Prokletstvo dobrih namjera
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Prokletstvo dobrih namjera
Triny wrote:
U difamacijama svake vrste ti si prvak na ovom forumu.
Dedalost misli da će se kapitalizam samouništiti, u stvari tržište stalno tjera na inovacije , a time i napredak. Da bi kapitalist opstao stalno se mora prilagođavati.
Ja uvijek navodim argumente u tematskim raspravama, za razliku od tebe, pa je jasno zašto ih ti smatraš difamacijama.
Nemam pojma odakle ti ideja da deda govori kako će se tržište samouništiti, makar doduše ne čitam puno toga od njegovih postova koji se bave ekonomijom, ali mislim da sam ulovio poantu onoga o čemu govori.
No, nije problem u tome što ja ne vidim odakle ti ta ideja, nego što to vjerojatno ni ti ne vidiš, jer uostalom i nisi navela konkretan primjer iz njegovih postova koji te je naveo na takav zaključak.
Guest- Guest
Ti si njegov Zoro?slidingdoorsoperator wrote:Triny wrote:
Dedalost misli da će se kapitalizam samouništiti, u stvari tržište stalno tjera na inovacije , a time i napredak. Da bi kapitalist opstao stalno se mora prilagođavati.
Ja uvijek navodim argumente u tematskim raspravama, za razliku od tebe, pa je jasno zašto ih ti smatraš difamacijama.
Nemam pojma odakle ti ideja da deda govori kako će se tržište samouništiti, makar doduše ne čitam puno toga od njegovih postova koji se bave ekonomijom, ali mislim da sam ulovio poantu onoga o čemu govori.
No, nije problem u tome što ja ne vidim odakle ti ta ideja, nego što to vjerojatno ni ti ne vidiš, jer uostalom i nisi navela konkretan primjer iz njegovih postova koji te je naveo na takav zaključak.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Ti si njegov Zoro?slidingdoorsoperator wrote:Triny wrote:
Ne. Inače smo se znali prilično žestoko posvađati na forumu u vezi nekih tema, što ti je očito promaklo, inače ne bi ni postavila takvo pitanje.
No, kada je u pravu, onda je u pravu i ja ću mu bez krzmanja priznati da je u pravu.
Guest- Guest
stani, stani,slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:
riječ je o tomu da superbogataši postoju isključivo ako zadovoljavaju svoje spomenute šefove.
Ovo naravno uopće nije istina, barem kada je riječ o ovim novovjekim superbogatašima parazitima koji su ionako najvećim dijelom nastali financijskim odnosno burzovnim špekulacijama (Soros je tu klasičan primjer. Koju je on proizvodnju plasirao na tržište?), a ne zadovoljavanjem potreba tržišta odnosno potrošača.
Problem nastaje kada se samo glorificira brojčano izražen rast bogatstva bez obzira na njegovu strukturu i ukupno djelovanje na društvene strukture i time previđa kancerogeno djelovanje određenih vrsta bogatstva na društvo.
To je davno odlično ilustrirao Šime Đodan u svojoj raspravi sa Brankom Horvatom kada je njegovo glorificiranje rasta proizvodnje u uvjetima realsocijalizma usporedio sa pohvalom rasta kancerogenog tkiva u organizmu koje na kraju dovodi ili do sakaćenja organizma ili do njegove smrti.
tebi i meni špekulacije ne zvonu isto u ušima. meni su špekulanti heroji, a tebi su kriminalci. ni svaka ljudska aktivnost usmjerena ka proizvodnji proizvoda, postoju i usluge.
iskreno, jo ne zun kako se šoroš obogati, ali ako je špekulacijama, unda to znoči da je zadovolji svoje šefove.
Last edited by aben on 25/11/2017, 10:56; edited 1 time in total
2014-04-16
kic wrote:
dedalos heroj srednje klase..
našla se dva spamera
Razumijem da si pod velikim utjecajem trivijalne pop trash kulture, ali to nije opravdan razlog da budeš baš toliko prizeman. :)
Guest- Guest
kic wrote:
nemaš veze sa životom čovječe
Opet naglasak na riječima i idejama umjesto na realnim i mjerljivim posljedicama istih.
Guest- Guest
pa celo vrime govori o posljedicama regulacija,slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
Opet naglasak na riječima i idejama umjesto na realnim i mjerljivim posljedicama istih. :sleep:
o transferu iz lower income grupe u upper income grupu.
