neposredna prošlost u iščekivanju neposredne budućnosti.
U tome i jest trik
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Cijeli svemir ima samo jedan stvarni tok, sve ostalo su alternative
Na kvantnoj razini apsolutne sve alternative su jednako realne.
Richard Feynman je tako postulirao da se na kvantnoj razini čestica ne giba samo jednom stazom, nego doslovce svim stazama kojima se uopće može gibati.
Druga je priča što mi svojim promatranjem aktualiziramo samo jednu od tih staza, ali kvantna fizika nam dopušta intepretaciju po kojoj je to samo ograničenje naše svijesti koja nije u stanju pratiti sve moguće staze u svim mogućim multiverzima, nego je sposobna koncentrirati se na samo jednu odnosno jedan od njih.
Guest- Guest
nova serija star trek discovery je odlična, napokon se manje ljubakaju i u holodeku vraćaju u renesansu, a više rješavaju problijeme multiversova.
a poslodavci su na mukama isusovin oka smo regulirali tržište '45. i oka smo ga deregulirali dodatnim regulacijama '91.
a poslodavci su na mukama isusovin oka smo regulirali tržište '45. i oka smo ga deregulirali dodatnim regulacijama '91.
2014-04-16
RayMabus wrote:Da ali nepostoje dvije sadašnjostislidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Sadašnjost nije vrijrne nego tren
U tome i jest trik
Trik je u tome da na kvantnoj razini postoje. I ne samo dvije nego i sve moguće.
A to je temeljna razina sve stvarnosti i kvantni zakoni su kao temeljni zakoni fizike nadređeni zakonima klasične fizike.
Guest- Guest
Ne znam. Ovo je bila jedna teorija iz nekakvog dokumentarca na temu putovanje kroz vrijeme. izgleda da teorija ima koliko i ljudi koji se bave tom tematikom.,slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:
Vremeplovom ne možeš u budućnost,teoretski možeš u prošlost ali tek do trenutka kad je vremeplov izmišljen.
Teorijski, moguće je putovanje i u prošlosti i u budućnost i to od početka svemira do njegovog kraja.
Naime, ta tema je preokupirala mnoge fizičare poput Hawkinga koji su također u početku promišljali kako svemir sigurno na neki način onemogućava određeni tip putovanja kroz vrijeme, ali su praktički unisono došli do zaključka kako takvi zakoni vrlo vjerojatno uopće ne postoje.
Tu posebnu važnost imaju tzv. multiverse opcije odnosno ono što se uobičajeno naziva paralelnim svemirima (što je pogrešno, jer postoje i opcije u kojima su barem susjdni svemiri povezani crvotočinama - Valna funkcija svemira Stephena Hawkinga), a koje su vrlo popularne u mainstream fizici jer rješavaju mnoge dvojbe i pitanja (pa i paradokse) koja se pri tome nužno postavljaju.
Nepostoje dvije sadašnjostiRayMabus wrote:Sadašnjost nije vrijrne nego tren
Formula za tren je put kroz brzina
Tren je u ravnoteži
1 metar /metar / 10000sekunda =10000 metara /metat kroz sekunda
.
ZAUSTAVI
Po gornjoj formuli tko je prešao duži put je mlađi
2014-04-11
danni1 wrote:Ne znam. Ovo je bila jedna teorija iz nekakvog dokumentarca na temu putovanje kroz vrijeme. izgleda da teorija ima koliko i ljudi koji se bave tom tematikom.,slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:
Ne znam koliko je star taj dokumentarac i koji fizičari stoje iza njega, ali ja sam ti prezentirao nekakvo aktualno promišljanje mainstream fizike na tu temu.
Jednostavno ne postoje fizikalni zakoni koji bi onemogućavali putovanje kroz vrijeme u bilo kojem obliku.
Guest- Guest
Problem je šta ti alternativni budući svemiri u suštini nepostoje još da bi ti u njih takve putovaoslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Cijeli svemir ima samo jedan stvarni tok, sve ostalo su alternative
Na kvantnoj razini apsolutne sve alternative su jednako realne.
