Umro general Praljak
Page 37 of 43
Page 37 of 43 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43
Re: Umro general Praljak
Ti si se odavno pozdravio s pameti Slovenac...Eroo wrote:U zbirnim centrima se nije ubijalo, posebno ne masovno, kao što su to radili muslimani po Bosni i sj. Hercegovini. .red wolf wrote:Uvijek treba saslušati i drugu stranu...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/bivsi-zatvorenici-u-logorima-hvo-a-nakon-izricanje-presude-malo-su-dobili-sto-su-nam-radili-nije-bilo-dana-da-nisam-ocekivao-smrt/6801093/
Nije lako, ali moramo učiti iz prošlosti...
A to da nije bilo dovoljn hrane...jebiga, u ratu nikad nema dovoljno hrane. U Hercegovini čak ni u miru.
Šta kaže njihovih 500,000 izbjeglica nastanjenih po hrvatskim hotelima u ono vrijeme?
Šta kaže njihovih 12,000 ranjenika, koji su se liječili (za badave) po hrvatskim bolnicama?
Šta kaže Alijina vojska koja se obučavala po hrvatskim učilištima i vojnim centrima?
Sve je dokumentirano u Praljkovim knjigama. Povijest će se pisati na temelju njih i ne na temelju
onoga šta su krivo svjedočili u Haagu Manolić i Mesić, ili što laprda kokoška Pusić, Pernar i slični. .
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
jebo te pa nitko od njih nije imao veze sa osnivanjem i proglašenjem hzhb, svi su naknadno ili uključeni u strukture vlasti ili poslani iz hrvatske kao pomoć... jadranko prlić i ovaj drugooptuženi su čak bili postavljeni na funkcije protivno volji ekipe u hercegovini... prvo navedeni čak nije ni bio hdzovac iz uvjerenja nego pridruženi član silom prilika...
2015-08-08
pizzon wrote:mativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:mativka wrote:Da se ne zaboravi čast nevinog čovjeka:
to je greska
tu nema casti
normalno da je to kukavicluk
jos cete samou. da proglasite casnim cinom i da ga glorifikujete
lako je ubiti se
treba imati mooda i ziveti sa onim sto si ucinio aki si ubedjen da si cini pravu stvar
ako si pred sobom nevin
yebe se meni sta ko misli o mojim delima ako ja osecam da imam cistu savet
Nisi razumio šta je bio cilj njegovog čina. Ne možete to vi Srbi razumjeti jer niste pratili ovaj primjer.
Je li znate vi u Srbiji da je praljak morao plaćati porez na svoj eknjige (zbirke dokumenata) kao da je šund?
Ovo ti navodim kao primjer, ali sumnjam da si i nakon ovoga razumio pozadinu njegovog čina. I ne trebaš.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Postavljate kriva pitanja. Nije pitanje zašto se hrvatski Mishima odlučio za taj potez, već zašto praljkovi podređeni u stilu armenskih osvetnika ne šalju u pakao one koji su to omogućili.
Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.Sora wrote:Komfor i luksuz za muslimane U heliodromu
Sve vojske iza željezne zavjese su bile iste - obični uhljebi.
Ali dok sam ja bio tamo, nije bilo logora. Ne mogu da zamislim da su u našim hangarima posle bila mučilišta sa stotinama zatvorenika. Tu je inače bila smeštena i vojna gimnazija.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ne laprdaj eroEroo wrote:U zbirnim centrima se nije ubijalo, posebno ne masovno, kao što su to radili muslimani po Bosni i sj. Hercegovini. .red wolf wrote:Uvijek treba saslušati i drugu stranu...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/bivsi-zatvorenici-u-logorima-hvo-a-nakon-izricanje-presude-malo-su-dobili-sto-su-nam-radili-nije-bilo-dana-da-nisam-ocekivao-smrt/6801093/
Nije lako, ali moramo učiti iz prošlosti...
A to da nije bilo dovoljn hrane...jebiga, u ratu nikad nema dovoljno hrane. U Hercegovini čak ni u miru.
