Čardak počeo s novačenjem
Page 10 of 16
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Re: Čardak počeo s novačenjem
to ri joda oce reci, za njih ici ratovat i u vojsku, za one koji te guraju na dnovuksadinare wrote:....znao sam ja onog trenutka da smo u kurcu..kad je izmisljen refren 'eu nema alterantive'...da smo jebali jeza...jer cemo moratisve dati da uđemo u tu trulu kucu i ostat bez ljudi a bolji zivot neces imati...i upravo su najgrlatiji bili 'eu nema alternative' ovi koji su nas dovdje i doveli...a dno dna smo dotakli ovih dana kada oni koji su i donjeli to da se arbitraza ne smije priznati sad ko kurvini sinovi izvlace zeleci priznati arbitrazu i svaljujuci krivicu na one koji nisu luk jeli ni mirisali...to su ti modernisti i 'europejci'..obicni kuckini kukavicki sinovi..Leviathan2 wrote:vuce,pa oni najgrlatiji su se omastili od tih 51 milijarduvuksadinare wrote:pitaj one od 2000-tih di su..oni su bili najgrlatiji za prosperitet i za radnistvo i bolji zivot malog covjeka...1999..dug 9 milijardi od 2000-te narastao za 51 milijardu..Leviathan2 wrote:jeahNoor wrote:
Izvor financiranja sustava javnih cesta, između ostalog je i državni proračun i proračun županija.
ako nesto ostane od gladnijeh usta cardakovaca
za mene je svaka drzava neprijatelj ma kako se zvala i isto kao takva nikad nece imati moju suradnju niti ce dobit ista od mene, dobit ce onoliko koliko stvarno ne mogu izbjeci, a to je jebeno malo
ti zaradi milion kuna i pola miliona daj cardaku, neam nis protiv
medjutim, cardak je duzan nekih 60 milijardi dolara ak se ne varam, di su te pare, za te pare si mogla vozit se ko po staklu a ne da osjecas bubrege po cesti
i ne samo imat dobre ceste, dug 60 milijardi plus koliko para otmu poreima i ostalim nametima kaznama i sl, di su te pare, :D
otmem ti 200 kuna i onda ti vratim 50 u vidu cesta, ehehe, di je ostalih 150, da j e obratno sam bi trazio da platim porez
norkice sunce moje, nemoj mene,
a ljudi placaju i porez jos k tomu koji ide u drzavni proracun, ap gdje su te pare jebate
i ti najgraltiji su jos uvijek na drzavnoj sisi, tj parazitiraju na vama
pa jebote, ti za koje bi ratovao su napravili egzodus iz hrvatske
jebga, to je metilda kumovala :Dvuksadinare wrote:..inace cardak je lijep objekat...pa cemu se uvrijediti kad te netko nazove cardakovcem..vratite se bolje na ono uhljeb..
ah, evo najdoh zanimljiv clanak, otprilike pokriva moje misljenje o temi koju smo raspravljali, ima ih koji isto misle ko i ja :D malo je dug al ako imas volju procitat mozda te prosvijetli :D obrati paznju na boldano :DNoor wrote:porez se plaća državi, a ne pojedincu. ako ja plaćam porez iz kojeg se gradi npr. cesta, a ti ga ne plaćaš, a voziš se tom cestom, znači živiš od mog poreza i ostalih koji ga plaćaju, tj. koristiš dobro u koje je novac od našeg poreza uložen.Leviathan2 wrote:ok, ajd koliko si poreza platila meni?Noor wrote:o živiš ti na grbači poreznih obveznika, koji porez plaćaju, a ti ne.Leviathan2 wrote:Noor wrote:
pa i ti si čardakovac, ne plaćaš poreze i kradeš državu ko i ovi o kojima meljete
greska, ja ne zivim na nicijoj grbaci a niti ne dam da netko zivi na mojoj,
ti velis da imas svoju firmu, da li si ikad meni ili mojem plemenu platila porez namet ili nes slicnog?
objasni kad si vec pocela drkat po toj temi
po koji parametrima ja zivim na tvojoj grbaci ili bilo kojeg poreznog obveznika?
Zamijetio sam – kao što sam i očekivao – da mnogi komentatori jučerašnje top medijske teme potežu pitanje jednog iznimno kompliciranog i nevjerojatno zahtjevnog građevinskog poduhvata, koji zapravo nema nikakve bitne veze s onime o čemu se u gorespomenutoj temi govorilo.
Taj je poduhvat prema njihovom mišljenju toliko komplicirano izvesti – kako tehnološki tako i ekonomski pa i društveno – da nisu u stanju svojim umom čak niti zamisliti da postoje i drugi, daleko efikasniji i jeftiniji načini za izvedbu nečega što je u svojoj biti utaban komad površine sa završnim slojem od nekakvog tvrdog materijala (obično taj superkompliciran visokotehnološki izum nazivamo cesta) – i to načini koji su u svakome pogledu po svim parametrima BOLJI od načina na koji to danas rade paraziti koji tvrde da su “vlast” koja predstavlja “državu”.
