ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

Go down

To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Empty Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara

Post by Guest 19/11/2017, 00:35

michaellcmacha wrote:
mativka wrote:
Regoč wrote:
mativka wrote:U kojoj je Sisak županiji?
U sisačkoj.
A, da...
Što će nam toliko županija?

Pa o toj se najmanje zna!
sisačka biskupija je moguće i jedna od prvooformljenih na prostoru ikadašnje hrvatske :))... a biskup quirin jedan od najznačajnijih katoličkih svetaca zbog beskompromisnog neporicanja vjere u Krista unatoč naglavljenom mlinskom kamenu pred čin utapanja...To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Screen11 eto našeg biskupa i njegovog i Kristovog mlinskog kamena... to je inače moja župa i bazilika od oniksa ;) sa kriptama za ukop svih danas živućih hrvatskih biskupa
A, što je s Đakovačkom?

Guest
Guest

Back to top Go down

To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Empty Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 00:47

mativka wrote:
michaellcmacha wrote:
mativka wrote:
Regoč wrote:
U sisačkoj.
A, da...
Što će nam toliko županija?

Pa o toj se najmanje zna!
sisačka biskupija je moguće i jedna od prvooformljenih na prostoru ikadašnje hrvatske :))... a biskup quirin jedan od najznačajnijih katoličkih svetaca zbog beskompromisnog neporicanja vjere u Krista unatoč naglavljenom mlinskom kamenu pred čin utapanja...To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Screen11 eto našeg biskupa i njegovog i Kristovog mlinskog kamena... to je inače moja župa i bazilika od oniksa ;) sa kriptama za ukop svih danas živućih hrvatskih biskupa
A, što je s Đakovačkom?
ne znam na što ciljaš ali ja sam bio poprilično jasan... sisačka biskupija je vrlo vjeroatno prvoosnovana ili mešu prve dvije ili tri biskupije na prostoru ikadašnje hrvatske datira s početka 4 stoljeća a kako rekoh biskup quirin je  biskup u Sisciji, mučenik, zaštitnik SiskaKrkaKrčke i Sisačke biskupije. ubijen 4 lipnja 309. godine zbog neodricanja vjere u Krista iako mu je ponuđeno da ode slobodan ukoliko porekne svoju Vjeru u Krista.... đakovačko-osječka nadbiskupija je nastala dosta kasnije 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 00:54

upravo iz tog razloga evo možda sam rekao što i nije za širu javnost u bazilici svetog quirina koja je takvom proglašena putem dekreta Kongregacije su unaprijed osmišljene i u podzemlju iste ugrađene kripte u kojima će na vječni počinak leći svi danas živući biskupi koji stoluju na području hrvatske... ako sin sazna da sam se ovdje izlajao pa me odruka biskupu Košiću odjebo sam karijeru... :))))

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 00:59

michaellcmacha wrote:upravo iz tog razloga evo možda sam rekao što i nije za širu javnost u bazilici svetog quirina koja je takvom proglašena putem dekreta Kongregacije su unaprijed osmišljene i u podzemlju iste ugrađene kripte u kojima će na vječni počinak leći svi danas živući biskupi koji stoluju na području hrvatske... ako sin sazna da sam se ovdje izlajao pa me odruka biskupu Košiću odjebo sam karijeru... :))))
Samo ti daj novih podataka :)

Neće on tebi niš, osim te odriješiti od grijeha ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 01:23

mativka wrote:
michaellcmacha wrote:upravo iz tog razloga evo možda sam rekao što i nije za širu javnost u bazilici svetog quirina koja je takvom proglašena putem dekreta Kongregacije su unaprijed osmišljene i u podzemlju iste ugrađene kripte u kojima će na vječni počinak leći svi danas živući biskupi koji stoluju na području hrvatske... ako sin sazna da sam se ovdje izlajao pa me odruka biskupu Košiću odjebo sam karijeru... :))))

