toda opet ulovio ramu u lažima
Page 5 of 12
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: toda opet ulovio ramu u lažima
‘Teško je išta garantirati, ali Vlada je od početka vrlo jasno komunicirala da cijeli ovaj proces vodi u smjeru da ne bude nikakav teret za porezne obveznike’, odgovorila je ovog ponedjeljka voštana figura ministra financija Zdravka Marića na izravno pitanje novinarke Nove TV može li sada, ovog časa – kako to već mjesecima ponavljaju voštane figure iz muzeja Andreja Plenkovića – gledateljima zajamčiti da hrvatski porezni obveznici neće platiti ni lipe za restrukturiranje Agrokora. ‘Vlada očekuje’, nastavila je Marićeva figura, ‘da ni trošak restrukturiranja, ni otplate kredita, niti bilo koji drugi trošak vezan za Agrokor neće pasti na teret poreznih obveznika.’
‘Teško je išta garantirati, ali Vlada proces vodi u smjeru’?! ‘Vlada očekuje da nijedan trošak vezan za Agrokor neće pasti na teret poreznih obveznika’?! ‘Teško je išta garantirati’?!? ‘Vlada vodi u smjeru’?!? ‘Vlada očekuje’?!? Osvrnuo sam se po sobi i skočio do prozora osluškivati kad će večer zarezati prvi rafal iz kalašnjikova i prva sirena za uzbunu, pa da užarena, vrela masa razjarenih poreznih obveznika krene prema Zimskom dvorcu na Markovu trgu, prevrćući putem policijske automobile i paleći sve pred sobom.
I tako, kažem, sedam mjeseci. Sve od onog četvrtka u jedan i pol, pa do ovog ponedjeljka navečer, kad je novinarka Nove TV glasom automatske sekretarice, s vidljivom dosadom, ministru Mariću rutinski ponovila pitanje – ‘možete li vi kao ministar financija garantirati poreznim obveznicima da neće platiti ni lipe duga Agrokora?’ – a ovaj iznenada, nimalo više odlučno ili odrješito, a kamoli uvrijeđeno, odgovorio: ‘Teško je išta garantirati.’ Odjednom, eto, Vlada proces vodi u tom smjeru, ali ne može ništa garantirati, iznebuha ministar financija to niti garantira niti obećava, već – ‘očekuje’.
Pa pička vam materina – ja se ispričavam na pomalo hermetičnoj stručnoj terminologiji – ‘očekivati da nijedan trošak vezan za Agrokor neće pasti na teret poreznih obveznika’ može svaki građanin i svaki među njima imbecil, ništa drugo – osim što s labavom, nesigurnom vjerom to ‘očekuju’ – hrvatski građani i imbecili i ne rade ovih sedam mjeseci, za takvo ‘očekivanje’ ne treba čovjek biti premijer ili ministar financija: premijeri i ministri nisu tu da takve stvari ‘očekuju’ nego da ih garantiraju i to jamstvo ovjere svojim imenom, prezimenom i mandatom.
‘Teško je išta garantirati, ali Vlada proces vodi u smjeru’?! ‘Vlada očekuje da nijedan trošak vezan za Agrokor neće pasti na teret poreznih obveznika’?! ‘Teško je išta garantirati’?!? ‘Vlada vodi u smjeru’?!? ‘Vlada očekuje’?!? Osvrnuo sam se po sobi i skočio do prozora osluškivati kad će večer zarezati prvi rafal iz kalašnjikova i prva sirena za uzbunu, pa da užarena, vrela masa razjarenih poreznih obveznika krene prema Zimskom dvorcu na Markovu trgu, prevrćući putem policijske automobile i paleći sve pred sobom.
‘Porezni obveznici neće plaćati Todorićeve dugove!’ toga je travanjskog dana u Saboru na izravno pitanje Vesne Pusić odlučno i odrješito, pomalo čak i uvrijeđeno, odgovorio premijer Plenković. ‘Cijeli proces izvanredne uprave neće pasti na trošak poreznih obveznika. To ni formalno nije moguće!’ odlučno je i odrješito, čak pomalo i uvrijeđeno, mjesec dana kasnije na izravno pitanje novinara RTL-a ponovila i ministrica gospodarstva Martina Dalić. ‘Više sam puta isticala, pa ću ponoviti još jedan put’, ponovila je ministrica Dalić nekoliko dana kasnije u Slobodnoj Dalmaciji: ‘Cjelokupni proces izvanredne uprave po zakonu je strukturiran tako da saniranje Agrokora ne ide ne teret poreznih obveznika. I pri tome i dalje stojim.’ ‘Dugovi kompanije su i dalje dugovi kompanije, a ne države i poreznih obveznika, i tu nema nikakvih dilema’, iz Ogulina je tih dana odlučno i odrješito, pomalo čak i uvrijeđeno, dobacio premijer Plenković.