Međutim, to što mnogi nisu u stanju zamisliti svijet koji ima ceste izgrađene bez pomoći njihovog svemogućeg božanstva “države” ne znači da takvi ljudi ne postoje. I zato što postoje, ceste su na ovome svijetu postojale mnogo prije negoli se njihovo božanstvo “država” uopće pojavilo kao koncept u nečijem zločestom umu, umu nekakvog tipa ili više njih koji su bez ikakve sumnje bili sotonisti.
Da skratim – ceste koje su izgrađene kvalitetnije i održavane su bolje od onih koje “države” grade prisilom otetim novcem – POSTOJE OVOGA TRENUTKA. I napravljene su bez ijednog otetog novčića.
Vjerovali ili ne.
Budući sam sve više sklon ne davati ljudima na srebrnom pladnju informacije koje su javno dostupne svakome tko je voljan malo svog vremena utrošiti na istraživanje i učenje, ovim putem bih takve potaknuo da sami pronađu gdje su i kako te ceste izgrađene.
Na ovu temu napisan je prije dosta vremena i jedan članak naslova A TKO ĆE SAGRADITI CESTE?
Idemo dalje.
Argumentacija zapjenjenih komentatora na društvenim mrežama i šire, o tome kako junak gorespomenute top medijske teme ne bi zbog svog raskida s “državom” uopće smio koristiti ceste, kao uostalom i bilo što drugo u čemu “država” ima svoje dugačke, ljepljive prstiće te bi se trebao odseliti negdje na neku planinu ili još bolje, na drugu planetu – prepuna je rupčaga. Logičkih rupčaga.
Ukazati ću samo na jednu od njih. PRIMJEROM koji slijedi. Volim kroz primjere ukazivati na ono što jest, jer lakše je prepoznati ono što jest od onoga što nije ako se ljudima pomogne jednostavnim primjerima.
DAKLE…
Ceste su – između ostaloga – izgrađene (i održavane) kreditima, kao i pod prijetnjom primjene nasilja otetim novcem od ljudi kroz poreze, koji su zapravo legalizirana pljačka kada s te riječi “porez” ogulimo demagogiju.
Primjer načina na koji se novac kroz porez (čitaj: krađu) otima ljudima zapravo je U VLAS JEDNAK ovakvoj situaciji:
Netko vam pokuca na vrata, a kada ste ih otvorili začuo se glasan KLIK te ste se zagledali u tamni otvor cijevi revolvera, pritom napunivši gaće od straha. Naoružani razbojnik vam je promuklim glasom rekao:
“Daj vamo 200 kuna ili ću te ucmekati!”
Bili ste izvan sebe od sreće nakon što je razbojnik strpao pare u džep koje ste na svu sreću imali kod sebe, okrenuo se i otišao ne ucmekavši vas. Nazvali ste policiju i prijavili razbojništvo, i taman nakon što ste promijenili gaće i hlače, netko vam zakuca na vrata. Misleći kako je riječ o policiji koja na mjesto zločina stiže u rekordnom roku od 38 minuta, naivno otvarate vrata – i ugledate razbojnika koji vas je netom prije opelješio za 200 kuna.
Ovaj puta nije bilo prijetnji niti revolvera niti zahtjeva za vašim novcem. Razbojnik vam je bez riječi dodao vrećicu s nekakvim stvarima, okrenuo se i bez riječi otišao svojim putem.
U vrećici je bio sendvič, kila šećera, kila brašna i poznata ciglica Franck kave. Par sitnica vrijednih 40-tak kuna.
Smatrate li da je razbojnik tim činom prestao biti razbojnik i da je sada sve OK budući vam je vratio nazad nešto od onoga što vam je ukrao?
Siguran sam da ne mislite tako. Pa ukrao vam je novac pod prijetnjom da će vam život ugasiti ako mu ne date to što traži, i to što vam pola sata kasnije dio tog novca vraća kroz sendvič, šećer, brašno i kavu nikako ne može opravdati njegovo razbojništvo!
E sad – zamislite da sedvič simbolizira primjerice – ceste.
Šećer simbolizira na primjer – zdravstvo.
Brašno simbolizira recimo – mirovinsko.
Kava simbolizira… pa, recimo da simbolizira policijske službe.
