"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Page 14 of 14
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: "Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Od japanskih top menadžera po njihovim najjačim firmama niti jedan ne govori engleski, da im ne zagadi mentalni sklop. Ti bi pak s Rusima tikve sadio, a bez anglizama ne znaš beknuti. Neće moći, ove noći. Al' dobro, samo ti radi račun bez krčmara, istorija te, bre, uči, da to uvek na dobro izađe ;PStanojko wrote:Bas tako... Napravimo deal sa zabarima i madjarima pa nek se oni jebu s vama. Licno, ponavljam, mislim da su vas djarme najbolje "hendovale"... :)
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Svaka mu kao u Njegoša. Lepo je govorio vojvoda onom masonu Aleksandru, ali nije imao ko da sluša.Stanojko wrote:Prisvojiste Dzanga na pravdi Boga.... :) Nego da vidimo sta je veliki vojvoda Zivojin govorio na tu temu:
" Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio što smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..
Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.
Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih političkih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.
Granice će biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.
A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao časa, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.
Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati..."
E, moj vojvodo... :(
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Oh_Femder wrote:
Od čitave te ujdurme, najbolje mi je ono: Granice će biti gde ih mi povučemo!
Srbi su baš ambiciozan i samouvjeren narod. Srbija od Tokija do Milvokija!
Guest- Guest
Teritorijalnost je karakteristika svih živih bića, tako da Srbi tu nisu nikakav izuzetak. Dapače, to je znak vitalnosti. To pak kad se kurčiš pa ti se obije o glavu, pa se opet kurčiš, pa ti se opet obije o glavu, pa onda opet ideš raditi račun bez krčmara, to je već znak gluposti. Posljedice takvih pogrešaka se osjećaju stoljećima.slidingdoorsoperator wrote:Srbi su baš ambiciozan i samouvjeren narod. Srbija od Tokija do Milvokija!Oh_Femder wrote:Od čitave te ujdurme, najbolje mi je ono: Granice će biti gde ih mi povučemo!
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Oh_Femder wrote:
To pak kad se kurčiš pa ti se obije o glavu, pa se opet kurčiš, pa ti se opet obije o glavu, pa onda opet ideš raditi račun bez krčmara, to je već znak gluposti. Posljedice takvih pogrešaka se osjećaju stoljećima.
Pa u tome i jest kvaka kod Srba.
I dobro je ako se osjećaju, pa makar i stoljećima. Pravi problem nastaje kada se više ne osjećaju, a znamo i onu narodnu koja kaže da vrč ide na vodu dok se ne razbije.
Guest- Guest
Pa zar nismo vec Swiss
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Kad si "prestonica" svima, pa onda više nisi....jaooj
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:Pa zar nismo vec Swiss
Niste još. Biti ćete kad vam prosečna plata dođe na 500 eura.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Pa zar nismo vec Swiss
Niste još. Biti ćete kad vam prosečna plata dođe na 500eura.
evra
BB-8 wrote:slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Pa zar nismo vec Swiss
Niste još. Biti ćete kad vam prosečna plata dođe na 500eura.
evra
E.
