To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Page 1 of 14
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/posljednji-strani-novinar-u-vukovaru-1991-sjecam-se-kako-smo-snimali-hrvate-dok-unistavaju-tenkove-a-onda-je-kolega-ulovio-40-sekundi-za-vjecnost/6755889/
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Pokoj dusa svim palim u obrani Vukovara i Hrvatske
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
pocivali u miru..
Vukovar je na neki nacin bio trenutak budjenja, i trebao bi nam jos jedan da se rijesimo Cardaka.. ali naravno ne ovako krvav..
krvaviji.
čardak ni definiran neprijatelj ko ča su to bili srbi.
čardak ni definiran neprijatelj ko ča su to bili srbi.
2014-04-16
PRIČA O GRADU
Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjav i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?
Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?
Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
PRIČA O NEPRIJATELJIMA
Život je pun zagonetki, ali najzagonetnije je to kako od prijatelja nastaje neprijatelj. Jeste li ikad pomišljali zašto je lakše steći neprijatelja negoli prijatelja. Cijeli sam život želio biti okružen dobrim, vrijednim ljudima, koje svi poštuju i vole. Sreća je bila na mojoj strani, barem do sada. Ostao sam u ruševinama Vukovara, ali s ljudima uzdignuta čela. Mnoge od njih nisam ni poznavao. Mnogi od njih još jučer nisu bili ni svjesni svoje snage. Vjerujte, najljepše što vam se sada u Vukovaru može dogoditi jest da uđete u prostoriju punu ljudi i sa svima se pozdravite.
Često i ne znate, ali događa se da vaši pozdravi, vaše iskrene i dobre želje, ostanu u sjeni nečije mržnje. Jedino što možete jest upitati se jeste li baš vi to zaslužili. To, doduše, neće smanjiti nastalo neprijateljstvo, ali će vam umanjiti tugu, a može se čak dogoditi da se mržnja zanese u svojoj jarosti, pa da samu sebe pretvori u prah, u ništa. A može se dogoditi da mrak zadavi svaku ružnu misao.
Ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi.
Zato, ako je u vama ima, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjav i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?
Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
PRIČA O NEPRIJATELJIMA
Život je pun zagonetki, ali najzagonetnije je to kako od prijatelja nastaje neprijatelj. Jeste li ikad pomišljali zašto je lakše steći neprijatelja negoli prijatelja. Cijeli sam život želio biti okružen dobrim, vrijednim ljudima, koje svi poštuju i vole. Sreća je bila na mojoj strani, barem do sada. Ostao sam u ruševinama Vukovara, ali s ljudima uzdignuta čela. Mnoge od njih nisam ni poznavao. Mnogi od njih još jučer nisu bili ni svjesni svoje snage. Vjerujte, najljepše što vam se sada u Vukovaru može dogoditi jest da uđete u prostoriju punu ljudi i sa svima se pozdravite.
Često i ne znate, ali događa se da vaši pozdravi, vaše iskrene i dobre želje, ostanu u sjeni nečije mržnje. Jedino što možete jest upitati se jeste li baš vi to zaslužili. To, doduše, neće smanjiti nastalo neprijateljstvo, ali će vam umanjiti tugu, a može se čak dogoditi da se mržnja zanese u svojoj jarosti, pa da samu sebe pretvori u prah, u ništa. A može se dogoditi da mrak zadavi svaku ružnu misao.
Zato, ako je u vama ima, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
orion- Posts : 2287
2017-06-06
da nekoorion wrote:PRIČA O GRADU
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
PRIČA O NEPRIJATELJIMA
SINIŠA GLAVAŠEVIĆ
2014-04-16
Znači srbi su meksikanci a hrvati david crocket
Kermit-
2014-04-17
vjerojatno je bolja usporedba siget, a ova je za međ. tržište. pošto je alamo bio jedan meksički gradić, a amerikanci su ga okupirali....asilovski wrote:Znači srbi su meksikanci a hrvati david crocket
u srcima i sjećanjima živite vječno ....