‘Dužni su Agrokor i Ivica Todorić osobno. Porezni obveznici neće platiti ni kune duga Agrokora!’ odlučno i odrješito, pa čak pomalo i uvrijeđeno ponovio je onda i Ante Ramljak, Vladin posebni povjerenik za Agrokor. ‘Zakon je vrlo jasan:
I tako, kažem, sedam mjeseci. Sve od onog četvrtka u jedan i pol, pa do ovog ponedjeljka navečer, kad je novinarka Nove TV glasom automatske sekretarice, s vidljivom dosadom, ministru Mariću rutinski ponovila pitanje – ‘možete li vi kao ministar financija garantirati poreznim obveznicima da neće platiti ni lipe duga Agrokora?’ – a ovaj iznenada, nimalo više odlučno ili odrješito, a kamoli uvrijeđeno, odgovorio: ‘Teško je išta garantirati.’ Odjednom, eto, Vlada proces vodi u tom smjeru, ali ne može ništa garantirati, iznebuha ministar financija to niti garantira niti obećava, već – ‘očekuje’.
Pa pička vam materina – ja se ispričavam na pomalo hermetičnoj stručnoj terminologiji – ‘očekivati da nijedan trošak vezan za Agrokor neće pasti na teret poreznih obveznika’ može svaki građanin i svaki među njima imbecil, ništa drugo – osim što s labavom, nesigurnom vjerom to ‘očekuju’ – hrvatski građani i imbecili i ne rade ovih sedam mjeseci, za takvo ‘očekivanje’ ne treba čovjek biti premijer ili ministar financija: premijeri i ministri nisu tu da takve stvari ‘očekuju’ nego da ih garantiraju i to jamstvo ovjere svojim imenom, prezimenom i mandatom.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
provocator wrote:Todoriću krepala krava... kazo svojevremeno naš vrli nounar Marcellus.
tako je, rekao sam da ne treba priželjkivati da todoriću crkne krava jer bismo svi mogli ostati bez mlijeka.
pokerjocker wrote:Jasno mi je da netko uzme lovu pa piskara što mu gazde naruče, ali ovo što ti radiš je više nego smiješno. Nisam primjetio niti riječi o tome kako su dobavljači po 200 dana čekali na svoje novce da bi primili samo eventualno trećinu, a ostalo opet na razvlačenje, dok je dotični servisirao bahatluk i budalaštine vlastite obitelji. Naravno, badava trošit riječi, bitno da je meni dobro jel tak ?marcellus wrote:veber wrote:kretena od todorića treba u zatvor. to ziher.
o tome da ledo, jamnica i mladina nisu u njegovom vlasništu pisao sam prije par godina, da je staniću dao juice pod dug isto tako.
nikaj novog i neočekivanog. treba ih sve strpat u zatvor, cijelu obitelj s malom djecom isto tako. ili djecu dati na posvojenje ciganima.
pride bandića, ramljaka i ekipu i kolindu i plenkovića zbog lex pljačkam.
čime je mene toda oštetio, ničim
vidim da ramo nudi dobavljačima otpis sedamdeset posto duga, najmanje. Dakle sad više zahvaljujući rami ramljaku ne mogu računat da će ikad vidjet svoj novac, jer ga je uzeo lešinarski fond iz SAD
dobavljači su uvijek mogli poslati mjenicu na protest, istina onda toda više ne bi od njih naručivao, ali zašto bi prodavao nekom ko ti ne plaća, ja sigurno ne bi. To što su mu prodavali iako im nije plaćao samo znači da niko drugi od njih nije ni otkupljivao.