Šta kaže njihovih 500,000 izbjeglica nastanjenih po hrvatskim hotelima u ono vrijeme?
Šta kaže njihovih 12,000 ranjenika, koji su se liječili (za badave) po hrvatskim bolnicama?
Šta kaže Alijina vojska koja se obučavala po hrvatskim učilištima i vojnim centrima?
Sve je dokumentirano u Praljkovim knjigama. Povijest će se pisati na temelju njih i ne na temelju
onoga šta su krivo svjedočili u Haagu Manolić i Mesić, ili što laprda kokoška Pusić, Pernar i slični. .
Sve je zapisamo zauvijek
Nikad nisu odgovarali oni koji su odveli mog Fahira i na svirep način ga ubili. I ne samo što su ga ubili nego mu i tijelo sakrili – kao da mogu sakriti svoj zločin i sebe zaštititi. Danas oni šetaju gradom i susrećem ih. Uz pomoć Hrvatske i dvojnog državljanstva sankcije i pravdu izbjegavaju. Bolan je to osjećaj i ne može biti drugačije. Jadranko Prlić je živ, a moj suprug je mrtav, porodica raseljena, komšije izranjavane, kuće srušene ili zapaljene. Svu nadu sad mi budi Haški sud i osuda koju očekujemo, a to je da budu proglašeni krivim po svim tačkama optužnice", dodaje Penava.
Zaboravljas da se radi o Hrvatima.Dirlewanger wrote:Postavljate kriva pitanja. Nije pitanje zašto se hrvatski Mi4shima odlučio za taj potez, već zašto praljkovi podređeni u stilu armenskih osvetnika ne šalju u pakao one koji su to omogućili.
2014-04-12
oni će sami put pakla, ali ovi iza njih bi moguće mogli strepiti za svoju sudbinu danas sutra... jeben je taj kotač koji se lagano okreće i pitanje je koga kada i kako zapadne...Dirlewanger wrote:Postavljate kriva pitanja. Nije pitanje zašto se hrvatski Mishima odlučio za taj potez, već zašto praljkovi podređeni u stilu armenskih osvetnika ne šalju u pakao one koji su to omogućili.
2015-08-08
EDirlewanger wrote:Postavljate kriva pitanja. Nije pitanje zašto se hrvatski Mishima odlučio za taj potez, već zašto praljkovi podređeni u stilu armenskih osvetnika ne šalju u pakao one koji su to omogućili.
Pravo pitanje bogme
Vis kako se niste sjetili armenskih osvetnika
Jebote
Kak ima bolesne DUBRADI na netu
Šešelj : Srbi ne priznaju Haaški sud pa nas ne boli kvalifikacija ratnog zločinca. Hrvatima je to neprihvatljivo. Oni su dio te civilizacije. Oni su stvarali taj sud sa svojim vojnim saveznicima Amerikancima.
-----------------------
Šta reć, u pravu je.
-----------------------
Šta reć, u pravu je.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ne mozes ti zamislit ni da je po Srbiji bilo toliko logora, dusica mola.dzango wrote:Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.Sora wrote:Komfor i luksuz za muslimane U heliodromu
Ali dok sam ja bio tamo, nije bilo logora. Ne mogu da zamislim da su u našim hangarima posle bila mučilišta sa stotinama zatvorenika. Tu je inače bila smeštena i vojna gimnazija.
2014-04-12
Bome kaji...ja samo pratim s mobamaggie13 wrote:Kaja, svaka cast na volji i strpljenju
Tebi i norki.
ma dobro on se malo šegači...maggie13 wrote:Ne mozes ti zamislit ni da je po Srbiji bilo toliko logora, dusica mola.dzango wrote:Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.Sora wrote:Komfor i luksuz za muslimane U heliodromu
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Gospođo Sora,Sora wrote:Kpje likovanje glupacomativka wrote:OGospođo Sora,Sora wrote:Covjek koji je sudjelovao u zločinačkom pothvatumativka wrote:Dakako da nema, za one koji nemaju časti!pizzon wrote:
to je greska
tu nema casti
Kpji je ratni profiter
Koji je u istim Chromos
Kpji je sveo zivot a dramljenje i teatarsko prenavljanje
kao što rekoh, ja vas razumijem. Ali je doista neumjesno vaše likovanje....barem na ovom mjestu.
