Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
Page 7 of 11
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
Građani štede u bloketama, umjesto da s novcem rade, ubace ga u veću brzinu, u neki proizvod na tržištu, poput dionica, investicijskih fondova gdje će se oplođivati i od njega imati korist kompletno gospodarstvo.
burza nije dio gospodarstva, niti trgovanje na njoj predstavlja gospodarsku aktivnost
promet na burzi ne ulazi u BDP, a i dnevni promet na aktivnijim burzama zna biti kudikamo veći od ukupnog godišnjeg BDPa države
Tako pristaše poreza na nekretnine obrazlažu potrebu uvođenja novog nameta, pa prisnažuju da treba oporezivati mrtvi kapital kao da su vlasnici stanova kočničari rasta.
zagovaraju zato što će doći do pada cijena, pa će imućne štediše koji imaju milijunske štedne depozite po bankama moći kupiti nekretnine za 30% nižu cijenu
neće dizanjem kredita na 30 godina platiti 50% više
Guest- Guest
Re: Želite li izbjeći porez na nekretnine, ulažite u umjetnine i dijamante, za to nema nameta
prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...RayMabus wrote:Zašto bi je poklonio ako je mogu prodat ?Leviathan2 wrote:prodat, zasto je ne poklonis nekom ko bi je obradjivaoRayMabus wrote:
Imam ja tako jednu vecu parcelu u po Kozijaka , mislim je utopit ( prodat ) , netreba mi a s tom lovom nešto opet mogu napravit drugdje i tako ....te ledine koje neobrađuješ i nemaju neku vrijednost nego samo stoje su za kuraz , bolje onda prodat po nekoj cijeni da nešto s tom lovom uložiš di ti treba i di moš oplodit kapital.
građevinsko 100%, cesta, struja a vode nema cijelo selo, sve su gustijerne... neće me kune pa gotovo...
Guest- Guest
Cudno , ja bi to davno utopija po sistemu zemlja za kat kuče tj najmanje jedan stan pa iznajmljiva apartman a i imam di doć.metilda wrote:
građevinsko 100%, cesta, struja a vode nema cijelo selo, sve su gustijerne... neće me kune pa gotovo...
Evo vako je pogled s te parcele samo zamisli 100 metara niže al ista je stvar tj imaš ovakvu panoramu od gore a na 20 minuti od Splita.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ako ti građevno.. što ne uložiš i izgradiš kuću za odmor sa bazenom..RayMabus wrote:Cudno , ja bi to davno utopija po sistemu zemlja za kat kuče tj najmanje jedan stan pa iznajmljiva apartman a i imam di doć.metilda wrote:
Evo vako je pogled s te parcele samo zamisli 100 metara niže al ista je stvar tj imaš ovakvu panoramu od gore a na 20 minuti od Splita.
https://www.myluxoria.com/villa/7120
pogledaj ovo.. nije nešto extra velika kuća, a 3000€ tjedno se traži u špici sezone
Guest- Guest
Poljoprivredno zemljište , ima maslina tu , maslenik al na 7000 kvadrata imaš pravo na poljsku kučicu a to ti je ko mala vikendica a nekome iz Splita više i netreba nego ovako šta da se malo makne od gužve i ima di zaroštiljat na svome.RayMabus wrote:Cudno , ja bi to davno utopija po sistemu zemlja za kat kuče tj najmanje jedan stan pa iznajmljiva apartman a i imam di doć.metilda wrote:
Imam ponuda , nije sad neka cijena po kvadratu al nije ni građevinsko ni išta , jednostavno blizina grada , panorama , moš poljska kučica i komin , idealno.
2014-04-11
kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...RayMabus wrote:Zašto bi je poklonio ako je mogu prodat ?Leviathan2 wrote:
prodat, zasto je ne poklonis nekom ko bi je obradjivao
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Nije građevinsko , to ti je doslovno gore ispod klisura Kozijaka , teška padina , to nikad nece bit građevinsko al sam snimija poljska kučica i panorama i vec grizu na tu šemu jer je blizu Splita , nije neka cijena al skupi se na toliko kvadrata a ja nemam namjeru gore ništa radit tj triba to obrađivat a samo su masline neke ....previše rađe a malo meda tako da planiram to utopit ....za pare naravno.Pinochet wrote:
ako ti građevno.. što ne uložiš i izgradiš kuću za odmor sa bazenom..
