Milicajčina Orepić preti jogurt revolucijom
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Milicajčina Orepić preti jogurt revolucijom
Pitanje šejkeru? pričaš o pravosuđu na osnovu čegaslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:sve si promašio jer si pacer
Kada je politika u pitanju, sve sam pogodio, za razliku od tebe koji si sve promašio. O razlozima tvojih loših prognoza neću nagađati.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Genocid? Gluposti...slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:
Moguće asocira na Tita, neki to vrijeme doživljavaju kao dobro, čvrsta ruka.
I genocid nad Hrvatima 1945. godine. To se uredno i prigodno zaboravlja.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:To se Šejker veselio sa kolegicom iz podružnice gđa. Celić
Uopće se nisam veselio, ali dobro je poznato da si ti ne samo neznalica nego i patološki lažljivac, ako ne i najveća nakupina felalnih sadržaja na ovom forumu.
Guest- Guest
asilovski wrote:Genocid? Gluposti...slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:
Pravnik pa nema pojma o definiciji genocida u smislu međunarodnog prava.
No dobro, pitaj Međunarodni Sud Pravde u Haagu zašto je Srebrenicu okvalificirao kao genocid pa onda možda nešto i naučiš o tome.
Guest- Guest
Mi govorimo o pravnoj državi, SAD-e je pravna država sa smrtnom kaznom, mi nemamo smrtnu kaznu ali građani ne mogu imati pošteno suđenje na osnovu slova Zakona i ne mogu ostvariti svoja prava stoga mi nismo pravna država, osim toga ponavljam odgovori na pitanjeslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Ja govorim da ulazak u EU ne garantira apsolutno ništa, a drugo mi nemamo pravnu državu u bilo kojem obliku
Garantira postojanje kakve takve demokracije, pravnog i političkog sustava u kojem nisu moguće formalna diktatura i smrtna kazna. Znam da ti je to teško priznati, ali tako stoje stvari.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:kako ću se kao pravnik veseliti protuustavnoj gadariji i de iure preuziamanju dugova, odnosno pasivne legitimacije od strane RH-a?Sabina Spielrein wrote:asilovski wrote:izjasnili su se oni pod cijenu vlastitog komoditeta i besplatnog ručka biološki uništiti cijeli narod, eo baš mi legica kaže u Zvijezdi i Konzumu počeli masovni otkazi svi idu u Njemačku, ali njih boli kurac, čak mislim da im je drago iz nekog bolesnog razlogaPinochet wrote:slidingdoorsoperator wrote:
Puno bolje od tebe, u to možeš biti apsolutno siguran.
e pa lipo se vidi tko su neprijatelji Hrvatske i Hrvatskog naroda, samo naprid i lipo se izjasnite
Čekaj, nisi li se ti veselio lex Agrokoru?
To se Šejker veselio sa kolegicom iz podružnice gđa. Celić
Ispričavam se, krivo sam zapamtila.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
asilovski wrote:Mi govorimo o pravnoj državi, SAD-e je pravna država sa smrtnom kaznom, mi nemamo smrtnu kaznu ali građani ne mogu imati pošteno suđenje na osnovu slova Zakona i ne mogu ostvariti svoja prava stoga mi nismo pravna država
Točno, SAD je pravna država sa smrtnom kaznom, ali po standardima EU ne bi mogla postati članicom, bez obzira na relativno visoki kvalitet funkcioniranja pravosuđa.
I ponavljam, objasni EU da su se zeznuli u primanju Hrvatske jer smo mi kao na afričkim standardima, a nisu nas primili iz političkih razloga kao Rumunjsku i Bugarsku nego na pritisak upravo tog SAD-a.
Dakle, ipak smo pravna država, druga je priča što je kvalitet našeg ukupnog pravnog poretka na za EU standarde vrlo niskoj razini.
Last edited by slidingdoorsoperator on 28/4/2017, 11:43; edited 1 time in total
Guest- Guest
Pa u smislu međ. prava ratni zločini 1945.g. koji su počinili jedinice NOB-a nisu genocid, ovo u Srebrenicu jest jer je to tako odredilo Međ. sudište, a i po definiciji ovo 1945.g. nije bilo usmjereno protiv jednog naroda, vjere, rase, etnosa nego političke opcije, odnosno ratnog neprijatelja, osim toga zločine su naredili Hrvati i srbi, a ubijeni su bili Hrvati, Mađari, Srbi, Njemci, Talijani, Bošnjacislidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Genocid? Gluposti...slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:
Pravnik pa nema pojma o definiciji genocida u smislu međunarodnog prava.
