Čardak počeo s novačenjem
Page 16 of 16
Page 16 of 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Re: Čardak počeo s novačenjem
dobro, nije na stricaLeviathan2 wrote:oko 190 , cent gore doleNoor wrote:kolko je visok?Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletitpismejker wrote:De ti nju u Pleme,pa nek tamo provede svoje najbolje godine..Leviathan2 wrote:
ah, ko je nezna :D
Guest- Guest
valda nece pitati koliko STOPALO ima???Leviathan2 wrote:oko 190 , cent gore doleNoor wrote:kolko je visok?Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletitpismejker wrote:De ti nju u Pleme,pa nek tamo provede svoje najbolje godine..Leviathan2 wrote:
ah, ko je nezna :D
Guest- Guest
moguce i da je iz plemena, ko zna, ni jednoj muz ne moze srat, bio il ne bio izplemena, a djecu je napravio i obvezan da ih digne dok se ne osamostalepismejker wrote:uffff...sve mi se cini da sam jednu tu takvu upoznao..a bogami,format od zene,vec je presla 45 ali vitalna i jaka..nes muz seruckao ona ga izjurila iz kutje,da bi na kraju price,molio da se vrati njoj i djeci...Leviathan2 wrote:nema debelih, svaka ko gazela, i svaka moze shetat sa vrecom cementa kao torbicompismejker wrote:nije losa strategija...a rece ono da su vam zene poput amazonki,lijepe,jake i stamene...Leviathan2 wrote:jebga, otkad je usvojeno pravilo da zene ne idu iz plemena nego da dovode muzeve, rapidnos e uvecavamo ;Dpismejker wrote:
nije lose nije lose..
ma ja sam niskost potegao od bakine strane, ona bila 150 a i ostatak familije joj nije nest visi, ona nije iz plemena inace bilaNoor wrote:dobro, nije na stricaLeviathan2 wrote:oko 190 , cent gore doleNoor wrote:kolko je visok?Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletitpismejker wrote:
De ti nju u Pleme,pa nek tamo provede svoje najbolje godine..
Ono KRUCIJALNO..Koliko ti je Zena visoka?Leviathan2 wrote:meni sin 185 ebate kcer 184 ostali klinci su svi iznad 175
Guest- Guest
bivsepismejker wrote:Ono KRUCIJALNO..Koliko ti je Zena visoka?Leviathan2 wrote:meni sin 185 ebate kcer 184 ostali klinci su svi iznad 175
cehinja 174 svicarka 170 171
bez stikli, bose
uffff..negdje ti je njuska uvijek plazila njima po sisama...Leviathan2 wrote:bivsepismejker wrote:Ono KRUCIJALNO..Koliko ti je Zena visoka?Leviathan2 wrote:meni sin 185 ebate kcer 184 ostali klinci su svi iznad 175
cehinja 174 svicarka 170 171
bez stikli, bose
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:sejkeru, da se pleme i proglasi nacijom to ne mjenja nista, niti posjed teritorija, nama je problem sto smo mali, ostaci od onog nekad,
tad kad smo bili veliki bilo smo veliki i nismo bili nimalo neorganizirani, bili smo organiziraniji od ogromne hrpe naroda okolo, nas je sjebalo sto su drugi bili jaci vojno, nakon toga nije bilo vise oporavka, pleme se tek pocelo dizat sa dna u zadnjih 70 80 godina
Onda vam se u smislu opstanka zajednice crno piše u budućim vremenima. Jako duga prošlost vam tu neće pomoći, jer moderno vrijeme drugačije utječe na zajednice pa i na ljude općenito.
Masovna kultura se danas vrlo brzo širi i ljudi se lako asimiliraju, osim ako zajednica ne pređe neki kritični broj uz visoku kohezivnost nakon kojeg je asimilacija praktički nemoguća. Uz dakle uvjet da imaju vrlo razvijenu organizacijsku kulturu i običaje, s naglaskom na čvrst i formiran jezik. Ako nemate poseban jezik ili neki drugi veoma jak kohezivni faktor, poput religije, onda ste na neki dulji rok praktički osuđeni na nestajanje.
Nebitno što ste se počeli dizati posljednjih desetljaća, to su uobičajeni ciklusi uspona i padova u životu zajednica.
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:mislis li da bi se hrvacka recimo uspjela oduprijeti u ovom ustrojstvu nekom 100 godina prije
sto se tice tuarega, znam dosta o tuarezima i osobno imam kontakt sa nekim vodjama tuareskih plemena, oni ne mogu dobit svoju drzavu ne zato sto su podijeljeni izmedju sebe nego jer im ne dozvoljavaju, eo zadnji pokusaj u maliju
Sigurno bi, samo je pitanje na kojem teritoriju. U današnjem obliku svakako ne.
