ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

I TO JE TO.TO JE TO. IMAMO TISUČU.

Page 8 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Go down

I TO JE TO.TO JE TO. IMAMO TISUČU. - Page 8 Empty Re: I TO JE TO.TO JE TO. IMAMO TISUČU.

Post by michaellcmacha 17/9/2015, 00:44

Antif_No1 wrote:
michaellcmacha wrote:
Antif_No1 wrote:
dawson wrote:
Antif_No1 wrote:
Vjerujem kako će muslimanski emigraniti za nekih 10tak god. prisjetit se koliko smo imali obzira prema njima,te da će i oni imati obzira pa nas neće obezglavljivat tupim već oštrim nožem.

Je muslimani najviše cijene liberale te imaju poseban osjećaj za ženska prava kao i prava gejeva :)
Pa naravno,jer je islam jedna čovjekoljubiva i nadasve tolerantna religija,oni nas ubijaju za naše dobro,samo mi to još nismo prepoznali.
jebiga ja sad ne kužim, od kud vam da izbjeglice imaju uopće u planu ikog ubijati... pa zar bi si itko mjerodavan dopustio takav propust da u aktivnu vojarnu koju trenutno opslužuje 15-20 interventnih policajaca, koji između svojih redovnih zadaća čuvaju i nekoliko skladišta punih naoružanja, u tu vojarnu smjesti cca 200 muškaraca koji nisu prošli nikakvu sigurnosnu provjeru.... mislim pa čemu uopće provjera kad se unaprijed zna da ne postoji nikakva mogućnost da bi se uslijed nekakvog bunta ili negodovanja ti ljudi pokušali domoći oružja od kojeg ih dijeli par zarđalih lokota i nekolicina pospanih interventnih policajaca....
Gledaj.O tih 200 muškaraca kada bi doista bili svi dobronamjerni,žrtve rata i bla,bla,dovoljno je samo jedan religijski zaluđenik da sranje a bojim se da je ipak malo više takvih vjerskih zaluđenika među emigrantima,barem ako je suditi po iskustvu zemalja koji još od ranije imaju tradiciju uvoza islamskog življa.
a jebiga sad pa zar ne bi bilo u redu dati tim ljudima šansu... dobro ne sad i ključ od skladišta, ali šansu... pa bio bi red.....

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

I TO JE TO.TO JE TO. IMAMO TISUČU. - Page 8 Empty Re: I TO JE TO.TO JE TO. IMAMO TISUČU.

Post by michaellcmacha 17/9/2015, 00:47

Painkiller wrote:
Antif_No1 wrote:
michaellcmacha wrote:
Antif_No1 wrote:
dawson wrote:
Antif_No1 wrote:
Vjerujem kako će muslimanski emigraniti za nekih 10tak god. prisjetit se koliko smo imali obzira prema njima,te da će i oni imati obzira pa nas neće obezglavljivat tupim već oštrim nožem.

