"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Page 5 of 14
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: "Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Yehudi wrote:
A Švica nije od jučer, tamo već stotinama God. tri naroda žive u slozi ( i tri jezika govore ) ali ne dopuštaju Nijemcima, Italijanima ili Francuzima da ih zavade.
Živi samo jedan narod i to švicarski, a koji se sastoji od 4 osnovne etničke skupine.
I ne govore tri jezika nego 4: njemački, francuski, talijanski i retoromanski.
Guest- Guest
Šta fali ražnju?kofein wrote:Srbi, držite se roštilja.....
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pizzon wrote:
koliko dece nakon 4.razreda zna pravilno da procita tekst gde se nabacane strane reci
ne glumite, koji vam je q
Vi Srbi ste izgleda poput onog lika iz vica koji jedini vozi pravom stranom po autocesti, a svi ostali po krivoj.
Ukratko, ako vi niste u stanju izaći izvan okvira pismenosti za seljačine koji se prepoznaje po Vukovom principu piši kao što čitaš i obrnuto, na tako nešto primitivno unutar vlastitog jezika ne pristaje niti jedna civilizirana nacija u svijetu.
Ali vi niste samo primitivne polupismene seljačine, vi se busate u prsa svojom primitivnošću i polupismenošću i sve civilizirane nacije proglašavate upravo onakvima kakvi ste zapravo vi.
Guest- Guest
pizzon wrote:BB-8 wrote:pizzon wrote:BB-8 wrote:pizzon wrote:veber wrote:pa ti jedeš govna. fonetski. samo nepismen tuđi jezik iskrivljuje.
ja krivim a ti glumis budalu, dok pises ono sto ne znas da citas,
jedes govna dok pogresno izgovaras i pises ono sto ne razumes
tebi ni psihijatar ne može pomoći...
što to ne znamo pročitati? molim konkretan odgovor, a ne srpsko preseravanje...hvala
kako sta
koliko dece nakon 4.razreda zna pravilno da procita tekst gde se nabacane strane reci
zamolio sam konkretan odgovor, a naravno da sam dobio klasično srpsko preseravanje...
djeca u 4. razredu su još u procesu učenja stranih jezika jer su tek prije 3 godine počeli učiti neki strani jezik...
ni posele gimnazije ne znate, ogromna vecina
ni posle fakulteta, ni u mladosti ni u starosti,
ogromna vecnia ne zna, kenjate da znate, samo zvanicno
konkretan si u pičku materinu...aj bok
slidingdoorsoperator wrote:Yehudi wrote:
A Švica nije od jučer, tamo već stotinama God. tri naroda žive u slozi ( i tri jezika govore ) ali ne dopuštaju Nijemcima, Italijanima ili Francuzima da ih zavade.
Živi samo jedan narod i to švicarski, a koji se sastoji od 4 osnovne etničke skupine.
Aj Retoromanski, nisam se obazira na to ali na stranu sad etimologiju, poanta jest da je narod Švice sastavljen od tri nacije i da govore barem tri službena jezika
( po volji ti i 4-5-6 ) Poanta je jasna i bez ulaženja u detalje.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:slidingdoorsoperator wrote:Yehudi wrote:
Aj Retoromanski, nisam se obazira na to ali na stranu sad etimologiju, poanta jest da je narod Švice sastavljen od tri nacije i da govore barem tri službena jezika
( po volji ti i 4-5-6 ) Poanta je jasna i bez ulaženja u detalje.
OK za poantu, ali nema tamo više nacija nego samo jedna. Narodi odnosno etničke i jezične skupine različitog etničkog podrijetla nisu nacije.
Nacija je kulturološka određena tvorevina s početkom od vremena Francuske revolucije što se nastavilo dalje formiranjem građanskih društava.
Da nije tako, ne bi bilo moguće formiranje nacija poput američke, kanadske i svih u Srednjoj i Južnoj Americi pri čemu čak niti jezik nije bio presudan faktor u formiranju nacija. I nije to samo slučaj kod Amerikanaca i Kanađana, Irci i danas u ogromnoj većini govore engleski pa ih to ne čini Englezima ili Britancima nego su to i dalje isti Irci koji su postojali i prije britanske okupacije prvo kao etnička skupina, a onda i kao nacija.
Guest- Guest
Yehudi wrote:
Ali Balkan je Balkan, bio i ostao.
Itekako su podjeljeni. Svatko ima svoj jezik i svoj takujin.
Trebalo im je 200 godina međusobnih ratova da su shvatili
da od jahanja onih drugih nema fajde. Radi, zaradi i svoje troši...
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Jao Ming? Tosiro Mifune? Kako se pravilno pise u rvacku molicu lepo?
Stanojko wrote:Za rvate:
Posto se, kako kazete, imena pravilno pisu samo u originalu molim da mi napisete sledeca imena:
Jao Ming i Tosiro Mifune... :)
za vlastita imena na pismima koja nisu latinica, cijeli svijet koristi transkripciju. zar ni to ne znate?
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Stanojko wrote:Jao Ming? Tosiro Mifune? Kako se pravilno pise u rvacku molicu lepo?
Onako kako se piše u izvornom obliku prenesenom na latinici.
Guest- Guest
Noor wrote:Stanojko wrote:Za rvate:
Posto se, kako kazete, imena pravilno pisu samo u originalu molim da mi napisete sledeca imena:
za vlastita imena na pismima koja nisu latinica, cijeli svijet koristi transkripciju. zar ni to ne znate?
Ma nemaju pojma.
