Čardak se širi
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Čardak se širi
Zbog ovih stvari koje većina ljudi radi na plaži mogli biste platiti masne kazne
TURISTI bi se mogli naći s one strane zakona ako nisu svjesni pravila, ponekad i čudnih, koje su na snazi u nekim popularnim sredozemnim odredištima.
Mokrenje u moru normalna je stvar za većinu kupača, posebice ako u blizini nema zahoda. Ali u moru ispred pješčanih plaža u španjolskom Lepeu to je kažnjivo globama koje mogu dosegnuti i do 750 eura. Kako vlasti dokazuju da počinjen prekršaj nije baš jasno.
Na nekoliko plaža na španjolskom otoku Tenerifeu turisti ne smiju graditi kule od pjeska. Zakonodavci, očito, smatraju da to nagrđuje plaže. U talijanskoj Ostiji, blizu Rima, kule od pijeska smiju se graditi, ali je zabranjeno naslanjati se na čamce usidrene uz obalu.
Na plažama u Santanderu ne smije se glasno slušati glazba, a nisu dopuštene niti bilo kakve igre s loptom. U Valenciji, pak, na plažama se ne smije jesti, a vlasti traže i pokrivanje 'prijevoznih sredstva' poput skateborda, koturaljki i bicikala. Nije baš jasno zašto.
U katalonskom mjestu Tossa de Mar strogo je zabranjen seks na plaži, a i organizacija momačkih večeri. U španjolskom Benidormu na Costa Blanci, gdje populacija tijekom ljeta sa 70 tisuća ljudi naraste na milijun i pol, kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili pranje samoga sebe u moru sa sapunom ili šamponom.
Odmaralište Torrox pokraj Malage na glasu je po visokim kaznama za čuvanje mjesta na plaži ostavljanjem ručnika, ležaljki ili suncobrana.
U grčkim gradovima s antičkom ostavštinom kažnjivo je sa sobom uzeti kamenje. A to vrijedi i za kamenje koji nemaju nikakve veze s antičkom Grčkom. Bilo tko uhvaćen u tom djelu može završiti u policijskoj postaji sve ne stigne dežurni arheolog koji će presuditi ima li predmet arheološku važnost ili ne.
Imajte na umu da se na slavnim mostovima u Veneciji ne smije stajati na mjestu. U ljeti ionako prenapučenom gradu, to stvara dodatne čepove i izluđuje domaće. U Rimu i Firenci morate paziti gdje ćete sjesti. Talijanska prijestolnica ima zakone koji štiti gradske fontane od vandalizma. Ako sjedene na rub Fontane di Trevi, policija će vas najvjerojatnije samo potjerati, ali ako uskočite unutra, kazna je 500 eura.
Firenca se bori drugim metodama protiv onih koji bi bilo gdje zasjeli na piknik. Popularne gradske trgove zato oko podneva polijevaju vodom.
TURISTI bi se mogli naći s one strane zakona ako nisu svjesni pravila, ponekad i čudnih, koje su na snazi u nekim popularnim sredozemnim odredištima.
Mokrenje u moru normalna je stvar za većinu kupača, posebice ako u blizini nema zahoda. Ali u moru ispred pješčanih plaža u španjolskom Lepeu to je kažnjivo globama koje mogu dosegnuti i do 750 eura. Kako vlasti dokazuju da počinjen prekršaj nije baš jasno.
Na nekoliko plaža na španjolskom otoku Tenerifeu turisti ne smiju graditi kule od pjeska. Zakonodavci, očito, smatraju da to nagrđuje plaže. U talijanskoj Ostiji, blizu Rima, kule od pijeska smiju se graditi, ali je zabranjeno naslanjati se na čamce usidrene uz obalu.
Na plažama u Santanderu ne smije se glasno slušati glazba, a nisu dopuštene niti bilo kakve igre s loptom. U Valenciji, pak, na plažama se ne smije jesti, a vlasti traže i pokrivanje 'prijevoznih sredstva' poput skateborda, koturaljki i bicikala. Nije baš jasno zašto.
U katalonskom mjestu Tossa de Mar strogo je zabranjen seks na plaži, a i organizacija momačkih večeri. U španjolskom Benidormu na Costa Blanci, gdje populacija tijekom ljeta sa 70 tisuća ljudi naraste na milijun i pol, kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili pranje samoga sebe u moru sa sapunom ili šamponom.
Odmaralište Torrox pokraj Malage na glasu je po visokim kaznama za čuvanje mjesta na plaži ostavljanjem ručnika, ležaljki ili suncobrana.
U grčkim gradovima s antičkom ostavštinom kažnjivo je sa sobom uzeti kamenje. A to vrijedi i za kamenje koji nemaju nikakve veze s antičkom Grčkom. Bilo tko uhvaćen u tom djelu može završiti u policijskoj postaji sve ne stigne dežurni arheolog koji će presuditi ima li predmet arheološku važnost ili ne.
Imajte na umu da se na slavnim mostovima u Veneciji ne smije stajati na mjestu. U ljeti ionako prenapučenom gradu, to stvara dodatne čepove i izluđuje domaće. U Rimu i Firenci morate paziti gdje ćete sjesti. Talijanska prijestolnica ima zakone koji štiti gradske fontane od vandalizma. Ako sjedene na rub Fontane di Trevi, policija će vas najvjerojatnije samo potjerati, ali ako uskočite unutra, kazna je 500 eura.
Firenca se bori drugim metodama protiv onih koji bi bilo gdje zasjeli na piknik. Popularne gradske trgove zato oko podneva polijevaju vodom.