Je muslimani najviše cijene liberale te imaju poseban osjećaj za ženska prava kao i prava gejeva :)
Pa naravno,jer je islam jedna čovjekoljubiva i nadasve tolerantna religija,oni nas ubijaju za naše dobro,samo mi to još nismo prepoznali.
jebiga ja sad ne kužim, od kud vam da izbjeglice imaju uopće u planu ikog ubijati... pa zar bi si itko mjerodavan dopustio takav propust da u aktivnu vojarnu koju trenutno opslužuje 15-20 interventnih policajaca, koji između svojih redovnih zadaća čuvaju i nekoliko skladišta punih naoružanja, u tu vojarnu smjesti cca 200 muškaraca koji nisu prošli nikakvu sigurnosnu provjeru.... mislim pa čemu uopće provjera kad se unaprijed zna da ne postoji nikakva mogućnost da bi se uslijed nekakvog bunta ili negodovanja ti ljudi pokušali domoći oružja od kojeg ih dijeli par zarđalih lokota i nekolicina pospanih interventnih policajaca....
Gledaj.O tih 200 muškaraca kada bi doista bili svi dobronamjerni,žrtve rata i bla,bla,dovoljno je samo jedan religijski zaluđenik da sranje a bojim se da je ipak malo više takvih vjerskih zaluđenika među emigrantima,barem ako je suditi po iskustvu zemalja koji još od ranije imaju tradiciju uvoza islamskog življa.
Ne moraš biti vjerski zaluđenik za sranje. Recimo da si relativno normalan Sirijac, imaš satelitsku antenu i pratiš malo Tv program ... sve nešto napredni, liberalni, humanisti, a njegova država se opisuje kao zatucana, teroristi, talibani, stoka. Povjeruješ tome i kad dođe sranje bježiš tamo gdje je bolje, jer, iskreno, baš i nemaš neku stranu koju bi mogo izabrati a da je iole normalna. Turska je banana, nju odmah prekrižiš. Turska i ljudska prava, mo'š mislit. Grčka...ni nalik onoj EU sa televizije... šibaj dalje. Šta ćemo sa Srbima... zar nisu godinama o njima pričali da su gadni. Ajd ne mogu biti puno gori od Grka i Turaka. Mađarska...o njima ne znamo ništa, ali je to EU i mora da su Ok .... i onda četnici u Srbiji ispadnu veći humanisit od Mađara, a tebi je već pun kurac svega. Par dana hoda od obećanje zemlje, tisućgodišnjeg Rajha, zemlje gdje teče med i mlijeko, a neki humanisti razapnu bodljikavu žicu. Nazad nećeš, naprijed ne možeš...Idem bacit koji kamen na pizde Mađare, pa odo okolo preko Hrvatske, pa ćemo vidjet....
i onda te u hrvatskoj smjeste u vojarnu u kojoj se nalaze skladišta s oružjem.... da se ne jebeš više sa kamenćićima.... ;) valjda osim ako nije neka navlakuša....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 17/9/2015, 00:47

RayMabus wrote:
tre911 wrote: nego tražimo poticaj u kome smjeru trebamo krenuti.
Tražiš ?

Pa ispred očiju ti je.

Žena wrijedi samo pola muškarća tj ....ona newrijedi.

Osim ako nekako nenadoknadi tu razliku ....npr rađanjem veće količine muških.
Općenito prika, nema jasnog pravca kamo ići( nisam tu ja ili ti ili neki treći pojedinac u pitanju nego globalne vlade koje o tome odlučuju)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 00:54

tre911 wrote: nema jasnog pravca kamo ići
6I reče Bog: »Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji!«
27Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.
28I blagoslovi ih Bog i reče im: »Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 00:56

hvala na komplimentima, no toga će biti u nekom većem vremenskom razdoblju svugdje prije ili kasnije no ovdje je to ziher i ta razdoblje su veoma kratka između  tih napada. Ovdje se radi o sukobu civilizacija, oni su jednostavno našli rupu u kršćanskom gardu( samilost ) i kroz njega nas udaraju i nokautiraju, zapad jednostavno nije sprema na ovu vrstu borbe. Ovdje se moraju postaviti kriteriji ma kako bili bolni ili nehumani općenito za nekoga u ovom trenutku. Stvar je jednostavna, uđe ti u RH 800 ratno sposobnih muškaraca, dvijesto žena i dvjesto djece. Reci mi koja je to matematika? reci mi zašto ti ratno sposobni muškarci nisu ostali braniti svoje? zašto ne odu u saudijsku arabiju? zašto ne odu u tursku? zašto ne odu u Iran? Nigeriju.......zašto su svi navalili u evropu?
Zašto su navalili u Europu ... a gdje će... iran, Nigeriju...Ako bježiš bježiš kvalitetno ili si budala.
Za vrijeme rata kod nas zašto izbjeglice nisu preplavile Sloveniju i Mađarsku ?
Milioni izbjeglica su ostali u okolnim zemljama, kao što je najveći dio izbjeglica iz BiH ostao kod nas... A oni koji su odlučili bježati dalje - gdje su išli? Većina je preskočila Sloveniju i Mađarsku...
Za vrijeme krvavih sukoba s Muslimanima u BiH, mi smo im hranili roditelje, žene i djecu u Hrvatskoj. Da te citiram još jednom: "oni su jednostavno našli rupu u kršćanskom gardu( samilost )". Da li ti je žao zbog toga ?
Dokle god imam tu "rupu u gardu" (samilost) i jesam kršćanin. Bez toga sam što ? Vjerski fanatik ?

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:00

Painkiller wrote: 
Dokle god imam tu "rupu u gardu" (samilost) i jesam kršćanin. Bez toga sam što ? Vjerski fanatik ?
Zar nije baš Isus izbacio farizeje iz swog hrama ?

