Umro general Praljak
Page 36 of 43
Page 36 of 43 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 39 ... 43
Re: Umro general Praljak
Misliš da danas po Bosni bolje izgedaju? Ovakve možeš svako ljeto vdjeti na plažama Neuma i Makarske.Sora wrote:
Eroo- Posts : 78953
2016-07-22
FKnjiga nije uperena ni protiv koga
U knjizi Hodžić prikazuje porodičnu ratnu hroniku, opisuje sve vrste stradanja u Mostaru i okolini. Govori o teškim sudbinama ljudi koji su mučeni, prebijani, pljačkani, izgladnjivani, silovani, ubijani. Ali, nikoga u knjizi ne imenuje. Čak ni gradove.
Zato, suštinski, ona nema niti jednu riječ mržnje ili npr. osvete. Faktografski, okom djeteta, ova knjiga govori o običnim ratnim pričama ljudi i kao takve ih daje na uvid domaćoj i svjetskoj javnosti.
„Negdje sam u knjizi osjetio da sve te pojave i sva ta dešavanja moram smjestiti u neki koš. A to je koš nacizma i fašizma. I protiv toga se kao ideje ili ideologije treba boriti, a ne protiv naroda, nacije i vjere. Jer, zločinci su žrtve svojih zlodjela. A, nama ne treba sud u Hagu reći šta nam se dešavalo. Valjda mi najbolje znamo kroz šta smo prošli. Sve u mojoj knjizi je autentično, uključujući i ime u njenom naslovu, ili pak sliku sa naslovne strane na kojoj smo sestra i ja iz ratne 1993. godine...
Nastavak teksta čitajte OVDJE.
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
U knjizi Hodžić prikazuje porodičnu ratnu hroniku, opisuje sve vrste stradanja u Mostaru i okolini. Govori o teškim sudbinama ljudi koji su mučeni, prebijani, pljačkani, izgladnjivani, silovani, ubijani. Ali, nikoga u knjizi ne imenuje. Čak ni gradove.
Zato, suštinski, ona nema niti jednu riječ mržnje ili npr. osvete. Faktografski, okom djeteta, ova knjiga govori o običnim ratnim pričama ljudi i kao takve ih daje na uvid domaćoj i svjetskoj javnosti.
„Negdje sam u knjizi osjetio da sve te pojave i sva ta dešavanja moram smjestiti u neki koš. A to je koš nacizma i fašizma. I protiv toga se kao ideje ili ideologije treba boriti, a ne protiv naroda, nacije i vjere. Jer, zločinci su žrtve svojih zlodjela. A, nama ne treba sud u Hagu reći šta nam se dešavalo. Valjda mi najbolje znamo kroz šta smo prošli. Sve u mojoj knjizi je autentično, uključujući i ime u njenom naslovu, ili pak sliku sa naslovne strane na kojoj smo sestra i ja iz ratne 1993. godine...
Nastavak teksta čitajte OVDJE.
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Guest- Guest
Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Guest- Guest
Uvijek treba saslušati i drugu stranu...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/bivsi-zatvorenici-u-logorima-hvo-a-nakon-izricanje-presude-malo-su-dobili-sto-su-nam-radili-nije-bilo-dana-da-nisam-ocekivao-smrt/6801093/
Nije lako, ali moramo učiti iz prošlosti...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/bivsi-zatvorenici-u-logorima-hvo-a-nakon-izricanje-presude-malo-su-dobili-sto-su-nam-radili-nije-bilo-dana-da-nisam-ocekivao-smrt/6801093/
red wolf-
2016-02-10
Rekao je da da su Hrvati kažnjeni za uzp jer nisu dobili hb a Srbi nisu mogli biti jer imaju RS. Ali su zato za genocid. Na jednom području, Srebrenica.dzango wrote:Milorad, moj dobar drug, Najbolje ideje nam dođu oko trojke kada alkohol preuzme primat. Dođenekada i Kusta. Šta je rekao?kaja wrote:Znala sam davolicu. Eno rekao je sto si ti prekjučer napisao.dzango wrote:Šta on line? Evo pijemo u Crvenom raku.kaja wrote:Sumnjiv si mi. To ce Dodo sigurno za dva dana ispričati. Jeste on line ?dzango wrote:
Vodeći se tom logikom, Srbima u Bosni nije ni trebalo suditi. Gubitnici u bosanskom ratu su Hrvati koji tamo nemaju ništa. Srbi imaju RS za koju su se izborili taokom rata. Muslimani imaju BIH. Hrvati nemaju ništa i izgubili su taj rat. Dakle, jedino je njima trebalo suditi.
U biti vi razglabate u crvenom raku o situaciji samo ti prije napišeš.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.Sora wrote:Komfor i luksuz za muslimane U heliodromu
Sve vojske iza željezne zavjese su bile iste - obični uhljebi.
2016-07-22
Covjek koji je sudjelovao u zločinačkom pothvatumativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Kpji je ratni profiter
Koji je u istim Chromos
Kpji je sveo zivot a dramljenje i teatarsko prenavljanje
Ima gle. To je bila poruka sudu jer on očito nema s tim veze.pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Izašao bi vani za koji dan. S tim krimenom nije htio živjeti.,
Da je kriv i bezdušan izašao bi i boli ga k.
