To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Page 13 of 14
Page 13 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Ne vjeerujem. Iz čistog razloga što znam da će se kardinal Bozanić dati pokopati u kripti crkve sv.Ivana Krstitelja,gdje su sahranjene generacije preminulih vrbničkih svećenika i jedan biskup krčki rodom iz Vrbnika.michaellcmacha wrote:upravo iz tog razloga evo možda sam rekao što i nije za širu javnost u bazilici svetog quirina koja je takvom proglašena putem dekreta Kongregacije su unaprijed osmišljene i u podzemlju iste ugrađene kripte u kojima će na vječni počinak leći svi danas živući biskupi koji stoluju na području hrvatske... ako sin sazna da sam se ovdje izlajao pa me odruka biskupu Košiću odjebo sam karijeru... :))))
Eto. To je crkvica,a ovo dolje je zajednička grobnica vrbničkih svećenika.
Inače Vrbnik je za svećenike,ono što su tetovo i Gostivar za slastičasre,a Gračac i Vojnić za milicionere.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Evo. Tu se sahranjuje svaki umrli vrbnički svećenik,pa sumnjam da bi se Kardinal dao sahraniti negdje drugdje.
2014-04-22
pa ne moraš vjerovati ja sam naveo što se nalazi ispod bazilike minor, i koja je predviđena namjena tih kripti, a da li će se biskupi uistinu sahranjivati u iste to će vrijeme pokazati... ne govorim napamet bio sam u tom podzemnom dijelu bazilike a informaciju sam dobio iz prve ruke... nije to još dogotovljeno u smislu finalnog uređenja pojedinačnih položajnih mjesta... koliko sam skužio još unutra treba unijeti kamene sarkofage koji se negdje na moru izrađuju po uzoru na one rimske upravo iz vremena kad je Quirin ubijen... a takvih kod nas ima preko nekoliko i mnogi su se u vrijeme izgradnje modernog siska iskoristili u gradnji temelja tako da su neke kuće antički spomenici zbog svojih temelja...jastreb wrote:Ne vjeerujem. Iz čistog razloga što znam da će se kardinal Bozanić dati pokopati u kripti crkve sv.Ivana Krstitelja,gdje su sahranjene generacije preminulih vrbničkih svećenika i jedan biskup krčki rodom iz Vrbnika.michaellcmacha wrote:upravo iz tog razloga evo možda sam rekao što i nije za širu javnost u bazilici svetog quirina koja je takvom proglašena putem dekreta Kongregacije su unaprijed osmišljene i u podzemlju iste ugrađene kripte u kojima će na vječni počinak leći svi danas živući biskupi koji stoluju na području hrvatske... ako sin sazna da sam se ovdje izlajao pa me odruka biskupu Košiću odjebo sam karijeru... :))))
Eto. To je crkvica,a ovo dolje je zajednička grobnica vrbničkih svećenika.
Inače Vrbnik je za svećenike,ono što su tetovo i Gostivar za slastičasre,a Gračac i Vojnić za milicionere.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Gle, miha je još živ ...
Kad ćeš, već jednom?
Kad ćeš, već jednom?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Gle, miha je još živ ...
Kad ćeš, već jednom?
još jedna i ideš znaš kam.
Crveni, neugodan si, blago receno.
I nije ti prvi put.
I nije ti prvi put.
2014-04-12
Nisam vidila tvoj upis, kic.
Crveni mi j drag, ali ovo je gadljivo.
Crveni mi j drag, ali ovo je gadljivo.
2014-04-12
Rat u Vukovaru je počeo kada su hrvatske paravojne formacije krajem avgusta 1991. započele blokadu garnizona JNA, kojem su isključili vodu i struju, a pripadnike legalne JNA ubijali snajperima
On je ukazao da su još u proleće iste godine hrvatske paravojne formacije okupirale Vukovar i počele dizati u vazduh srpske kafiće i kuće, a zatim su počela organizovana zastrašivanja, otimanja, premlaćivanja i ubistva Srba.