Richard Feynman je tako postulirao da se na kvantnoj razini čestica ne giba samo jednom stazom, nego doslovce svim stazama kojima se uopće može gibati.
Druga je priča što mi svojim promatranjem aktualiziramo samo jednu od tih staza, ali kvantna fizika nam dopušta intepretaciju po kojoj je to samo ograničenje naše svijesti koja nije u stanju pratiti sve moguće staze u svim mogućim multiverzima, nego je sposobna koncentrirati se na samo jednu odnosno jedan od njih.
2014-04-11
Nemoš izmisliti stroj koji putuje u alternativu
Budučnost je alternativa ili barem moram znati tu budućnost inaće je to nekakvi vidoviti vremeplov
Kako ću to izmislit da on zna ?
Budučnost je alternativa ili barem moram znati tu budućnost inaće je to nekakvi vidoviti vremeplov
Kako ću to izmislit da on zna ?
2014-04-11
Nije izvedivo da ja putujem u alzernativu
Nemogu ja otputovat u bitku na Waterloo i onda gledam to i mislim da će bit drugi ishod
Neće sve će biti isto
To POSTOJI
Nemogu ja otputovat u bitku na Waterloo i onda gledam to i mislim da će bit drugi ishod
Neće sve će biti isto
To POSTOJI
2014-04-11
Svaki put kad netko ode u budućnost on nestaje iz sadašnjosti i automatski se sve mjenja
Možeš imati stroj koji gleda budućnost no ne i onaj gdje nešto odavde ode i uđe u budučnost jer svaki put kad to netko napravi tj nestane ta budučnost će se PROMJENITI
Možeš imati stroj koji gleda budućnost no ne i onaj gdje nešto odavde ode i uđe u budučnost jer svaki put kad to netko napravi tj nestane ta budučnost će se PROMJENITI
2014-04-11
S tim da ovi stroj nije 100%
.
Vrlo je precizan ali nije 100%
.
Vrlo je precizan ali nije 100%
2014-04-11
Ja nemogu otići u prošlost gdje je Isus obješen
To se nije desilo iz svemira iz kojeg ja dolazim
Ja nemogu otići iz sadašnjosti u tu budućnost jer samim mojim odlaskom ona se mjenja..
To je ono putovanje brže od planete
Ali mene nema na planeti u međuvremenu
Promjenio sam budućnost
To se nije desilo iz svemira iz kojeg ja dolazim
Ja nemogu otići iz sadašnjosti u tu budućnost jer samim mojim odlaskom ona se mjenja..
To je ono putovanje brže od planete
Ali mene nema na planeti u međuvremenu
Promjenio sam budućnost
2014-04-11
Svako putovanje u budučnost mjenja budučnost svako putovanje u prošlost nemjenja nužno prošlost ako samo promatraš
2014-04-11
Po Doktoru Walteru biscopu,Longi,itekako je moguce se prebacivati u i iz alternativnih svemira...i vrlo je logicno...
jedan od dokaza koji je gotovo svatko dozivio DEŽA VUUUUU
Guest- Guest
Pravog Adolfa Hitlera kao bebu ubili su vremenski putnici
Mislili su da će tako zaustaviti ww2
I njihovo uplitanje u prošlost je PROŠLOST
Mislili su da će tako zaustaviti ww2
I njihovo uplitanje u prošlost je PROŠLOST
2014-04-11
Ne to nije mogućepismejker wrote:Po Doktoru Walteru biscopu,Longi,itekako je moguce se prebacivati u i iz alternativnih svemira...i vrlo je logicno...
Moguće je otići u prošlost pa ju izmjeniti no ako promjena bude velika da uništi svijet onda je to alternativa
Ako je pak promjena takva da je memorirana u budućnosti onda postoji već
To ti je razlog zašto ja nigdje osim na ovom forumu nepišem još o budučnosti
Utjecati ću na jedan događaj ovdje sa tim podacima
JADRANSKO MORE BIT ĆE CRVENO OD ARAPSKE KRVI
2014-04-11
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Trump na velikim mukama
» Kina na mukama, Hrvatska je blokira!
» kud su otišli?
» Njemački mediji o mukama u hrvatskom turizmu :DDD