Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
[size=36]Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima[/size]
klix.ba[size=12]21.06.2017. u 10:19
[/size]
[img(708.0208px,471.0208px)]http://www.24h.ba/wp-content/uploads/2017/06/b_170621014.jpg[/img]
Zloglasni kineski festival psećeg mesa otvoren je u srijedu uprkos glasinama da će vlasti ove godine zabraniti organizaciju.
Nakon najava da bi vlasti mogle zabraniti pseće meso na festivalu u gradu Yulin, grupe za zaštitu životinja su saopćile da su prodavci i zvaničnici postigli kompromis koji određuje da se samo dva psa mogu nalaziti na štandu.
No, na nekim štandovima glavnog tržišta Nanqiao nalazilo se više ubijenih i oguljenih pasa, s krutim repom, žutom kožom, zatvorenim očima i ustima.
Osim štandova sa psima, prodavci su prodavali goveđe i svinjsko meso. Na nekim štandovima su prodavani samo određeni dijelovi pasa.
Na festivalu je bilo veliko prisustvo policije, kao i izvan tržnice, na svim raskrsnicama.
“Uprkos činjenici da ne postoji zabrana za svo pseće meso, izgleda da je festival ove godine manji. To znači da je manje pasa ubijeno u ovoj okrutnoj industriji”, rekla je Irene Feng iz Animals Asia.
Hiljade pasa tradicionalno je ubijeno tokom festivala u uslovima koje aktivisti opisuju kao brutalne. Pse su tukli i kuhali žive u uvjerenju da je meso ukusnije što su više uplašeni.
klix.ba[size=12]21.06.2017. u 10:19
[/size]
86
[img(708.0208px,471.0208px)]http://www.24h.ba/wp-content/uploads/2017/06/b_170621014.jpg[/img]
Zloglasni kineski festival psećeg mesa otvoren je u srijedu uprkos glasinama da će vlasti ove godine zabraniti organizaciju.
Nakon najava da bi vlasti mogle zabraniti pseće meso na festivalu u gradu Yulin, grupe za zaštitu životinja su saopćile da su prodavci i zvaničnici postigli kompromis koji određuje da se samo dva psa mogu nalaziti na štandu.
No, na nekim štandovima glavnog tržišta Nanqiao nalazilo se više ubijenih i oguljenih pasa, s krutim repom, žutom kožom, zatvorenim očima i ustima.
Osim štandova sa psima, prodavci su prodavali goveđe i svinjsko meso. Na nekim štandovima su prodavani samo određeni dijelovi pasa.
Na festivalu je bilo veliko prisustvo policije, kao i izvan tržnice, na svim raskrsnicama.
“Uprkos činjenici da ne postoji zabrana za svo pseće meso, izgleda da je festival ove godine manji. To znači da je manje pasa ubijeno u ovoj okrutnoj industriji”, rekla je Irene Feng iz Animals Asia.
Hiljade pasa tradicionalno je ubijeno tokom festivala u uslovima koje aktivisti opisuju kao brutalne. Pse su tukli i kuhali žive u uvjerenju da je meso ukusnije što su više uplašeni.
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Re: Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
My Brother Billo wrote:
ne bi oni to.. ne dopušta im vjera..
Guest- Guest
na vagi sam , tradicija ili morbidmo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
tja...sve je stvar kulture...
svi bi mi krenuli loviti ćukove i jesti,da nakon njukovog rata zavlada glad...ili nes onog u stilu Walking deda
svi bi mi krenuli loviti ćukove i jesti,da nakon njukovog rata zavlada glad...ili nes onog u stilu Walking deda
Guest- Guest
pismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
ako nisu ateisti... kinezi... a komunizam ne poznaje glad ... stanje blagostanja i raja na zemlji...
Guest- Guest
Mhhhhh....trenutno je situacija izmedju velikih igraca jako zategnuta...a puno zarista sukoba je diljem svijeta...metilda wrote:pismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
ako nisu ateisti... kinezi... a komunizam ne poznaje glad ... stanje blagostanja i raja na zemlji...
Mety,dobro se najedimo dok jos ima..
Guest- Guest
pismejker wrote:Mhhhhh....trenutno je situacija izmedju velikih igraca jako zategnuta...a puno zarista sukoba je diljem svijeta...metilda wrote:pismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
Mety,dobro se najedimo dok jos ima..
ih.. ić ženi govoriti da se najede.. pa mi smo cijeli život na dijeti
Guest- Guest
cuj cukove,jedni druge,nego svi ovi koji se groze nad krkanjem pascetine nisu se ponudili onim kinezima pa im rekli o,k nemoj krkati pse evo ja cu ti platiti prasetinu ili govedinupismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
2017-04-17
Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
2017-04-17
Vaš smrad je došao do Boga...
red wolf-
2016-02-10
My Brother Billo wrote:cuj cukove,jedni druge,nego svi ovi koji se groze nad krkanjem pascetine nisu se ponudili onim kinezima pa im rekli o,k nemoj krkati pse evo ja cu ti platiti prasetinu ili govedinupismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
bolje tofu.. da se komunisti napokon najedu kako valja i po ps-u
Guest- Guest
koliko puta ste pod janjetinu maznuli pasa :F
dobar tek,
zasto pas nebi bio izjednacen sa svinjom ili govedom :D
dobar tek,
Guest- Guest
kojeg, ima ih visered wolf wrote:Vaš smrad je došao do Boga...
uf probao sma to jednom,jest gadno majko milametilda wrote:My Brother Billo wrote:cuj cukove,jedni druge,nego svi ovi koji se groze nad krkanjem pascetine nisu se ponudili onim kinezima pa im rekli o,k nemoj krkati pse evo ja cu ti platiti prasetinu ili govedinupismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
bolje tofu.. da se komunisti napokon najedu kako valja i po ps-u
2017-04-17
Nemogu...Bog me je odavno prizemljio...Ja ne vjerujem u Njega...Ja znam da On jest...metilda wrote:red wolf wrote:Vaš smrad je došao do Boga...
ajde de napokon pusti Boga iz svojih kukancija i prizemlji se... kao što si prizemljen
red wolf-
2016-02-10
Onaj koji je u skrovitosti...Leviathan2 wrote:kojeg, ima ih visered wolf wrote:Vaš smrad je došao do Boga...
red wolf-
2016-02-10
jesi ti cuo za nekog lika tamo koji je prodavao tj pekao pse umjesto janjaca pa ga provalili nakon dugo vremenaLeviathan2 wrote:koliko puta ste pod janjetinu maznuli pasa :F
dobar tek,
2017-04-17
My Brother Billo wrote:ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
Mislim konkretno na spomenuti festival ....
A zašto su im psi na jelovniku ..... kako kažeš biće da nisu od dobroga, već od neimaštine.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Rusi neće napustiti Libiju uprkos ratu u Ukrajini
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu
» Pao drot radi 75 kg mesa
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu