To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Page 9 of 14
Page 9 of 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
nisam ja toliko govorio o gospodarskom osiromašenju, već ovom gdje se sve manje vjeruje u Hrvatsku..
osiromašenje duha..
tko bi rekao da ćemo doživjeti kaju da je skroz cinična npr oko nekih stvari, da su Srbi loše gađali Banske dvore npr..
u hrvatsku se sve manje vjeruje jer se hrvatska sve manje ponaša kao država...
ovi na čelu države nemaju niš veze s Hrvatima kako ih ja vidim bar.. miha je prosječni povijesni hrvat
Kakav narod takva vlast.
Mihu poštujem i dosta mu dajem pardona obzirom na neprijateljstvo koje je ispoljavao prema meni.
Ne znam jesi li emancipirao njega i to što misliš titulirajući ga povijesnim.
Neovisno o ovoj digresiji.
Postmoderna i njen djelatni neoliberalni stroj rastura nacije, mi smo u svemu tome premladi, premali i prekrhki.
možda sam se loše izrazio, ali mislim da miha zna šta mislim o njemu, kad kažem prosječni ne mislim u lošem smislu..
možda je tipični bolja riječ? zapravo se veći dio povijesti elita kovala kroz borbu, sukob i ratove, nisu znali biznis ali su imali dodir s nekim drugim iskustvima, konfrontacije i realne strategije mogućeg i ideala..
uletila je buržuazija od prosvjetiteljstva, iako bi se moglo reći i prije, i na vrh više ne isplivavaju oni koji imaju duha, duh više nije toliko nužan, mogao si i prije imati plaćenike ali ako nisi imao um i znao šta treba raditi nisi mogao dugo održati se, uglavnom od prosvjetiteljstva imamo lagani pad u stvari, aristokracija i autoritet postaju plutajuće površine na neki način..
miha je odraz onog dobrog što vidim kod nas, on ima prirodnu inteligenciju koja nije pokvarena formalnim obrazovanjem, dapače pojačana je, vjeran je svom domu, i kao neki stari forumaši, kad piše o onome što zna, onda se stvarno vidi da zna, a to je autoritet, uglavnom sve kvalitete kojima i sam težim, na neki način ima i one hrvatske šutnje, ali nikako defetizma i kuknjave koja je preglasna ali po meni nije srž hrvatskog nekog bića..
ali, neki snažni, koga će se slušati, jel tak?epikur37 wrote:aben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:
Triba nam država a ne kokošinjac.
državnik, ne treba nas nikud voditi
2014-04-16
Ja bih rado u njegovo pleme,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sad imas pravu drzavuepikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:
ono sto ti aben govori je manje drzave a vise slobode, bilokoje
gle ovog što se trudi uvaliti prostor za svoje pleme :)
al kaže: nema šanse :)
Ja previše volim red ;)
Guest- Guest
pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:kic wrote:
nisam ja toliko govorio o gospodarskom osiromašenju, već ovom gdje se sve manje vjeruje u Hrvatsku..
osiromašenje duha..
tko bi rekao da ćemo doživjeti kaju da je skroz cinična npr oko nekih stvari, da su Srbi loše gađali Banske dvore npr..
pa onda se on proglasi gospodarem zivota i smrti i sveg ostalog
tako to ide uglavnom
Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?Leviathan2 wrote:pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:
tako to ide uglavnom
Guest- Guest
e, a kako bismo živili bez njega, grozno, unda bi svaki hodi na svoju stronu i za svojin poslunLeviathan2 wrote:pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:
tako to ide uglavnom
2014-04-16
pleme ima prostor, pleme ima planepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sad imas pravu drzavuepikur37 wrote:aben wrote:triba nan više države:)epikur37 wrote:
i pleme moze bilo koju od ovijeh drzavica obezglavit u roku dana
medjutim to bi povuklo previse krvi
al nekad mozda u buducnosti kad pleme bude proglasilo zaposjedanje teritorija to ce se i dogodit
svako rodjenje prati bol i krv :D
hehehe, brzo bi ti prihvatila pleme, u stvari bi vidjela koliki je u plemenu red a ne ono sto ti zoves redom, to je neredmativka wrote:Ja bih rado u njegovo pleme,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sad imas pravu drzavuepikur37 wrote:aben wrote:
triba nan više države:)
Ja previše volim red ;)
Ja sam toga svjesna,Leviathan2 wrote:hehehe, brzo bi ti prihvatila pleme, u stvari bi vidjela koliki je u plemenu red a ne ono sto ti zoves redom, to je neredmativka wrote:Ja bih rado u njegovo pleme,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sad imas pravu drzavuepikur37 wrote:
Ja previše volim red ;)
i zbog toga vapim za redom :)
Guest- Guest
kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
osiromašenje duha..
