evo šta ameri misle o hrvatskom jeziku
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: evo šta ameri misle o hrvatskom jeziku
eh, sad, da mi stariji brat nije bio u JNA, ne bih znala sto je cebe :-Ddzango wrote:Vrati to ćebe nazad, vidiš da je hladno.maggie13 wrote:vec si se otkrio..i to opetovano :-P ฯdzango wrote:Jok more. Ja o lingvistici. Ne znam šta je tebi palo na pa,et.maggie13 wrote:'Ko o cemu, ti o snubljenju*-*dzango wrote:
Sve je to jedan jezik. A na jeziku sam jak.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
Ja ću da te naučim. I krevet, dušek. posteljina...maggie13 wrote:eh, sad, da mi stariji brat nije bio u JNA, ne bih znala sto je cebe :-Ddzango wrote:Vrati to ćebe nazad, vidiš da je hladno.maggie13 wrote:vec si se otkrio..i to opetovano :-P ฯdzango wrote:Jok more. Ja o lingvistici. Ne znam šta je tebi palo na pa,et.maggie13 wrote:
'Ko o cemu, ti o snubljenju*-*
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
E sad muljaš sigurno ..dzango wrote:- Vidi bako kolike su ti oči.kaja wrote:Haha.. sa -ne obavezno !dzango wrote:Ovi sa belim čarapama ne?kaja wrote:stari da...Eva_ wrote:
I Zagorci pričaju ekavicom, pa i Zagrepčani.
Orgigi purgerski , sad si mi zazvučao ko baka :)
- To je da bolje vidim.
- Vidi bako kolike su ti uši.
- To je da bolje čujem-
- Vidi bako koliki ti je... I ode Crvenkapa.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Probao i ja da apelujem. Neće. A i šta kurac da spasavaju kad ga ni oni ne znaju.Stanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
Uvek. Jadna Crvenkapa.kaja wrote:E sad muljaš sigurno ..dzango wrote:- Vidi bako kolike su ti oči.kaja wrote:Haha.. sa -ne obavezno !dzango wrote:Ovi sa belim čarapama ne?kaja wrote:
stari da...
- To je da bolje vidim.
- To je da bolje čujem-
2014-04-19
Mislis crvenkacketica ?dzango wrote:Uvek. Jadna Crvenkapa.kaja wrote:E sad muljaš sigurno ..dzango wrote:- Vidi bako kolike su ti oči.kaja wrote:Haha.. sa -ne obavezno !dzango wrote:
Ovi sa belim čarapama ne?
- To je da bolje vidim.
- To je da bolje čujem-
2015-08-15
A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
2015-08-15
ponavljanje je majka znanja...Stanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
nisam čakavac, čakavci su ekipa koja je rođena na čakavskom teritoriju.Kavran wrote:Pinochet wrote:dzango wrote:Nije ništa istrebljeno. Priča se i danas. Svi njime pričamo. Sa obe strane Drine.Pinochet wrote:dzango wrote:
Standardizovani oblik ili srpski i kajkavski i čakavski oblik ili ti hrvatski. Naravno da Srbi ne razumeju hrvatski koji polako izumire i koji ne razumeju ni Hrvati.
vaš jezik srba u srbiji je istrebljen uvođenjem hrvatsko-srpskog jezika(koji se pričao zapadno od drine, )
vaš jezik istočno od drine je istrebljen još u prvoj jugi.
kod nas je čakavica i kajkavica zbog toga potisnuta, vjerojatno će nestati vrlo brzo
Stop nestanku hrvatskog jezika.
ne želimo da hrvatski čisti jezik(kajkavicu i čakavicu) zadesi sudbina čisto srpskog jezika koji je nestao u prvoj jugi, uvođenjem hrvatsko-srpskog koji se pričao zapadno od drine, a bio je teško razumljiv u srbiji istočno od drine
dobro .... a ti si čakavac? koliko ti znaš čakavskog? koliko ti osobno čuvaš svoj jezični idiom?
split nije čakavski teritorij od kraja drugog svjetskog rata, jer je komunistička partija naseljavanjem dalmatinskih vlaja iz vlaške koji su pričali ikavicom -ali uglavnom štokavski, od čakavskog splita pretvorila ga u štokavski grad(te naravno forsiranjem srpsko-hrvatskog u školama). split je štokavski(ikavica) iako ima nešto čakavskih riječi koji su se ionako koristili u cijeloj dalmaciji od vlaške do obale .. tipa kaciola, pomidor, itd. šta ja znam..