Naime, Austro-ugarska je samo željela vladati i eventualno asilimilrati, a ne uništavati narode u svojem sastavu, a drugi susjedi su se pokazali potpuno nepososobni što za kompletnu asimilaciju Hrvata, a još više za potpuno pokoravanje u vojnom smislu. Slovenci su čak imali puno većih problema od nas jer su manji i sa slabijim stupnjem kohezivnosti nego Hrvati.
Nije tu ništa pomogao niti jezik vrlo sličan srpskom niti Ilirski pokret i kasnije jugoslavenska ideja. Do tada smo već bili vrlo čvrsto kulturološki određeni sa jakim osjećajem narodnog identiteta pri čemu je pomagala i religijska kohezivnost u smislu da je najveći broj Hrvata pripadalo katoličkoj denominaciji kršćanstva.
Ono što je nas mučilo je velika unutarnja politička nesloga zbog čega je svojevremeno Ante Starčević doslovce izluđen stupnjem oportunizma među hrvatskim političarima i njihovom većinskom vjera u opstanak carevine da je izrekao onu čuvenu o bosanskim muslimanima kao o cvijeću hrvatskog naroda. Oni su se na razini običnog svijeta bez problema izjašnjavali Hrvatima u tadašnjoj turskoj carevini.
Jednostavno mu je bio pun kufer kojekakvih političkih oportunista germanofila, mađarona, talijanaša, a i srbofila koji su nas na kraju odveli u Kraljevinu SHS kao guske u maglu.
Što se tiče Tuarega, upravo na to sam i ja skrenuo pažnju. Dodatni problem je u tome da su ti koji im ne dopuštaju osnivanje svoje nacionalne države na njihovom teritoriju vrlo slabi pa i nacionalno slabo definirani zbog vlastitih unutarnjih razlika i podjela. Međutim, za Tuarege su dovoljno jaki, a imaju i stranu pomoć, što se pokazalo i u francuskoj intervenciji na strani države Mali, a protiv Tuarega. Razloga za to ima više.
Guest- Guest
jastreb wrote:Ja im neću doći na nikakve vježbe. A nedobog da me dignu zbog kakvog rata.
koji ćeš im ti kurac ionako, star si, puno piješ, fizička kondicija nula bodova
Za razliku od tebe?marcellus wrote:jastreb wrote:Ja im neću doći na nikakve vježbe. A nedobog da me dignu zbog kakvog rata.
Stanojko wrote:Za razliku od tebe?marcellus wrote:jastreb wrote:Ja im neću doći na nikakve vježbe. A nedobog da me dignu zbog kakvog rata.
Pa bar dobro izgleda, nije alkoholičar sa potpuno upropaštenom jetrom, a i godine su mu ispod prosjeka pripadnika Srpske Vojske Krajine tijekom Oluje.
Guest- Guest
..i vjeruje da sam ja marin vlahovic tvoj kolega..marcellus wrote:jastreb wrote:Ja im neću doći na nikakve vježbe. A nedobog da me dignu zbog kakvog rata.
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletit
ček, jesi ti ono nekidan pisao da ti je živ pradjed...
ku*ca ne kontam, imaš pradjeda a sin od buraza ima 45?
pa jači ste od topalovića irud vas nejebo....
T.- Posts : 17594
2014-04-14
Totenkopf wrote:Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletit
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
guten morgen herr totenTotenkopf wrote:Leviathan2 wrote:evo ima od buraza sin, 45 dobrodrzeci vitalan sportski tip, ne pusi ne pije, svira 3.-4 instrumenta, samohrani otac sa 5 djece koja su vec velika i jos malo ce poletit
Guest- Guest
T.- Posts : 17594
2014-04-14
samo slikeTotenkopf wrote:e kraljice, jesi malo proučila onu mašinu ?
a propos ovog guten morgen, kao uočavanja levijevih zagonetki, pitala sam ja već njega koliko mu pradjed ima godina i s kim mu je pleme ratovalo, kad već to spominje, al neće reći ni slova, sve neke duboke tajne
Guest- Guest
ja sam mislio da je guten morgen pozdrav, a to je zapravo bilo 'dobro jutro kolumbo'....
meni se mora crtat to podne, do tada se budim, a nakon toga mi se opet počinje spavat....
meni se mora crtat to podne, do tada se budim, a nakon toga mi se opet počinje spavat....
ma, alles zusammen..i pozdrav i kolumboTotenkopf wrote:ja sam mislio da je guten morgen pozdrav, a to je zapravo bilo 'dobro jutro kolumbo'....
Guest- Guest
Page 16 of 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Similar topics
» Čardak i službeno počeo s trpačinom jevtine radne snage iz BiH
» Paladino počeo raditi u Mostaru: 'Počeo bi i ranije da nismo imali probleme'
» Čardak sex skalndal
» Čardak šumadija
» Čardak se širi
» Paladino počeo raditi u Mostaru: 'Počeo bi i ranije da nismo imali probleme'
» Čardak sex skalndal
» Čardak šumadija
» Čardak se širi