Comski:Albanci su bruka Europe i divlje pleme protjeralo domacine
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Comski:Albanci su bruka Europe i divlje pleme protjeralo domacine
Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.dzango wrote:Beč im je formirao pismo, uveo jedinstveni jezik, pomirio plemena i stvorio albansku naciju. Pre toga nisu postojali kao nacija i to ne kažu Srbi već Bugari na osnovu dokumenata pronađenih u bečkim arhivama.Ringo10 wrote:PA dobro sad i vi Srbi serete. Nije mogao Beč da izmisli Albance. Gluposti.dzango wrote:Pamflet pisan po porudžbini Beča u okviru plana formiranja albanske nacije.vuksadinare wrote:Procitajte knjige najveceg albanologa ovih prostor Milana Sufflaja..bice vam sve jasno..
Ali to sa Ilirima je po meni besmislica a pročitao sam na tone matrijala i za i protiv.
Mislim da je to gluparija.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Znaš li nešto o "Ahajskim Albancima"? Ako ne znaš onda pitaj. Imaš ih u južnoj Italiji, a imaš i jedno selo uRingo10 wrote:MA o tim Ilirima se ne zna skoro pa ništa. A Šiptari sa moreplovstvom imaju veze ko magarac sa šarenim gaćama. Gomilu riječi vezanih za moreplovstvo su posudili iz grčkog i nešto iz talijanskog i slavenskog jezika.Yehudi wrote:RayMabus wrote:Prije obrnuto, Rimljani su sjebali njih a nakon toga ih protjeruju sa obale da više ne budu pomorska sila, tako su i završili u tim brdima unutraomni wrote:Divljaci ko i mi, svi smo se doyebali iz neke pripizdine i syebali kulturne rimljane. Oteli jedan od najljepsih dijelova Europskog kontinenta. Sve zaspricat DDT-om i prognat u Aziju.
Nit su bili, niti bi ikada bili pomorska sila.
Ponavljam nisu bili opće................nisu postojali kao takvi uopće. pomorska sila su bili Grci koji su naselili Vis, Mljet i druge otoke Jadrana ( Isa, Melita itd )
Magna Frecija je osnovana na jugu italije, na čizmi a najfrekventniji prijelaz od grčke ka Italiji, bio je upravo oko juga današnje Albanije.
Nikakvo zasebno pleme niti narod tamo nije postojalo.
Više je Kelta bilo na Balkanu nego Ilira
u zaleđu Zadra, gdje i danas žive. Treba učiti, učiti, učiti...cijeli život i nikad dosta. Jebala vas politika, da vas jebala...
PS: Đani Maršan je ahajski Albanac podrijetlom.
Last edited by Eroo on 19/1/2018, 16:01; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ma kakva hrvatska..nisu ni oni vise blesavi i kod njih je internet i satelitska ako nisi znao..i oni via njemacka,svica'francuska ko i drugiRingo10 wrote:Poštivati se s njima i održavati dobre odnose.vuksadinare wrote:Ma zaboli me uvce za mitomaniju ko je nema..prvi mitomani su uvjerljivo srbi i tu dileme nema...i kad prigovaraju nekim drugima o mitomaniji cisti bezobrazluk...ja pricam sa politickog stanovista...za vrijeme prve i druge jugovine jedini cvrsti saveznici u borbi protiv bg hegemona..to se vidi i po politickim stradalnicima..dodao bi jos tu i crnogorske nacionaliste u kraljevini kao saveznike ostali prc milojkoRingo10 wrote:Ne kažem da ih ne treba poštivati kao i sve druge, ali njihova nacionalna megalomanija je takva da je Deretić prema njima amater. Osobno se uvjerio.vuksadinare wrote:Albance treba postivati...bar nesrbi iz ex yu..dok su im kosti lomili najvidjenije ljude trpali u zatvore...iskreno drugi nesrbi u ex yu su zabijali glavu u pijesak bar vecina..a jedini su imali muda javne i gradjsnske prosvjede raditi protiv milosevica i nadiruceg srpskog imperijalizma i terora..jebiga sto je je..to se pobit ne moze..ostaje zapisani i snimljeno
Ilirska albanska teorija je sranje i bez ikakvih uvjerljivih dokaza.
