"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Page 1 of 14
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
IZVOR: BLIC, TANJUG PETAK, 23.02.2018. | 07:0
On je u razgovoru za "Blic" rekao da će njegova organizacija sledeće godine početi sa organizovanjem skupa Vorld Majnds u Beogradu. Kažei da je Srbija zabeležila dobar napredak i da radi dobar posao.
"Imali smo sastanak sa premijerkom koja je bila jedna od osoba koja je veoma uticala na to da dodjemo u Beograd, a i gospodin Vučić je takođe to inicirao. Želeli bismo da dovedemo što više ljudi iz naše originalne zajednice na World Minds u Beogradu", kazao je on za "Blic" tokom boravka u Beogradu.
"Sa vašom vladom bismo mogli dan nakon simpozijuma da organizujemo sastanke sa onima koji su učestvovali da vidimo šta ko može da ponudi, da razgovaramo o investicijama itd. Ali, mogu da vam kažem da je zaista dobro raditi sa vašom vladom, ona je brza i ne komplikuje", kaže on.
Na pitanje zašto baš Beograd i Srbija, on kaže da su imali dosta pitanja iz drugih gradova da li mogu da organizuju simpozijum tamo, ali je vlada Srbije izrazila jaku podršku.
Dobeli je dodao da je tu još jedan razlog - Srbija je priličo nalik Švajcarskoj, imaju približan broj stanovnika, nemaju naftu, pa, kako kaže, "mi generišemo bogatstvo naukom i preduzetništvom i Srbija će uraditi isto".
"Ne zaboravite vi ste imali tri rata, Švajcarska nije, mi nismo učestvovali u Prvom svetskom ratu, bili smo postedjeni u Drugom i naravno nismo imali jugoslovenski rat. Dakle prošli ste kroz tri rata i to je razlika... Mi smo imali bolji početak i sreću, a vi ste imali lošu sreću. Da nije bilo toga vi biste bili kao Švajcarska, garantujem vam", kaže Dobeli.
Na pitanje kako Srbija da spreči odliv mozgova, on kaže da Srbija treba da nađe način da se ponovo poveže sa tim ljudima. "I Vorld Majnds može da pomogne u tome. Beograd ima regionalni uticaj i vodeći je centar za nauku u regionu. Srbija treba da postane magnet, njeni naučnici odlaze u inostranstvo i to treba da rade, ali Srbija treba da nadje način da ih privuče nazad. To je dugotrajan projekat, ali to mora a se desi", kaže Dobeli.
Odgovarajući na pitanje kako Srbija može da privuče investicije i popravi svoj imidž u svetu, on kaže da će to doći s vremenom. "Ali mislim da će stvarno pomoći integracija u EU. Čim se to desi, mnogo investicija će stići u zemlju. Mislim da će proći još nekoliko godina, ali ste napravili dobar napredak. U medjuvremenu, pomaže vam što radite na digitalizaciji, smanjenju birokratije, stimulisanju preduzetništva, gradite tehnoparkove...mislim da Srbija radi dobar posao, a sada smo i mi mali deo toga", navodi on.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=02&dd=23&nav_category=11&nav_id=1361961
On je u razgovoru za "Blic" rekao da će njegova organizacija sledeće godine početi sa organizovanjem skupa Vorld Majnds u Beogradu. Kažei da je Srbija zabeležila dobar napredak i da radi dobar posao.
"Imali smo sastanak sa premijerkom koja je bila jedna od osoba koja je veoma uticala na to da dodjemo u Beograd, a i gospodin Vučić je takođe to inicirao. Želeli bismo da dovedemo što više ljudi iz naše originalne zajednice na World Minds u Beogradu", kazao je on za "Blic" tokom boravka u Beogradu.
"Sa vašom vladom bismo mogli dan nakon simpozijuma da organizujemo sastanke sa onima koji su učestvovali da vidimo šta ko može da ponudi, da razgovaramo o investicijama itd. Ali, mogu da vam kažem da je zaista dobro raditi sa vašom vladom, ona je brza i ne komplikuje", kaže on.
Na pitanje zašto baš Beograd i Srbija, on kaže da su imali dosta pitanja iz drugih gradova da li mogu da organizuju simpozijum tamo, ali je vlada Srbije izrazila jaku podršku.
Dobeli je dodao da je tu još jedan razlog - Srbija je priličo nalik Švajcarskoj, imaju približan broj stanovnika, nemaju naftu, pa, kako kaže, "mi generišemo bogatstvo naukom i preduzetništvom i Srbija će uraditi isto".
"Ne zaboravite vi ste imali tri rata, Švajcarska nije, mi nismo učestvovali u Prvom svetskom ratu, bili smo postedjeni u Drugom i naravno nismo imali jugoslovenski rat. Dakle prošli ste kroz tri rata i to je razlika... Mi smo imali bolji početak i sreću, a vi ste imali lošu sreću. Da nije bilo toga vi biste bili kao Švajcarska, garantujem vam", kaže Dobeli.
Na pitanje kako Srbija da spreči odliv mozgova, on kaže da Srbija treba da nađe način da se ponovo poveže sa tim ljudima. "I Vorld Majnds može da pomogne u tome. Beograd ima regionalni uticaj i vodeći je centar za nauku u regionu. Srbija treba da postane magnet, njeni naučnici odlaze u inostranstvo i to treba da rade, ali Srbija treba da nadje način da ih privuče nazad. To je dugotrajan projekat, ali to mora a se desi", kaže Dobeli.