Guest- Guest
Ili ono kada nikada nikome nisi bio prestonica, niti ćeš biti.kofein wrote:Kad si "prestonica" svima, pa onda više nisi....jaooj
Sikter, pseto!Kermit wrote:Na stranu fonetika ali hrvati govore neku mješavinu kvazi srpskog. Pravi hrvatski je kajkavski i čakavski...pravi srpski je onaj nišlijskiPiglet wrote:Svi veći europski narodi pišu tako pizzone, ako hoćeš u Europu moraš ostaviti taj primitivni srpski jezik u kojem svatko piše kako mu se sprdne. Novo vino u nove mješine.pizzon wrote:Piglet wrote:Nijedan Srbin ne zna napisati ime nogometaša Kevin De Bruyne, svaki srpski portal i svake novine izmišljaju nešto novo po svom vlastitom viđenju fonetike belgijskog jezika
hrvati znaju tacno glasovno da izgovore navedeno i da speluju )
znaju moj qarc
Ne lupaj gluposti! Drašković, kajkavac, Disertaciju 1832. piše štokavštinom. Babukić 1836. piše gramatiku na štokavskoj jekavici. Bečki književni dogovor bil je 1850. pa nikakvi Srbi nemaju nikakve sveze s izborom književnoga narječja za sve Hrvate.Kermit wrote:nemam ja veze nego tako kažu jezikoslovci:Noor wrote:ne sudi po sebi.Kermit wrote:Na stranu fonetika ali hrvati govore neku mješavinu kvazi srpskog. Pravi hrvatski je kajkavski i čakavski...pravi srpski je onaj nišlijskiPiglet wrote:Svi veći europski narodi pišu tako pizzone, ako hoćeš u Europu moraš ostaviti taj primitivni srpski jezik u kojem svatko piše kako mu se sprdne. Novo vino u nove mješine.pizzon wrote:
hrvati znaju tacno glasovno da izgovore navedeno i da speluju )
znaju moj qarc
"Kroz povijest kajkavsko je narječje bilo standardizirano u poseban standardni i književni jezik,[4] u to doba "u mnogome nadmoćan štokavskomu" (Katičić, 1992.)[4]"
Naime Bečkim, a još više Novosadskim dogovorom srpski i hrvatski jezikoslovci su se sporazumili da štokavski bude književni jezik, a kajkavski kao i čakavski je istim deklasiran i proglašen dijalektom. Moraš pratiti ideološku, odnosno političku svrhu istoga, odnosno forsiranje jugoslovenske ideje, e moja Nurka samo praporci...
Nema prievoda, postoje dvie opcije pisanja:Stanojko wrote:Hocemo li cuti konacno prevod imena Jao Ming na rvacki?
a) prema latiničnoj transkripciji koju propisuje matična država (vjerojatno Yao Ming)
b) prema hrvatskom izgovoru.
Razumiju se međusobno, samo moraju polakše govoriti.Noor wrote:možda razumiju finski, a možda ni toslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:I amerikanci prevode imena Лев Никола́евич Толсто́й, je za njih Leo Tolstoyslidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:
koliko dece nakon 4.razreda zna pravilno da procita tekst gde se nabacane strane reci
ne glumite, koji vam je q
Vi Srbi ste izgleda poput onog lika iz vica koji jedini vozi pravom stranom po autocesti, a svi ostali po krivoj.
Ukratko, ako vi niste u stanju izaći izvan okvira pismenosti za seljačine koji se prepoznaje po Vukovom principu piši kao što čitaš i obrnuto, na tako nešto primitivno unutar vlastitog jezika ne pristaje niti jedna civilizirana nacija u svijetu.
Ali vi niste samo primitivne polupismene seljačine, vi se busate u prsa svojom primitivnošću i polupismenošću i sve civilizirane nacije proglašavate upravo onakvima kakvi ste zapravo vi.
U engleskom jeziku, pa tako niti u američkoj verziji, ne vrijedi pravilo piši kako čitaš. Mislim, znam da ste vi Huni antitalenti za druge jezike osim vlastitog, ali što je previše, ipak je previše.
Prvo se uputi kakvi su to dogovori pa serendaj, pseto kalvinističko.Kermit wrote:Moraš prvo početi čitati sa razumijevanjem npr bečki i ns dogovor, a ne ko pižon imati oralno pisane dijareje bez ikakvog smislaslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:nemam ja veze nego tako kažu jezikoslovci:Noor wrote:ne sudi po sebi.Kermit wrote:
Na stranu fonetika ali hrvati govore neku mješavinu kvazi srpskog. Pravi hrvatski je kajkavski i čakavski...pravi srpski je onaj nišlijski
"[size=38]Kroz povijest kajkavsko je narječje bilo standardizirano u poseban standardni i književni jezik,[/size][4][size=38] u to doba "u mnogome nadmoćan štokavskomu" (Katičić, 1992.)[/size][4]"
Naime Bečkim, a još više Novosadskim dogovorom srpski i hrvatski jezikoslovci su se sporazumili da štokavski bude književni jezik, a kajkavski kao i čakavski je istim deklasiran i proglašen dijalektom. Moraš pratiti ideološku, odnosno političku svrhu istoga, odnosno forsiranje jugoslovenske ideje, e moja Nurka samo praporci...