Ali moj vam je savjet da im ne date da se naseljavaju u Hrvatsku u većem broju. Onda će prijateljstvo brzo da ispari, vjeruj mi.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.dzango wrote:Beč im je formirao pismo, uveo jedinstveni jezik, pomirio plemena i stvorio albansku naciju. Pre toga nisu postojali kao nacija i to ne kažu Srbi već Bugari na osnovu dokumenata pronađenih u bečkim arhivama.Ringo10 wrote:PA dobro sad i vi Srbi serete. Nije mogao Beč da izmisli Albance. Gluposti.dzango wrote:
Pamflet pisan po porudžbini Beča u okviru plana formiranja albanske nacije.
Ali to sa Ilirima je po meni besmislica a pročitao sam na tone matrijala i za i protiv.
2015-09-08
Pričat sa Srbima o Albancima nema smisla, čuj doveli ih Turci
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Komnena_Nemanjić
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.dzango wrote:Beč im je formirao pismo, uveo jedinstveni jezik, pomirio plemena i stvorio albansku naciju. Pre toga nisu postojali kao nacija i to ne kažu Srbi već Bugari na osnovu dokumenata pronađenih u bečkim arhivama.Ringo10 wrote:
PA dobro sad i vi Srbi serete. Nije mogao Beč da izmisli Albance. Gluposti.
2014-04-19
DA, na samo Kosovo ih jesu doveli Turci. Inače su obitavali južnije, po albanskim planinama.RayMabus wrote:Pričat sa Srbima o Albancima nema smisla, čuj doveli ih Turci
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.dzango wrote:
Beč im je formirao pismo, uveo jedinstveni jezik, pomirio plemena i stvorio albansku naciju. Pre toga nisu postojali kao nacija i to ne kažu Srbi već Bugari na osnovu dokumenata pronađenih u bečkim arhivama.
2015-09-08
Koliko spomenika iz sredneg vijeka imaju Srbi u Vojvodini ili Bosni, na primjer?dzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.dzango wrote:
Beč im je formirao pismo, uveo jedinstveni jezik, pomirio plemena i stvorio albansku naciju. Pre toga nisu postojali kao nacija i to ne kažu Srbi već Bugari na osnovu dokumenata pronađenih u bečkim arhivama.
Ni u Srbiji ih nemate baš nešto za pohvalit se...
2016-07-22
Aha. Koje smo tačno porušili? Ni jedan. Nismo imali šta da porušimo jer ih nije ni bilo. Ne može nomadsko pleme da pravi crkve, manastire i utvrđenja. Ne biva.vuksadinare wrote:Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:
MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.
2014-04-19
Dobro...ali ste im popalili tisuce kuca tisuce poubijali...dzango wrote:Aha. Koje smo tačno porušili? Ni jedan. Nismo imali šta da porušimo jer ih nije ni bilo. Ne može nomadsko pleme da pravi crkve, manastire i utvrđenja. Ne biva.vuksadinare wrote:Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:
Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.
2015-09-08
Eroo wrote:Koliko spomenika iz sredneg vijeka imaju Srbi u Vojvodini ili Bosni, na primjer?dzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:
MA sve to može da stoji, ne znam, ali su postojali, nije ih niko klonirao na Balkanu.
Bosna? Evo ja stavim slike pa ti gledaj i uživaj:
Last edited by dzango on 19/1/2018, 16:21; edited 1 time in total
2014-04-19
Dobro...kad mi srbin o nomadstvu prica..a pratili turcine kao cobani,timaritelji i selili se i nastanjivali nova podrucja
2015-09-08
Pričaš gluposti. U srednjem Vijeku pa do dolaska Osmanlija Šipaca na Kosovu skoro nije ni bilo.Nikakve spomenike nisu porušili ni Srbi ni bilo ko drugi jer ih nije ni bilo osim pokoje džamije.vuksadinare wrote:Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.Ringo10 wrote:
ZAto meni nedavno jedan raspreda budalaštine kako su one crkve i manastiri poo Kosovu u stvari albanski i šta ti ga ja znam.
Toponimi svi redom slavenski. Nikakvog traga oni nisu ostavili jer ih nije ni bilo. Islamizirane Albance su na Kosovo naseljavale OSmanlije.
