To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Page 10 of 14
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
aben wrote:da je osnaži, jel takepikur37 wrote:aben wrote:ali, neki snažni, koga će se slušati, jel tak?epikur37 wrote:aben wrote:
onda nan tribo vođa, jel:)
državnik, ne treba nas nikud voditi
Da, dovoljno da promijeni državu.
Pa gle meni je jasno da je tebi država kao pojam i činjenica problem ali ja ne mogu aspektirati tvoj mrtvi libertarijnski kut kao nešto diskutabilno, već ga isključujem.
Mi ljudi smo bića zajednice a država je njena organizacija u suvremenom svijetu.
Da, ja želim učinkovitu i dobru državu.
Ne, ne želim anarhiju.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Elita nam je zbrisala u London ..kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
a sad jedna ustaška ali realna rečenica, naša elita je smaknuta u par navrata..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
smaknuli smo je u par navrata
2015-08-06
epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
pa znam, ti bi prvi kosio naše glave opet :))
da, al nije isto, kod nas je vodja imao funkciju samo kad je bio alarm, nakon alarma u rangu bilo kojeg clana plemena, nije moga nikom nis naredit nit ga se hranilo i oblacilo i slicno, naravno da je imao status casne osobe al nis vise od togamativka wrote:Čuj, i danas predsjednica ima ovlasti samo u alarm situacijama ;)Leviathan2 wrote:nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijamamativka wrote:Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?Leviathan2 wrote:pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:
onda nan tribo vođa, jel:)
pa onda se on proglasi gospodarem zivota i smrti i sveg ostalog
tako to ide uglavnom
pa ebate, americki indijanci su imali vise demokracije nego danasnji ameri
ovdje da ne pricamo
samo gospodari dolaze i odlaze
ko i sad
vi ste se danas izvitoperili totalno
nametnuli vam se sjecikese i kojekakvi niskoristi kao vodje jer su vam upakirali par sharenih laza i uvjerili vas da se bore i brinu za vas
A po čemu to zaključuješ!
Ispadaš gluplji nego što jesi...
Bit će da si mlad i hirovit.
2015-08-06
Na žalost, centralizacija je učinila svoje, a lokalpatriotizam je dirigiran nekim drugim idealima.michaellcmacha wrote:mi smo o defaultu usmjereni ka rješidbi aktualnog, trenutnog sadašnjeg s ciljem zadovoljenja prije svega egzistencijalnih potreba... a evo kako je zborio jedan naš kroničar s kraja 19 stoljeća konkretno za moj grad koji je u to doba bio prosperitetan s objektivno nesagledivim potencijalima za napredovanje i kontinuirani rast.... zvao se fabijan kovačmativka wrote:Iskreno,
i meni Miha kojeg sam čitala s onako, vjerom u bolje sutra, danas djeluje gordo....
"Uz trgovce zasluživao je i u
blagostanju živio i kirijaš i ladjar i škartiraš i bajeraš
i razni ini radnici i obrtnici, no nitko se nije
brinuo za općenitost, za kakve napredne općinske
uredbe, od kojih bi i kasnije potomstvo imalo
koristi. Nije bilo lokalnog patriotizma ni osjećaja
za to mjesto. Ljudi trgovačkog stališa našli su svoj
užitak u velegradovima, a stekavši imetak mnogi
se i sasvim preselili tamo, dok drugi nisu imali
vlastite inicijative ni mogućnosti da što započmu.
Svima je dobro išlo, pa se mislilo da će uvijek tako
ići"
eto to se može preslikati i u današnje vrijeme samo sa malo drukčijom društvenom stvarnošću po pitanju ere u kojoj živimo i danas živih dionika ovog novog vremena ...
Guest- Guest
jbte epi, pa imas elitu sad
i kud ides i gdje stizes
i kud ides i gdje stizes
pa čoviče božji, država ne more rišiti problem ki je soma stvorilaepikur37 wrote:aben wrote:da je osnaži, jel takepikur37 wrote:aben wrote:ali, neki snažni, koga će se slušati, jel tak?epikur37 wrote:
državnik, ne treba nas nikud voditi
Pa gle meni je jasno da je tebi država kao pojam i činjenica problem ali ja ne mogu aspektirati tvoj mrtvi libertarijnski kut kao nešto diskutabilno, već ga isključujem.
Mi ljudi smo bića zajednice a država je njena organizacija u suvremenom svijetu.