Dakle – to što paraziti koji tvrde da predstavljaju “državu” vraćaju djelić otetog novca (poreza) kroz monopolizirane usluge niske kvalitete, zatrovane korupcijom i naravno, astronomske cijene – a drugačije te usluge niti mogu biti jer ti paraziti uopće nemaju ekonomski poticaj ponuditi bolju i jeftiniju uslugu od te koju trenutno daju, niti mogu bolje jer bi morali dodati nešto povrh onih 40 kuna koje vam vraćaju, ali neće to uraditi za njihove parazitske potrebe jedva da je dostatno onih 160 kuna koje će zadržati za sebe… morali bi i nešto od tih para također utrošiti u poboljšanje bijednih usluga koje nam svima nasilu nameću – a to sve je naravno – posljedica monopola kojeg su se dočepali i kojeg su spremni braniti do zadnje kaplje vaše krvi…
Znajte da to što dio otetoga naknadno vraćaju ne znači da je njihova otimačina ispravna i moralna, koliko god su vam uspjeli društvenim inženjeringom te gluposti i laži urezati u um.
Razbojništvo i krađa nije ispravna, nikada nije bila ispravna, i nikada neće biti ispravna. I svačije je prirodno pravo da se od razbojništva i krađe brani kako god zna i umije.
Ne očekujem da to većina ljudi koji se klanjaju svom božanstvu “državi” i glancaju jezicima cipele svećenika svojega boga – a ti su pak poznati pod kolokvijalnim nazivom “političari” – isprva shvate. Neki to nikada neće shvatiti.
Ali dajte shvatite barem ovo – pustite Vedrana da živi u miru, kao što on vas u miru pušta da puzite pred svojim božanstvom, i da plaćate njegovo parazitsko svećenstvo koje zaboli ona stvar za vas, iako vam govore kako je vaša dobrobit za njih svetinja i da se svim silama upiru kako bi vam osigurali bolji život.
Pa – bolji život kreće ISTOG TRENUTKA za svako živo biće, kada sa sebe skine parazite koji mu kradu životnu energiju, zdravlje i – SLOBODU. Toliko smo valjda pametni svi mi, da makar to razumijemo u potpunosti.
Last edited by Leviathan2 on 26/9/2017, 16:37; edited 1 time in total
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/498283/ovaj-dalmatinac-odlucio-se-oduprijeti-porobljavanju-raskinuo-je-sve-veze-s-drzavom-otkako-je-potpisao-objavu-zakoni-se-na-njega-vise-ne-odnose-i-potpuno-je-slobodan-no-sada-mu-prijete-zatvorom
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/498283/ovaj-dalmatinac-odlucio-se-oduprijeti-porobljavanju-raskinuo-je-sve-veze-s-drzavom-otkako-je-potpisao-objavu-zakoni-se-na-njega-vise-ne-odnose-i-potpuno-je-slobodan-no-sada-mu-prijete-zatvorom
imamo takvog idiota i kod nas u gradu, kaže da je arbiter
Guest- Guest
zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
pa nije li krajnji cilj covjeka sloboda
zasto da dam pravo nekom da mi odredjuje zivot
i sto je jos najbolje, ti isti mi svakim zakonom i svakom odluko sve vise oduzimaju slobodu
za kojih 20 godina bit ce ko iz orvelove84
jebo staljina, staljin je goli kurac, ovi su gori i sto je jos najbolje uvjeravaju da je to za nase dobro
ti si crnka, kako bi ja za sebe rekao posto imam crnu kosuNoor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
crnac
odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
u uređenim društvima, općenito mislim, moraš se uskladiti s pravilima.
čuj, raskinuo je veze s državom i zakoni se na njega više ne odnose, pa daj me naj
ne idiot...idiot nad idiotima.
Last edited by Noor on 26/9/2017, 17:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
crnkoLeviathan2 wrote:ti si crnka, kako bi ja za sebe rekao posto imam crnu kosuNoor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
crnac
Guest- Guest
prcko, interesi slobodaraca i interesi jugoslovena su se poklopili, ali uvik su bitni razlozi zoč je to tako.prckov wrote:pogotovo ako su okupatori srbi, a jestrebe?jastreb wrote:Pa u pravu je.slidingdoorsoperator wrote:Pinochet wrote:
imate jebenu sreću što vam neće biti rata, inače prvi neprijatelj bi vas razguzio, a država bi se raspala brže nego Kraljevina Yugoslavija
Znao sam da si retardiran, ali da si toliko retardiran, to zaista nisam mogao ni pomisliti.
Tko bi danas branio ovu lešinu od zemlje? I zbog čega/koga?
Pače,mislim da bi ukopatore dočekali kao Švabe 1941.na Jelačića placu.
Ne branis tzv.cardakovce (ili koga god vi vec podrazumjevate pod tim nazivom) nego svoj dom, obitelj, narod, slobodu I kulturu. Uostalom kad vam je tako strasno I lose of tih cardakovaca sto niste nabrali vani I prije rata? Nije vrag da ipak nije tako strasno kad ste jos tu? Ajte..is
biš li ti broni svoju obitelj da ti je žena kurba, narod ako želi da ti krepo krava i kulturu temeljenu na jalu i socijističkoj pljački?
