Plenki: nema pšara za bolesnu djcu, ali ima za muzejske primjerke F-16
Page 2 of 11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Plenki: nema pšara za bolesnu djcu, ali ima za muzejske primjerke F-16
30 f16s koji se povlače iz službe
https://www.timesofisrael.com/israel-agrees-to-sell-30-aging-f-16-planes-to-croatia/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon
https://www.timesofisrael.com/israel-agrees-to-sell-30-aging-f-16-planes-to-croatia/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ajd ti zagorec u kurac bum nahuskal tamosnje tigrove na tebe..jebote janezivili40 wrote:Slovenci nam se već rugaju:
Emil Pižmoht
Izraelci su prevrtali števce nazad jer oni dosta voze sa njima, pazite !
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
nisi na rukometu,vidim prazna dvorana?ajajajajaa...vuksadinare wrote:ajd ti zagorec u kurac bum nahuskal tamosnje tigrove na tebe..jebote janezivili40 wrote:Slovenci nam se već rugaju:
Emil Pižmoht
vili40-
2015-08-02
Vili odi u krasni kurac
2015-09-08
sad sam opet ja kriv za ovu bruku ali ok.vuksadinare wrote:Vili odi u krasni kurac
vili40-
2015-08-02
Israel Retires The F-16A/B “Netz” And Puts 40 Up For Sale
The beloved Netz may still have some life left to give.
Now, as the IAF’s first F-35As arrive and the M346 Lavi fills Israel’s advanced jet trainer role, the Netz have finally been pulled from service. The type had flown 335,000 flight hours and participated in 474,000 sorties during its IAF career, and changed the entire strategic paradigm in the Middle East in the process.
With a massive aid package from the US going into effect, F-35’s beginning to arrive, upgrades on newer fighters underway, and with the F-15 fleet of all generations still going strong, Haarets reports that Israel is putting some of its flyable F-16A/Bs up for sale, along with other surplus hardware:
“Israel's Defense Ministry has announced that it will try to sell the aircraft to foreign forces. Specifically, the ministry’s Defense Aid Branch has advertised that 40 such planes are up for sale, noting that in the IAF they served in a variety of missions and are “especially recommended for attack forces. Israel is also selling another seven Hercules C-130 planes, seven Hawk fighter-interceptor systems, 40 Skyhawk Eagles and eight Cobra helicopters.”
http://www.thedrive.com/the-war-zone/6706/israel-retires-the-f-16a-b-netz-and-puts-40-up-for-sale
The beloved Netz may still have some life left to give.
Now, as the IAF’s first F-35As arrive and the M346 Lavi fills Israel’s advanced jet trainer role, the Netz have finally been pulled from service. The type had flown 335,000 flight hours and participated in 474,000 sorties during its IAF career, and changed the entire strategic paradigm in the Middle East in the process.
With a massive aid package from the US going into effect, F-35’s beginning to arrive, upgrades on newer fighters underway, and with the F-15 fleet of all generations still going strong, Haarets reports that Israel is putting some of its flyable F-16A/Bs up for sale, along with other surplus hardware:
“Israel's Defense Ministry has announced that it will try to sell the aircraft to foreign forces. Specifically, the ministry’s Defense Aid Branch has advertised that 40 such planes are up for sale, noting that in the IAF they served in a variety of missions and are “especially recommended for attack forces. Israel is also selling another seven Hercules C-130 planes, seven Hawk fighter-interceptor systems, 40 Skyhawk Eagles and eight Cobra helicopters.”