ovi na čelu države nemaju niš veze s Hrvatima kako ih ja vidim bar.. miha je prosječni povijesni hrvat
Kakav narod takva vlast.
Mihu poštujem i dosta mu dajem pardona obzirom na neprijateljstvo koje je ispoljavao prema meni.
Ne znam jesi li emancipirao njega i to što misliš titulirajući ga povijesnim.
Neovisno o ovoj digresiji.
Postmoderna i njen djelatni neoliberalni stroj rastura nacije, mi smo u svemu tome premladi, premali i prekrhki.
možda sam se loše izrazio, ali mislim da miha zna šta mislim o njemu, kad kažem prosječni ne mislim u lošem smislu..
možda je tipični bolja riječ? zapravo se veći dio povijesti elita kovala kroz borbu, sukob i ratove, nisu znali biznis ali su imali dodir s nekim drugim iskustvima, konfrontacije i realne strategije mogućeg i ideala..
uletila je buržuazija od prosvjetiteljstva, iako bi se moglo reći i prije, i na vrh više ne isplivavaju oni koji imaju duha, duh više nije toliko nužan, mogao si i prije imati plaćenike ali ako nisi imao um i znao šta treba raditi nisi mogao dugo održati se, uglavnom od prosvjetiteljstva imamo lagani pad u stvari, aristokracija i autoritet postaju plutajuće površine na neki način..
miha je odraz onog dobrog što vidim kod nas, on ima prirodnu inteligenciju koja nije pokvarena formalnim obrazovanjem, dapače pojačana je, vjeran je svom domu, i kao neki stari forumaši, kad piše o onome što zna, onda se stvarno vidi da zna, a to je autoritet, uglavnom sve kvalitete kojima i sam težim, na neki način ima i one hrvatske šutnje, ali nikako defetizma i kuknjave koja je preglasna ali po meni nije srž hrvatskog nekog bića..
Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
michaellcmacha wrote:ne bih ja to tako pojednostavljivao.... opet ajmo pokušati stvaiti se u kožu prosječnog hrvata u vrijeme kad su hrvate vodili bribirski knezovi šubići kasnije zrinjski evo konkretno mladen koji je vođen tada samouvjerenošću i potporom hrvatskog naroda bio uvjerenja da će se oduprijeti H-U kralju iz Anžuvin dinastije i završio s licem u blatu, osim što je on izgubio život i njegova plemenitaška obitelj izgubila dotadašnji utjecaj i cjelokupni hrvatski narod je upao u nemilost i nakon toga nekoliko stoljeća ispaštao i bio izlagan do krajnjih granica pogibelji i na kraju krajeva prostor kojeg su nastanjivali hrvati je bio skoro 300 godina konzerviran u smislu strogo ograničenog doziranja skupnih čimbenika koji su tvorili društveni i ini drugi napredak.... jbga zasigurno ih je značajan broj hrvata proklinjao zbog njihove krive procjene...kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
osiromašenje duha..
ima tih trenutaka u povijesti kad se čini da se nešto lomilo, ja sam nedavno čitao malo više o kralju Ivanu Zapolji i tek onda skužio koliko je taj lik bio pi*ka, i koliko štete primili jer je jedan dio velikaša podupro njega, a drugi korpus Ferdinanda, nas je uvijek krasila neka razjedinjenost, ali svi su se vodili prema svojoj pjesmi nekako što je tipično srednjovjekovno.. i sve bi to bilo u redu da nije uletio ogromni mastodont tj Osmanlije
nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijamamativka wrote:Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?Leviathan2 wrote:pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:aben wrote:
triba nan više države:)
tako to ide uglavnom
pa ebate, americki indijanci su imali vise demokracije nego danasnji ameri
ovdje da ne pricamo
samo gospodari dolaze i odlaze
ko i sad
Da, dovoljno da promijeni državu.
