Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
Ringo10 wrote:Znam ali nije mi poznato da na Zapadu oderu zivog psa ili macku pa ih jos zive kuhaju u kipucoj vodi.mutava baštarda wrote:istina, a jesi li vidio mesnu industriju na zapadu... isti kiki...Ringo10 wrote:Neka me optuze za rasizam ali Azijati su jedna odvratna sorta, meni izgledaju ko roboti bez osjecaja.
Orema zivotinjama su neopisivo brutalni i surovi. Ogavni su.
Ja bih zato onome ko to radi priredio jednak tretman. Da malo vidi kako je.
Potpis.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
bolest.catabbath wrote:Jedu najboljeg čovjekovog prijatelja, totalno retardirani festival.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak/zasto-se-jastozi-kuhaju-zivi-20090227catabbath wrote:Inače kao osoba koja se najela rakova a ponekad sam ih i sam ulovio to kuhanje živih rakova je teško snobovsko preseravanje.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Ovo mi zvuči kao žešća navlakuša s obzirom da sam živ i zdrav a nisam čak ni čuo da je netko ikada umro od nekakvih toksina mrvog jastoga...
Koliko se sjećam i puževi se tako spremaju.mutava baštarda wrote:ti si bosanac pa ne znaš da kad naručiš raka ili jastoga da će ti ga spremiti na način da ga živog ubace u kipuću vodu...Ringo10 wrote:Znam ali nije mi poznato da na Zapadu oderu zivog psa ili macku pa ih jos zive kuhaju u kipucoj vodi.mutava baštarda wrote:istina, a jesi li vidio mesnu industriju na zapadu... isti kiki...Ringo10 wrote:Neka me optuze za rasizam ali Azijati su jedna odvratna sorta, meni izgledaju ko roboti bez osjecaja.
Trinity-
2014-04-17
Prijatelj??E jadno je to ako si spao na "prijatelja" koji je uglavnom malo zesci uvlakac...catabbath wrote:Jedu najboljeg čovjekovog prijatelja, totalno retardirani festival.
Guest- Guest
A što se tiče kokoši, one se pofure vrelom vodom, iz dva razloga, da se lakše počupa perje i da se dezinficiraju.mutava baštarda wrote:meni ju je jednom mater podvalila. bilo mi je super ukusno dok nisam skužio o čemu se radi...Triny wrote:Meni se ne gadi konjetina, samo mi je skupa.mutava baštarda wrote:jebote, pa mi jedemo puževe, rakove, žabe,
kokoši, nema nečistije životinje, kad vidiš što sve jede. danas čeprka po gnjoju, a onda sutra na jeovniku...
a to da su azijati brutalni kod spremanja hrane stoji. gledao sam dokumentarac gdje mačku oderu i bace u vodu, a ona još pokušava plivati.
najbolje je bi bilo jesti konja ili magare, tu su najčistije životinje, samo što se većini nas gadi ta pomisao....
Trinity-
2014-04-17
koje zivotinje si jela do sad u zivotu :DTriny wrote:Koliko se sjećam i puževi se tako spremaju.mutava baštarda wrote:ti si bosanac pa ne znaš da kad naručiš raka ili jastoga da će ti ga spremiti na način da ga živog ubace u kipuću vodu...Ringo10 wrote:Znam ali nije mi poznato da na Zapadu oderu zivog psa ili macku pa ih jos zive kuhaju u kipucoj vodi.mutava baštarda wrote:istina, a jesi li vidio mesnu industriju na zapadu... isti kiki...Ringo10 wrote:Neka me optuze za rasizam ali Azijati su jedna odvratna sorta, meni izgledaju ko roboti bez osjecaja.
2014-04-17
Puževe jesam u djetinjstvu, otac ih je spremao... a brat je svojevremeno imao i farmu puževaLeviathan2 wrote:koje zivotinje si jela do sad u zivotu :DTriny wrote:Koliko se sjećam i puževi se tako spremaju.mutava baštarda wrote:ti si bosanac pa ne znaš da kad naručiš raka ili jastoga da će ti ga spremiti na način da ga živog ubace u kipuću vodu...Ringo10 wrote:Znam ali nije mi poznato da na Zapadu oderu zivog psa ili macku pa ih jos zive kuhaju u kipucoj vodi.mutava baštarda wrote:
istina, a jesi li vidio mesnu industriju na zapadu... isti kiki...