http://www.thedrive.com/the-war-zone/6706/israel-retires-the-f-16a-b-netz-and-puts-40-up-for-sale
Guest- Guest
Vidjet ćemo, Izrael kaže da ima 30 tih aviona a da bi u ponudi bilo nešto i novijih tj dobiješ dvosjede za obuku i par jednosjeda a onda i dva novija a ta dva novija su borci plus iduća kupovina opet kod njih, u suštini vežemo se za f16 avione i to koliko vidim sve sa Izraelom na jako dugi rokvili40 wrote:čekamo longija da se očita
2014-04-11
koja bruka jebote..nisi citao sto nam izraelci daju uz zrakoplove ako od njih kupimo...pzo sustave...rakete..kompletno naoruzanje..topnicko orudje i obuku casnika..amer i sved ti nude novije zrakoplove ali bez goriva,municije niti nude dodatno nesto uz zrakoplove vec kupivili40 wrote:sad sam opet ja kriv za ovu bruku ali ok.vuksadinare wrote:Vili odi u krasni kurac
2015-09-08
ok,vidjet ćemovuksadinare wrote:koja bruka jebote..nisi citao sto nam izraelci daju uz zrakoplove ako od njih kupimo...pzo sustave...rakete..kompletno naoruzanje..topnicko orudje i obuku casnika..amer i sved ti nude novije zrakoplove ali bez goriva,municije niti nude dodatno nesto uz zrakoplove vec kupivili40 wrote:sad sam opet ja kriv za ovu bruku ali ok.vuksadinare wrote:Vili odi u krasni kurac
vili40-
2015-08-02
Nije bitno godište već letni sati, a te su mašine pregažene + pustinjski pijesak i morska sol koji su im ušli u sve pore, to so avioni koji će više bit na remontu negi letno pripravni...Pinochet wrote:mogao sam i misliti da će čardak potrošiti lovu na stara govna. naravno, gdje bi se domoljubi sjetili jednom potrošiti lovu za nešto korisno. migove stare 50godina, ćemo zamjeniti f-16 avionima starim 40godina. veoma dobar uspjeh.
Grippen je bio najbolji izbor po svim parametrima, slijeće/uzlijeće s ceste, puni ga ekipa od 3 čovjeka u roku 10 min. je u zraku, ali avaj...
To je politička odluka, đabe kukati...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Sta ces voziti gripene ii americki zrakoplov koji ti da jedno punjenje kao gratis..poslije se mos slikat sa njima...mos vozit zrakoplov sa nekompletnim naoruzanjem...jer nemas love za skupe americke i svedske rakete,bombe
2015-09-08
iden udrit slovencu lajkvili40 wrote:Slovenci nam se već rugaju:
Emil Pižmoht
Guest- Guest
pa ima logike..svedska ili izrael mislim politicki znacaj na geostrateskoj razini..ipak ima razlike i to dosta velike narocito u ovim turbulentnim vremenima kad iskreno nemano bas nekog jakog od imena saveznika na svjetskoj sceni..Totenkopf wrote:Nije bitno godište već letni sati, a te su mašine pregažene + pustinjski pijesak i morska sol koji su im ušli u sve pore, to so avioni koji će više bit na remontu negi letno pripravni...Pinochet wrote:mogao sam i misliti da će čardak potrošiti lovu na stara govna. naravno, gdje bi se domoljubi sjetili jednom potrošiti lovu za nešto korisno. migove stare 50godina, ćemo zamjeniti f-16 avionima starim 40godina. veoma dobar uspjeh.
Grippen je bio najbolji izbor po svim parametrima, slijeće/uzlijeće s ceste, puni ga ekipa od 3 čovjeka u roku 10 min. je u zraku, ali avaj...
2015-09-08
ajde..ali nas nisu izigrali jer budalenemaju pojma..nama je najbitnija stavka dobijanje pzo izraelskog sustava a ne zrakoplovi..kao zrakoploviPinochet wrote:iden udrit slovencu lajkvili40 wrote:Slovenci nam se već rugaju:
Emil Pižmoht
2015-09-08
a nisam niti od ovih lopina niti očekivao "domoljubnu odluku", nego nešto gdje će još moći štogod ukrasti.. mislim prije par godina bi se ja nervirao, sada me jednostavno boli kurac, nego se još i radujem gorim odlukama. što gore to boljeTotenkopf wrote:Nije bitno godište već letni sati, a te su mašine pregažene + pustinjski pijesak i morska sol koji su im ušli u sve pore, to so avioni koji će više bit na remontu negi letno pripravni...Pinochet wrote:mogao sam i misliti da će čardak potrošiti lovu na stara govna. naravno, gdje bi se domoljubi sjetili jednom potrošiti lovu za nešto korisno. migove stare 50godina, ćemo zamjeniti f-16 avionima starim 40godina. veoma dobar uspjeh.