Zar biti krščanin znači primati one koje se klanjaju lažnom Bogu koji poziwa na ubijanje ?

Nije ti nitko rekao da moraš ubiti farizeje al ti jasno piše da ih moraš izbaciti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:01

Muhamed je farizej.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:03

michaellcmacha wrote:
Ne moraš biti vjerski zaluđenik za sranje. Recimo da si relativno normalan Sirijac, imaš satelitsku antenu i pratiš malo Tv program ... sve nešto napredni, liberalni, humanisti, a njegova država se opisuje kao zatucana, teroristi, talibani, stoka. Povjeruješ tome i kad dođe sranje bježiš tamo gdje je bolje, jer, iskreno, baš i nemaš neku stranu koju bi mogo izabrati a da je iole normalna. Turska je banana, nju odmah prekrižiš. Turska i ljudska prava, mo'š mislit. Grčka...ni nalik onoj EU sa televizije... šibaj dalje. Šta ćemo sa Srbima... zar nisu godinama o njima pričali da su gadni. Ajd ne mogu biti puno gori od Grka i Turaka. Mađarska...o njima ne znamo ništa, ali je to EU i mora da su Ok .... i onda četnici u Srbiji ispadnu veći humanisit od Mađara, a tebi je već pun kurac svega. Par dana hoda od obećanje zemlje, tisućgodišnjeg Rajha, zemlje gdje teče med i mlijeko, a neki humanisti razapnu bodljikavu žicu. Nazad nećeš, naprijed ne možeš...Idem bacit koji kamen na pizde Mađare, pa odo okolo preko Hrvatske, pa ćemo vidjet....
i onda te u hrvatskoj smjeste u vojarnu u kojoj se nalaze skladišta s oružjem.... da se ne jebeš više sa kamenćićima.... ;) valjda osim ako nije neka navlakuša....
Jednom sam cijeli tjedna radio u skladištenju oružja. Natapali smo kalaše u nekoj mašćobi. Nisam mogao isprati mast još mjesecima. Ako je oružje kvalitetno uskladišteno za duže vrijeme, nema opasnosti. Jedino eksploziv, za to su stručnjaci...

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 17/9/2015, 01:08

Painkiller wrote:
 hvala na komplimentima, no toga će biti u nekom većem vremenskom razdoblju svugdje prije ili kasnije no ovdje je to ziher i ta razdoblje su veoma kratka između  tih napada. Ovdje se radi o sukobu civilizacija, oni su jednostavno našli rupu u kršćanskom gardu( samilost ) i kroz njega nas udaraju i nokautiraju, zapad jednostavno nije sprema na ovu vrstu borbe. Ovdje se moraju postaviti kriteriji ma kako bili bolni ili nehumani općenito za nekoga u ovom trenutku. Stvar je jednostavna, uđe ti u RH 800 ratno sposobnih muškaraca, dvijesto žena i dvjesto djece. Reci mi koja je to matematika? reci mi zašto ti ratno sposobni muškarci nisu ostali braniti svoje? zašto ne odu u saudijsku arabiju? zašto ne odu u tursku? zašto ne odu u Iran? Nigeriju.......zašto su svi navalili u evropu?
Zašto su navalili u Europu ... a gdje će... iran, Nigeriju...Ako bježiš bježiš kvalitetno ili si budala.
Milioni izbjeglica su ostali u okolnim zemljama, kao što je najveći dio izbjeglica iz BiH ostao kod nas... A oni koji su odlučili bježati dalje - gdje su išli? Većina je preskočila Sloveniju i Mađarsku...
Za vrijeme krvavih sukoba s Muslimanima u BiH, mi smo im hranili roditelje, žene i djecu u Hrvatskoj. Da te citiram još jednom: "oni su jednostavno našli rupu u kršćanskom gardu( samilost )". Da li ti je žao zbog toga ?
e to to samilost i tako to, to je savim ok.. aj ti vamo k nama po jednu obitelj u zbjegu... vojarna je evo krcata, pa ne bi bilo zgoreg da uskočiš.... jebeš spiku bitna su djela.....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:09

Obitelj sljedbenici farizeja Muhameda ?

Ne hvala.