Odgovarajući na pitanje kako Srbija može da privuče investicije i popravi svoj imidž u svetu, on kaže da će to doći s vremenom. "Ali mislim da će stvarno pomoći integracija u EU. Čim se to desi, mnogo investicija će stići u zemlju. Mislim da će proći još nekoliko godina, ali ste napravili dobar napredak. U medjuvremenu, pomaže vam što radite na digitalizaciji, smanjenju birokratije, stimulisanju preduzetništva, gradite tehnoparkove...mislim da Srbija radi dobar posao, a sada smo i mi mali deo toga", navodi on.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=02&dd=23&nav_category=11&nav_id=1361961
Guest- Guest
Re: "Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"
Da građani Srbije imaju mentalni sklop Švajcaraca, na tlu Srbije i u neposrednom susedstvu ratova ne bi ni bilo.
(Samosvesna gradjanka, 23. februar 2018 07:16)
(Samosvesna gradjanka, 23. februar 2018 07:16)
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Da nije bilo ratova, Srbija bi i dalje živjela od hrvatskih novaca.
Ovako, nema uopće više hrvatskih novaca.
Ovako, nema uopće više hrvatskih novaca.
crvenkasti-
2014-04-17
Čudi me da za primjer nije uzeo Njemačku.Samo predpostavljam kakav bi bio zaključak...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Poznato mi to o svicarskoj... ..kad netko na ovimproatorima spominje svicarsku..njemacku..pisi kuci propalo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa koliko se sićam, i ponuđen je bija model (Gligorov-Izetbegović) da cila Yuga bude konfederacija, aka Švicarska, ali su upravo Srbi to odbili. Drugim ričima, sami su si krivi kaj nisu Švicarska, jel.
Da su ostale države kao Švajcarska, Švajcarska ne bi bila kao Švajcarska. Srbija nikada ne bila Švajcarska. Čak i da nije bilo Jugoslavije i da je ostala Kraljevina Srbija.
pa tko vam kriv, što stalno te ratove izazivate.
al, što sjebete sebe...nego sjebete i mnoge druge!
Norka, grozna ti je ta žena na avataru.
Kad bih psa s licem poput toga na slici, obrijao bih mu guzicu i dresirao ga da hoda unatraške.
Kad bih psa s licem poput toga na slici, obrijao bih mu guzicu i dresirao ga da hoda unatraške.
crvenkasti-
2014-04-17
stavila sam je da tebe plaši, al vidim da te baš privlači...svaki dan gledaš i gledašcrvenkasti wrote:Norka, grozna ti je ta žena na avataru.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:stavila sam je da tebe plaši, al vidim da te baš privlači...svaki dan gledaš i gledašcrvenkasti wrote:Norka, grozna ti je ta žena na avataru.
Da, ljudi su čudni.. Strava i užas, a oni baš to hoće i gledaju.
crvenkasti-
2014-04-17
istina, a to si navikao kad sebe u ogledalu gledaš...svaki dan isto, pa oguglaš na gadosticrvenkasti wrote:Noor wrote:stavila sam je da tebe plaši, al vidim da te baš privlači...svaki dan gledaš i gledašcrvenkasti wrote:Norka, grozna ti je ta žena na avataru.
2017-10-06
Noor wrote:istina, a to si navikao kad sebe u ogledalu gledaš...svaki dan isto, pa oguglaš na gadosticrvenkasti wrote:Noor wrote:stavila sam je da tebe plaši, al vidim da te baš privlači...svaki dan gledaš i gledašcrvenkasti wrote:Norka, grozna ti je ta žena na avataru.
Je, gadan, a još sam i glup i siromašan. Da nemam veliki pimpek, žena bi me odavno ostavila.
crvenkasti-
2014-04-17
Noor wrote:pa tko vam kriv, što stalno te ratove izazivate.
eto, izvini, sto ste formirali ndh, da bi pobili ili proterali svoje gradjane, ranije ili kasnije.
jedina drzava na prosotru evrope koja je samostalno formirala i organizovala genocid
nad svojim gradjanima bila ja NDH.
to nije stav srbije, to je stav mnogo siri, i to zvanicno.
Guest- Guest
veber-
2014-12-30
sve, ama baš sve što se događalo kroz povijest na ovim prostorima, reakcija je na vaše bolesne velikosrpske ideje, koje i danas žive.pizzon wrote:Noor wrote:pa tko vam kriv, što stalno te ratove izazivate.
eto, izvini, sto ste formirali ndh, da bi pobili ili proterali svoje gradjane, ranije ili kasnije.
jedina drzava na prosotru evrope koja je samostalno formirala i organizovala genocid
nad svojim gradjanima bila ja NDH.
to nije stav srbije, to je stav mnogo siri, i to zvanicno.
e, al nećete više majci! nećete.
2017-10-06
Ključaj ovu debilnu temu
Kermit-
2014-04-17
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
nema...neka kuka, dok ne shvati da su si krivi sami.Kermit wrote:Ključaj ovu debilnu temu
2017-10-06
Debilana, u srbiji 80% njih ne zna tko je strani autor niti kako se stvarno tko ili što zoveBB-8 wrote:Vorld Majnds
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Similar topics
» Srbija iz prethodnih ratova nista nije naucila!Velikosrpska politika opet u ofanzivi
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Majčica Srbija nikad nije bila u težoj situaciji,još od vremena ustaških genocida
» Glupi Dacic odgovorio Plenkovicu:Srbija nije bila uz Hitlera i provodila holokaust
» Maja Ombašić: “Jugoslavija je bila Švajcarska istočne Evrope. Vratite mi moju zemlju!”
Page 1 of 14