uglavnom, ramo može planirati mirovinu na bahamima
30% je vise od 0% sto bi dobili raspadom sustava a nisu ni nevini u ovoj pricimarcellus wrote:pokerjocker wrote:Jasno mi je da netko uzme lovu pa piskara što mu gazde naruče, ali ovo što ti radiš je više nego smiješno. Nisam primjetio niti riječi o tome kako su dobavljači po 200 dana čekali na svoje novce da bi primili samo eventualno trećinu, a ostalo opet na razvlačenje, dok je dotični servisirao bahatluk i budalaštine vlastite obitelji. Naravno, badava trošit riječi, bitno da je meni dobro jel tak ?marcellus wrote:veber wrote:kretena od todorića treba u zatvor. to ziher.
o tome da ledo, jamnica i mladina nisu u njegovom vlasništu pisao sam prije par godina, da je staniću dao juice pod dug isto tako.
nikaj novog i neočekivanog. treba ih sve strpat u zatvor, cijelu obitelj s malom djecom isto tako. ili djecu dati na posvojenje ciganima.
vidim da ramo nudi dobavljačima otpis sedamdeset posto duga, najmanje. Dakle sad više zahvaljujući rami ramljaku ne mogu računat da će ikad vidjet svoj novac, jer ga je uzeo lešinarski fond iz SAD
dobavljači su uvijek mogli poslati mjenicu na protest, istina onda toda više ne bi od njih naručivao, ali zašto bi prodavao nekom ko ti ne plaća, ja sigurno ne bi. To što su mu prodavali iako im nije plaćao samo znači da niko drugi od njih nije ni otkupljivao.
2014-04-12
debotoijusto wrote:30% je vise od 0% sto bi dobili raspadom sustava a nisu ni nevini u ovoj pricimarcellus wrote:pokerjocker wrote:Jasno mi je da netko uzme lovu pa piskara što mu gazde naruče, ali ovo što ti radiš je više nego smiješno. Nisam primjetio niti riječi o tome kako su dobavljači po 200 dana čekali na svoje novce da bi primili samo eventualno trećinu, a ostalo opet na razvlačenje, dok je dotični servisirao bahatluk i budalaštine vlastite obitelji. Naravno, badava trošit riječi, bitno da je meni dobro jel tak ?marcellus wrote:veber wrote:kretena od todorića treba u zatvor. to ziher.
nikakvog raspada sustava ne bi bilo da je preuzeo alarez i rusi
i dobili bi vjerojatno blizu 100%, ovako ramo ima pravo bilo kome poništit bilo koje potraživanje što je jebeno stredstvo ucjene da svi pristanu na pljačku
uglavnom, konzum treba uništiti a ja sa svoje strane više ne kanim kupovat tamo kao ni ništa od leda, zvijezde, i ostalih državnih poduzeća, nabijem im komunizam na kurac
Nekoliko tjedana prije nego što je hrvatska javnost doznala o uvjetima sporazuma između Agrokorovog povjerenika Ante Ramljaka i Knightheada, otočka državica i formalni američki teritorij Portoriko pretrpio je razorni uragan, koji je većinu stanovništva ostavio bez struje. Iz televizijskog studija medijske korporacije Bloomberg ‘pomoć’ je u ime niza investicijskih fondova ponudio upravo Agrokorov kreditor i šef Knightheada Thomas Wagner. Prema planu investicijskih fondova, financijski rasturen otok s nešto više od tri milijuna stanovnika dobio bi ‘povoljno’ zaduženje od milijardu dolara i zamjenu prijašnjeg duga u vrijednosti jedne milijarde dolara za 850 milijuna dolara. Iako bi se time stari dug smanjio za 150 milijuna, fondovi su Portoriku nudili novu milijardu pod uvjetom da dobiju prvenstvo isplate, čime bi, uključe li se kamate nakon prve dvije godine, zaradili više nego što su ‘oprostili’. Iako je šef Knightheada poručio je da je riječ o ‘win-win situaciji’, vlasti u Portoriku rezolutno su odbile njegovu ‘pomoć’ pod optužbom da fondovi ponovno nastoje profitirati od nesreće koja ih je zadesila.