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Potpuno gluoa usporedba jer su ameri tamo bili okupatori i to da se ušlihtaju buzinumutava baštarda wrote:vjerojatno je bolja usporedba siget, a ova je za međ. tržište. pošto je alamo bio jedan meksički gradić, a amerikanci su ga okupirali....asilovski wrote:Znači srbi su meksikanci a hrvati david crocket
Kermit-
2014-04-17
U negoslavce na pečenku hehekofein wrote:Odoh u Vu
Kermit-
2014-04-17
ove godine vukovarska u splitu nikada manje svijeća od kada se sjećam
Guest- Guest
80% spličane i ne zna gdje je vukovarPinochet wrote:ove godine vukovarska u splitu nikada manje svijeća od kada se sjećam
Kermit-
2014-04-17
greška srba je taj rat, sa njihove strane.
umjesto da su resurse trošili na vojsku i ratovanje, da su iste resurse uložili u ekonomiju , i proveli reforme koje su proveli slovačka, češka, baltičke zemlje, poljska, itd vukovar bi već do sada okupirali ...
vukovar je uništen grad, ekonomski devastiran i to najviše od strane domoljuba, doslovno je zreo za branje.. vojvodina je kada se odvajala Yuga imala drugi najveći bdp per capita(veći od hrvatskog sa turizmom) a BG je imao standard kao Zagreb - da smo mi nastavili provoditi istu ekonomsku politiku kao sada, a Vojvodina i BG i Srbija proveli reforme kao civilizirani slaveni(česi, poljaci, slovaci) vukovar bi danas pao pod njihovu sferu utjecaja, praktički bi bio dio srbije
umjesto da su resurse trošili na vojsku i ratovanje, da su iste resurse uložili u ekonomiju , i proveli reforme koje su proveli slovačka, češka, baltičke zemlje, poljska, itd vukovar bi već do sada okupirali ...
vukovar je uništen grad, ekonomski devastiran i to najviše od strane domoljuba, doslovno je zreo za branje.. vojvodina je kada se odvajala Yuga imala drugi najveći bdp per capita(veći od hrvatskog sa turizmom) a BG je imao standard kao Zagreb - da smo mi nastavili provoditi istu ekonomsku politiku kao sada, a Vojvodina i BG i Srbija proveli reforme kao civilizirani slaveni(česi, poljaci, slovaci) vukovar bi danas pao pod njihovu sferu utjecaja, praktički bi bio dio srbije
Guest- Guest
nije nego , mislim da je ljude prošla ta šema..asilovski wrote:80% spličane i ne zna gdje je vukovarPinochet wrote:ove godine vukovarska u splitu nikada manje svijeća od kada se sjećam
sićam se prije par godina.. pazi vukovarska ulica, najduža ulica u splitu.. ima je nekih 6-7kilometara, ide od centra grada , tamo do šoping centra na kraju grada(tu staje).
ta cila ulica, jer jedne godine bila načičkana svićama.. načićkana.. znaš koliko je to svića bilo.. juče sam se provoza autom, nema 1% svića što je bilo te godine..
Guest- Guest
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/517565/hos-ovac-crvenkapa-unistavao-je-neprijateljske-tenkove-kao-od-sale-a-zrtvovao-se-kako-bi-civili-prezivjeli-bio-je-na-celu-39satafete-smrti39-ali-jeziv-plan-kostao-ga-je-zivota
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
alamo )
vučko je hhahaha
vucko, nije alamo
alamo je d.kroket osvojio na juris
gde je kasnije i poginuo, u reprizi.
a vi ste dobili mirnom reintegracijom !
vučko je hhahaha
vucko, nije alamo
alamo je d.kroket osvojio na juris
gde je kasnije i poginuo, u reprizi.
a vi ste dobili mirnom reintegracijom !
Guest- Guest
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
Page 1 of 14