Guest- Guest
Nama izraelci nude borbeni komplet za sve zrakoplove tri godine unaprijed..znaci rakete,bombe za svaki zrakoplov tri godine mogu ispucavat i trosit..znate vi koja je to usteda.i izraelci ce nam vrsit remonte zrakoplova cisto sumnjam da ce nas oni prevarit ko ukrajinci u remontu migova
2015-09-08
Nije ništa potpisano, sve se još razmatra
https://www.defender.hr/naslovnica-izdvojeno/izraelski-mediji-objavili-fake-news-o-nabavi-borbenih-zrakoplova-f-16-za-rh-plenkovic-ljutit-zbog-toga/
https://www.defender.hr/naslovnica-izdvojeno/izraelski-mediji-objavili-fake-news-o-nabavi-borbenih-zrakoplova-f-16-za-rh-plenkovic-ljutit-zbog-toga/
2014-04-11
Opet ce ova starudija pasti nekom na glavu u polju.
Treba upozoriti seljake kad počnu letjeti..
Achtung, Achtung, hrvatski borbeni avioni lete
Molim ne izlazite iz kuća !
Treba upozoriti seljake kad počnu letjeti..
Achtung, Achtung, hrvatski borbeni avioni lete
Molim ne izlazite iz kuća !
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ja koliko znam mi smo odbili ovu ponudu sa ovim starim avionima pa su Izraelci došli sa nekom miješanom ponudom tj nešto ovih a nešto novijih
Sad još nitko ne zna detalje te ponude no ovi jednosjedi stari četrdeset godina jednostavno nema smisla, naši piloti bi tu bili novi pa sad još sjedne u avion star četrdeset godina, ne zvuči dobro kako god okreneš
Dvosjedi stariji od kojih neki mogu nosit i rakete plus noviji jednosjedi već zvuči puno bolje
Sad još nitko ne zna detalje te ponude no ovi jednosjedi stari četrdeset godina jednostavno nema smisla, naši piloti bi tu bili novi pa sad još sjedne u avion star četrdeset godina, ne zvuči dobro kako god okreneš
Dvosjedi stariji od kojih neki mogu nosit i rakete plus noviji jednosjedi već zvuči puno bolje
2014-04-11
Ti dvosjedi to ti služi za obuku pilota dakle to je na poliginu vjerojatno Zadar pa gore gdje lete van naseljenih zona, sad šest takvih od kojih pola ima i mogućnost nošenja raketa plus šest novijih jednosjeda tj čistih boraca to ima puno smisla
Zvuči dobro
Zvuči dobro
2014-04-11
Može čak i ova dva jednosjeda starija tj trebalo bi radi jedne stvari, znači održavanje i to sve na nivou i sad kad mladi piloti moraju radit prve samostalne školske letove onda bolje na tome nego ovim novijim dakle jednostavni školski letovi da uče samostalno biti u avionu dakle dva takva jednosjeda isto može
2014-04-11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Similar topics
» Kako je Orban preveo Plenkija zednog preko voda a Plenki:'Nema teorije,nema sanse,nece proci.'
» Plenki:'Nema sanse da je ovo Sanaderov HDZ ovo je moj HDZ'
» To je to.Plenki odlucio.Nema odgode kupnje zrakoplova
» Plenki:Nema prijevremenih izbora.Vecina stabilna
» Prgomet odlučno HNS-u i MOST-u:'Nema pregovora sa nama ako Plenki nije premijer'
» Plenki:'Nema sanse da je ovo Sanaderov HDZ ovo je moj HDZ'
» To je to.Plenki odlucio.Nema odgode kupnje zrakoplova
» Plenki:Nema prijevremenih izbora.Vecina stabilna
» Prgomet odlučno HNS-u i MOST-u:'Nema pregovora sa nama ako Plenki nije premijer'
Page 2 of 11