Imaš možda obitelj neke druge religije čiji idol nije bio vjerski profiter k tome još i ratni ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:10

RayMabus wrote:
Painkiller wrote: 
Zar nije baš Isus izbacio farizeje iz swog hrama ?

Zar biti krščanin znači primati one koje se klanjaju lažnom Bogu koji poziwa na ubijanje ?

Nije ti nitko rekao da moraš ubiti farizeje al ti jasno piše da ih moraš izbaciti.
A Hrvatska je hram Božiji?

Malo nategnuta teza.

Šta ćemo sa onima koji se klanjaju lažnom bogu a već su godima, desetljećima ili stoljećima tu. A mnogi od njih su i Hrvati ?

Tko je farizej? Ja, ti, oni ?

Jedni od onih koji su se klanjali lažnom bogu danas prosvjeduju ispred njegovih hramova diljem hrvatske (crnjak na dužnike u švicarcima, nisam se mogao suzdržati, oprostite :-)

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:11

Nisam rekao da je Hr hram Božji.

Ti si rekoa da si krščanin a ja ti kažem da NISI.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:13

michaellcmacha wrote:
Painkiller wrote:
e to to samilost i tako to, to je savim ok.. aj ti vamo k nama po jednu obitelj u zbjegu... vojarna je evo krcata, pa ne bi bilo zgoreg da uskočiš.... jebeš spiku bitna su djela.....
Ti pokaži primjerom :-)
Plaćam porez da ih država zbrine, dajem donacije crvenom križu i karitasu da im i oni pomognu, ako ne pomogne...može. Gdje čeljad nije opasana eksplozivom, nije ni kuća tijesna :-)

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 17/9/2015, 01:15

Painkiller wrote:
michaellcmacha wrote:
Jednom sam cijeli tjedna radio u skladištenju oružja. Natapali smo kalaše u nekoj mašćobi. Nisam mogao isprati mast još mjesecima. Ako je oružje kvalitetno uskladišteno za duže vrijeme, nema opasnosti. Jedino eksploziv, za to su stručnjaci...
naslućujem da pričaš o konzerviranju oružja... prvi glas da smo mi u ranijem razdoblju raspolagali sa konzervansom.... naime nismo raspolagali ni sa dekonzervansom za mađarski, bugarski i rumunjski kontigentm tek su nam rusi u svom kontigentu poslali i dekonzervans za ona oružja i oruđa koja su bil akonzervirana, s tim da su dio od ukupne količine oini prije slanja dekonzervirali... .... da ti možda nisi vršio dekonzervaciju.... ;)što se tiče oružja u tim skladištima ono nije konzervirano nego samo nauljeno....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:16

RayMabus wrote:Nisam rekao da je Hr hram Božji.

Dobro onda. Baci kamen.
I moj tata je jači od tvog tate...

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:18

Painkiller wrote:
RayMabus wrote:Nisam rekao da je Hr hram Božji.

Dobro onda. Baci kamen.
I moj tata je jači od tvog tate...
Ja sam scientolog.

Bacanje kamnjenja me baš i ne zanima ....radije ću sa strane gledati borbu krščana koji su se pogubili u swojim tumačenjima i owih slijedbenika farizeja Muhameda i njegowe farizejske knjige sa uputama.

Last edited by RayMabus on 17/9/2015, 01:19; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 17/9/2015, 01:18

Painkiller wrote:
ne, Bog ti je dao i odgovornost da braniš svoje, da braniš obitelj, da braniš vrijednosti i zemlju gdje si ponikao a to se sada događa kao i 91 samo su drugačiji parametri. Gdje su muslimani u cijeloj toj priči, zašto ne brane svoje, zar im nije potrebno samo malo mira kad već bježe od rata? ja nisam bježao i blagoslovljen svaki dan mira koji sam proveo sa svojima pa se vratio natrag na bojište, zašto se muslimani tako ne ponašaju, zar im nije dovoljan mir u nigeriji ili turskoj kada već bježe od rata?Iran? Saudijska Arabija? Katar? Ujedinjeni Arapski Emirati?zašto baš u srce kršćanstvai zašto to čine 2/3 muških sposobnih za rat?  Ovo je puno više od izbjegličke krize kada su u stanju izložiti pogibelji vlastitu djecu samo da se dočepaju njemačke ili danske ili norveške. Svaki otac ili majka bi tražili siguran put prema nekoj mirnijoj zemlji upravo zbog svoje djece a gledaj njih što rade? izrabljuju mrtvo djete u politikantske svrhe da im se smiluje evropa a reci mi gdje je samilost za 460 djece poginulih u DR(od toga barem trećina ubijena, ne poginula)? Zar Bog od nas traži da sebe ponižavamo a druge uzdižemo, zar ti nije dao dostojanstvo( ako sam kriv dokaži, ako nisam zašto me udaraš)? ne, ne kajem se zbog toga što sam kršćanin i to ću ostati do kraja života ali isto tako neću dozvoliti (koliko je u mojoj moći) da mi neko u srcu moje zemlje nameće zakone i pravila koja se kose sa vjerom mojih otaca, da mi neko ugrožava obitelj i zemlju, da ugrožava moje sunarodnjake, da omalovažava sve one koji su stoljećima proljevali krv za ovu zemlju i vjernost Isusu Kristu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:21

