Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Otvoren kineski festival psećeg mesa uprkos negodovanjima
My Brother Billo wrote:ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
Mislim konkretno na spomenuti festival ....
A zašto su im psi na jelovniku ..... kako kažeš biće da nisu od dobroga, već od neimaštine.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Leviathan2 wrote:kojeg, ima ih visered wolf wrote:Vaš smrad je došao do Boga...
božici kali se to sigurno sviđa...
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:koliko puta ste pod janjetinu maznuli pasa :F
dobar tek,
zasto pas nebi bio izjednacen sa svinjom ili govedom :D
da,da.... to je znana stvar da se po Hrv. prodavala pečena psatetina pod pečenu janjetinu.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
valjda da,u pakistanu ih npr smatraju za prljave zivotinje i ubijaju ali ne jeduorion wrote:My Brother Billo wrote:ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
A zašto su im psi na jelovniku ..... kako kažeš biće da nisu od dobroga, već od neimaštine.
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
da cuo, znam i za dva restorana koji su sluzili mjesano, narucis janjetinu i dobijes malo janjetine malo kerovine no, i dok sam se smucao po italiji bio jedan famozni restoran u kojem su sluzili janjetinu s raznja, nekih 5km od slovenske granice, islo super dok na janjetinu nije dosao veterinar koji j eodmah skuzio sto je doneseno na stol, zvao inspekciju i onda otisao restoran u kurac, zatvorenMy Brother Billo wrote:jesi ti cuo za nekog lika tamo koji je prodavao tj pekao pse umjesto janjaca pa ga provalili nakon dugo vremenaLeviathan2 wrote:koliko puta ste pod janjetinu maznuli pasa :F
dobar tek,
zasto pas nebi bio izjednacen sa svinjom ili govedom :D
2017-04-17
neki jedu zabe i zovu ih zabari a nekad su jeli i macke :DMy Brother Billo wrote:valjda da,u pakistanu ih npr smatraju za prljave zivotinje i ubijaju ali ne jeduorion wrote:My Brother Billo wrote:ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
ako nisu ateisti... kinezi... a komunizam ne poznaje glad ... stanje blagostanja i raja na zemlji...
I masa Rusa,Nijemaca,Bugara,Jugoša,Talijana,Francuza,Čehoslovaka i Poljaka bilo je u kompartijama pa opet nisu jeli spomenuto.
Zar ćemo za sve što ne valja uvijek kriviti komuniste i komunizam? Dokle?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
eno u japanu razmisljaju da jedu govna,neki naucnik napravio hamburger od govnetaLeviathan2 wrote:neki jedu zabe i zovu ih zabari a nekad su jeli i macke :DMy Brother Billo wrote:valjda da,u pakistanu ih npr smatraju za prljave zivotinje i ubijaju ali ne jeduorion wrote:My Brother Billo wrote:ma bojim se ja da oni to krkaju od muke a ne od tradicijeorion wrote:Svašta ima na tom svijetu ...... kako lijepih tako i ružnih tradicija.
2017-04-17
me,a, pojma, ja jedem iskljucivo odojka ili janje koje vidim zivo, u ducanu jedino piletinu kupijem ali i to sve manje jer je smece,My Brother Billo wrote:jebalo nanu zar nije ukus bio drugaciji pa da ovi prije njega nisu primjetili
ja jedem piceka a ponekad i pajcekaLeviathan2 wrote:me,a, pojma, ja jedem iskljucivo odojka ili janje koje vidim zivo, u ducanu jedino piletinu kupijem ali i to sve manje jer je smece,My Brother Billo wrote:jebalo nanu zar nije ukus bio drugaciji pa da ovi prije njega nisu primjetili
2017-04-17
Kineska delikatesa – juha od lastavičjeg gnijezda – priprema se od posebne vrste gnijezda koju lastavice grade uz pomoć sline. Nalaze se na nepristupačnim liticama, pa cijena jednog kilograma prelazi i 10.000 američkih dolara. Bijela ili crvena gnijezda, navodno, imaju čudesno djelovanje na libido, a za ovako egzotičan afrodizijak mnogi će izdvojiti pozamašnu svotu.