2014-04-16
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
našla se dva spamera
Razumijem da si pod velikim utjecajem trivijalne pop trash kulture, ali to nije opravdan razlog da budeš baš toliko prizeman. :)
deda se napaja na izvoru trivijalne pop trash kulture inače, zvanom 4chan..
nego, zašto srednji sloj nestaje pitajmo se ovdje? ajmo se uhvatiti toga, možda zbog tvoje puno opasnije logike koju branite ovdje da je bolje imati naše lopove nego tuđe lopove..
nisi ti i takvi zdravi u mozak.
aben wrote:
tebi i meni špekulacije ne zvonu isto u ušima. meni su špekulanti heroji, a ti bi su kriminalci. ni svaka ljudska aktivnost usmjerena ka proizvodnji proizvoda, postoju i usluge.
Jasno mi je da su za tebe, odnosno za stavove koje iznosiš na forumu, oni heroji.
Za mene nisu kriminalci sve dok ne krše zakon, a to u najvećem dijelu nije slučaj, a kada i jeste, tu su vojske vrhunskih odvjetnika da pokriju to područje.
Za mene je najveći broj takvih, uključujući i Sorosa, nebitno tko su njegovi šefovi i koga je on zadovoljio a koga ne, najobičniji paraziti čije je štetočinsko djelovanje po društvo upravo nemjerljivo.
Inače si u boldanom otkrio toplu vodu. Sve je to jedno te isto tržište.
Guest- Guest
kic wrote:
bogataši forsiraju nove tehnologije koje su ispočetka skupe, i kad se proizvod i usluga pokaže dobrom, onda se krene na traku i tako je nekad malo tko imao mobitel, frižider i tv, ali s vremenom sve veći broj članova društva, opće podizanje stanadarda je imperativ...
to bi bilo istina u nekakvoj utopiji
stvarnost je takva da su interesi i prohtjevi bogataša vrlo skromni, bogataši ne troše na razvoj novih tehnologija, na probijanje horizonta
Kolumba nisu financirali bogataši, nego država, kao i sve ostale ekspedicije
država svojom potrošnjom gura znanost i tehnološki razvoj tamo gdje ju niti jedan bogataš ne bi odveo
samo neki od najpoznatijih primjera su INTERNET, GPS itd. ili ako hoćeš mnogo starije stvari, POŠTA npr.
da se čekalo na imućne da svojom potrošnjom potaknu razvoj tehnologija mi danas ne bi imali internet, niti bi se čovječanstvo moglo pohvaliti osvajanjem Mjeseca, satelitima u zemljinoj orbiti itd.
ti kic, aben, Triny... pričate o nekakvoj utopiji koja nikad nije postojala, i koja nikad ne bi dala rezultate kakve vi želite
od ideologije niste sposobni vidjeti stvarnost, i da, država koristi poreze kao alat za kontrolu inflacije, a ne kako bi se financirala svojim novcem nad kojim ima monopol preko monetarne politike centralne banke
Guest- Guest
aben wrote:pa celo vrime govori o posljedicama regulacija,slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
Opet naglasak na riječima i idejama umjesto na realnim i mjerljivim posljedicama istih.
Je, samo što se taj transfer prilikom proizvodnje superbogataša parazita metodom burzovnim špekulacijama u većoj mjeri odvija obrnuto. Iz srednjeg sloja u onaj siromašni, a time se doslovce razara društvo na svaki mogući način, jer je upravo taj srednji sloj relativno gledano najveći potrošač proizvoda ali i usluga i najkreativniji i najzdraviji dio svakog društva.
Guest- Guest
moru sun naglositi da postojuusluge, kad si zapito ča je to šoroš proizve.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:
tebi i meni špekulacije ne zvonu isto u ušima. meni su špekulanti heroji, a ti bi su kriminalci. ni svaka ljudska aktivnost usmjerena ka proizvodnji proizvoda, postoju i usluge.
Jasno mi je da su za tebe, odnosno za stavove koje iznosiš na forumu, oni heroji.
Za mene nisu kriminalci sve dok ne krše zakon, a to u najvećem dijelu nije slučaj, a kada i jeste, tu su vojske vrhunskih odvjetnika da pokriju to područje.
Za mene je najveći broj takvih, uključujući i Sorosa, nebitno tko su njegovi šefovi i koga je on zadovoljio a koga ne, najobičniji paraziti čije je štetočinsko djelovanje po društvo upravo nemjerljivo.
Inače si u boldanom otkrio toplu vodu. Sve je to jedno te isto tržište.
za svih su heroji, ne samo zo me, samo to rijetki znaju.