Guest- Guest
Ne znam. Onaj zli vuk što se prerušio u baku joj je do sada sigurno skinuo kapu.kaja wrote:Mislis crvenkacketica ?dzango wrote:Uvek. Jadna Crvenkapa.kaja wrote:E sad muljaš sigurno ..dzango wrote:- Vidi bako kolike su ti oči.kaja wrote:
Haha.. sa -ne obavezno !
- To je da bolje vidim.
- To je da bolje čujem-
2014-04-19
samo se ti izvlači, ali ne razumiješ onaj hrvatski govor i ćaoStanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
a kao..hrvatski je srpski, hehe
u RH čakavica će jedino vjerojatno u istri opstati još neko vrijeme..
u dalmaciji i na otocima nestaje. .. jer mjenja se demografija otoka.. stari otočani pričaju čakavicom ali oni nestaju.. dio mladih otočana odlazi na obalu ili zagreb, na štokavski teritorij, dok sa štokavskog teritorija dio ekipe se naseljava i investira u turizam na otocima.. stoga već sada po otocima se priča štokavski, jest dalmatinska ikavica, ali više nije to čakavski nego štokavski
u dalmaciji i na otocima nestaje. .. jer mjenja se demografija otoka.. stari otočani pričaju čakavicom ali oni nestaju.. dio mladih otočana odlazi na obalu ili zagreb, na štokavski teritorij, dok sa štokavskog teritorija dio ekipe se naseljava i investira u turizam na otocima.. stoga već sada po otocima se priča štokavski, jest dalmatinska ikavica, ali više nije to čakavski nego štokavski
Guest- Guest
Mislim da se ne razumemo (sto je cudno, s obzirom da oboje pricamo srpski)... "Onaj" rvacki govor ne razumem jer izumire. Ovaj srpski razumem, jer ga oboje pricamo. Prosto.Noor wrote:samo se ti izvlači, ali ne razumiješ onaj hrvatski govor i ćaoStanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
Jooj...Noor wrote:samo se ti izvlači, ali ne razumiješ onaj hrvatski govor i ćaoStanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
2014-04-19
Hrvatski umire a vi ništa. Slušate Cecu i jebe vam se.Pinochet wrote: u RH čakavica će jedino vjerojatno u istri opstati još neko vrijeme..
2014-04-19
Možda bolje ispod katedre.Stanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
2014-04-19
još mi nisi postavio ni jedan srpski tekst koji ne razumijem, a ja tebi hrvatski jesam...eto, prosto kao grahStanojko wrote:Mislim da se ne razumemo (sto je cudno, s obzirom da oboje pricamo srpski)... "Onaj" rvacki govor ne razumem jer izumire. Ovaj srpski razumem, jer ga oboje pricamo. Prosto.Noor wrote:samo se ti izvlači, ali ne razumiješ onaj hrvatski govor i ćaoStanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
stokavica,kajkavica,cakavica,scakavica,ctokavica,stakavica.sve su to narjecja Hrvatskog jezika.jer drugi nepostoji izmedju triglava i djevdjelije...Pinochet wrote: u RH čakavica će jedino vjerojatno u istri opstati još neko vrijeme..
max123- Posts : 2853
2015-10-28
a najbolje da vam pošaljemo nekog muškog predavača, pa da ti budeš ispod katedre.dzango wrote:Možda bolje ispod katedre.Stanojko wrote:Evo, vidim da nurka zna sta je pravi rvacki, mozda da nju saposlimo na katedru?kaja wrote:A borimo se .. dzangi pomaze koliko mozeStanojko wrote:Dakle, da ponovim - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
naravno, predavač će bidne hrvat
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
» Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
Page 8 of 10