A jela sam svašta, a bome da zagusti ne bih puno birala i moralizirala.
Trinity-
2014-04-17
kak bi zagorci rekli, vrag za silu i komasce koshe,Triny wrote:Puževe jesam u djetinjstvu, otac ih je spremao... a brat je svojevremeno imao i farmu puževaLeviathan2 wrote:koje zivotinje si jela do sad u zivotu :DTriny wrote:Koliko se sjećam i puževi se tako spremaju.mutava baštarda wrote:ti si bosanac pa ne znaš da kad naručiš raka ili jastoga da će ti ga spremiti na način da ga živog ubace u kipuću vodu...Ringo10 wrote:
Znam ali nije mi poznato da na Zapadu oderu zivog psa ili macku pa ih jos zive kuhaju u kipucoj vodi.
A jela sam svašta, a bome da zagusti ne bih puno birala i moralizirala.
2017-04-17
meni bolje mlade koprive, onak skuhane u mrvicu slane vode i nista viseMy Brother Billo wrote:nista bez janjetne
catabbath-
2015-08-22
pismejker wrote:Prijatelj??E jadno je to ako si spao na "prijatelja" koji je uglavnom malo zesci uvlakac...catabbath wrote:Jedu najboljeg čovjekovog prijatelja, totalno retardirani festival.
Očito nikada nisi imao psa. Jer da jesi znao bi da taj "malo žeški uvlakač" je npr. spreman vlastitim životom braniti te ako te netko napadne i sl. Baš me zanima koliko je tvojih ljudskih prijatelja na to spremno.
catabbath-
2015-08-22
What would happen if the world suddenly went vegetarian
If vegetarianism was adopted by 2050, it would stave off about 7 million deaths per year, while veganism would knock that estimate up to 8 million (Credit: iStock)
“Most people don’t think of the consequences of food on climate change,” says Tim Benton, a food security expert at the University of Leeds. “But just eating a little less meat right now might make things a whole lot better for our children and grandchildren.”
If vegetarianism was adopted by 2050, it would stave off about 7 million deaths per year, while veganism would knock that estimate up to 8 million (Credit: iStock)
“Most people don’t think of the consequences of food on climate change,” says Tim Benton, a food security expert at the University of Leeds. “But just eating a little less meat right now might make things a whole lot better for our children and grandchildren.”
Guest- Guest
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Imao sam..neka blesava cupava mijesana sorta,pun frustracija...zato imam jos oziljke na podlaktici od svoje 5 godine...vjervatno sam malo zesce djubre bio pa me zato grizao...catabbath wrote:pismejker wrote:Prijatelj??E jadno je to ako si spao na "prijatelja" koji je uglavnom malo zesci uvlakac...catabbath wrote:Jedu najboljeg čovjekovog prijatelja, totalno retardirani festival.
Očito nikada nisi imao psa. Jer da jesi znao bi da taj "malo žeški uvlakač" je npr. spreman vlastitim životom braniti te ako te netko napadne i sl. Baš me zanima koliko je tvojih ljudskih prijatelja na to spremno.
taj Zesci uvlakac je prije svega zivina coporativna i hijerarhijski postavljen u coporu,ovisno o svojoj snazi...ako copora nema,znaci gazdu,ali opet,samo ako je za to istreniran..ako nije, a vecina nije sam oce tupo gledati dok mu gazdu lomis,a dozivjet ce i stres opd prizora..
stovise,nisam jednom za vrijeme rada bio napadnut od strane copora napustenih pasa,i kad si glavnog poceo sutati i triskati,ostali bi se razbjezali..to ti je pas ..
Ljudski prijatelji?? sto je to??...uglavnom homosapijenski gledaju jedan fdrugom uvaliti kajlu,ako se drza skupa,to je neki interes u pitanju..makar i ispijanje kave ili pifa...
Najbolji su "prijatelji" oni koje platis ...da ti brane interese...takvi ce skakati u vatru za tebe..naravno ako su profici...
Guest- Guest
Je, ali ljudi ne haju. Nisu spremni uložiti minimalni napor ne bi li maximizirali rezultate i benefite.Sabina Spielrein wrote:
Guest- Guest
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Rusi neće napustiti Libiju uprkos ratu u Ukrajini
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu
» Pao drot radi 75 kg mesa
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu
» Pao drot radi 75 kg mesa