Guest- Guest
Super. Pa hajde napisi... :)Noor wrote:Stanojko wrote:Za rvate:
mene sram u njihovo imeslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:Stanojko wrote:Za rvate:
Ma nemaju pojma.
nemam ja veze nego tako kažu jezikoslovci:Noor wrote:ne sudi po sebi.Kermit wrote:Na stranu fonetika ali hrvati govore neku mješavinu kvazi srpskog. Pravi hrvatski je kajkavski i čakavski...pravi srpski je onaj nišlijskiPiglet wrote:Svi veći europski narodi pišu tako pizzone, ako hoćeš u Europu moraš ostaviti taj primitivni srpski jezik u kojem svatko piše kako mu se sprdne. Novo vino u nove mješine.pizzon wrote:Piglet wrote:Nijedan Srbin ne zna napisati ime nogometaša Kevin De Bruyne, svaki srpski portal i svake novine izmišljaju nešto novo po svom vlastitom viđenju fonetike belgijskog jezika
hrvati znaju tacno glasovno da izgovore navedeno i da speluju )
znaju moj qarc
"Kroz povijest kajkavsko je narječje bilo standardizirano u poseban standardni i književni jezik,[4] u to doba "u mnogome nadmoćan štokavskomu" (Katičić, 1992.)[4]"
Naime Bečkim, a još više Novosadskim dogovorom srpski i hrvatski jezikoslovci su se sporazumili da štokavski bude književni jezik, a kajkavski kao i čakavski je istim deklasiran i proglašen dijalektom. Moraš pratiti ideološku, odnosno političku svrhu istoga, odnosno forsiranje jugoslovenske ideje, e moja Nurka samo praporci...
Kermit-
2014-04-17
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
I amerikanci prevode imena Лев Никола́евич Толсто́й, je za njih Leo Tolstoyslidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:
Vi Srbi ste izgleda poput onog lika iz vica koji jedini vozi pravom stranom po autocesti, a svi ostali po krivoj.
Ukratko, ako vi niste u stanju izaći izvan okvira pismenosti za seljačine koji se prepoznaje po Vukovom principu piši kao što čitaš i obrnuto, na tako nešto primitivno unutar vlastitog jezika ne pristaje niti jedna civilizirana nacija u svijetu.
Ali vi niste samo primitivne polupismene seljačine, vi se busate u prsa svojom primitivnošću i polupismenošću i sve civilizirane nacije proglašavate upravo onakvima kakvi ste zapravo vi.
Kermit-
2014-04-17
“Sjajna lopta Luka Šoa prema Aleksisu Sančezu koji utrčava u prazan prostor i pronalazi Markusa Rešforda za 1:0 Junajtida! Njukasl na svom Sent Džejms parku je u problemima...”Piglet wrote:Nijedan Srbin ne zna napisati ime nogometaša Kevin De Bruyne, svaki srpski portal i svake novine izmišljaju nešto novo po svom vlastitom viđenju fonetike belgijskog jezika
Guest- Guest
Kermit wrote:nemam ja veze nego tako kažu jezikoslovci:Noor wrote:ne sudi po sebi.Kermit wrote:Na stranu fonetika ali hrvati govore neku mješavinu kvazi srpskog. Pravi hrvatski je kajkavski i čakavski...pravi srpski je onaj nišlijskiPiglet wrote:Svi veći europski narodi pišu tako pizzone, ako hoćeš u Europu moraš ostaviti taj primitivni srpski jezik u kojem svatko piše kako mu se sprdne. Novo vino u nove mješine.pizzon wrote:
hrvati znaju tacno glasovno da izgovore navedeno i da speluju )
znaju moj qarc
"Kroz povijest kajkavsko je narječje bilo standardizirano u poseban standardni i književni jezik,[4] u to doba "u mnogome nadmoćan štokavskomu" (Katičić, 1992.)[4]"
Naime Bečkim, a još više Novosadskim dogovorom srpski i hrvatski jezikoslovci su se sporazumili da štokavski bude književni jezik, a kajkavski kao i čakavski je istim deklasiran i proglašen dijalektom. Moraš pratiti ideološku, odnosno političku svrhu istoga, odnosno forsiranje jugoslovenske ideje, e moja Nurka samo praporci...
pa baš sam ja istinski ljubitelj raznolikosti i bogatstva hrvatskog jezika i u više navrata sam o tome ovdje pisala...da praporci
morem ja i po domaći, al me ti niš neš razmel...jer pripovedaš srpski
fridrih_niche wrote:“Sjajna lopta Luka Šoa prema Aleksisu Sančezu koji utrčava u prazan prostor i pronalazi Markusa Rešforda za 1:0 Junajtida! Njukasl na svom Sent Džejms parku je u problemima...”Piglet wrote:Nijedan Srbin ne zna napisati ime nogometaša Kevin De Bruyne, svaki srpski portal i svake novine izmišljaju nešto novo po svom vlastitom viđenju fonetike belgijskog jezika
fridrih_niche wrote:“Sjajna lopta Luka Šoa prema Aleksisu Sančezu koji utrčava u prazan prostor i pronalazi Markusa Rešforda za 1:0 Junajtida! Njukasl na svom Sent Džejms parku je u problemima...”Piglet wrote:Nijedan Srbin ne zna napisati ime nogometaša Kevin De Bruyne, svaki srpski portal i svake novine izmišljaju nešto novo po svom vlastitom viđenju fonetike belgijskog jezika
ahahaha
Hocemo li cuti konacno prevod imena Jao Ming na rvacki?
Similar topics
» Srbija iz prethodnih ratova nista nije naucila!Velikosrpska politika opet u ofanzivi
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
Page 5 of 14