7000 kvadrata nek je 10 eura ...70 tisuca eura ....mogu kucu dole dignit još jednu s ovim parama ....na dva tri kata.
2014-04-11
Jben ti porez na nekretnine ....ovi u opčini Kaštela samo mogu od mene živit ...nebi mi dali niti da napravim desetak stanova i kuca ...đubrad.RayMabus wrote:Nije građevinsko , to ti je doslovno gore ispod klisura Kozijaka , teška padina , to nikad nece bit građevinsko al sam snimija poljska kučica i panorama i vec grizu na tu šemu jer je blizu Splita , nije neka cijena al skupi se na toliko kvadrata a ja nemam namjeru gore ništa radit tj triba to obrađivat a samo su masline neke ....previše rađe a malo meda tako da planiram to utopit ....za pare naravno.Pinochet wrote:
7000 kvadrata nek je 10 eura ...70 tisuca eura ....mogu kucu dole dignit još jednu s ovim parama ....na dva tri kata.
2014-04-11
jbte, kad guzica zine na pare
Pa dođite i istražite a ne da dođete ko turisti i provodite se.Treba malo zagrepst po toj našoj blještavoj površini i vidjet će se svašta.
vili40-
2015-08-02
prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...RayMabus wrote:
Zašto bi je poklonio ako je mogu prodat ?
s obzirom da je i vlasništvo 1/1 350 tisuća ojra.. planirali smo napraviti 6 bungalova za djecu s bazenom, ali za taj projekt treba veliki kredit, a mi smo preinvestirali u propali obrt i još vraćamo te kredite... sve agencije kod kojih smo se prijavili obećavale su prodaju u roku od čas posla, pa evo prođoše godine...
Guest- Guest
To sam ja vec zacrta prodat za koju godinu , sad je na ocu a posli ce bit na meni , 70 tisuca eura najmanje ...hop dole odma kuca na dva kata ...još jedna ...nek se nađe ...od viška glava neboli ......ti porezi guše slobodno poduzetništvo ....oni nabiju poreze i onda ljudi mozgaju kako da imaju šta manje nekretnina ...imam sad vec kuca i par stanova ....al triba mi još , kriza je.RayMabus wrote:Jben ti porez na nekretnine ....ovi u opčini Kaštela samo mogu od mene živit ...nebi mi dali niti da napravim desetak stanova i kuca ...đubrad.RayMabus wrote:Nije građevinsko , to ti je doslovno gore ispod klisura Kozijaka , teška padina , to nikad nece bit građevinsko al sam snimija poljska kučica i panorama i vec grizu na tu šemu jer je blizu Splita , nije neka cijena al skupi se na toliko kvadrata a ja nemam namjeru gore ništa radit tj triba to obrađivat a samo su masline neke ....previše rađe a malo meda tako da planiram to utopit ....za pare naravno.Pinochet wrote:
2014-04-11
hrvatska jeste predivnavili40 wrote:prilikom posjeta naše kraljice Irskoj,irski novinari zapitali se da što to tjera ljude iz tako divne zemlje poput Hrvatske?
Pa dođite i istražite a ne da dođete ko turisti i provodite se.Treba malo zagrepst po toj našoj blještavoj površini i vidjet će se svašta.
2014-04-19
jbte, kad guzica zine na pare
Puno tražiš , ja sam zemlju na Braču , 5000 kvadrata ...tj baba je to .....110 eura kvadrat s tim da je tih 10 eura bilo za platit poreze i te šeme ...ravno 100 eura kvadrat čiste love ....isto uz more.metilda wrote:prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:
ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...
s obzirom da je i vlasništvo 1/1 350 tisuća ojra.. planirali smo napraviti 6 bungalova za djecu s bazenom, ali za taj projekt treba veliki kredit, a mi smo preinvestirali u propali obrt i još vraćamo te kredite... sve agencije kod kojih smo se prijavili obećavale su prodaju u roku od čas posla, pa evo prođoše godine...
110 eura ti je realna cijena a ne 150 eura.