ma zezam se.... pamti on vrlo dobro tko ga je živog izvlačio iz vrlo izglednog četničkog okruženja u Hrastovici odakle da je kojim slučajem zaglavio živu glavu ne bi izvukao... iako zbog iskrivljene slike o njemu u medijima ljudi biskupa percipiraju kao sklonog isključivosti to nema apsolutno nikakve veze sa stvarnošću.... on je osobno zaslužan što je papa Franjo donošenjem bule ozakonio  dekret o imenovanju bazilike minor i dao joj značaj izravne povezanosti sa rimskom kurijom, i svetim ocem osobno, a sam papa Franjo je od ranije bio upoznat sa značajem biskupa Quirina koji se u ranijem vremenu spominjao i u Limi u Peruu kao svetac nepokolebljive vjere i ustrajnosti u istoj u Kristu i za Krista... interesantno je da je kapelu u sisku koja je nanovo sagrađena oko 100 godina prije glasovite bitke kod siska koje je pobjeda pripisana upravo zagovoru dotičnog sveca, je do temelja srušena 1973 godine i tada je prerovano i prekriveno novim zdanjima drevno katoličko groblje koje se uz kapelu nalazilo ali i iz novijeg vremena ustanovljeno židovsko groblje na kojem su i za vrijeme zloglasnog ustaškog režima po svim religijskim pravima i pravilima židovi bili sahranjivani... međutim zdrave i progresivne snage na čelu sa stankom končarom i borislavom mikelićem su se dosjetili da bi se kad tad netko mogao zapitati kako to da je židovsko groblje ostalo neoštećeno i neokrnjeno u vrijeme zloglasnog ustaškog režima koji je sve činio da fizički uništi i zatre svaki trag postojanja židova na ovom prostoru...pa su ga za svaki slučaj oni uništili i zatrpali....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 01:26

michaellcmacha wrote:
mativka wrote:

ma zezam se.... pamti on vrlo dobro tko ga je živog izvlačio iz vrlo izglednog četničkog okruženja u Hrastovici odakle da je kojim slučajem zaglavio živu glavu ne bi izvukao... iako zbog iskrivljene slike o njemu u medijima ljudi biskupa percipiraju kao sklonog isključivosti to nema apsolutno nikakve veze sa stvarnošću.... on je osobno zaslužan što je papa Franjo donošenjem bule ozakonio  dekret o imenovanju bazilike minor i dao joj značaj izravne povezanosti sa rimskom kurijom, i svetim ocem osobno, a sam papa Franjo je od ranije bio upoznat sa značajem biskupa Quirina koji se u ranijem vremenu spominjao i u Limi u Peruu kao svetac nepokolebljive vjere i ustrajnosti u istoj u Kristu i za Krista... interesantno je da je kapelu u sisku koja je nanovo sagrađena oko 100 godina prije glasovite bitke kod siska koje je pobjeda pripisana upravo zagovoru dotičnog sveca, je do temelja srušena 1973 godine i tada je prerovano i prekriveno novim zdanjima drevno katoličko groblje koje se uz kapelu nalazilo ali i iz novijeg vremena ustanovljeno židovsko groblje na kojem su i za vrijeme zloglasnog ustaškog režima po svim religijskim pravima i pravilima židovi bili sahranjivani... međutim zdrave i progresivne snage na čelu sa stankom končarom i borislavom mikelićem su se dosjetili da bi se kad tad netko mogao zapitati kako to da je židovsko groblje ostalo neoštećeno i neokrnjeno u vrijeme zloglasnog ustaškog režima koji je sve činio da fizički uništi i zatre svaki trag postojanja židova na ovom prostoru...pa su ga za svaki slučaj oni uništili i zatrpali....
Od svega navedenog, mene se dojmilo izvlačenje....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 01:32