michaellcmacha wrote:
Painkiller wrote:
michaellcmacha wrote:
naslućujem da pričaš o konzerviranju oružja... prvi glas da smo mi u ranijem razdoblju raspolagali sa konzervansom.... naime nismo raspolagali ni sa dekonzervansom za mađarski, bugarski i rumunjski kontigentm tek su nam rusi u svom kontigentu poslali i dekonzervans za ona oružja i oruđa koja su bil akonzervirana, s tim da su dio od ukupne količine oini prije slanja dekonzervirali... .... da ti možda nisi vršio dekonzervaciju.... ;)što se tiče oružja u tim skladištima ono nije konzervirano nego samo nauljeno....
Onda je vrag odnio šalu.
Najbolje da primiš 2-3 obitelji, onako preventivno za zaštitu.

To je samo privremeno, ne boj se. Njih će sve primiti i smjestiti Milan Bandić. Za tu prigodu će ako treba biti veći taliban i od legendarnog Osame.
Idemo delat.

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:22

Želite li widjeti šta je musliman ?

PROČITAJTE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/9/2015, 01:22

FARIZEJSTVO – LICEMJERJE

Licemjeri su ljudi čije ponašanje nije odraz misli srca i za koje Isus kaže da su slijepci? «Jao vama pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Čistite čašu i zdjelu izvana, a iznutra su puni grabeži i pohlepe. Farizeju slijepi! Očisti najprije nutrinu čaše da joj i vanjština bude čista!» (Mt 23, 25-26). Dok vara druge, licemjer vara samoga sebe i postaje nesposoban vidjeti svjetlost.
Licemjer je čisti formalist. Na vjerskom polju on vara drugoga da stekne cijenu na račun svojih neuvjerljivih vjerskih čina. Čini se kao da radi za Boga, a zapravo radi za samoga sebe. Sve čini da ga ljudi vide. Isus govori suprotno: «Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide!» (Mt 6,1-6).
«Licemjeri, dobro prorokova o vama Izaija: 'Narod me ovaj usnama časti, a srce mu je daleko od mene'.» (Mt l5, 7).
Licemjer je poput glumca. Nastavlja glumiti svoju ulogu to jače što je na višem položaju i što se više sluša njegova riječ: "Na Mojsijevu stolicu zasjedoše pismoznanci i farizeji. Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine.» Međutim, licemjerje nije svojstveno samo farizejima. «Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?» (Lk 12,56).
Kršćanin, ako ima neki vodeći položaj u društvu i Crkvi, također je izložen licemjerju. Kako nam veli Sv. pismo, ni sam sv. Petar nije izbjegao toj opasnosti u antiohijskom slučaju koji ga je doveo u sukob s Pavlom. Njegovo je držanje značilo pretvaranje. «Ali kad vidjeh da ne hode ravno, po istini evanđelja, rekoh Kefi pred svima: 'Ako ti, Židov, poganski živiš, a ne židovski, kako možeš siliti pogane da se požidove» (Gal 2,14).

Tko su farizeji?