Last edited by RayMabus on Sun 28 May - 13:43; edited 1 time in total
2014-04-11
Bog te kažnjava radi HDZovske i anti Hrvatske zloće koja prska iz tebemetilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...RayMabus wrote:Zašto bi je poklonio ako je mogu prodat ?Leviathan2 wrote:
prodat, zasto je ne poklonis nekom ko bi je obradjivao
Guest- Guest
NIje nego je nabila cijenu , 150 eura po kvadratu ....ja na Braču uz more zemlja , građevinsko , lik napravija apartmansko naselje tu , 5000 kvadrata 110 eura s tim da on placa poreze i tih 10 eura je bilo za poreze dakle cistih 100 eura po kvadratu ...znaci svi prepisi i to riješeni 110 eura ...10 eura za te prijepise ...100 eura čiste love na ruke ....pola milje eura .....pa to razdilili pošto ima još sestara i tako al to je ta cijena ...110 eura....i to keš odma na ruke ...nema ništa posli cu.Pinochet wrote:Bog te kažnjava radi HDZovske i anti Hrvatske zloće koja prska iz tebemetilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...RayMabus wrote:
Zašto bi je poklonio ako je mogu prodat ?
KEŠ.
PRODANO.
2014-04-11
tesko da ces dobit tu cijenu s obzirom da nema vode a I porez na gradevno zemljiste ce eto uvestmetilda wrote:prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..metilda wrote:
ne možeš je ni prodat.. imam parcelu na pelješcu uz more s pješčanom plažom, 3000 kvadrata i već je godinama prodajem.. ništa od toga, osim ako daš budzašto.. a onda ju je bolje imati...
2014-04-19
Reka sam ja koja joj je realna cijena ....110 eura kvadrat s tim da je to keš u ruke ...znaci samo pod tim uvjetima i on plača poreze i prijepise tj ovih 10 eura ti plačaš onaj svoj dio prijepisa ....mora ti ostat 100 eura ciste love kad sve obaviš i to , platiš prijepise i sve ostalo ...zato onih 110 eura tj 10 eura više i to samo pod uvjetom da je keš na ruke.
To ti je 300 tisuca eura keša.
Bez plačanja prijepisa, odvijetnika , poreza i ostaloga.
To ti je prava cijena pod svim ovim uvjetima i odma keš na ruke.
To ti je 300 tisuca eura keša.
Bez plačanja prijepisa, odvijetnika , poreza i ostaloga.
To ti je prava cijena pod svim ovim uvjetima i odma keš na ruke.
2014-04-11
pa I nije 150 nego 116-117RayMabus wrote:Puno tražiš , ja sam zemlju na Braču , 5000 kvadrata ...tj baba je to .....110 eura kvadrat s tim da je tih 10 eura bilo za platit poreze i te šeme ...ravno 100 eura kvadrat čiste love ....isto uz more.metilda wrote:prckov wrote:kolko cijenis?metilda wrote:prckov wrote:
ako nije gradevinsko I jos nema blizu ni ceste ni struje ni vode onda..
110 eura ti je realna cijena a ne 150 eura.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Imaju ga da, samo u Njemačkoj 10% stanovništva ima nekretninu, kod nas 90% osim toga to će biti čista pljačka pošto će lokalna uprava uzimati parametre, tablice, postokte i moduse naplatedebotoijusto wrote:Zagovornici poreza ističu da ga imaju zemlje EU-a, no ipak, nije baš tako. Francuska ga ima uz niz oslobođenja, Švedska ga primjenjuje, ali ima i oslobođenje od pet godina za nove stanove...
Kad je riječ o nekretninama u vlasništvu države, Ministarstvo državne imovine imamo (i ministra Gorana Marića), još samo kad bismo jasno znali što ćemo s tolikom imovinom.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/488448/zelite-li-izbjeci-porez-na-nekretnine-ulazite-u-umjetnine-i-dijamante-za-to-nema-nameta
Kermit-
2014-04-17
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Porez na nekretnine
» Porez na nekretnine je prevara birača!
» Budimo iskreni, porez na nekretnine je krađa
» Porez na nekretnine: jedino Crkva izuzeta
» Linić:O čemu priča SDP?Porez na nekretnine bio je u Planu 21!
» Porez na nekretnine je prevara birača!
» Budimo iskreni, porez na nekretnine je krađa
» Porez na nekretnine: jedino Crkva izuzeta
» Linić:O čemu priča SDP?Porez na nekretnine bio je u Planu 21!
Page 7 of 11