Ne, ne želim anarhiju.
2014-04-16
epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
pa lijepo kažeš: smakli smo je..
ali znam, pa i sam marcel je rekao da bi bio komesar nad nama da dođe opet izvanredna vlast.. "priča iz hrvatske"..
ugl nitko me nije čitao, elita se ne kuje na tržištu, već u konfrontaciji i bez elementa duha to nije to..
Tuđman je imao sukob s Jugo-sistemom porad istine, i ta teška iskustva su ga izgradila pa nije bio: kako-vjetar-puše, tj današnji Njonjo, Plenka, i dr koji kreiraju današnju politiku..
Tuđman je elita, ovi ne..
Last edited by kic on 18/11/2017, 23:33; edited 1 time in total
alo abene, to je za epija duboka voda za shvatitaben wrote:pa čoviče božji, država ne more rišiti problem ki je soma stvorilaepikur37 wrote:aben wrote:da je osnaži, jel takepikur37 wrote:aben wrote:
ali, neki snažni, koga će se slušati, jel tak?
Ne, ne želim anarhiju.
Aha, ok,Leviathan2 wrote:da, al nije isto, kod nas je vodja imao funkciju samo kad je bio alarm, nakon alarma u rangu bilo kojeg clana plemena, nije moga nikom nis naredit nit ga se hranilo i oblacilo i slicno, naravno da je imao status casne osobe al nis vise od togamativka wrote:Čuj, i danas predsjednica ima ovlasti samo u alarm situacijama ;)Leviathan2 wrote:nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijamamativka wrote:Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?Leviathan2 wrote:
pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnog
pa onda se on proglasi gospodarem zivota i smrti i sveg ostalog
tako to ide uglavnom
ovdje da ne pricamo
ko i sad
nametnuli vam se sjecikese i kojekakvi niskoristi kao vodje jer su vam upakirali par sharenih laza i uvjerili vas da se bore i brinu za vas
fašist, jel to misliš? :)
Guest- Guest
pa ima i marc pravo. D bolje kidati glave , nego da tebi kidaju..kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
ali znam, pa i sam marcel je rekao da bi bio komesar nad nama da dođe opet izvanredna vlast.. "priča iz hrvatske"..
vrhunska mi je kolumna marcova prema mati kapoviću gdje mu je lipo rekao - "ako će tebi u budućoj revoluciji biti ruke krvave do laktove, nama će do ramena" :D :D
marc je zakon, sve jedno , dnevno.hr je žestoko sranje od novina, jedino marc tamo valja.. znaš koliko mi je ljudi reklo da samo radi marca otvaraju dnevno.hr
Guest- Guest
kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
marcel nije u pravu, to sam kroz diskusije dovoljno puta rekao.
2015-08-06
kaki te fasist spopo sad :Dmativka wrote:Aha, ok,Leviathan2 wrote:da, al nije isto, kod nas je vodja imao funkciju samo kad je bio alarm, nakon alarma u rangu bilo kojeg clana plemena, nije moga nikom nis naredit nit ga se hranilo i oblacilo i slicno, naravno da je imao status casne osobe al nis vise od togamativka wrote:Čuj, i danas predsjednica ima ovlasti samo u alarm situacijama ;)Leviathan2 wrote:nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijamamativka wrote:
Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?
ovdje da ne pricamo
ko i sad
A, što ja znam,Leviathan2 wrote:kaki te fasist spopo sad :Dmativka wrote:Aha, ok,Leviathan2 wrote:da, al nije isto, kod nas je vodja imao funkciju samo kad je bio alarm, nakon alarma u rangu bilo kojeg clana plemena, nije moga nikom nis naredit nit ga se hranilo i oblacilo i slicno, naravno da je imao status casne osobe al nis vise od togamativka wrote:Čuj, i danas predsjednica ima ovlasti samo u alarm situacijama ;)Leviathan2 wrote:
nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijama
ovdje da ne pricamo
ko i sad
postalo to kao poštapalica meni :)
Obraćaš se meni pa govoriš u množini :)
Guest- Guest
Kad je u pitanju elita, nacionalna. Minimum minimuma je država i nacija i njena dobrobit. Sve ispod toga bi trebalo biti za odstrijel, mislim iz nacionalne elite, odnosno iz kruga utjecaja a u radikalnim situacijama i života.
Ali također sve iznad toga, političke, ideološke , ekonomske priče su legitimne i neka ih.