Naime, Knighthead i nekoliko desetaka drugih fondova posljednjih su godina kupovali gotovo bezvrijedne obveznice Portorika, jer je ova država 2014. dosegla dug od 70 milijardi dolara. S obzirom na specifičan formalnopravni status, Portoriko nije mogao proglasiti bankrot kao američke savezne države, jer njegov oktroirani ustav predviđa da naplata dugova dobiva primat nad većinom ostalih stavki u proračunu. To je u posljednjih nekoliko godina uzrokovalo kolaps obrazovnog, socijalnog i zdravstvenog sustava, otpuštanje nekoliko desetaka tisuća ljudi iz javnog sektora i drastičan porast siromaštva, masovno zatvaranje škola i bolnica, dok je zbog nemogućnosti pravodobne zdravstvene intervencije zabilježeno i više smrtnih slučajeva. Umjesto na državne servise sav novac je dakle odlazio na otplatu duga, i to po višestruko većoj cijeni nego što su ga fondovi platili. Sve ove rezove zahtijevali su upravo investicijski fondovi, vlasnici više od 30 posto duga Portorika, podižući tužbe na pokušaje da se injektira svjež kapital u javne kompanije, zdravstvo i druge servise umjesto na njihove račune. Iako je zbog neizdržive situacije većina fondova-vjerovnika na koncu pristala na mogućnost svojevrsne predstečajne nagodbe za javna poduzeća ili lokalnu samoupravu, čime bi bio otpisan dio potraživanja, upravo je Knighthead, uz još jedan investicijski fond, u potpunosti odbacio takvu opciju.
2014-04-12
Pinochet wrote:
Druga je stvar što je ovaj nacional-socijalizam ciganluk sa Ramljakom i HDZom još veća pljačka.. Todorića je trebalo pustiti tržištu, pa kako god ispadne
to je cijela moja poanta
ja bih to inače nazvao "našizam"
debotoijusto wrote:Nekoliko tjedana prije nego što je hrvatska javnost doznala o uvjetima sporazuma između Agrokorovog povjerenika Ante Ramljaka i Knightheada, otočka državica i formalni američki teritorij Portoriko pretrpio je razorni uragan, koji je većinu stanovništva ostavio bez struje. Iz televizijskog studija medijske korporacije Bloomberg ‘pomoć’ je u ime niza investicijskih fondova ponudio upravo Agrokorov kreditor i šef Knightheada Thomas Wagner. Prema planu investicijskih fondova, financijski rasturen otok s nešto više od tri milijuna stanovnika dobio bi ‘povoljno’ zaduženje od milijardu dolara i zamjenu prijašnjeg duga u vrijednosti jedne milijarde dolara za 850 milijuna dolara. Iako bi se time stari dug smanjio za 150 milijuna, fondovi su Portoriku nudili novu milijardu pod uvjetom da dobiju prvenstvo isplate, čime bi, uključe li se kamate nakon prve dvije godine, zaradili više nego što su ‘oprostili’. Iako je šef Knightheada poručio je da je riječ o ‘win-win situaciji’, vlasti u Portoriku rezolutno su odbile njegovu ‘pomoć’ pod optužbom da fondovi ponovno nastoje profitirati od nesreće koja ih je zadesila.
Naime, Knighthead i nekoliko desetaka drugih fondova posljednjih su godina kupovali gotovo bezvrijedne obveznice Portorika, jer je ova država 2014. dosegla dug od 70 milijardi dolara. S obzirom na specifičan formalnopravni status, Portoriko nije mogao proglasiti bankrot kao američke savezne države, jer njegov oktroirani ustav predviđa da naplata dugova dobiva primat nad većinom ostalih stavki u proračunu. To je u posljednjih nekoliko godina uzrokovalo kolaps obrazovnog, socijalnog i zdravstvenog sustava, otpuštanje nekoliko desetaka tisuća ljudi iz javnog sektora i drastičan porast siromaštva, masovno zatvaranje škola i bolnica, dok je zbog nemogućnosti pravodobne zdravstvene intervencije zabilježeno i više smrtnih slučajeva. Umjesto na državne servise sav novac je dakle odlazio na otplatu duga, i to po višestruko većoj cijeni nego što su ga fondovi platili. Sve ove rezove zahtijevali su upravo investicijski fondovi, vlasnici više od 30 posto duga Portorika, podižući tužbe na pokušaje da se injektira svjež kapital u javne kompanije, zdravstvo i druge servise umjesto na njihove račune. Iako je zbog neizdržive situacije većina fondova-vjerovnika na koncu pristala na mogućnost svojevrsne predstečajne nagodbe za javna poduzeća ili lokalnu samoupravu, čime bi bio otpisan dio potraživanja, upravo je Knighthead, uz još jedan investicijski fond, u potpunosti odbacio takvu opciju.
ja sam o tome pisao već u više navrata
todo heroj, a ne zločinac. svi smo mi todo!