2015-09-24
Naravno kada su bili turski saveznici. Vidi šta su njihovi saveznici Turci uradili Jermenima pa sa onda javi.vuksadinare wrote:Dobro...ali ste im popalili tisuce kuca tisuce poubijali...dzango wrote:Aha. Koje smo tačno porušili? Ni jedan. Nismo imali šta da porušimo jer ih nije ni bilo. Ne može nomadsko pleme da pravi crkve, manastire i utvrđenja. Ne biva.vuksadinare wrote:Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:
...ovo je bas pamflet
?...pola ovih nije starije od 200,300 godina i vise...daj dzango nesto drugodzango wrote:Eroo wrote:Koliko spomenika iz sredneg vijeka imaju Srbi u Vojvodini ili Bosni, na primjer?dzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:
Postojali su kao nomadska plemena koja na samom Kosovu iz srednjeg veka nemaju ni WC a kamoli nešto više. Kao nacija su formirani tek u 20. veku na inicijativu Austrougarske a kao protivteža Srbiji.
Bosna? Evo ja stvaim slike pa ti gledaj i uživaj:
2015-09-08
PA to i nisu bili tada Srbi, bar ne u većem broju.vuksadinare wrote:Dobro...kad mi srbin o nomadstvu prica..a pratili turcine kao cobani,timaritelji i selili se i nastanjivali nova podrucja
2015-09-24
Pa spustili se s Prokletija kad su Srbi sami masovno pobigli u Vojvodinu tj teritorij van turskog dometaRingo10 wrote:DA, na samo Kosovo ih jesu doveli Turci. Inače su obitavali južnije, po albanskim planinama.RayMabus wrote:Pričat sa Srbima o Albancima nema smisla, čuj doveli ih Turci
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Albanci su i kršćani, neznalico....Ringo10 wrote:Pričaš gluposti. U srednjem Vijeku pa do dolaska Osmanlija Šipaca na Kosovu skoro nije ni bilo.Nikakve spomenike nisu porušili ni Srbi ni bilo ko drugi jer ih nije ni bilo osim pokoje džamije.vuksadinare wrote:Pa kad ste im porusili tijekom hunskog pohoda u balkanskim ratovimadzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:
ZAto meni nedavno jedan raspreda budalaštine kako su one crkve i manastiri poo Kosovu u stvari albanski i šta ti ga ja znam.
Toponimi svi redom slavenski. Nikakvog traga oni nisu ostavili jer ih nije ni bilo. Islamizirane Albance su na Kosovo naseljavale OSmanlije.
2016-07-22
A koliko je to sve staro.dzango wrote:Eroo wrote:Koliko spomenika iz sredneg vijeka imaju Srbi u Vojvodini ili Bosni, na primjer?dzango wrote:Nije. Čista empirija. Nema NI JEDNOG šiptarskog spomenika na prostoru Kosova iz srednjeg veka. Da su bar neki WC očukali, pa da kažeš.vuksadinare wrote:...ovo je bas pamfletdzango wrote:
Bosna? Evo ja stvaim slike pa ti gledaj i uživaj:
2015-09-24
Je..tu si u pravu...i ja labuda...ovi su postali srbi u 19 i 20 stoljecuRingo10 wrote:PA to i nisu bili tada Srbi, bar ne u većem broju.vuksadinare wrote:Dobro...kad mi srbin o nomadstvu prica..a pratili turcine kao cobani,timaritelji i selili se i nastanjivali nova podrucja
2015-09-08
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Navijači BiH oduševili domaćine: Nisu navijali u spomen na žrtve terora
» Bruka!Spanska letovalista kao ratišta!
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» Muslimansko pleme u kome se muškarci pokrivaju, a žene imaju ljubavnike
» Masakr u Brazilu:Rudari se hvalili da su ubili i raskomadali izolirano amazonsko pleme
» Bruka!Spanska letovalista kao ratišta!
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» Muslimansko pleme u kome se muškarci pokrivaju, a žene imaju ljubavnike
» Masakr u Brazilu:Rudari se hvalili da su ubili i raskomadali izolirano amazonsko pleme
Page 4 of 9