"Kill the speculators!" is a cry made during every famine that has ever existed. Uttered by demagogues, who think that the speculator causes death through starvation by raising food prices, this cry is fervently supported by the masses of economic illiterates. This kind of thinking, or rather nonthinking, has allowed dictators to impose even the death penalty for traders in food who charge high prices during famines. And this is done without the feeblest of protests from those usually concerned with civil rights and liberties.
Yet instead of honoring the speculator, demagogues and their followers revile him. But prohibiting food speculation has the same effect on society as preventing squirrels from storing up nuts for winter — it leads to starvation.
https://mises.org/library/defending-speculator
2014-04-16
kic wrote:slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
našla se dva spamera
nego, zašto srednji sloj nestaje pitajmo se ovdje? ajmo se uhvatiti toga, možda zbog tvoje puno opasnije logike koju branite ovdje da je bolje imati naše lopove nego tuđe lopove..
Ne znam na čemu se on napaja, neka sam to kaže.
Ako i nisam zdrav, definitivno barem nisam mentalno retardiran, kao neki ovdje.
Guest- Guest
ne postoju superbogataši paraziti,slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:pa celo vrime govori o posljedicama regulacija,slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
Opet naglasak na riječima i idejama umjesto na realnim i mjerljivim posljedicama istih. :sleep:
Je, samo što se taj transfer prilikom proizvodnje superbogataša parazita metodom burzovnim špekulacijama u većoj mjeri odvija obrnuto. Iz srednjeg sloja u onaj siromašni, a time se doslovce razara društvo na svaki mogući način, jer je upravo taj srednji sloj relativno gledano najveći potrošač proizvoda ali i usluga i najkreativniji i najzdraviji dio svakog društva.
metoda burzovne špekulacije je proizvod ki ljudi iz srednjeg sloja kupuju.
ako neko iz srednjeg sloja želi nešto kupiti, neka kupi, jel tako?
2014-04-16
aben wrote:
moru sun naglositi da postojuusluge, kad si zapito ča je to šoroš proizve.
On je svojim štetočinskim djelovanjem sam kreirao to tržište na kojem onda plasira svoje usluge i time samo jača kancerogeno tkivo društva čijem je nastajanju puno doprinio.
To u biti i nije primjer pravog tržišnog djelovanja nego zapravo proste distribucije.
Guest- Guest
čekaj, jel li nekoga natiro da kupi njegove proizvode?slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:
moru sun naglositi da postojuusluge, kad si zapito ča je to šoroš proizve.
On je svojim štetočinskim djelovanjem sam kreirao to tržište na kojem onda plasira svoje usluge i time samo jača kancerogeno tkivo društva čijem je nastajanju puno doprinio.
To u biti i nije primjer pravog tržišnog djelovanja nego zapravo proste distribucije.
zanimo me put šoldov od neuke srednje klase do njegovog takulina, ako ni bilo prisile, unda je to tržište.
jebiga, kad pojdeš na rulet, i izgubiš, imoš se pravo ljutiti, ali nemoš pravo reći da si prevaren.
2014-04-16
mamin sin wrote:kic wrote:
bogataši forsiraju nove tehnologije koje su ispočetka skupe, i kad se proizvod i usluga pokaže dobrom, onda se krene na traku i tako je nekad malo tko imao mobitel, frižider i tv, ali s vremenom sve veći broj članova društva, opće podizanje stanadarda je imperativ...
to bi bilo istina u nekakvoj utopiji
stvarnost je takva da su interesi i prohtjevi bogataša vrlo skromni, bogataši ne troše na razvoj novih tehnologija, na probijanje horizonta
Kolumba nisu financirali bogataši, nego država, kao i sve ostale ekspedicije
država svojom potrošnjom gura znanost i tehnološki razvoj tamo gdje ju niti jedan bogataš ne bi odveo
samo neki od najpoznatijih primjera su INTERNET, GPS itd. ili ako hoćeš mnogo starije stvari, POŠTA npr.
da se čekalo na imućne da svojom potrošnjom potaknu razvoj tehnologija mi danas ne bi imali internet, niti bi se čovječanstvo moglo pohvaliti osvajanjem Mjeseca, satelitima u zemljinoj orbiti itd.
