Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Page 19 of 30
Page 19 of 30 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 30
Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Regoč wrote:Vuk je srbski nacionalist, ne treba ga petljati s ovom nakupinom jugoša koji nikako da se pomire da Jugovine više nema.
To im nij' smetalo. Vavik su se na njega pozivali. Kot da predi i potle njega nigdar ništar nij' postojalo. Imam let na hrbtu i dobro ih se spomnim. Ljudski dreki.
Stribor- Posts : 1640
2015-09-22
Moje pravaštvo je tvoj umišljaj, a ti se sam deklariraš Herceg-Bosancem.epikur37 wrote:Regoč wrote:Tvoje hercegbosanstvo je sprdnja dokle god živiš u Hrvatskoj.epikur37 wrote:Regoč wrote:Ne smijemo ih smetnuti s uma. Puno ih je i dobro su raspoređeni. Nadam se da će se svi takvi potpisati. Ti ćeš sigurno ćirilicom, u čast Herceg-Srbske.epikur37 wrote:Previše pozornosti obraćate inicijativi ovih kopnećih marginalaca....izumiruće i desetkovane jugoslavenske manjine.
Ja sam svoj stav iznio otvarajući ovu temu.
To kaj tvoje pravaško ne trpi moje hercegbosanstvo je problem koji ćeš morat sažvakat i progutati sam sa sobom.
Pogle kako je naš dečko otresao par tvojih po tom pitanju ;)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=tRrfq6_-kPI&app=desktop
I tvoje pravaštvo dokle god ne jurneš na Banja Luku :)
epikur37 wrote:Regoč wrote:Tvoje hercegbosanstvo je sprdnja dokle god živiš u Hrvatskoj.epikur37 wrote:Regoč wrote:Ne smijemo ih smetnuti s uma. Puno ih je i dobro su raspoređeni. Nadam se da će se svi takvi potpisati. Ti ćeš sigurno ćirilicom, u čast Herceg-Srbske.epikur37 wrote:Previše pozornosti obraćate inicijativi ovih kopnećih marginalaca....izumiruće i desetkovane jugoslavenske manjine.
To kaj tvoje pravaško ne trpi moje hercegbosanstvo je problem koji ćeš morat sažvakat i progutati sam sa sobom.
Khm ..... Vrbaški Grad!
Stribor-
2015-09-22
Upravo tako, jezikoslovnom problematikom bavili su se stručnjaci, a ne Pavelić. No, željel sam njega navući da to izgovori.Stribor wrote:Regoč wrote:Pavelić nije napravil nikakvu novu varijantu, štoviše Pavelić se nije uopće bavil jezikom. Odakle tebi uopće ovi podatci?jastreb wrote:A vidiš,glupi je Pavelić baš zbog ijekavice kojom govore hrvatski i bosanski Srbi,napravio neku novu varijantu iekavice,s kojom su se ljudi uglavnom sprdali.Regoč wrote:Zato što su ga optuživali da iekavicom Srbima nameće hrvatski jezik i da ih hoće "pošokčiti".jastreb wrote:Vuk Karadžić je predložio da književni srpski jezik bude ijekavica,ali to nije prošlo. Mada ne znam zašto.
Mlati bedastoće.
Istina je da su 1944. Franjo Cipra i Adolf Bratoljub Klaić (ki su i potle 1945. va FNRJ/SFRJ delali pravopise) izdali pravopis ki se skroz oslanjal na pravopis Zagrebske jazikoslovne škole i ki je va Hrvatskoj bil službeno hasnovan do 1893. Tada je uredbom bana K. Hedervaryja upeljan pravopis ''hrvatskih mladogramatičarev'' (točnije pravopis Ivana Broza) na kojem se i danaska temelji pravopis ''Hrvatskog standardnog jazika''.
Zna on to dobro. Ali ne more on prez Pavelića, ar mu je ''poglavnik'' veća životna potriba nego nikomu užganom mulcu ki sprejem šara ''U'' po fasada!