2014-04-22
idi u kuracLeviathan2 wrote:Kineska delikatesa – juha od lastavičjeg gnijezda – priprema se od posebne vrste gnijezda koju lastavice grade uz pomoć sline. Nalaze se na nepristupačnim liticama, pa cijena jednog kilograma prelazi i 10.000 američkih dolara. Bijela ili crvena gnijezda, navodno, imaju čudesno djelovanje na libido, a za ovako egzotičan afrodizijak mnogi će izdvojiti pozamašnu svotu.
2017-04-17
My Brother Billo wrote:idi u kuracLeviathan2 wrote:Kineska delikatesa – juha od lastavičjeg gnijezda – priprema se od posebne vrste gnijezda koju lastavice grade uz pomoć sline. Nalaze se na nepristupačnim liticama, pa cijena jednog kilograma prelazi i 10.000 američkih dolara. Bijela ili crvena gnijezda, navodno, imaju čudesno djelovanje na libido, a za ovako egzotičan afrodizijak mnogi će izdvojiti pozamašnu svotu.
čitala sam o tome.. mislim o levijatanovom upisu lasta mi je žao, mama me je učila da pčele i laste imaju dušu... ali sve što trči moglo bi biti na mom jelovniku.. ne dolazi u obzir ništa što gmiže - crvi, gujavice i zmije
Guest- Guest
jastreb wrote:Opet ti komunizam. Pa komunisti su i Kubanci i masa Rgentinaca,Čileanaca,pa nije znano da jedu paščetinu.metilda wrote:pismejker wrote:tja...sve je stvar kulture...
svi bi mi krenuli loviti ćukove i jesti,da nakon njukovog rata zavlada glad...ili nes onog u stilu Walking deda
ako nisu ateisti... kinezi... a komunizam ne poznaje glad ... stanje blagostanja i raja na zemlji...
I masa Rusa,Nijemaca,Bugara,Jugoša,Talijana,Francuza,Čehoslovaka i Poljaka bilo je u kompartijama pa opet nisu jeli spomenuto.
Zar ćemo za sve što ne valja uvijek kriviti komuniste i komunizam? Dokle?
dokle god treba
Guest- Guest
meni je npr jež skroz cool,nebi ga jeo,osim da nisam u nekoj ekstremnoj situaciji,laste su mi isto simpaticne,pcele,dupini,psi,mace i kolibrici
2017-04-17
Njihova kultura i prehrana.
Kratko i jasno.
Ovo za gnijezda lastavica sam i ja čuoi...
Ima čuda po svijetu svakojakih..
Kratko i jasno.
Ovo za gnijezda lastavica sam i ja čuoi...
Ima čuda po svijetu svakojakih..
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
kinezi jedu pse
mi uglavnom jedemo govna
mi uglavnom jedemo govna
jebote, pa mi jedemo puževe, rakove, žabe,
kokoši, nema nečistije životinje, kad vidiš što sve jede. danas čeprka po gnjoju, a onda sutra na jeovniku...
a to da su azijati brutalni kod spremanja hrane stoji. gledao sam dokumentarac gdje mačku oderu i bace u vodu, a ona još pokušava plivati.
najbolje je bi bilo jesti konja ili magare, tu su najčistije životinje, samo što se većini nas gadi ta pomisao....
kokoši, nema nečistije životinje, kad vidiš što sve jede. danas čeprka po gnjoju, a onda sutra na jeovniku...
a to da su azijati brutalni kod spremanja hrane stoji. gledao sam dokumentarac gdje mačku oderu i bace u vodu, a ona još pokušava plivati.
najbolje je bi bilo jesti konja ili magare, tu su najčistije životinje, samo što se većini nas gadi ta pomisao....
ili prehrambene navike hrvata u hrvatskoj ili bosni... preko dinare se ne jedu raci. ne da se ne jedu nego im to dođe kao žohari, a kod nas specijalitet. tu kulturu hranjenje čudnim životinjama, raci, puževi, možemo zahvaliti vrancuzima i talijanima... sreća da nam talijinai nisu uvalili da jedemo mačke...
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Rusi neće napustiti Libiju uprkos ratu u Ukrajini
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu
» Pao drot radi 75 kg mesa
» Rublja dostigla svoj višegodišnji maksimum uprkos ekonomskoj krizi
» State Department: Prisutnost ISIL-a se širi u svijetu uprkos porazu
» Prodaja ruskog tečnog plina u Evropsku uniju skočila za 38 posto uprkos ratu
» Pao drot radi 75 kg mesa
Page 2 of 5