No dobro, pitaj Međunarodni Sud Pravde u Haagu zašto je Srebrenicu okvalificirao kao genocid pa onda možda nešto i naučiš o tome.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Genocid? Gluposti...slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:
Termin je manje važan, ući u Brestovac npr., pobiti sve ranjenike i onda lječiti svoje ranjenike u istoj bolnici je monstruozno.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Mi smo imitacija pravne državeslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Mi govorimo o pravnoj državi, SAD-e je pravna država sa smrtnom kaznom, mi nemamo smrtnu kaznu ali građani ne mogu imati pošteno suđenje na osnovu slova Zakona i ne mogu ostvariti svoja prava stoga mi nismo pravna država
Točno, SAD je pravna država sa smrtnom kaznom, ali po standardima EU ne bi mogla postati članicom, bez obzira na relativno visoki kvalitet funkcioniranja pravosuđa.
I ponavljam, objasni EU da su se zeznuli u primanju Hrvatske jer smo mi kao na afričkim standardima, a nisu nas primili iz političkih razloga kao Rumunjsku i Bugarsku nego na pritisak upravo tog SAD-a.
Dakle, ipak smo pravna država, druga je priča što je kvalitet našeg ukupnog pravnog poretka na za EU standarde vrlo niskoj razini.
Kermit-
2014-04-17
Ratni zločin, kod nas se vole korisitit terminima u pravnom značenju a iako se iste razumije i tumači samo kolokvijalnoSabina Spielrein wrote:asilovski wrote:Genocid? Gluposti...slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:
Termin je manje važan, ući u Brestovac npr., pobiti sve ranjenike i onda lječiti svoje ranjenike u istoj bolnici je monstruozno.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Pa u smislu međ. prava ratni zločini 1945.g. koji su počinili jedinice NOB-a nisu genocid, ovo u Srebrenicu jest jer je to tako odredilo Međ. sudište, a i po definiciji ovo 1945.g. nije bilo usmjereno protiv jednog naroda, vjere, rase, etnosa nego političke opcije, odnosno ratnog neprijatelja, osim toga zločine su naredili Hrvati i srbi, a ubijeni su bili Hrvati, Mađari, Srbi, Njemci, Talijani, Bošnjaci
Nebitno tko je neradio i proveo zločine, po standardima Međunarodnog Suda Pravde u Haagu to je isto toliko genocid koliko i Srebrenica. Ako ne i više jer je poubijano puno više ljudi, praktički gotovo isključivo Hrvata, barem kada je riječ o križnim putevima. Da ne spominjem namjeru kao osnovni kriterij u definiciji genocida uz masovno ubijanje i protjerivanje.
No, jasno mi je da to tebe ne tangira ia da te za genocid nad Hrvatima boli ona stvar, ali tvoje mišljenje ne samo po tom pitanju ionako nikoga normalnog ne zanima, pa tako ni mene.
I da, to isto genocidno ubijanje i protjerivanje su pretrpili Nijemci i Talijani, za Mađare priznajem da mi takvi podaci nisu poznati.
Srbi definitivno nisu, barem kada je Titov režim u pitanju. Bošnjaci tad kao nacija nisu formalno ni postojali.
Last edited by slidingdoorsoperator on 28/4/2017, 11:50; edited 1 time in total
Guest- Guest
asilovski wrote:Mi smo imitacija pravne države
Sa ovom ocjenom ću se složiti. Formalno smo pravna država, a realno više imitacija.
Last edited by slidingdoorsoperator on 28/4/2017, 11:51; edited 1 time in total
Guest- Guest
asilovski wrote:Ratni zločinSabina Spielrein wrote:
Isto kao što Srbi tvrde za Srebrenicu kako je samo riječ o ratnom zločinu. A nije, nego o genocidu. Barem kada je ocjena Međunarodnog Suda Pravde u pitanju, a oni su nadležni za rješavanje sporova takvog tipa.
Guest- Guest
Gluposti, moj djed je bio zarobljen 1945.g. na Sremskom frontu i prošao koješta, ubijani su svi koji su se našli u povlačenju, odnosno kapitulaciji na određenom području, a bili su određeni kao domaće izdajice i klasni neprijatelji.slidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Pa u smislu međ. prava ratni zločini 1945.g. koji su počinili jedinice NOB-a nisu genocid, ovo u Srebrenicu jest jer je to tako odredilo Međ. sudište, a i po definiciji ovo 1945.g. nije bilo usmjereno protiv jednog naroda, vjere, rase, etnosa nego političke opcije, odnosno ratnog neprijatelja, osim toga zločine su naredili Hrvati i srbi, a ubijeni su bili Hrvati, Mađari, Srbi, Njemci, Talijani, Bošnjaci
Nebitno tko je neradio i proveo zločine, po standardima Međunarodnog Suda Pravde u Haagu to je isto toliko genocid koliko i Srebrenica. Ako ne i više jer je poubijano puno više ljudi, praktički gotovo isključivo Hrvata, barem kada je riječ o križnim putevima. Da ne spominjem namjeru kao osnovni kriterij u definiciji genocida uz masovno ubijanje i protjerivanje.