I gdje ti tu piše ono što si ti u gore boldanom zaključio, nesretniče polupismeni?
Znaci kaovac - kaolobag- viooviticaStanojko wrote:Prisvojiste Dzanga na pravdi Boga.... :) Nego da vidimo sta je veliki vojvoda Zivojin
Granice će biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu;
E pa jebi ga :) vidi je Aco da neće proći ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Oberkriplidiote! Slavonci, Ličani, Bosanci, Hercegovci, a i većina Dalmatinacah govori štokavštinom kao rodnim narječjem! Pseto hedervaryjevsko!Kermit wrote:Bit je da je srce hrvatskog korpusa stanovništva barem onaj zadružni dio povijesno bio smješten u kontinentalnu hrvatsku i dalmaciju, jezik kojim su pričali je bilo kajkavsko, odnosno čakavsko, te da su ta dva jezika (ne dijalekta) bila de facto književni jezik, a samo manjinski štokavski u dubrovniku,. Nadalje da je razvojem projekta jugslovesntva te ujedinjenja svih južnih slavena pronađeno kompromisno rješenje da se za jezik uzme štokavski koji su se velikom većinom koristili Srbi, te koji je bio njihov govor, a da je kajkavski, odnosno čakavski posvema odbačen i sveden na lokalni dijalekt, maltene seljački govor, a što se analogijom može govoriti da su Hrvati preuzeli srpski jezik, ne i pismo, a nikako obrnutoslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:Moraš prvo početi čitati sa razumijevanjem npr bečki i ns dogovor, a ne ko pižon imati oralno pisane dijareje bez ikakvog smislaslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:
nemam ja veze nego tako kažu jezikoslovci:
"Kroz povijest kajkavsko je narječje bilo standardizirano u poseban standardni i književni jezik,[4] u to doba "u mnogome nadmoćan štokavskomu" (Katičić, 1992.)[4]"
I gdje ti tu piše ono što si ti u gore boldanom zaključio, nesretniče polupismeni?
Pa upravo ti čitaš bez ikakvog a kamoli nekog smislenog razumjevanja napisanog jer samo kompletan idiot iz napisanog može zaključiti kako Hrvati govore nekom varijantom kvazi srpskog.
Jebote, pa štokavsko narječje je također uz kajkavsko i čakavsko odavno potpuno legitimno prisutno u hrvatskom jeziku, a ti si ga polupismen kakav jesi proglasio mješavinom kvazi srpskog!
Nebitno koje je nerječje u kojem vremenskom razdoblju prevladavalo.
I ti u posljednje vrijeme nešto puno spominješ pizzona, da ti nije brat?
Ako nije rođeni odnosno po krvi, definitivno jeste po duhu seljakljuka i polupismenom primitivizmu kojim odišu njegovi, postovi, kao uostalom i tvoji.
Na stranu činjenica da ste vi Huni posljednji koji bi drugima imali pravo soliti pamet u vezi jezika, jer ste posebno netalentirani upravo za to područje.
Zivojin: dajmo im njihovu državu, neka bude na gornjem gradu u Zagrebu
Kralj: zivojine, mislim da na to neće pristati
Kralj: zivojine, mislim da na to neće pristati
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Srbija iz prethodnih ratova nista nije naucila!Velikosrpska politika opet u ofanzivi
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
Page 14 of 14