To su ljudi običaja i zakona, nepokretni. Najveći neprijatelji svega što je novo. Ne samo da ih je bilo u Isusovo vrijeme, ima ih i danas. Još nisu izumrli, a teško je očekivati da će ikad izumrijeti. Nazočni su u svim crkvama, sinagogama, džamijama, društvima, ustanovama.
U židovstvu su predstavljali zakonsko izvanjsko čuvanje religije. U Isusove vrijeme ta židovska sekta farizeja (odijeljeni) imala je oko šest tisuća članova. Toj su sekti pripadali svi pismoznanci i učitelji Zakona, a i neki svećenici.
Krist ih je osudio oštrim riječima: «Nalik ste na obijeljene grobove. Legla gujinja, slijepi vođe» (Mt 23,33). Kao i oni u Isusovo vrijeme tako i današnji farizeji - zavaravaju, zastrašuju, izrabljuju jednostavne i neuke duše u ime zakona i reda. Sve to čine iz koristoljublja, osobnih interesa. Na sreću, a njihovu nesreću, ljudi ih sve bolje prepoznaju.
Krist nije nikada rekao, barem tako ne čitamo u evanđeljima - Jao vama koji se borite za pravdu, vama preljubnicima, vama prekršiteljima subote, vama nevjernicima, vama buntovnicima. Ali je proklinjao one koji su sebi uzimali pravo na tuđi život, one koji su priječili druge da upoznaju istinu, da žive slobodno, da žive po vlastitoj savjesti.
Krist osuđuje one koji se samozvano nazivaju učiteljima drugih, koji u Božje ime drugima nameću svoju istinu. Oni se ne zadovoljavaju samo time, već nameću drugima svoj zakon, moral, kulturu i guše dostojanstvo čovjeka. Za njih ne postoje nikakve norme ponašanja pa ni norme Crkve. Odstupaju od crkvenog učiteljstva i ne žele čuti o apsolutnim istinama. Za njih je sve relativno.
«Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli!» (Mt 23,13).
«Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenog dvaput goreg od sebe.» (Mt 23,15).
«Jao vama, slijepi vođe… propuštate najznačajnije u zakonu - pravednost, milosr¬đe, vjernost.»
Čini mi se da nema snažnijih riječi evanđelja od onih što ih Krist kaza ozdravivši slijepca: «Ja sam došao na ovaj svijet da ispunim odredbu - da vide koji ne vide, a oslijepe koji vide! (Iv 9, 39). Kad su čuli farizeji te riječi, upitaše: «'Zar smo i mi slijepi?' A Krist im odgovori: 'a ste slijepi, ne biste imali grijeha. No vi govorite: Vidimo! Tako vaš grijeh ostaje.'» (Iv 9, 40-41). To je teška osuda samodostatnosti, puritanizma, dogmatizma.
Farizeji se drže najboljim poznavateljima istine i najvjernijim čuvarima religije. Oni se nisu približavali grješnicima kako se ne bi onečistili, okaljali.
A Isus ih naziva slijepcima i punim grijeha.
Danas, kao i u prošla vremena, ne će prividni sveci biti graditelji ljudske povijesti, niti neke 'značajne' osobe, umišljenici, nego oni kojima su oči pune svjetla da hrabro otkrivaju misterij, oni koji su spremni i sposobni otkrivati znakove vremena, oni koji život drže Božjim darom i koji se odupiru svakoj zamagljenosti, koji nisu zabrinuti za Crkvu znajući da je vodi Duh Sveti preko svojih pastira. Zahvalni su za sva dobra koja im Bog daruje i nikada ne gube nadu u bolje sutra. Takvi su sposobni raspoznati istinu od laži, dobro od zla.
Koliko danas ima laži u svijetu? A svako licemjerje temelji se na laži. Pretvara se već malo dijete ako hoće nešto postići.
Licemjerje osuđuju ljudi i Bog. Sv. Bazilije veli: «Većina ljudi glumi u ovom svijetu kao na pozornici, a javno se posve drugačije ponaša. Licemjer je poput lažnog cvijeta na oltaru. Papirnato ili umjetno cvijeće nije pravo, iako nam tako izgleda. Takav je i licemjeran, neiskren čovjek 