2015-08-15
Politički i vojni lideri samoproglašene Herceg-Bosne osuđeni su prije četiri godine na ukupno 111 godina zatvora kada je za svih šest osuđenika dokazano učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu na čijem čelu je bio tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman. Pravosnažnom odlukom pet haških sudija sutra će biti poznata njihova konačna sudbina.
Suđenje šestorici lidera Herceg-Bosne bio je najsloženiji predmet Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Prethodnih 17 godina pred haškim sudijama izneseni su deseci hiljada dokaznih materijala o zločinima vojnih snaga Herceg-Bosne, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
Suđenje šestorici lidera Herceg-Bosne bio je najsloženiji predmet Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Prethodnih 17 godina pred haškim sudijama izneseni su deseci hiljada dokaznih materijala o zločinima vojnih snaga Herceg-Bosne, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
Gospođo Sora,Sora wrote:Covjek koji je sudjelovao u zločinačkom pothvatumativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Kpji je ratni profiter
Koji je u istim Chromos
kao što rekoh, ja vas razumijem. Ali je doista neumjesno vaše likovanje....barem na ovom mjestu.
Guest- Guest
Kaja, svaka cast na volji i strpljenju
Tebi i norki.
Tebi i norki.
2014-04-12
Varas se Kajokaja wrote:Ima gle. To je bila poruka sudu jer on očito nema s tim veze.pizzon wrote:mativka wrote: Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Izašao bi vani za koji dan. S tim krimenom nije htio živjeti.,
Da je kriv i bezdušan izašao bi i boli ga k.
Nije u nasoj kulturi to nacin dokazivanja casti
Nismo mi Japanci
Makar za ere nikad ne znas , mogu oni biti i Japanci
Evo, i mativka se ne da.
2014-04-12
Mislis jel smo jos na ovoj temi ?maggie13 wrote:Kaja, svaka cast na volji i strpljenju
Tebi i norki.
2015-08-15
U zbirnim centrima se nije ubijalo, posebno ne masovno, kao što su to radili muslimani po Bosni i sj. Hercegovini. .red wolf wrote:Uvijek treba saslušati i drugu stranu...
A to da nije bilo dovoljn hrane...jebiga, u ratu nikad nema dovoljno hrane. U Hercegovini čak ni u miru.
Šta kaže njihovih 500,000 izbjeglica nastanjenih po hrvatskim hotelima u ono vrijeme?
Šta kaže njihovih 12,000 ranjenika, koji su se liječili (za badave) po hrvatskim bolnicama?
Šta kaže Alijina vojska koja se obučavala po hrvatskim učilištima i vojnim centrima?
Sve je dokumentirano u Praljkovim knjigama. Povijest će se pisati na temelju njih i ne na temelju
onoga šta su krivo svjedočili u Haagu Manolić i Mesić, ili što laprda kokoška Pusić, Pernar i slični. .
Last edited by Eroo on 30/11/2017, 23:58; edited 1 time in total
2016-07-22
mativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
normalno da je to kukavicluk
jos cete samou. da proglasite casnim cinom i da ga glorifikujete
lako je ubiti se
treba imati mooda i ziveti sa onim sto si ucinio aki si ubedjen da si cini pravu stvar
ako si pred sobom nevin
yebe se meni sta ko misli o mojim delima ako ja osecam da imam cistu savet
Guest- Guest
Kpje likovanje glupacomativka wrote:OGospođo Sora,Sora wrote:Covjek koji je sudjelovao u zločinačkom pothvatumativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
Kpji je ratni profiter
Koji je u istim Chromos
kao što rekoh, ja vas razumijem. Ali je doista neumjesno vaše likovanje....barem na ovom mjestu.
Samo prenosim cinjenice
Sta je to koji kurac likovanje ?
Jebote kad se ljudima iz ove desnice fasisticke ne sviđa suprotni stav onda izmisle hibridni rat, onda tvrde da
Mrziš nesto ili nekog , onda tvrde daxlikujes ,
Mrs glupaco s objedama
Sve sto pisem je cinjenica i nista drugo
Uopce nemam nikakvi emotivni pristup
Boli me za zlocince ..
Bacat bisere pred svinje nije lak posaokaja wrote:Mislis jel smo jos na ovoj temi ?maggie13 wrote:Kaja, svaka cast na volji i wstrpljenju
Tebi i norki.
2014-04-12
Ti si se odavno pozdravio s pameti Slovenac...Eroo wrote:U zbirnim centrima se nije ubijalo, posebno ne masovno, kao što su to radili muslimani po Bosni i sj. Hercegovini. .red wolf wrote:Uvijek treba saslušati i drugu stranu...
A to da nije bilo dovoljn hrane...jebiga, u ratu nikad nema dovoljno hrane. U Hercegovini čak ni u miru.
Šta kaže njihovih 500,000 izbjeglica nastanjenih po hrvatskim hotelima u ono vrijeme?
Šta kaže njihovih 12,000 ranjenika, koji su se liječili (za badave) po hrvatskim bolnicama?
Šta kaže Alijina vojska koja se obučavala po hrvatskim učilištima i vojnim centrima?
Sve je dokumentirano u Praljkovim knjigama. Povijest će se pisati na temelju njih i ne na temelju
onoga šta su krivo svjedočili u Haagu Manolić i Mesić, ili što laprda kokoška Pusić, Pernar i slični. .
red wolf-
2016-02-10
Page 36 of 43 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 39 ... 43
Similar topics
» General Praljak: HVO u Bosni nisu slabili neprijatelji,vec je on slabljen iznutra
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
Page 36 of 43