2015-08-06
ne, ti vapis za zakonima :Dmativka wrote:Ja sam toga svjesna,Leviathan2 wrote:hehehe, brzo bi ti prihvatila pleme, u stvari bi vidjela koliki je u plemenu red a ne ono sto ti zoves redom, to je neredmativka wrote:Ja bih rado u njegovo pleme,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:
sad imas pravu drzavu
Ja previše volim red ;)
to je tvoj problem :D
2014-04-16
Čuj, i danas predsjednica ima ovlasti samo u alarm situacijama ;)Leviathan2 wrote:nema poglavica, a ako ima samo u alarm situacijamamativka wrote:Pa u svakom plemenu se zna tko je poglavica, zar ne?Leviathan2 wrote:pa ga onda pretvorimo u kralja bana il nes slicnogaben wrote:onda nan tribo vođa, jel:)epikur37 wrote:
tako to ide uglavnom
pa ebate, americki indijanci su imali vise demokracije nego danasnji ameri
ovdje da ne pricamo
samo gospodari dolaze i odlaze
ko i sad
Guest- Guest
mi smo o defaultu usmjereni ka rješidbi aktualnog, trenutnog sadašnjeg s ciljem zadovoljenja prije svega egzistencijalnih potreba... a evo kako je zborio jedan naš kroničar s kraja 19 stoljeća konkretno za moj grad koji je u to doba bio prosperitetan s objektivno nesagledivim potencijalima za napredovanje i kontinuirani rast.... zvao se fabijan kovačmativka wrote:Iskreno,
i meni Miha kojeg sam čitala s onako, vjerom u bolje sutra, danas djeluje gordo....
"Uz trgovce zasluživao je i u
blagostanju živio i kirijaš i ladjar i škartiraš i bajeraš
i razni ini radnici i obrtnici, no nitko se nije
brinuo za općenitost, za kakve napredne općinske
uredbe, od kojih bi i kasnije potomstvo imalo
koristi. Nije bilo lokalnog patriotizma ni osjećaja
za to mjesto. Ljudi trgovačkog stališa našli su svoj
užitak u velegradovima, a stekavši imetak mnogi
se i sasvim preselili tamo, dok drugi nisu imali
vlastite inicijative ni mogućnosti da što započmu.
Svima je dobro išlo, pa se mislilo da će uvijek tako
ići"
eto to se može preslikati i u današnje vrijeme samo sa malo drukčijom društvenom stvarnošću po pitanju ere u kojoj živimo i danas živih dionika ovog novog vremena ...
2015-08-08
epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.
a sad jedna ustaška ali realna rečenica, naša elita je smaknuta u par navrata..
Nepisanim,Leviathan2 wrote:ne, ti vapis za zakonima :Dmativka wrote:Ja sam toga svjesna,Leviathan2 wrote:hehehe, brzo bi ti prihvatila pleme, u stvari bi vidjela koliki je u plemenu red a ne ono sto ti zoves redom, to je neredmativka wrote:Ja bih rado u njegovo pleme,epikur37 wrote:
Ja previše volim red ;)
to je tvoj problem :D
već usađenim:)
Guest- Guest
aben wrote:da je osnaži, jel takepikur37 wrote:aben wrote:ali, neki snažni, koga će se slušati, jel tak?epikur37 wrote:aben wrote:
onda nan tribo vođa, jel:)
Pa gle meni je jasno da je tebi država kao pojam i činjenica problem ali ja ne mogu aspektirati tvoj mrtvi libertarijnski kut kao nešto diskutabilno, već ga isključujem.
Mi ljudi smo bića zajednice a država je njena organizacija u suvremenom svijetu.
Da, ja želim učinkovitu i dobru državu.
Ne, ne želim anarhiju.
2015-08-06
Page 9 of 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
Page 9 of 14