Kršćanin mora nastojati biti iskren, navlastito to mora biti svećenik. Ne pretvaramo se. Iskrenost je draga Bogu i ljudima. Ako snio iskreni, ljudi će nas cijeniti. Sveci su uvijek bili iskreni.
Kad ne bi bilo pretvaranja, kad bi ljudi bili iskreniji jedni drugima, ne bi bilo u svijetu toliko nereda, ratova. Ako svaku večer ispitamo svoju savjest i zdušno se pokajemo za licemjerstvo proteklog dana, u našoj duši će zasjati svjetlo istine koje će ljudi u nama prepoznati i slijediti nas u istini.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Painkiller 17/9/2015, 01:44

tre911 wrote:
Painkiller wrote:
ne, Bog ti je dao i odgovornost da braniš svoje, da braniš obitelj, da braniš vrijednosti i zemlju gdje si ponikao a to se sada događa kao i 91 samo su drugačiji parametri. Gdje su muslimani u cijeloj toj priči, zašto ne brane svoje, zar im nije potrebno samo malo mira kad već bježe od rata? ja nisam bježao i blagoslovljen svaki dan mira koji sam proveo sa svojima pa se vratio natrag na bojište, zašto se muslimani tako ne ponašaju, zar im nije dovoljan mir u nigeriji ili turskoj kada već bježe od rata?Iran? Saudijska Arabija? Katar? Ujedinjeni Arapski Emirati?zašto baš u srce kršćanstvai zašto to čine 2/3 muških sposobnih za rat?  Ovo je puno više od izbjegličke krize kada su u stanju izložiti pogibelji vlastitu djecu samo da se dočepaju njemačke ili danske ili norveške. Svaki otac ili majka bi tražili siguran put prema nekoj mirnijoj zemlji upravo zbog svoje djece a gledaj njih što rade? izrabljuju mrtvo djete u politikantske svrhe da im se smiluje evropa a reci mi gdje je samilost za 460 djece poginulih u DR(od toga barem trećina ubijena, ne poginula)? Zar Bog od nas traži da sebe ponižavamo a druge uzdižemo, zar ti nije dao dostojanstvo( ako sam kriv dokaži, ako nisam zašto me udaraš)? ne, ne kajem se zbog toga što sam kršćanin i to ću ostati do kraja života ali isto tako neću dozvoliti (koliko je u mojoj moći) da mi neko u srcu moje zemlje nameće zakone i pravila koja se kose sa vjerom mojih otaca, da mi neko ugrožava obitelj i zemlju, da ugrožava moje sunarodnjake, da omalovažava sve one koji su stoljećima proljevali krv za ovu zemlju i vjernost Isusu Kristu.
Lijepo rečeno. Trebao si biti propovjednik.
Oprosti na cinizmu,
Mediji nam serviraju jednu priču , stvarnost može biti drugačija. Ne poznam dovoljno prilike da bih tako olako osuđivao.
Ako gledamo samo hrvatske medije, samilost trebamo imati, što se djece tiče, samo za Aleksandru Zec. Ako promatramo samo medije, ne možemo baš imati pravu sliku. Možda treba ipak mao pričekati i vidjeti o kakvim se ljudma u stvari radi.
Muslimani ko i kršćani. Zar nismo relativno nedavno najebali i od kršćanske braće, kao i od muslimana.
Očito su i muslimani "braća" kao što su i svi kršćani "braća". Rokamo se svako malo.
Ako okažem samilost prema nekome, bez obzira na vjeru i naciju, zar se time ponižavam ?
A što je najgore - krivi smo. Doduše posredno. Mi smo Titovi, tito je naš. Mi smo NATO-vi, NATO je naš.
Da li se stvarno osjećaš ugroženo. Je li ti život u opasnosti, Je li život tvoje djece u opasnosti ? Ako je reci. ("Nisam vratio oružje u MUP, nisam vratio, nisam glup" Živjeli vinkovački karikaturisti i rokeri 100 godina :-). Razvućemo bodljikavu žicu. Moram reći gazdi da uloži lovu u kupovinu bodljikave žice. Uskoro bi moglo doći do samnjena zaliha na europskoj razini... zarada zagarantirana .-)
Ljudi hoće proći prema Njemačkoi i Švedskoj. Ne žele ostati kod nas. Ne žele, možda za sada, islamsku državu na našem teritoriju.
Možda dolazi sukob civilizacija. Imali smo sukob civilizacija 400 godina. Završio je prije jednog stoljeća i ostavio nam bosnu u amanet :-)
Možda počinje novi ciklus.
Ali ljudi nemaju oružj, idu sa ženama i djecom. Da nije pizda Mađara ne bi uopće skrenuli ovamo. Prerano je da "stanemo na branik domovine".
Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Back to top

- Similar topics