No, jasno mi je da to tebe ne tangira ia da te za genocid nad Hrvatima boli ona stvar, ali tvoje mišljenje ne samo po tom pitanju ionako nikoga normalnog ne zanima, pa tako ni mene.
I da, to isto genocidno ubijanje i protjerivanje su pretrpili Nijemci i Talijani, za Mađare priznajem da mi takvi podaci nisu poznati.
Srbi definitivno nisu, barem kada je Titov režim u pitanju.
Nisu samo hrvati ubijani to su potpune glupsoti, ubijeno je jako pun muslimana, četnika, bjelogardejaca, Ljotičevaca, civila, a u Banatau je ubijeno i potjerano preko 40.000 mađara, promijenjena su imena mjesta i dr.
najveći krivac za sve to osim partizana je sam Pavelić što je pobjegao i ostavio vojsku u rasulu
Kermit-
2014-04-17
ma je, tada masovno ubijanje skoro 10% uglavnom muškaraca u visoko reproduktivnoj dobi jednog naroda je bilo potpuno opravdano... sisak je 1939. imao cca 27000 stanovnika, a 1946 manje od 7000, šta je 30% likvidirati a 30% raseliti.... čista kamilica... samo vi zazivajte kuršlus baš mi se nekak čini da bi opet trebalo vratiti na 7000... :)
2015-08-08
asila napuši se kurca sa tezom da su za svoju pogibelj nakon što su položili oružje ubijeni, sami sebi krivi... i slobodno još malo zazivaj raspašoj, ja se iskreno nadam da će ti se želje uslišiti...;) pa ćeš i ti sam sebi biti kriv... :)
2015-08-08
RayMabus wrote:fijasko u Gradu heroja
28.04.2017. | 08:40
Pljuska Plenkoviću kakvu HDZ ne pamti: Vukovarski ogranak stranke potpuno bojkotirao skup sa svojim predsjednikom!
http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/482990/pljuska-plenkovicu-kakvu-hdz-ne-pamti-vukovarski-ogranak-stranke-potpuno-bojkotirao-skup-sa-svojim-predsjednikom
asilovski wrote:Gluposti, moj djed je bio zarobljen 1945.g. na Sremskom frontu i prošao koješta, ubijani su svi koji su se našli u povlačenju, odnosno kapitulaciji na određenom području, a bili su određeni kao domaće izdajice i klasni neprijatelji.
Nisu samo hrvati ubijani to su potpune glupsoti, ubijeno je jako pun muslimana, četnika, bjelogardejaca, Ljotičevaca, civila, a u Banatau je ubijeno i potjerano preko 40.000 mađara, promijenjena su imena mjesta i dr.
najveći krivac za sve to osim partizana je sam Pavelić što je pobjegao i ostavio vojsku u rasulu
Ubijanje u ratnim okršajima i naoružanih pripadnika neprijateljske vojske u povlačenju s jedne strane i razoružanih zarobljenika s druge nije moguće poistovjećivati. Nemaju istu težinu niti pravnu kvalifikaciju. Prvo može nositi kvalifikaciju ratnog zločina, makar i ne mora (ubijanje u ratnim okršajima), a drugo može imati kvalifikaciju genocida, makar i ne mora.
Nisu samo Hrvati ubijani na križnim putevima, ali jesu u ogromnoj većini i to po praktički svim realnim procjenama od Žerjavićeve pa nadalje. I ponavljam, Bošnjaci-muslimani tada nisu bili formalno priznati kao nacija nego su se vodili unutar hrvatskog etničkog i nacionalnog korpusa, uz rijetke iznimke poput Alije Izetbegovića.
Politička odgovornost pa i krivica je jedno, a ona realna pravna nešto sasvim drugo, tako da je Pavelić van svake sumnje samo politički odgovoran za genocid nad Hrvatima koji je uslijedio, a Tito realno vojnički i pravno, ali također i politički, jer je sve konce držao u svojim rukama, kako one vojne tako i političko-pravne. Nije bilo veće vlasti od njega u Jugoslaviji u to vrijeme.
Guest- Guest
aj dosta o toj temi, vraćamo se na jogurt revoluciju, brišem daljnje postove.
kic wrote:vraćamo se na jogurt revoluciju
Kakva crna jogurt revolucija? Tko je uopće vidio jogurt?
Guest- Guest
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Žutarnji islandsku piratsku stranku usporedio sa slobinim pučistima i jogurt revolucijom
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» Jogurt revolucija 2
» Parizer bre a vala i jogurt
» Bruka se na Mundijalu, laže za jogurt i Jugoslaviju
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» Jogurt revolucija 2
» Parizer bre a vala i jogurt
» Bruka se na Mundijalu, laže za jogurt i Jugoslaviju
Page 6 of 13