Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
Page 8 of 11
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
Imaju ga da, samo u Njemačkoj 10% stanovništva ima nekretninu, kod nas 90% osim toga to će biti čista pljačka pošto će lokalna uprava uzimati parametre, tablice, postokte i moduse naplatedebotoijusto wrote:Zagovornici poreza ističu da ga imaju zemlje EU-a, no ipak, nije baš tako. Francuska ga ima uz niz oslobođenja, Švedska ga primjenjuje, ali ima i oslobođenje od pet godina za nove stanove...
Kad je riječ o nekretninama u vlasništvu države, Ministarstvo državne imovine imamo (i ministra Gorana Marića), još samo kad bismo jasno znali što ćemo s tolikom imovinom.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/488448/zelite-li-izbjeci-porez-na-nekretnine-ulazite-u-umjetnine-i-dijamante-za-to-nema-nameta
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Re: Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
debotoijusto wrote:protiv PNN su samo oni koji ne vole hrvatsku
Tako je... poubijati sve one koji tvrde da vole Hrvatsku...takvi su nas i previše do sad kostali ..
darth_vader-
2014-04-17
Nemoš ti nabit cijenu 150 eura a nema ni vodovoda a na Braču je 110 eura cijena tj 100 eura čistih , znaci porezi , prijepisi , odvjetnici plača kupac a ti s ovih 10 eura plačaš ono svoje i ostane ti 100 eura cistih po kvadratu i to samo pod uvjetom da je odma sve keš ....inace je normalno skuplje tj drukciji ugovor.
Ako netko daje ovakve cijene onda kakoš ti 150 eura sad to prodat kad kupac ima jeftinije opcije ?
Normalno da nemože , spusti cijenu na 140 pa vidi ocel šta bit al uvjetuj da on plača porez i prijepise i to plus mora bit keš.
Ako netko daje ovakve cijene onda kakoš ti 150 eura sad to prodat kad kupac ima jeftinije opcije ?
Normalno da nemože , spusti cijenu na 140 pa vidi ocel šta bit al uvjetuj da on plača porez i prijepise i to plus mora bit keš.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Da u pravu si ....to je ok cijena ...neznam zašto nemože prodat al to i jesu cijen tih parcela prvi red do mora.prckov wrote:pa I nije 150 nego 116-117RayMabus wrote:Puno tražiš , ja sam zemlju na Braču , 5000 kvadrata ...tj baba je to .....110 eura kvadrat s tim da je tih 10 eura bilo za platit poreze i te šeme ...ravno 100 eura kvadrat čiste love ....isto uz more.metilda wrote:prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:
građevinsko 100%, cesta, struja a vode nema cijelo selo, sve su gustijerne... neće me kune pa gotovo...
s obzirom da je i vlasništvo 1/1 350 tisuća ojra.. planirali smo napraviti 6 bungalova za djecu s bazenom, ali za taj projekt treba veliki kredit, a mi smo preinvestirali u propali obrt i još vraćamo te kredite... sve agencije kod kojih smo se prijavili obećavale su prodaju u roku od čas posla, pa evo prođoše godine...
110 eura ti je realna cijena a ne 150 eura.
Kako god ispod 110 eura nema nigdje i to samo ovako kako sam ja reka , keš i da placa kupac poreze i ostalo.
2014-04-11
116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
Više manje euro gore dole , igra tu tko plača porez i prijepise jer i to košta plus jel keš il nije jer keš igra a ovo drugo je mačak u vreči pa sad .....
Više manje euro gore dole , igra tu tko plača porez i prijepise jer i to košta plus jel keš il nije jer keš igra a ovo drugo je mačak u vreči pa sad .....
2014-04-11
Imaš razne ugovore ...evo ti ja 700 ..sedamsto ...kvadrata za dva stana ukupne kvadrature 100 kvadrata ...jedan do drugoga , južna strana plus dva parkinga .....na odlicnoj lokaciji .....sve ti je stvar dogovora ....netko od 700 kvadrata iskemija dva stana a netko ce to zapit i prokockat.
Sad kad mi opale poreze na ta dva stana jebat cu im mater u opčini.
Sad kad mi opale poreze na ta dva stana jebat cu im mater u opčini.
