Zagrebčanka bi zabranila Advent!!!
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Zagrebčanka bi zabranila Advent!!!
kaja wrote:Ne volim nju, jaka mi je, od Korlata su mi dobre rakijice ; aronija, šipak i ruža i propolis medica:)veber wrote:kaja ti po žestici dere. dofurj joj rakijetinu. recimo viljamovku.
Ili neka domaća ali da je fina, od maline na primjer.
Ili bijelo vino ali slatko . A moze i šampanjac ali dobar :) i koktele ali jedan dva najviše.
Eto.. sve sam nabrojala.
:)
Znači viljamovka.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Advent u Zagrebu je precijenjen ..))
Osobno drzim da ima vise pluseva
Nego nedostataka
Nego mogao bi Jozo bozo nastupiti na trgu navecer, kpji put
Kladim se da bi to dalo jednu duhovno-politicku notu
Osobno drzim da ima vise pluseva
Nego nedostataka
Nego mogao bi Jozo bozo nastupiti na trgu navecer, kpji put
Kladim se da bi to dalo jednu duhovno-politicku notu
Kajsija i ono šta vi zovete marelica je razlika kao nebo i zemlja.asilovski wrote:Inače do 17 godine života ja nisam znao da je marelica kajsija...i obrnuto
Eroo- Posts : 78947
2016-07-22
Ero bubne i ostane živ. Kajsija je srpska imenica, Marelica hrvatska.
2014-12-30
(tur. kayısı)veber wrote:Ero bubne i ostane živ. Kajsija je srpska imenica, Marelica hrvatska.
Kermit-
2014-04-17
(njem. Marille)
kao i tisućletni zagrebački bakalar i okićeni bor
Kermit-
2014-04-17
ili kkao vi kažete kremšnite to je isto stoljetna hrvatska slastica hehehkaja wrote:I na bakalar sa tisućljetnom tradicijom :)asilovski wrote:heheh kajice srećo moja još da na pivce odemo jojjjkaja wrote:Ima, bas sam ga pojela. :)asilovski wrote:Ni tradicionalni zagrebački bakalar nema okusa zbog adventskog kirvaja
Kermit-
2014-04-17
Ti čak ni ne možeš bubnit jer kajsiju nikad nisi ni vidio.veber wrote:Ero bubne i ostane živ. Kajsija je srpska imenica, Marelica hrvatska.
Šteta da tu nema Čagalja, on bi ti to stručno objasnio.
2016-07-22
Ali, neznalico, to nije isto što i "kajsija", koju možeš vidjeti u svakom dalmatinskom i hercegovačkom vinogradu.asilovski wrote:(tur. kayısı)veber wrote:Ero bubne i ostane živ. Kajsija je srpska imenica, Marelica hrvatska.
Da, dobro si pročitao, u vinogradu.
2016-07-22
Daj eroo ne sramoti se.
Pišeš pizdarije po običaju.
Mijenap vinogradarsku breskvu s marelicom.
Marelica iluti Kajsija je osjetljiva biljka, spada u koštuničavo voće, ne podnosi hladnoću. Slična je breskvi. Ne raste u vinogradu.
,
Marelica iluti Kajsija je osjetljiva biljka, spada u koštuničavo voće, ne podnosi hladnoću. Slična je breskvi. Ne raste u vinogradu.
,
2014-12-30
Vinogradska kajsija.veber wrote:Daj eroo ne sramoti se.
,
2016-07-22
a kako treba reći...krempita?asilovski wrote:ili kkao vi kažete kremšnite to je isto stoljetna hrvatska slastica hehehkaja wrote:I na bakalar sa tisućljetnom tradicijom :)asilovski wrote:heheh kajice srećo moja još da na pivce odemo jojjjkaja wrote:Ima, bas sam ga pojela. :)asilovski wrote:Ni tradicionalni zagrebački bakalar nema okusa zbog adventskog kirvaja
to je smiješno, jer taj kolač nema veze ni sa kakvim pitama...ni bosanskim, a ni onim koje imaju prhko tijesto...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Eroo wrote:Vinogradska kajsija.veber wrote:Daj eroo ne sramoti se.
