evo šta ameri misle o hrvatskom jeziku
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: evo šta ameri misle o hrvatskom jeziku
Ali ne...pesma je na rvackom, zato je i ne razumem...Noor wrote:pa ako je ovo srpski, kaži o čemu je riječ u pjesmi? hahaStanojko wrote:
Pa kako bre sele da ga razumem kad ga nigde nema!!!? Svi pricaju srpski a rvatski umire!
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
eto...toliko o tome da su hrvatski i srpski jezik jedno te istoStanojko wrote:Ali ne...pesma je na hrvackom, zato je i ne razumem...Noor wrote:pa ako je ovo srpski, kaži o čemu je riječ u pjesmi? hahaStanojko wrote:
Pa kako bre sele da ga razumem kad ga nigde nema!!!? Svi pricaju srpski a rvatski umire!
Jutre Vjoutre
Last edited by Noor on 3/11/2017, 11:59; edited 1 time in total
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Pinochet wrote:budimo realni, hrvatski i srpski su isti jezici
Budimo realni, ti si samo obični kreten.
Naravno da nisu isti, samo su bliski.
Guest- Guest
cak i srpcad zna die se spreha Ustaski.crveno Ustase(Horvati)plavo romi(srpcad).jezik = narod...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
ono .... nasmijati se i produžiti dalje.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
slidingdoorsoperator wrote:Pinochet wrote:budimo realni, hrvatski i srpski su isti jezici
Budimo realni, ti si samo obični kreten.
Naravno da nisu isti, samo su bliski.
i to se odnosi isključivo na standardizirane oblike. ali kad se pođe u idiome (kajkavski, čakavski, štokavsko-ikavski i dubrovački) onda nastane raspašoj. srpčine zijevaju k'o ribe na suhom. ma tjeraj gamad u materinu.
oni i jezik - krava i sedlo.
2017-10-12
Kavran wrote:
oni i jezik - krava i sedlo.
Pa oni uopće nemaju neki ujednačeni i konzistentni standard. Kod njih doslovce sve prolazi. O tome se dosta pisalo u vrijeme dok tebe nije bilo na forumu.
Guest- Guest
sto si rekao?dzango wrote:Yoda hiperventilira jer odbija da prizna ono što svi znamo. Da svi pričamo srpskim jezikom koji je postao standardan još od Vukove reforme i koji su prihvatili i Hrvati.Noor wrote:Pinochet wrote:srbi su prije ulaska u yugu govorili jezikom koji je bio sličan bugarskom jeziku..
srbi u srbiji su prije nove juge govorili totalno drugi jezik , sličan bugarskom..
džango, stanojko, pizzon...čekamo da se izjasnite
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:sto si rekao?dzango wrote:Yoda hiperventilira jer odbija da prizna ono što svi znamo. Da svi pričamo srpskim jezikom koji je postao standardan još od Vukove reforme i koji su prihvatili i Hrvati.Noor wrote:Pinochet wrote:srbi su prije ulaska u yugu govorili jezikom koji je bio sličan bugarskom jeziku..
srbi u srbiji su prije nove juge govorili totalno drugi jezik , sličan bugarskom..
Da su Srbi svi i svuda.
Guest- Guest
kaja wrote:sto si rekao?dzango wrote:Yoda hiperventilira jer odbija da prizna ono što svi znamo. Da svi pričamo srpskim jezikom koji je postao standardan još od Vukove reforme i koji su prihvatili i Hrvati.Noor wrote:Pinochet wrote:srbi su prije ulaska u yugu govorili jezikom koji je bio sličan bugarskom jeziku..
ne zna ni on sam. prvo si treba prevesti na ciganski. onda mu je lakše.
ča je život vengo fantazija.
2017-10-12
šalim se ja, pravim se da ne razumem
realno, isti je sa par drugačijih riječi koje znamo svi a odnose se na povrće , mjesece ili neko voće
tako je ljetos moja frendica pitala frenda iz srbije -kako vi kažete povrće? :)
veli frajer vegetables...
realno, isti je sa par drugačijih riječi koje znamo svi a odnose se na povrće , mjesece ili neko voće
tako je ljetos moja frendica pitala frenda iz srbije -kako vi kažete povrće? :)
veli frajer vegetables...
2015-08-15
mjesece je lako skužit. oni kažu decembar, što je na engleski december .. novembar, november.. ... zanimljivo oni imaju te strane mjesece, dok mi hrvati imamo čiste slavenske nazive za mjesec.. veljačka, siječan, kolovoz.. srbi to nikako nemogu pohvatat, dok njihovo je jednostavno, ako znaš engleski jezik..
za juhu oni kažu supa, što je isto kao engleski naziv, soup.. ah rajčicu, zovu paradajz, iako mi u dalmaciji kažemo pomidora, poma..
ima više različitih riječi ovdje na jugu hrvatske sa službenim hrvatskim, nego službeni hrvatski i službeni srpski..
za juhu oni kažu supa, što je isto kao engleski naziv, soup.. ah rajčicu, zovu paradajz, iako mi u dalmaciji kažemo pomidora, poma..
ima više različitih riječi ovdje na jugu hrvatske sa službenim hrvatskim, nego službeni hrvatski i službeni srpski..