Regoč wrote:Moje pravaštvo je tvoj umišljaj, a ti se sam deklariraš Herceg-Bosancem.epikur37 wrote:Regoč wrote:Tvoje hercegbosanstvo je sprdnja dokle god živiš u Hrvatskoj.epikur37 wrote:Regoč wrote:
Ne smijemo ih smetnuti s uma. Puno ih je i dobro su raspoređeni. Nadam se da će se svi takvi potpisati. Ti ćeš sigurno ćirilicom, u čast Herceg-Srbske.
A ne znam, ti si za osvajanje banja luke i Bihaća, protjerivanje srba i bošnjaka ...
Moje hercegbosanstvo je vrlo jasna i tvrda opcija zagovaranja hrvatske federalne jedinice u granicama njihovog etničkog teritorija.
Pogledaj malo Marijana...možda prosvijetli tvoj posve neupšućeni um u beha problematiku.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jesu, ne sporim. Hoću reći da je Vuk bil za srbski jezik, nije bil ni za kakav "zajednički" jezik. Ovi koji se pozivaju na nj samo iskazuju svoje orjunaštvo.Stribor wrote:Regoč wrote:Vuk je srbski nacionalist, ne treba ga petljati s ovom nakupinom jugoša koji nikako da se pomire da Jugovine više nema.
To im nij' smetalo. Vavik su se na njega pozivali. Kot da predi i potle njega nigdar ništar nij' postojalo. Imam let na hrbtu i dobro ih se spomnim. Ljudski dreki.
Dosad si me nazival bošnjakoljubcem pa time pravašem. Kako sad pravaš znači onaj koji progoni Bošnjake?epikur37 wrote:Regoč wrote:Moje pravaštvo je tvoj umišljaj, a ti se sam deklariraš Herceg-Bosancem.epikur37 wrote:Regoč wrote:Tvoje hercegbosanstvo je sprdnja dokle god živiš u Hrvatskoj.epikur37 wrote:
A ne znam, ti si za osvajanje banja luke i Bihaća, protjerivanje srba i bošnjaka ...
Moje hercegbosanstvo je vrlo jasna i tvrda opcija zagovaranja hrvatske federalne jedinice u granicama njihovog etničkog teritorija.
Pogledaj malo Marijana...možda prosvijetli tvoj posve neupšućeni um u beha problematiku.
Regoch ne pravi se blesav. U ostalom ima drugih tema za bosnijadu....ja sam samo odgovorio na tvoju proclkaciju glede deklaracije nema.potrebe da se ta digresija nastavlja.
2015-08-06
Ja sam provociral s osnovom jer ti voliš Dodu. Ti bez razloga digresiraš, k tomu i nedosljedno. Ali dobro, stanimo ovdje da se ne zakvačimo.epikur37 wrote:Regoch ne pravi se blesav. U ostalom ima drugih tema za bosnijadu....ja sam samo odgovorio na tvoju proclkaciju glede deklaracije nema.potrebe da se ta digresija nastavlja.
Bolje tako. Nastavit cemo na primjerenijoj temi, svejedno ako uhvatis vremena pogledaj Knezovica.
2015-08-06
Pogledat ću ujutro uz kavu, sad nemam volje za zahtjevnije aktivnosti.
Antibosanska sekta nudi “zajednički jezik u zemljama regiona”
http://saff.ba/antibosanska-sekta-nudi-zajednicki-jezik-u-zemljama-regiona/
Koliko jučer je "dvije škole pod jednim krovom" bila segregacija djece.
Neš ti bošnjačkog poštenja i vjerodostojnosti... Samo ih sačekaš iza ćoška i već je u drugom odijelu...
http://saff.ba/antibosanska-sekta-nudi-zajednicki-jezik-u-zemljama-regiona/
Koliko jučer je "dvije škole pod jednim krovom" bila segregacija djece.
Neš ti bošnjačkog poštenja i vjerodostojnosti... Samo ih sačekaš iza ćoška i već je u drugom odijelu...