2014-04-11
ne postoji ok ili neok cijena, postoji samo ona za koju ćeš nešto prodati i ona uz koju nešto ne ćeš prodati.RayMabus wrote:116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
2014-04-16
kako se pomalo raspetljeva komunistički nemar s vlasničkin listovima, sve više nekretnin dolazi na tržište, uz istu potražnju, normalno je da cijena pado.
2014-04-16
Ovo je stan poviše mene , ja sam cijela južna strana prvi kat , dva stana :
I sad ovaj glupi debotojusto misli da cu ja plačat ovaj porez a ne podstanari ili ovi šta unajme apartmane ako to budem a ocu u buducnosti tako iznajmljiva.
Još najbolje da cu ti ja iz svog đepa platit jbte.
I sad ovaj glupi debotojusto misli da cu ja plačat ovaj porez a ne podstanari ili ovi šta unajme apartmane ako to budem a ocu u buducnosti tako iznajmljiva.
Još najbolje da cu ti ja iz svog đepa platit jbte.
2014-04-11
RayMabus wrote:Puno tražiš , ja sam zemlju na Braču , 5000 kvadrata ...tj baba je to .....110 eura kvadrat s tim da je tih 10 eura bilo za platit poreze i te šeme ...ravno 100 eura kvadrat čiste love ....isto uz more.metilda wrote:prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:
ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..
građevinsko 100%, cesta, struja a vode nema cijelo selo, sve su gustijerne... neće me kune pa gotovo...
s obzirom da je i vlasništvo 1/1 350 tisuća ojra.. planirali smo napraviti 6 bungalova za djecu s bazenom, ali za taj projekt treba veliki kredit, a mi smo preinvestirali u propali obrt i još vraćamo te kredite... sve agencije kod kojih smo se prijavili obećavale su prodaju u roku od čas posla, pa evo prođoše godine...
110 eura ti je realna cijena a ne 150 eura.
ma spuštali smo mi i na 100 ojra, a s obzirom da je 2008. cijena bila 250 ojra po kvadratu mislim da je to sasvim solidna cijena a uz to je još 8 km od budućeg mosta.. no neće nitko, još je recesija.. vidjet ćemo, ako nitko ne bude htio kupiti svakako će pripasti djeci pa neka si grade bungalove.. lijepo je kad imaš nešto tako kvalitetno za ostaviti djeci...
Guest- Guest
Jasno , mnogima igra i kompezacija barem dijela love ...jbga svakome trebaju pare ....nije sve u tome da ti netko da 350 tisuca eura na ruke tako ....može i 100 tisuca manje al onda neka protuvrijednost toga ....iskemija bi ja brzo tih 3000 kvadrata uz more ......pitanje je koliko se tu apartmana može ubacit tj jel ima zgrada okolo il se moraš udaljavat .....znaju ovi nabacit pun kuraz apartmana na toliko kvadrata pa onda i tebi ostane sasvim dovoljno i kad pogledaš tržnu vrijednost toga ono ispadne opet 200 tisuca eura plus ovih 150 tisuca eura na ruke keš .....može i pod ugovorom da je poslije al onda garnaitraju ostalim apartmanima tj ako neplate još dva apartmana tebi.aben wrote:ne postoji ok ili neok cijena, postoji samo ona za koju ćeš nešto prodati i ona uz koju nešto ne ćeš prodati.RayMabus wrote:116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
2014-04-11
RayMabus wrote:Jasno , mnogima igra i kompezacija barem dijela love ...jbga svakome trebaju pare ....nije sve u tome da ti netko da 350 tisuca eura na ruke tako ....može i 100 tisuca manje al onda neka protuvrijednost toga ....iskemija bi ja brzo tih 3000 kvadrata uz more ......pitanje je koliko se tu apartmana može ubacit tj jel ima zgrada okolo il se moraš udaljavat .....znaju ovi nabacit pun kuraz apartmana na toliko kvadrata pa onda i tebi ostane sasvim dovoljno i kad pogledaš tržnu vrijednost toga ono ispadne opet 200 tisuca eura plus ovih 150 tisuca eura na ruke keš .....može i pod ugovorom da je poslije al onda garnaitraju ostalim apartmanima tj ako neplate još dva apartmana tebi.aben wrote:ne postoji ok ili neok cijena, postoji samo ona za koju ćeš nešto prodati i ona uz koju nešto ne ćeš prodati.RayMabus wrote:116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
sve je to bilo u igri, ali rekoh, neće me kune.. nije da žalim, nisu mi ti novci prijeko potrebni.. bilo je nekoliko ponuda uz parcelizaciju ali nismo bili spremni na to.. bit će jednog dana...