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Kavran wrote:todo heroj, a ne zločinac. svi smo mi todo!
vidjet ćeš, za deset godina će svi žaliti za njim.
hoće kurac. trebalo je taj agrokor prije deset godina uništ, pošast koja je zavila hrpu ljudi u crno. todorić je bio najveći uvoznik mesa u hrvatskoj i lažirao je deklaracije. o voću i povrću da ne tipkam. tko god da preuzme agrokor nastavit će s poslom.
BAT je kupio TDR i gle čuda povisio plaće, a jebemu. da mogu dobit posao u DMu odmah bi otišao tamo.
todorić je jebena štetočina.
BAT je kupio TDR i gle čuda povisio plaće, a jebemu. da mogu dobit posao u DMu odmah bi otišao tamo.
2014-12-30
i zašto bi žalili jer im jedan lidl ili špar plaćaju u roku 30 dana?
jer će i drugi moći dobiti poticaje i sredstva iz eu fondova?
volumen maloprodaje neće se ništa naročito promijenit. u svim stranim dućanima imaš više hrvatske robe nego u konzumu.
tako da će se opet pokazat kako si pisao gluposti kao i prije u sličnim slučajevima.
sjećam se kada si tipkao za dukat da će ga francuzi ugasit, a kad tamo porasla prodaja, izvoz, plaće. jedan od primjera.
volumen maloprodaje neće se ništa naročito promijenit. u svim stranim dućanima imaš više hrvatske robe nego u konzumu.
tako da će se opet pokazat kako si pisao gluposti kao i prije u sličnim slučajevima.
sjećam se kada si tipkao za dukat da će ga francuzi ugasit, a kad tamo porasla prodaja, izvoz, plaće. jedan od primjera.
2014-12-30
veber wrote:hoće kurac. trebalo je taj agrokor prije deset godina uništ, pošast koja je zavila hrpu ljudi u crno. todorić je bio najveći uvoznik mesa u hrvatskoj i lažirao je deklaracije. o voću i povrću da ne tipkam. tko god da preuzme agrokor nastavit će s poslom.
čekaj samo da vidiš gdje će biti jamnica i belje nagodinu.... vjerojatno će zemljište gdje su sad proizvodne hale ić na prodaju za gradnju šoping centara
veber wrote:i zašto bi žalili jer im jedan lidl ili špar plaćaju u roku 30 dana?
pa ugasili su proizvodnju mlijeka. Dukat radi, ali od uvoznog mlijeka.
ne piši gluposti, molim te.marcellus wrote:veber wrote:i zašto bi žalili jer im jedan lidl ili špar plaćaju u roku 30 dana?
pa ugasili su proizvodnju mlijeka. Dukat radi, ali od uvoznog mlijeka.
što se tiče pogona jamnice i belja, teško da će netko gradit šoping centar na livadi daleko od svega.
opet pišeš gluposti i vidi se da nisi nikad bio nit u jamnici niti u belju.
dukat uredno kao i vindija otkupljuje mlijeko.
i plaća ga.
2014-12-30
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
http://www.glas-slavonije.hr/298841/1/Pogodovanjem-uvoznicima-drzava-unistava-mljekare
pa će opet bit priče o uvoznom lobiju
pa će opet bit priče o uvoznom lobiju
propada ono s tri kravice.marcellus wrote:je a mljekarstvo u hrvatskoj propada
jebote odi u lidl i pogledaj od kuda dolazi dobar dio robe.
Ciara je njihova robna marka za poljoprivredu, pogledaj gdje i tko proizvodi.
Mesina ti dolazi iz PPK karlovac, mlijeko iz karlovca, sirevi iz bjelovara.
jaja isto tako.
tako da te tvoje fore ne prolaze.
zvijezda se reklamira kao hrvatski proizvod, a sve se proizvodi u srbiji.
pogledaj smrznuto povrće od kuda dolazi u konzum.
2014-12-30
meni pričaš koji sam radio za prehrambenu industriju i obišao sve te pogone. od izrade džemova pa do vina i rakija.
2014-12-30
recimo velebitsko pivo nije uopće htijelo u konzum, kutjevo je odjebalo konzum pa su preko trećeg dovozili vino.
2014-12-30
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Toda ufatio Ramu da laže
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» tisuce dokaza o lazima holokausta
» bombardovanje srbije hranjeno lazima- 99.
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» tisuce dokaza o lazima holokausta
» bombardovanje srbije hranjeno lazima- 99.
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
Page 5 of 12