na stranu to iako je indikativno spomenuta obitelj kolusi i njen najistaknutiji član petar (pietro) colussi je bio idejni začetnik i osnivač vatrogasnih društava na dobrovoljnoj osnovi i upravo je područje siska poznato po ogromnom broju dvd-ova u stvari sva hrvatska sela su imala ili imaju svoje dvd i ta se tradicija i dan danas održava i vodi rauna o istom... također dotični je bio idejni začetnik i jedan od osnivača športskog udruženja hrvatski sokol i poticatelj da se osnuje i ženska sekcija u okviru navedenog športskog udruženja... neću ni spominjati da smo imali najpoznatijeg bravara na svijetu iako je on u stvari izučio jedan sasvim drugi zanat kod starog karasa... pomoćni kovač naime je bilo njegovo zanimanje a ne bravar.... :)
a imali smo i jednog "prvoborca" koji je legendarno vodio udarnu diviziju od samog početka iako je u šumu otišao tek u lipnju mjesecu 1942 godine, tj ošo je u travnju iz sisačke tiskare ali mu je trebalo s+dva mjeseca da prepliva kupu i ode na baniju... :))))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 01:35

michaellcmacha wrote:na stranu to iako je indikativno spomenuta obitelj kolusi i njen najistaknutiji član petar (pietro) colussi je bio idejni začetnik i osnivač vatrogasnih društava na dobrovoljnoj osnovi i upravo je područje siska poznato po ogromnom broju dvd-ova u stvari sva hrvatska sela su imala ili imaju svoje dvd i ta se tradicija i dan danas održava i vodi rauna o istom... također dotični je bio idejni začetnik i jedan od osnivača športskog udruženja hrvatski sokol i poticatelj da se osnuje i ženska sekcija u okviru navedenog športskog udruženja... neću ni spominjati da smo imali najpoznatijeg bravara na svijetu iako je on u stvari izučio jedan sasvim drugi zanat kod starog karasa... pomoćni kovač naime je bilo njegovo zanimanje a ne bravar.... :)
a imali smo i jednog "prvoborca" koji je legendarno vodio udarnu diviziju od samog početka iako je u šumu otišao tek u lipnju mjesecu 1942 godine, tj ošo je u travnju iz sisačke tiskare ali mu je trebalo s+dva mjeseca da prepliva kupu i ode na baniju... :))))

Lijepe uspomene uvijek donesu osmijeh na kutke utrnulih usnica ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 01:45

mativka wrote:
michaellcmacha wrote:
mativka wrote:

Od svega navedenog, mene se dojmilo izvlačenje....
nije on tu bio niš poseban ali lagao bih kad bih rekao da nam između svih civila koji su bili s nama nije bilo važno da i njega kao tadašnjeg velečasnog u hrastovičkoj župi izvučemo živog iz tog grotla... inače taj prostor je po svom položaju bio odsiječen i bio nam je vrlo težak uzmak jer smo mi komplet bili naoružani isključivo sa pješačkim naoružanjem i nešto vrlo malo i nedovoljno protuoklopnih sredstava dok nas je banda zasipala sa desecima granata iz tenkova koji su već bili izašli van iz vojarni i topova i  i minobacača iz vojarne... a mi smo povalečeći se vukli za sobom i civile... eto da se zna da je dotični bio sa svojim narodom do zadnjeg trenutka i da se iz svoje župe i svoje crkve izvukao pod kišom metaka i granata i da je iz prve ruke imao prilike vidjeti koliko hrvatski "bojovnici" ulažu napora i izlažu sebe i svoje živote ne bi li spasili pučanstvo koje je bilo izloženo smrtnoj pogibelji.... na žalost nismo uspjeli sve civile izvući tako da je skoro cjeloostalih civila koji se nisu izvukli je završio na popisu poginulih ili nestalih a radi se o broju od oko 950 ljudi.... od čega mnogi iz njegove župe...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by T. 19/11/2017, 01:52

Sava...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by vuksadinare 19/11/2017, 05:13

kic wrote:
epikur37 wrote:
kic wrote:
epikur37 wrote:Mi nemamo nacionalnu elitu, za to treba vremena i kontinuiteta. I snage.

a sad jedna ustaška ali realna rečenica, naša elita je smaknuta u par navrata..

smaknuli smo je u par navrata

pa znam, ti bi prvi kosio naše glave opet :))
Ubo si epija dobro...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 19/11/2017, 05:19

Pinochet wrote:
kic wrote:
epikur37 wrote:
kic wrote:
epikur37 wrote:

smaknuli smo je u par navrata

pa znam, ti bi prvi kosio naše glave opet :))

A po čemu to zaključuješ!