,
Bosanac, lupezaš bez veze. Po običaju.
2014-12-30
Ti rađe pregledaj tekst , prije nego što stisneš enter...veber wrote:Eroo wrote:Vinogradska kajsija.veber wrote:Daj eroo ne sramoti se.
,
Bosanac, lupezaš bez veze. Po običaju.
Imali smo vinograde i vinogradske kajsije...a ti kupuješ jal turske, jal azarbejdžanske..
2016-07-22
Ne kupujem. Imam. Imam i trešnju i višnju i ljršnjač i 40 oraha, vinograd sam srušio. Vjerovatno miješaš sorte.
2014-12-30
asilovski wrote:(njem. Marille)
ima li štogod mađarskog?
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
veber wrote:Daj eroo ne sramoti se.
,
kakve jebene kajsije. kod nas su uvijek bile marelice. komu je ''kajsija'' nek se tornja u šiptar-srbiju.
2017-10-12
Noor wrote:a kako treba reći...krempita?asilovski wrote:ili kkao vi kažete kremšnite to je isto stoljetna hrvatska slastica hehehkaja wrote:I na bakalar sa tisućljetnom tradicijom :)asilovski wrote:heheh kajice srećo moja još da na pivce odemo jojjjkaja wrote:
Ima, bas sam ga pojela. :)
to je smiješno, jer taj kolač nema veze ni sa kakvim pitama...ni bosanskim, a ni onim koje imaju prhko tijesto...
eh ... kad bi to uspjela esekerskom muflonu objasniti .... nobelova odmah.
2017-10-12
Eroo wrote:Kajsija i ono šta vi zovete marelica je razlika kao nebo i zemlja.asilovski wrote:Inače do 17 godine života ja nisam znao da je marelica kajsija...i obrnuto
Marelica (lat. Prunus armeniaca, tur. kayısı), također poznata pod imenom kajsija, je kontinentalna koštuničava voćka koja zajedno sa šljivama, bademima, breskvama, višnjama i trešnjama pripada rodu Prunus porodice Rosaceae.
Guest- Guest
Kavran wrote:Noor wrote:a kako treba reći...krempita?asilovski wrote:ili kkao vi kažete kremšnite to je isto stoljetna hrvatska slastica hehehkaja wrote:I na bakalar sa tisućljetnom tradicijom :)asilovski wrote:
heheh kajice srećo moja još da na pivce odemo jojjj
eh ... kad bi to uspjela esekerskom muflonu objasniti .... nobelova odmah.
A cremeschnitte (Bosnian: krempita, Croatian: kremšnita, Hungarian: krémes, Polish: kremówka, Romanian: cremșnit or crempita, Serbian: кремпита/krempita, Slovak: Krémeš, Slovene: Kremna rezina) is a chantilly and custard cream cake dessert popular in several Central European countries. There are many regional variations, but they all include a puff pastry base and custard cream.
Guest- Guest
Imali smo voćnjak od stotinjak marelica, ali smo u vinogradu imali i kajsije.Gnječ wrote:Eroo wrote:Kajsija i ono šta vi zovete marelica je razlika kao nebo i zemlja.asilovski wrote:Inače do 17 godine života ja nisam znao da je marelica kajsija...i obrnuto
Marelica (lat. Prunus armeniaca, tur. kayısı), također poznata pod imenom kajsija, je kontinentalna koštuničava voćka koja zajedno sa šljivama, bademima, breskvama, višnjama i trešnjama pripada rodu Prunus porodice Rosaceae.
To nikad nismo međusobno miješali, jer se razlikovalo ko nebo i zemlja.
2016-07-22
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» ADVENT u Zagrebu
» ADVENT U PRIŠTINI
» Advent u Komšićiluku
» advent u zegeju
» Advent u Zagrebu, 2016.
» ADVENT U PRIŠTINI
» Advent u Komšićiluku
» advent u zegeju