Guest- Guest
Ma nađi nekog tko se bavi izgradnjom apartmana i tim šemama , dovedeš ga i pitaš koliko moš apartmana ovdje ubacit , pola ceš mi dat u protuvrijednosti apartmana npr dva ukupne vrijednosti 100 kvadrata plus parkizi za oba a ostalo keš al ugovor da moš posli tj kad to napraviš pa ako neplatiš onda još dva apartmana meni ....on iz iznajmljivanja toga može tebi isplatit onda tih 150-ak tisuca eura.metilda wrote:
ma spuštali smo mi i na 100 ojra, a s obzirom da je 2008. cijena bila 250 ojra po kvadratu mislim da je to sasvim solidna cijena a uz to je još 8 km od budućeg mosta.. no neće nitko, još je recesija.. vidjet ćemo, ako nitko ne bude htio kupiti svakako će pripasti djeci pa neka si grade bungalove.. lijepo je kad imaš nešto tako kvalitetno za ostaviti djeci...
2014-04-11
to je samo zemljetina, kumpare.RayMabus wrote:Jasno , mnogima igra i kompezacija barem dijela love ...jbga svakome trebaju pare ....nije sve u tome da ti netko da 350 tisuca eura na ruke tako ....može i 100 tisuca manje al onda neka protuvrijednost toga ....iskemija bi ja brzo tih 3000 kvadrata uz more ......pitanje je koliko se tu apartmana može ubacit tj jel ima zgrada okolo il se moraš udaljavat .....znaju ovi nabacit pun kuraz apartmana na toliko kvadrata pa onda i tebi ostane sasvim dovoljno i kad pogledaš tržnu vrijednost toga ono ispadne opet 200 tisuca eura plus ovih 150 tisuca eura na ruke keš .....može i pod ugovorom da je poslije al onda garnaitraju ostalim apartmanima tj ako neplate još dva apartmana tebi.aben wrote:ne postoji ok ili neok cijena, postoji samo ona za koju ćeš nešto prodati i ona uz koju nešto ne ćeš prodati.RayMabus wrote:116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
ako i imoš 350 iljod eurov za zemlju, koliko još moroš imati za podmititi hdzeovce da ti dodu dozvole?
kurbini sini će ti podmetnuti nogu na svakon koroku. sve gre prema tomu da ćete prodovati zemlju za avionsku kortu.
2014-04-16
Hmmm ...a zašto misliš da sam spomeinija onih 10 eura od 110 eura kad prodaješ ?aben wrote:to je samo zemljetina, kumpare.RayMabus wrote:Jasno , mnogima igra i kompezacija barem dijela love ...jbga svakome trebaju pare ....nije sve u tome da ti netko da 350 tisuca eura na ruke tako ....može i 100 tisuca manje al onda neka protuvrijednost toga ....iskemija bi ja brzo tih 3000 kvadrata uz more ......pitanje je koliko se tu apartmana može ubacit tj jel ima zgrada okolo il se moraš udaljavat .....znaju ovi nabacit pun kuraz apartmana na toliko kvadrata pa onda i tebi ostane sasvim dovoljno i kad pogledaš tržnu vrijednost toga ono ispadne opet 200 tisuca eura plus ovih 150 tisuca eura na ruke keš .....može i pod ugovorom da je poslije al onda garnaitraju ostalim apartmanima tj ako neplate još dva apartmana tebi.aben wrote:ne postoji ok ili neok cijena, postoji samo ona za koju ćeš nešto prodati i ona uz koju nešto ne ćeš prodati.RayMabus wrote:116-117 eura po kvadratu , uz more , građevinsko je ok.
ako i imoš 350 iljod eurov za zemlju, koliko još moroš imati za podmititi hdzeovce da ti dodu dozvole?
kurbini sini će ti podmetnuti nogu na svakon koroku. sve gre prema tomu da ćete prodovati zemlju za avionsku kortu.