Eroo- Posts : 78966
2016-07-22
Dobro,ustaše. Mada je i on službena saopćenja pisao tim čudnim govorom.Regoč wrote:Pavelić nije napravil nikakvu novu varijantu, štoviše Pavelić se nije uopće bavil jezikom. Odakle tebi uopće ovi podatci?jastreb wrote:A vidiš,glupi je Pavelić baš zbog ijekavice kojom govore hrvatski i bosanski Srbi,napravio neku novu varijantu iekavice,s kojom su se ljudi uglavnom sprdali.Regoč wrote:Zato što su ga optuživali da iekavicom Srbima nameće hrvatski jezik i da ih hoće "pošokčiti".jastreb wrote:Vuk Karadžić je predložio da književni srpski jezik bude ijekavica,ali to nije prošlo. Mada ne znam zašto.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ok, znamo,crvenkasti wrote:Ja sam Hrvat.
niko ti nije kriv
Guest- Guest
Pa što radiš među takvima?
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Iz spiska podpisnika se jasno vidi da se radi o luzerima.
U Sarajevu je bila namjera iskoristiti situaciju za dodatni pritisak na bh Hrvate i "dvije škole pod jednim krovom". Za taj cilj su iskoristili i američku ambasadorku, u čijoj državi postoje čak i trče-četvrte generacije koje ne znaju engleski. Bošnjaci mogu komotno svoju djecu slati u hrvatske škole, ako se osjećaju segregirano. To ne bi trebao bit problem, ta, pobogu, jezik je jedan...
U Sarajevu je bila namjera iskoristiti situaciju za dodatni pritisak na bh Hrvate i "dvije škole pod jednim krovom". Za taj cilj su iskoristili i američku ambasadorku, u čijoj državi postoje čak i trče-četvrte generacije koje ne znaju engleski. Bošnjaci mogu komotno svoju djecu slati u hrvatske škole, ako se osjećaju segregirano. To ne bi trebao bit problem, ta, pobogu, jezik je jedan...
pizzon wrote:ok, znamo,crvenkasti wrote:Ja sam Hrvat.
niko ti nije kriv
Ti si s druge strane....jedan od jacih argumenata strane u raspravi koja tvrdi da Bog nije nepogrešiv.
Guest- Guest
jastreb wrote:Dobro,ustaše. Mada je i on službena saopćenja pisao tim čudnim govorom.Regoč wrote:Pavelić nije napravil nikakvu novu varijantu, štoviše Pavelić se nije uopće bavil jezikom. Odakle tebi uopće ovi podatci?jastreb wrote:A vidiš,glupi je Pavelić baš zbog ijekavice kojom govore hrvatski i bosanski Srbi,napravio neku novu varijantu iekavice,s kojom su se ljudi uglavnom sprdali.Regoč wrote:Zato što su ga optuživali da iekavicom Srbima nameće hrvatski jezik i da ih hoće "pošokčiti".jastreb wrote:Vuk Karadžić je predložio da književni srpski jezik bude ijekavica,ali to nije prošlo. Mada ne znam zašto.
Koje su se to ustaše bavile jezikom? Daj nešto konkretno, ime, funkciju, obrazovanje... Pavelić nije pisal nikakva "saopćenja", pisal je priopćenja; a možeš dati i neki primjer toga "čudnoga" govora.
Eroo wrote:Iz spiska podpisnika se jasno vidi da se radi o luzerima.
To je optimalno rješenje budući da Hrvati žele nastavu na hrvatskom jeziku, a Bošnjaci ne žele razdvajanje djece po narodnosnom kriteriju.
Eto Bosnjaci iskoristili jadnu i neduznu americku veleposalanicu:)
2015-08-06
MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:ok, znamo,crvenkasti wrote:Ja sam Hrvat.
niko ti nije kriv
Ti si s druge strane....jedan od jacih argumenata strane u raspravi koja tvrdi da Bog nije nepogrešiv.
dobro, sta je tebi, el ti znas da postoji i zezanje
Guest- Guest
Page 19 of 30 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 30
Similar topics
» Ja jugoslaven
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
Page 19 of 30