Samo prenosim cinjenice
Sta je to koji kurac likovanje ?
Jebote kad se ljudima iz ove desnice fasisticke ne sviđa suprotni stav onda izmisle hibridni rat, onda tvrde da
Mrziš nesto ili nekog , onda tvrde daxlikujes ,
Mrs glupaco s objedama
Sve sto pisem je cinjenica i nista drugo
Uopce nemam nikakvi emotivni pristup
Boli me za zlocince ..
vaš rječnik dovoljno govori sam za sebe.
Guest- Guest
Ne samo danas.Noor wrote:Bome kaji...ja samo pratim s mobamaggie13 wrote:Kaja, svaka cast na volji i strpljenju
Tebi i norki.
I ja sam na mobu.
2014-04-12
I ja sam na mobu .. očoraviti cu..Noor wrote:Bome kaji...ja samo pratim s mobamaggie13 wrote:Kaja, svaka cast na volji i strpljenju
Tebi i norki.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa, da..i osjetljiva je dusa..michaellcmacha wrote:ma dobro on se malo šegači...maggie13 wrote:Ne mozes ti zamislit ni da je po Srbiji bilo toliko logora, dusica mola.dzango wrote:Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:
Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.
2014-04-12
Jaooo tata, pa ovo je gospodin Rajković , pa sta mu je ?michaellcmacha wrote:ma dobro on se malo šegači...maggie13 wrote:Ne mozes ti zamislit ni da je po Srbiji bilo toliko logora, dusica mola.dzango wrote:Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:
Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.
Sada vise ništa.
:) iz maratonaca kada zgaze Rajkovića ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Sora wrote:Politički i vojni lideri samoproglašene Herceg-Bosne osuđeni su prije četiri godine na ukupno 111 godina zatvora kada je za svih šest osuđenika dokazano učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu na čijem čelu je bio tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman. Pravosnažnom odlukom pet haških sudija sutra će biti poznata njihova konačna sudbina.
Suđenje šestorici lidera Herceg-Bosne bio je najsloženiji predmet Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Prethodnih 17 godina pred haškim sudijama izneseni su deseci hiljada dokaznih materijala o zločinima vojnih snaga Herceg-Bosne, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
Najsloženiji, jer nije bilo argumenata.
Kako preskočiti istinu koja je javno poznata?
U međuvremenu su se dogodili zločini po Europi i Americi,
koje su počinili ne-ljudi školovani u tkzv. Armiji BiH.
Jedan mali narod na Balkanu im se suprostavio, a danas ih već
6 godina ganjaju po Siriji, Iraku, Afganistanu i diljem Afrike.
Ne možete sakriti da se na vašoj strani borilo 5,000 mudžahedina
kad potencirate prisustvo maksimalno 500 hrv vojnika u BiH.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ma mogu. Nego mi čudan ta logika. Kada smo otišli mi zločinci, oni onda napravili logor. Dok smo tamo bili mi zločinci, tamo nije bilo logora već ke bila lepa kasarna i vazduhoplovna vojna gimnazija.maggie13 wrote:Ne mozes ti zamislit ni da je po Srbiji bilo toliko logora, dusica mola.dzango wrote:Jeste. Partijske vojske gde se napredovalo na osnovu moralno političke podobnosti.Eroo wrote:JNA je bila qratz na biciklu.Oni su samo glumili su vojsku.dzango wrote:Šta mi uradiše sa kasarnom. A nije vam valjala JNA.Sora wrote:Komfor i luksuz za muslimane U heliodromu
Page 37 of 43 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43
Similar topics
» General Praljak: HVO u Bosni nisu slabili neprijatelji,vec je on slabljen iznutra
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
Page 37 of 43