Guest- Guest
aha, ako znaš engleski znaš ili futbal..od kuda im engleske riječi u biti?Pinochet wrote:mjesece je lako skužit. oni kažu decembar, što je na engleski december .. novembar, november.. ... zanimljivo oni imaju te strane mjesece, dok mi hrvati imamo čiste slavenske nazive za mjesec.. veljačka, siječan, kolovoz.. srbi to nikako nemogu pohvatat, dok njihovo je jednostavno, ako znaš engleski jezik..
2015-08-15
opet drugi jezik govore srbi u bosni , a drugi srbi u srbiji..
srbi u srbiji govore tvrdom ekavicom.. dok srbi u bosni govore čistom jekavicom, kao u hrvatskoj.. što opet govori da je "moja teorija" točna.. službeni jezik koji je je službeni jezik Hrvatske i Srbije, jest jezik koji se govorio na području Bosne (gdje su 3 naroda) i nekim djelovima Hrvatske(Slavonija, Dubrovnik) i on je nametnut svima.... time je jezik Srba u Srbiji koji je bio sličan Bugarskom prije prve Yuge - istrebljen, a u RH je potisnut kajkavski i čakavski
srbi u srbiji govore tvrdom ekavicom.. dok srbi u bosni govore čistom jekavicom, kao u hrvatskoj.. što opet govori da je "moja teorija" točna.. službeni jezik koji je je službeni jezik Hrvatske i Srbije, jest jezik koji se govorio na području Bosne (gdje su 3 naroda) i nekim djelovima Hrvatske(Slavonija, Dubrovnik) i on je nametnut svima.... time je jezik Srba u Srbiji koji je bio sličan Bugarskom prije prve Yuge - istrebljen, a u RH je potisnut kajkavski i čakavski
Guest- Guest
mislim da su to sve više manje latinske riječi, koje su tipične za cijelu europu, pa su svugdje slične..kaja wrote:aha, ako znaš engleski znaš ili futbal..od kuda im engleske riječi u biti?Pinochet wrote:mjesece je lako skužit. oni kažu decembar, što je na engleski december .. novembar, november.. ... zanimljivo oni imaju te strane mjesece, dok mi hrvati imamo čiste slavenske nazive za mjesec.. veljačka, siječan, kolovoz.. srbi to nikako nemogu pohvatat, dok njihovo je jednostavno, ako znaš engleski jezik..
u njemačkom se kaže fussball, futball na engelskom, fudbal na srpskom, a na hrvatskom i slovenskom - nogomet :D
Guest- Guest
da, al odakle im engleske riječi?
2015-08-15
Pinochet wrote:što opet govori da je "moja teorija" točna..
Tvoja teorija je zakurac, samo je problem što ti o pitanjima jezika nemaš pojma s pojmom pa si kao i svi radikalni ignoranti uvjeren da ti teorija ima nekog smisla.
Guest- Guest
latinski jezik , grčki.. hrpu riječi dijeli cijela europa.. pogotovo zapadna europa.. jedio mi slavenski narodi imamo dosta "čistih" naših riječi.. zanimljivo više čistih slavenskih riječi ima hrvatski jezik(primjer nogomet, košarka, juha, mjeseci u godini) nego srpskikaja wrote:da, al odakle im engleske riječi?
Guest- Guest
kaja wrote:da, al odakle im engleske riječi?
Odakle i turske i francuske. Iz stranih jezika pod čijim se kulturološkim utjecajem nalaze, ovisno od vremena do vremena.
Guest- Guest
Pinochet wrote:latinski jezik , grčki.. hrpu riječi dijeli cijela europa.. pogotovo zapadna europa.. jedio mi slavenski narodi imamo dosta "čistih" naših riječi.. zanimljivo više čistih slavenskih riječi ima hrvatski jezik(primjer nogomet, košarka, juha, mjeseci u godini) nego srpskikaja wrote:da, al odakle im engleske riječi?
https://en.wikipedia.org/wiki/December
evo mjeseci u godini su svi izvedeni iz latinskog
Guest- Guest
al kada su se oni nalazili pod engleskim utjecajem, sad će pizzon reči - Oduvijek!slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:da, al odakle im engleske riječi?
Odakle i turske i francuske. Iz stranih jezika pod čijim se kulturološkim utjecajem nalaze, ovisno od vremena do vremena.
2015-08-15
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
» Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
Page 3 of 10