2014-04-16
bora-corba wrote:pa to i kaže za rat, neka se za sebe skrbiju.. ima on familiju, šta da zgine za nekog ko će posle žderat pit i krepavat od holesterolaStribor wrote:
Pa ča ondar .... ča su vam i novčaniki pretelji? Imaš ti familiju? Ako imaš skrbi za nju, a ne za ''pretelje''! Pretelji neka se sami za sebe skrbiju.
Sere kvake. Branila se obitelj, dom i domovina. Od tvojih srbočetničkih koljačev. Da je tada bil va boju znal bi dobro o čemu besedam.
Stribor-
2015-09-22
Noor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
čuj, raskinuo je veze s državom i zakoni se na njega više ne odnose, pa daj me naj
I kretard.
Stribor-
2015-09-22
..i oberkretardStribor wrote:Noor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
I kretard.
Guest- Guest
zasto bi isao na pacifik ili u dzungluNoor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
halo, zasto me nebi ostavili na miru i nesto trazili od mene ako ja od njih ne trazim
otkud nekom pravo da meni kaze sto da radim i da mi gura ruku u dzep jer je to po njihovom misljenju u redu , kao zakon im dozvoljava, zakon bi trebao biti ugovor a ne prisila, ko tebe pita za bilo sto, oni procjene da im treba love i izmisle neku otimacinu te istu proglase zakonom,
kad smo u demokraciji i biramo te iste, zasto to ne navedu u svom izbornom programu da ce uvesti te i te poreze, navode samo lazna obecanja za koje bi ih trebalo krivicno goniti jer je to obmana i protivna je svakoj moralnoj i bilo kojoj ideji
nitko nije za otimačinu, no nitko se ne može ni proglasiti osobom čije činjenje od danas više ne podliježe nikakvim zakonima.Leviathan2 wrote:zasto bi isao na pacifik ili u dzungluNoor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
halo, zasto me nebi ostavili na miru i nesto trazili od mene ako ja od njih ne trazim
otkud nekom pravo da meni kaze sto da radim i da mi gura ruku u dzep jer je to po njihovom misljenju u redu , kao zakon im dozvoljava, zakon bi trebao biti ugovor a ne prisila, ko tebe pita za bilo sto, oni procjene da im treba love i izmisle neku otimacinu te istu proglase zakonom,
kad smo u demokraciji i biramo te iste, zasto to ne navedu u svom izbornom programu da ce uvesti te i te poreze, navode samo lazna obecanja za koje bi ih trebalo krivicno goniti jer je to obmana i protivna je svakoj moralnoj i bilo kojoj ideji
a o tome je bila riječ, jer takav si mi primjer na linku stavio
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:zasto bi isao na pacifik ili u dzungluNoor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
Jur ti je odgovorila.
Stribor-
2015-09-22
Noor wrote:nitko nije za otimačinu, no nitko se ne može ni proglasiti osobom čije činjenje od danas više ne podliježe nikakvim zakonima.Leviathan2 wrote:zasto bi isao na pacifik ili u dzungluNoor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:
neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i dalje
a o tome je bila riječ, jer takav si mi primjer na linku stavio
On je anarkist.
Stribor-
2015-09-22
Sora- Posts : 23826
2014-04-29
Leviathan2 wrote:zasto bi isao na pacifik ili u dzungluNoor wrote:odeš na neki pacifički otok, daleko od svake civilizacije i uživaš slobodu ko nigdje..ili u prašumu.Leviathan2 wrote:zas idiota?Noor wrote:neću sve posvjetljivat, ostajem crnka i daljeLeviathan2 wrote:a norka, evo ti jos jedan zanimljiv clanak, mislim da je nes slicnog vec bilo na forumu, mozda te prosvjetli a mozda posvijetli :P
a zašto na pacifik ili u džunglu? pa zato jer tamo možeš uživati skoro u apsolutnoj slobodi. nema društveno nametnutih čardak zakona, nema prisile, nema poreza....
a zašto onda u skoro apsolutnoj? zato što je niti tamo nije baš posve apsolutna, odnosno morat ćeš prihvatiti pravila i zakone džungle i njenih stanovnika.
Guest- Guest
šta bi dala da tebe netko hoće, aj priznajSora wrote:Noorka lovi po forumu jebaca
ček, zaboravila sam
Guest- Guest
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Similar topics
» Čardak i službeno počeo s trpačinom jevtine radne snage iz BiH
» Paladino počeo raditi u Mostaru: 'Počeo bi i ranije da nismo imali probleme'
» Čardak sex skalndal
» Čardak šumadija
» Čardak se širi
» Paladino počeo raditi u Mostaru: 'Počeo bi i ranije da nismo imali probleme'
» Čardak sex skalndal
» Čardak šumadija