A šta si mislija da neceš platit jel ?
E al pazi nije da nije radija , lipo je sve sredija u opcini ...ovaj je zaslužija tu proviziju tj njih dvoje.
Nije oni 10 eura tu za kuraz šta san ih spoeminja.
Ima kome je to došlo na ruke nebrini se.
2014-04-11
Malo čitaj između redaka ...5000 kvadrata , kupac sve plača i ja 10 eura svoje i ostane cistih 100 eura kvadrat ....aj malo mozgaj šta je tih 10 eura ja svoje plačam ? 50 tisuca eura ....podili 10 tisuca eura stvarnih taksi i 40 tisuca još ...na dvoje ljudi u opcini ...svakome po 20 keka.
TAPLA.
ČIST RAČUN DUGA LJUBAV.
TAPLA.
ČIST RAČUN DUGA LJUBAV.
2014-04-11
govorin za kupce.
u mome mestu su sve dobre pozicije prodone, i sve zjopu prozne. nisu uspili izhodovati dozvole. a doli su milijuni za zemlju.
u šibenskon arhipelagu se županija upisala na seoska zamljišta, elektra reketari, ma biži...
u mome mestu su sve dobre pozicije prodone, i sve zjopu prozne. nisu uspili izhodovati dozvole. a doli su milijuni za zemlju.
u šibenskon arhipelagu se županija upisala na seoska zamljišta, elektra reketari, ma biži...
2014-04-16
Kupac uvijek plača poreze , prijepise i ostalo ....neracunam ja to ....to je njegova obaveza ...moje je takse koje moram platit oko 10 do 15 tisuca eura državi i to ovi u opcini smanje na procjenu najniže cijene tu ....ostatak ide njima ....obicno je dvoje u opcini .....stave svaki 15 keka u đep .....i onako rade tamo ....u interesu im je da sve ide glatko ....lova se isplacuje kad sve to bude meni keširano.aben wrote:govorin za kupce.
To ti je to .....nema tu mudrolije .....to je tih 10 eura šta ja dižem cijenu na 110 eura.
2014-04-11
Ja i nisan kriv šta su glupi.aben wrote:govorin za kupce.
2014-04-11
Uđeš u opcinu , moraš znat koga jer to neide evo mene moji ljudi nego imaš info , ta i ta parcela , 10% cemo dignit cijenu , nađi kupca , sredi sve papire i od tih 10% ja plačam takse opcini a oni to srede na najmanje i šta ostane ide tebi i tome još jednome uz tebe šta mora sve to sredit.
Da viš kako rade.
Da viš kako rade.
2014-04-11
Jel nešto 100 tisuca ...e sad je 110 ...oni smanje sve moguce namete na minimum i sređuju da stvar ide glatko ...od tih 10 tisuca eura 1/3 plačaš te svoje stvari opčini jer kupac plača poreze i ostalo ....ostane oko 7 tisuca ...na njih dvoje ...svaki 3500 eura u đep ...nit kopali nit orali.RayMabus wrote:Uđeš u opcinu , moraš znat koga jer to neide evo mene moji ljudi nego imaš info , ta i ta parcela , 10% cemo dignit cijenu , nađi kupca , sredi sve papire i od tih 10% ja plačam takse opcini a oni to srede na najmanje i šta ostane ide tebi i tome još jednome uz tebe šta mora sve to sredit.
Da viš kako rade.
DOBAR DAN IZVOLTE.
2014-04-11
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Porez na nekretnine
» Porez na nekretnine je prevara birača!
» Budimo iskreni, porez na nekretnine je krađa
» Porez na nekretnine: jedino Crkva izuzeta
» Linić:O čemu priča SDP?Porez na nekretnine bio je u Planu 21!
» Porez na nekretnine je prevara birača!
» Budimo iskreni, porez na nekretnine je krađa
» Porez na nekretnine: jedino Crkva izuzeta
» Linić:O čemu priča SDP?Porez na nekretnine bio je u Planu 21!
Page 8 of 11