ti kic, aben, Triny... pričate o nekakvoj utopiji koja nikad nije postojala, i koja nikad ne bi dala rezultate kakve vi želite
od ideologije niste sposobni vidjeti stvarnost, i da, država koristi poreze kao alat za kontrolu inflacije, a ne kako bi se financirala svojim novcem nad kojim ima monopol preko monetarne politike centralne banke
ja moram reći da si notorno glup i prestani više ponavljati korelaciju pdva i inflacije jer to tako ne funkcionira, imaš brojne nihijjeve postove gdje ti objašnjava primjerima da nije tako, za tvoje dobro prestani to govoriti jer nema smisla i samo se praviš blesav.
drugo, nitko ne prodaje nikakvu utopiju, već govori o tome da treba uvijek imati zdrav skepticizam naspram vladinih programa gdje se nešto nazove lijepim imenom, ali dovodi do naopačkih rezultata i posljedica..
obojica ste intelektualno nepošteni jer obojica govorite da zagovaram anarhizam i ukidanje države, iako to nikad nisam rekao niti zagovaram, država ima svoj inkubator znanstvenih institucija gdje nastaju razni programi, ali gdje bi internet bio bez pojedinaca koji su sami eksperimentirali u svojim garažama.. nije sve Darpa rodila.. malo zagrebi površinu pa ćeš vidjeti i druge neopjevane heroje..
superbogataš koji ulaže nazad je upravo Elon Musk npr, ali onda ćeš reći da ga država pomaže, ja nemam nikakvih problema s tim ali u osnovi je sam sebe stvorio, država je samo prepoznala da je strateški važno ono što radi..
ako spominješ Kolumba, kralj mu je dao brodove istina, ali kolonijalna carstva nikad ne bi postojala bez kompanija, misliš da je Nizozemska vlada upravljala Indonezijom npr?
aben wrote:
ne postoju superbogataši paraziti,
metoda burzovne špekulacije je proizvod ki ljudi iz srednjeg sloja kupuju.
ako neko iz srednjeg sloja želi nešto kupiti, neka kupi, jel tako?
Paraziti postoje u svim društvenim slojevima.
Je, kupuju, ali uz obećanja rasta svojih akcija na burzi, a ne propasti. Dakle, riječ je ovdje o najobičnijoj prevari ili barem lažnom obećanju.
Je, u pravu si. Ako netko ima potrebu kupiti drek u konzervi, zašto mu to ne omogućiti? :)
Samo slijedim tvoju logiku. :)
Međutim, da bi se izbjegle štetne odnosno kancerogene posljedice plasiranja takvih proizvoda i usluga na tržištu, postoji regulacija putem državnog mehanizma, a uništavanju ili sakaćenju te regulacije su snažno doprinijele Miltonove ideje.
I ta je regulacija totalno zakazala kada su u pitanju burzovne špekulacije koje su dovele do proizvodnje superbogataša parazita i u tome je suština problema.
Guest- Guest
kic wrote:
obojica ste intelektualno nepošteni jer obojica govorite da zagovaram anarhizam i ukidanje države,
Ja tako nešto nikada nisam niti eksplicitno napisao niti implicitno zaključio.
Tko je sad zapravo intelektualno nepošten?
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
našla se dva spamera
Ne znam na čemu se on napaja, neka sam to kaže.
Ako i nisam zdrav, definitivno barem nisam mentalno retardiran, kao neki ovdje.
ja znam da sam Hrvat i u tom identitetu ne treba mi Hrvat lopov na vlasti kao orijentir identiteta, ali neka vama..
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
obojica ste intelektualno nepošteni jer obojica govorite da zagovaram anarhizam i ukidanje države,
Ja tako nešto nikada nisam niti eksplicitno napisao niti implicitno zaključio.
Tko je sad zapravo intelektualno nepošten?
Re: Ministar finansija Marić: ipak će porezni obveznici plaćati Agrokorov dug
by slidingdoorsoperator on 6/11/2017, 08:59@kic wrote:da se svih njih tamo riješimo svima bi bilo bolje..
Najbolja je potpuna anarhija. Je li tako? :)
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t22539-ministar-finansija-maric-ipak-ce-porezni-obveznici-placati-agrokorov-dug#1008534
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Prokletstvo Faraona :)
» Exjugoslavensko prokletstvo
» Prokletstvo srbocetnicke Crvene Zvezde
» HDZ - stranka opasnih namjera
» HLO:Reprezentacija-opasnih namjera!
» Exjugoslavensko prokletstvo
» Prokletstvo srbocetnicke Crvene Zvezde
» HDZ - stranka opasnih namjera
» HLO:Reprezentacija-opasnih namjera!
Page 5 of 10