Prema podacima Udruženja srpskih porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih lica "Protiv zaborava", koje deluje u Hrvatskoj, u Vukovaru je tokom leta i jeseni 1991. godine ubijeno ili nestalo najmanje 120 Srba.
Guest- Guest
ma nema veze... svejedno mi nije žao što sam ga pustio da ode preko vode... do slobode... :)
2015-08-08
koji si ti lik.. koliko vidim to je tvoj komentar na politikinom sajtu pod temom o zenga čizmama... pa de si bre Miloše... :))))pizzon wrote:
Rat u Vukovaru je počeo kada su hrvatske paravojne formacije krajem avgusta 1991. započele blokadu garnizona JNA, kojem su isključili vodu i struju, a pripadnike legalne JNA ubijali snajperima
On je ukazao da su još u proleće iste godine hrvatske paravojne formacije okupirale Vukovar i počele dizati u vazduh srpske kafiće i kuće, a zatim su počela organizovana zastrašivanja, otimanja, premlaćivanja i ubistva Srba.
Prema podacima Udruženja srpskih porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih lica "Protiv zaborava", koje deluje u Hrvatskoj, u Vukovaru je tokom leta i jeseni 1991. godine ubijeno ili nestalo najmanje 120 Srba.
2015-08-08
pizzon wrote:
u pravu je vucko,
d.kroket, vucko, prvo je iz alama, vukovara, isterao " spance i meksikance "
da bi ga kasnije branio od istih )
Guest- Guest
jebo te petar teslić... ;)
2015-08-08
vucko jurisa dunavom ka vukovaru :)
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ma nema veze... svejedno mi nije žao što sam ga pustio da ode preko vode... do slobode... :)
Kako bi me? Jel ampulom ili srkom?
crvenkasti-
2014-04-17
Nekoliko meseci ranije, Teksašani su isterali sve meksičke vojnike iz meksičkog Teksasa.vuksadinare wrote:alamo je david crocett osvojio na juris?...pojma nemas o povijestipizzon wrote:alamo )
vučko je hhahaha
vucko, nije alamo
alamo je d.kroket osvojio na juris
gde je kasnije i poginuo, u reprizi.
a vi ste dobili mirnom reintegracijom !
Oko 180 Teksašana je bilo stacionirano u Alamu.
Guest- Guest
Moj ponajbolji prijatelj bio je branitelj VU do proboja. Da je bilo oružja Vukovar ne bi pao nikad. To mi on kaže.
Također pogibija Blage Zadre je bolno odjeknula,a Dedaković i Mali Jastreb su obranom rukovodili iz podruma ili iz Vinkovaca. Blago je bio na liniji. A glupi Merčep je otišo puno prije.
Dakle trebalo je Vukovaru doturiti oružje i oni bi se održali.
Također pogibija Blage Zadre je bolno odjeknula,a Dedaković i Mali Jastreb su obranom rukovodili iz podruma ili iz Vinkovaca. Blago je bio na liniji. A glupi Merčep je otišo puno prije.
Dakle trebalo je Vukovaru doturiti oružje i oni bi se održali.
2014-04-22
Teksas bi trebao biti nezavisan i istjerati američke agresore.
Ajmo ga priznat! Šta..?
Ajmo ga priznat! Šta..?
crvenkasti-
2014-04-17
dao sam ti sendvič i sokić od vindije... ;)crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:ma nema veze... svejedno mi nije žao što sam ga pustio da ode preko vode... do slobode... :)
Kako bi me? Jel ampulom ili srkom?
2015-08-08
I am a Texian im znači nešto kao ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Pomazi maloj oko domace zadace.
2014-04-12
maggie13 wrote:Pomazi maloj oko domace zadace.
Ma, napisala je jučer. Tjerao sam je da vježba klavir i neće, iznervirala me.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 13 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
Page 13 of 14