Re: Čardak se širi
E, da je barem u Hrvatskoj pa da možemo oplesti po Čardaku, čardaklijama i uhljebima. Ovako je to Europa pa tako i treba.
http://www.index.hr/black/clanak/zbog-ovih-stvari-koje-vecina-ljudi-radi-na-plazi-mogli-biste-platiti-masne-kazne/989431.aspx
Hahahaha,ovo me podsjetilo na mlađe dane kad smo se smijali Srbijancima koji su se u moru pokušali nasapunati,pa su se čudili kako "nigde nema pene ni mehurića".Regoč wrote: kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili pranje samoga sebe u moru sa sapunom ili šamponom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kako mogu biti tako čardakasti.,....htjeli bi se baviti turizmom, a jadnim turistima ništa ne dozvoljavaju. naše bezobzirne domaće bar samo buka i seks smetaju, šta bi bilo da smo ko grci, španjolci i ostala turistička čardak-mafija.
ovako ljudima ne dat disat - straaašno!
ovako ljudima ne dat disat - straaašno!
Guest- Guest
pinočet više ne priča o čardaku, malo se stisko kad je video da je čardak gotovo najsigurnije mesto iz kojega može srati po svima i svakome bez da bude sankcionisan ili napadnut od muja!Regoč wrote:E, da je barem u Hrvatskoj pa da možemo oplesti po Čardaku, čardaklijama i uhljebima. Ovako je to Europa pa tako i treba.
Ne smiješ ni na čamac nasloniti, a htjeli bi da im dođeš. Koji čardak!
ja sam zato najpopularniji na ovom portalu jer ja sam čardak, čardak efendija nešto kao bond, đejms bond!Regoč wrote:Ne smiješ ni na čamac nasloniti, a htjeli bi da im dođeš. Koji čardak!
Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
Guest- Guest
nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
to nije cardak zakonik, samo blesavoce tipa da u americi u jednoj drzavi ne smijes pucati na zeca iz camcana motorni pogon ili u japanu prevarena zena smije ubiti ljubavnicu od muza s cim zeli a muza smije iskljucivo golim rukama
nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
a bio si zabavan jedno vreme, sad vec postajes davez
Insofar as it is educational, it is not compulsory;
And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Točno. Čak se ni ti više ne razbacuješ teorijama o plemenu,jer si shvatio da je pleme relikt prošlosti i prolazna faza,koju je zamijenio savez plemena.Leviathan2 wrote:nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ja sam srbin i svi srbi su daveži, i ti si srbin samo to ne znaš!Leviathan2 wrote:nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
nista ondaPinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
samo radi I nedaj se ometat
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
teorije o plemenu i savez plemena, jastrebe, da te nije opalilo sunce na zidicujastreb wrote:Točno. Čak se ni ti više ne razbacuješ teorijama o plemenu,jer si shvatio da je pleme relikt prošlosti i prolazna faza,koju je zamijenio savez plemena.Leviathan2 wrote:nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
pleme egzistira i funkcionira, a da je relikt proslosti, jest, pa i vi ste relikti svega i svacega i egzistirate, kako se vi hrvati ili srbi ili talijani prilagodjavate vremenu tako i mi
evo nekidan sam se javio iz hr, bio sam obvezan za sastanak, dosao iz portugala u hr, al kurca ti kuzis,
a savez plemena ne postoji jer nema drugijeh plemena, nekad je bio savez plemena dok smo kontrolirali ove prostore
medjutim, bitke osvajaci i slicno su nas sveli na minornu tvrdoglavu skupinu, mozda su i tvoji preci bili pleme ako su iz podrucja izmedju kupe i morave, iz medjurjecja
pizon je veci srbin od tebe, on je davez nr1čardak efendija wrote:ja sam srbin i svi srbi su daveži, i ti si srbin samo to ne znaš!Leviathan2 wrote:nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
pametan je nas yoda, momak s perspektivom, vec je naucio dobro kako se leti ispod radaraaben wrote:puala, na crno, kralju, ispod bankaPinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju
jesi siguran u to, pižon mi ne deluje ko srbin, ima pametne upise zbog čega sam siguran da nije srbin!Leviathan2 wrote:pizon je veci srbin od tebe, on je davez nr1čardak efendija wrote:ja sam srbin i svi srbi su daveži, i ti si srbin samo to ne znaš!Leviathan2 wrote:nisi ti srbina vidio osim dvogledom :Dčardak efendija wrote:nisam ja as nego srbin i nemam ja penziju ali imam druge privilegije i tak ću za koju godinu u penziju a šta se tebe tiče ti si imao vremena jebati mater čardaku dok ti je grad gorio pa tako oprosti ako grešim sumnjam u to šta pišeš, ti si besposličar i bitanga ali radiš dobro za nas srbe pa te neću puno tući kako treba no streljanje ti ne gine kad opet dođemo na vlast!Pinochet wrote:Asu nestignem pisati o cardaku radim 12h dnevno mora netko tebi zaraditi penziju i ostalima koji su isli u mirovinu sa 28god, nestigne se tipkati
Similar topics
» Ugarska se širi
» Ebola se širi Afrikom
» OVAKO SE ŠIRI KRŠĆANSKI DUH
» Širi se štrajk u američkoj autoindustriji
» vetar piri kosovo se širi...
» Ebola se širi Afrikom
» OVAKO SE ŠIRI KRŠĆANSKI DUH
» Širi se štrajk u američkoj autoindustriji
» vetar piri kosovo se širi...
Page 1 of 4