Ispadaš gluplji nego što jesi...

Bit će da si mlad i hirovit.

pa lijepo kažeš: smakli smo je..

ali znam, pa i sam marcel je rekao da bi bio komesar nad nama da dođe opet izvanredna vlast..  "priča iz hrvatske"..
pa ima i marc pravo. D bolje kidati glave , nego da tebi kidaju..

vrhunska mi je kolumna marcova prema mati kapoviću gdje mu je lipo rekao - "ako će tebi u budućoj revoluciji biti ruke krvave do laktove, nama će do ramena" :D :D

marc je zakon, sve jedno , dnevno.hr je žestoko sranje od novina, jedino marc tamo valja.. znaš koliko mi je ljudi reklo da samo radi marca otvaraju dnevno.hr
Hm...malo pretjerujes ali ok...ima ih koji citaju dnevno.hr zbog marca ali dosta je onih loji pojma nemaju ko je on...ili ga ne upamte...kao i druge kolumniste..da pise na nekom eminetnijem portalu vjerojatno bi mnogim zapeo za oko
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 09:26

Leviathan2 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:

Da, dovoljno da promijeni državu.
da je osnaži, jel tak

Pa gle meni je jasno da je tebi država kao pojam i činjenica problem ali ja ne mogu aspektirati tvoj mrtvi libertarijnski kut kao nešto diskutabilno, već ga isključujem.

Mi ljudi smo bića zajednice a država je njena organizacija u suvremenom svijetu.

Da, ja želim učinkovitu i dobru državu.

Ne, ne želim anarhiju.
pa čoviče božji, država ne more rišiti problem ki je soma stvorila
alo abene, to je za epija duboka voda za shvatit

Nijedan problem nije stvorila država kao institucija nego društvo. Država ga može samo osnažiti, ali ne i stvoriti. Također ga ne može sama niti riješiti, za to je neophodan napor cijelog društva.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 09:29

Regoč wrote:
vuksadinare wrote:
pizzon wrote:To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Q6wktkpTURBXy9hNTY4ZjBlNTlmNGFiMzFmMDA0OGVhMGIyZThjZjM1Zi5qcGeSlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCww

vucko :))
cega si se ti nadrobio
Zadojila ga majka četništvom, umjesto mliekom.

jel?

kada nam vucko bude objasnio kakve veze alamo ima sa vukovarom, ja cu negirati moj post.
da bi vukovar bio alamo, mora da ispuni 2 osnovna uslova.

1. da je u vukovaru bilo srba, vecinski, dominantno, a nije !

2. da su hrvati jurisali na vukovar,  a nisu !

ostalom da ne nabrajam. vucko voli da glumi, sto je tipicno hrvatski.
da glumite nesto sto niste, to vam je u krvi !
zato je vucko d.kroket, osvajao je vukovar od srba, za hrvatsku :))
knin je vise alamo od vukovara, tu ima vise prostora za lupetanje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 09:33

epikur37 wrote:
Mi ljudi smo bića zajednice a država je njena organizacija u suvremenom svijetu.