Ali također sve iznad toga, političke, ideološke , ekonomske priče su legitimne i neka ih.
2015-08-06
ja sam podosta zaintrigiran poviješću svog rodnog grada pogotovo u zadnjih 170 godina gdje unatoč ogromnoj arhivskoj građi ima toliko rupa i toliko nedorečenosti da je to fascinantno... npr vrlo mali broj siščana zna da je jedan od ponajvećih zaslužnika Grada Siska jedan talijan iz osoppa koji je kao vrstan graditelj došao u sisak i u sisku izgradio prekrasne zgrade i zdanja (tj talijanska obitelj u 3 generacije) od kojih je krajnji i najplodonsoniji izdanak Petar na kraju završio kao siromašak jadnik i bijednik umrijevši u neimaštini 1957 godine a njegova supruga Slava 1977 u tadašnjoj Crkvi Pr. Sv. Križa, i taj i takav čovjek i njegova žena su bili iskreni hrvatski domoljubi iako on talijan porijeklom uvjereni hrvatski nacionalist isključivo orijentiran na stvaranje što pravednijeg i poštenijeg okvira za sve članove društva iako je bio kapitalist, poslodavac i veleposjednik.... i da smatran je bio ustaškim simpatizerom iako je u ono vrijeme činio sve što je bilo u njegovoj moći da pomogne prijateljima židovima i pravoslavcima i on i njegova supruga koja je rasprodala znatan dio svog imetka i uložila ga u skupljanje pomoći za djecu u u sisačkim sabirnim centrima koji su okvalificirani kao logori smrti... iako ta kvalifikacija slijedom stvarnog činjeničnog stanja ne prileži.... ali dobro to je neka druga tema...kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
2015-08-08
Pinochet wrote:pa ima i marc pravo. D bolje kidati glave , nego da tebi kidaju..kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
vrhunska mi je kolumna marcova prema mati kapoviću gdje mu je lipo rekao - "ako će tebi u budućoj revoluciji biti ruke krvave do laktove, nama će do ramena" :D :D
marc je zakon, sve jedno , dnevno.hr je žestoko sranje od novina, jedino marc tamo valja.. znaš koliko mi je ljudi reklo da samo radi marca otvaraju dnevno.hr
ne kažem ja niš proti marca, on je naša glavna zvijezda, ali mi je s druge strane jasno da nije pouzdan suborac u rovu :))
michaellcmacha wrote:ja sam podosta zaintrigiran poviješću svog rodnog grada pogotovo u zadnjih 170 godina gdje unatoč ogromnoj arhivskoj građi ima toliko rupa i toliko nedorečenosti da je to fascinantno... npr vrlo mali broj siščana zna da je jedan od ponajvećih zaslužnika Grada Siska jedan talijan iz osoppa koji je kao vrstan graditelj došao u sisak i u sisku izgradio prekrasne zgrade i zdanja (tj talijanska obitelj u 3 generacije) od kojih je krajnji i najplodonsoniji izdanak Petar na kraju završio kao siromašak jadnik i bijednik umrijevši u neimaštini 1957 godine a njegova supruga Slava 1977 u tadašnjoj Crkvi Pr. Sv. Križa, i taj i takav čovjek i njegova žena su bili iskreni hrvatski domoljubi iako on talijan porijeklom uvjereni hrvatski nacionalist isključivo orijentiran na stvaranje što pravednijeg i poštenijeg okvira za sve članove društva iako je bio kapitalist, poslodavac i veleposjednik.... i da smatran je bio ustaškim simpatizerom iako je u ono vrijeme činio sve što je bilo u njegovoj moći da pomogne prijateljima židovima i pravoslavcima i on i njegova supruga koja je rasprodala znatan dio svog imetka i uložila ga u skupljanje pomoći za djecu u u sisačkim sabirnim centrima koji su okvalificirani kao logori smrti... iako ta kvalifikacija slijedom stvarnog činjeničnog stanja ne prileži.... ali dobro to je neka druga tema...kic wrote:epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
lokalna povijest bi trebala biti u kurikulumu ako već imamo to obvezno obrazovanje..
metodolog je lijepio dosta tih presuda oduzimanja imovine, kuća i sl, čisto zato, jer su kapitalisti ili nepoćudni.. to je jedan vid produktivne elite koji je utrt u dim i prašinu..
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
Page 10 of 14