REFERENDUM - Mi nismo Hrvati nego Istrijani
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
REFERENDUM - Mi nismo Hrvati nego Istrijani
Krenula inicijativa za "republiku Istru": Mi nismo Hrvati nego Istrijani
http://www.index.hr/vijesti/clanak/krenula-inicijativa-za-republiku-istru-mi-nismo-hrvati-nego-istrijani/980793.aspx
"Istra - Samostalna država. Vajk bila, vajk će biti. (...) Istra je država, Istrijan je nacionalnost, Istrijan je svatko onaj tko: poštuje sve Istarske narodne skupine, njihove jezike, dijalekte, i govore te njihove užance i tradicije; prihvaća njene kulture - naročito kulturu suživota; djeluje, u granicama svojih mogućnosti i sposobnosti, za unapređenje Istre i za dobrobit njenih građana."
"VRATITI GRANICE ISTRE NA RJEČINU: linija koja se ima odrediti na terenu i koja ima opći pravac sjever – jug do kolnog puta Rupa – Kastav, od prilike na pola puta između Jušića i Spinčića, zatim siječe ovaj put i, obuhvačajući sa zapada mjesta Mizere i Trinajstiće, koja ostaju Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, izbija na kolni put Matulje – Kastav iznad dvojne raskrsnice istočno od Matulja; izbija zatim na put Rijeka – Kastav na sjevernu granicu Slobodne Države Rijeka, i to točno na sjevernom rubu mjesta Rubeši (dvojna raskrsnica seoskog puta kod Tomatića, od prilike 500 metara južno od trojne raskrsnice koja se nalazi zapadno od Kastva)".
"Mi nismo Talijani, nismo Slovenci, nismo Hrvati, mi smo Istrijani i imamo elemente više naroda. Istra počiva na tekovinama antifašizma"
Guest- Guest
Re: REFERENDUM - Mi nismo Hrvati nego Istrijani
Čardak će razjebati državu, pa se ekipa gleda spasiti
Guest- Guest
hehehehehehehehehehehehe
red wolf-
2016-02-10
glas uhljeba wrote:nek greju ća
red wolf-
2016-02-10
Referendum majka....
Ne bu to prošlo.
Ne bu to prošlo.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Možda ostaneš začuđen nakon toga, ako ga bude...heheheheheheheheheheheheheepikur37 wrote:Referendum majka....
Ne bu to prošlo.
red wolf-
2016-02-10
Regionalizacija je stvarnost koja dolazi...EU kao država je samo pitanje vremena...
red wolf-
2016-02-10
Ekipa se zajebava na fejsu i sad je kao vijest. Samo lijepe želje nažalost
Misliš?catabbath wrote:Ekipa se zajebava na fejsu i sad je kao vijest. Samo lijepe želje nažalost
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Misliš?catabbath wrote:Ekipa se zajebava na fejsu i sad je kao vijest. Samo lijepe želje nažalost
A čuješ tu sam na izvoru, kako se kaže :)
catabbath-
2015-08-22
Gnječ je to već najavio,a Istri bi se moglo priključiti još regija,ako vi desnohrvati nastavite sa sramoćenjem Hrvatske po svijetu.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
traži se i nezavisnost Labina od Istre i Hrvatske te drugih okupatora
ugljen je naš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Labinska_republika
ugljen je naš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Labinska_republika
Guest- Guest
Ma kada bi se to i dogodilo,onda bi trebalo podržati stvaranje Velike Istre.
Koja bi obuhvaćala granice znatno šire od današnjih granica Istarske županije.
2014-04-22
nikakve velike istre, istraonakova kakva jest sada, ako neko hoce moze da isto objavi neovisnost,jastreb wrote:Ma kada bi se to i dogodilo,onda bi trebalo podržati stvaranje Velike Istre.
recimo slobodna dalmacija, gorsko kotarske ujedinjene drzave, a ako hoce netko da se sjedini s istrom to nebi trebao biti problem
recimo nastanak i sirenje svicarske, kak se svicarska formirala, na dobrovoljnom udruzivanju iz interesa, nista kraljevi ideologije kurci palci
Treba to dati na volju istarskom narodu. Neka naprave referendum o razdruživanju,pa ako prođe prođe. Ako ne žele sa nama tko smo mi da ih zadržavamo?Leviathan2 wrote:nikakve velike istre, istraonakova kakva jest sada, ako neko hoce moze da isto objavi neovisnost,jastreb wrote:Ma kada bi se to i dogodilo,onda bi trebalo podržati stvaranje Velike Istre.
recimo slobodna dalmacija, gorsko kotarske ujedinjene drzave, a ako hoce netko da se sjedini s istrom to nebi trebao biti problem
recimo nastanak i sirenje svicarske, kak se svicarska formirala, na dobrovoljnom udruzivanju iz interesa, nista kraljevi ideologije kurci palci
2014-04-22
pa ja to i velim, na volju naroda, jebes ti ako nekog drzis strahom od odmazdejastreb wrote:Treba to dati na volju istarskom narodu. Neka naprave referendum o razdruživanju,pa ako prođe prođe. Ako ne žele sa nama tko smo mi da ih zadržavamo?Leviathan2 wrote:nikakve velike istre, istraonakova kakva jest sada, ako neko hoce moze da isto objavi neovisnost,jastreb wrote:Ma kada bi se to i dogodilo,onda bi trebalo podržati stvaranje Velike Istre.
hahhaaa.... kako bi napravio veliku Istru od male Hrvatske
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» "Programer u Americi imaće istu platu kao kolega u Srbiji": Nismo više zemlja ratara nego IT-a
» Scene na koje nismo navikli-Srbi i Hrvati navijali jedni pored drugih
» Hrvati radije bi u brakove sa zidovima nego muslimanima
» Hrvati vise vjeruju svecenicima nego novinarima
» Hrvati više vole Mrak Taritaš nego Kolindu
» Scene na koje nismo navikli-Srbi i Hrvati navijali jedni pored drugih
» Hrvati radije bi u brakove sa zidovima nego muslimanima
» Hrvati vise vjeruju svecenicima nego novinarima
» Hrvati više vole Mrak Taritaš nego Kolindu
Page 1 of 5