Nacionalna država, preciznije rečeno.
Državne tvorevine u obliku višenacionalnih federacija su danas dugoročno gledano osuđene na propast. 
Paradržavne tvorevine u obliku komuna, plemena, kibuca i slične neću ni spominjati zbog nedostatka čak i temeljne ozbiljnosti, makar nemam ništa protiv da se ekipa koja ja zaljubljena u takve zabavlja sa njima dok je to moguće.
Ionako je riječ o jednom obliku atavizma u modernom svijetu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 09:37

pizzon wrote:

Dovoljan je samo jedan. Odlučan otpor malobrojne posade u utvrdi koji je u početku završio porazom, a u konačnici je pretvoren u pobjedu. 
Usporedba hrvatskih sa tadašnjim političkim prilikama u Texasu ionako nema ama baš nikakvog smisla i na njima mogu inzistirati samo polupismeni ljudi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/11/2017, 09:38

slidingdoorsoperator wrote:
pizzon wrote:

Dovoljan je samo jedan. Odlučan otpor malobrojne posade u utvrdi koji je u početku završio porazom, a u konačnici je pretvoren u pobjedu. 
Usporedba hrvatskih sa tadašnjim političkim prilikama u Texasu ionako nema ama baš nikakvog smisla i na njima mogu inzistirati samo polupismeni ljudi.

vama je dovoljno nista, ali vama !
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 19/11/2017, 09:43

Na Vukovaru se vdjelo da JNA nije bila vrijedna pišljiva boba.
Nakon pada Vukovara kraj rata se jasno nazirao.Trebalo je biti samo strpljiv...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 19/11/2017, 10:02

pizzon wrote:
pizzon wrote:

Jesi naucio konacno da li je crocett branio ili napadao... :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 19/11/2017, 10:06

vuksadinare wrote:
pizzon wrote:
pizzon wrote:

Jesi naucio konacno da li je crocett branio ili napadao... :)

Naime američki doseljenici u meksičku provinciju Teksas imali su sva građanska prava, te školovanje i sudstvo na engleskom jeziku. No kada je Meksiko ukinuo ropstvo, na kojem je počivala njihova ekonomija, izbila je pobuna. U prosincu 1835. skupina američkih dragovoljaca istjerala je meksičke snage iz San Antonia i zauzela utvrdu Alamo, koju je zatim opsjedala meksička vojska pod zapovjedništvom Santa Anne. Malobrojna američka posada, kojoj su se poslije pridružili neki dobrovoljci, imala je između 182 i 257 borca. Njima su zapovijedali pukovnici James Bowie i Wiliam B. Travis, a među braniteljima Alama bio je i već za života legendarni Davy Crockett. Otpor nadmoćnijim meksičkim snagama trajao je 13 dana. Branitelji su odbili dva meksička juriša, a onda su 6. ožujka 1836. Meksikanci prodrli kroz zidine i pregazili Teksašane. General Santa Anna zapovjedio je da se ne uzimaju zarobljenici pa su gotovo svi branitelji ubijeni. Pošteđeno je samo desetak osoba, i to pretežito žena i djece. Na meksičkoj strani na bojnom polju ostalo ležati njih 600 mrtvih i ranjenih.

Pročitajte više na: https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/opsada-alama-1836-godine-1069246 - vojnapovijest.vecernji.hr

2015-09-14

Back to top Go down

Post by jastreb 19/11/2017, 10:09

Ne vjeerujem. Iz čistog razloga što znam da će se kardinal Bozanić dati pokopati u kripti crkve sv.Ivana Krstitelja,gdje su sahranjene generacije preminulih vrbničkih svećenika i jedan biskup krčki rodom iz Vrbnika.

To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Obnova-zelene-povrsine-na-Trgu-sv.-Ivana-u-sredistu-Vrbnika-Za-preuredenje-i-opremu-parka-620-tisuca-kuna
To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Pbucket
To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara - Page 12 Resized_P6080098_zpsd7983abf
Eto. To je crkvica,a ovo dolje je zajednička grobnica  vrbničkih svećenika.

Inače Vrbnik je za svećenike,ono što su tetovo i Gostivar za slastičasre,a Gračac i Vojnić za milicionere.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

Back to top

- Similar topics