ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Page 12 of 30 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 30  Next

Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 12 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:02

Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:
Noor wrote:
Ringo10 wrote:
MA ko je zapjenjen. Ja samo lijepo kazem da se bavite glupsotima i oni koji potezu te deklaracije i oni koji na njih reagiraju kao da su ti jezici toliko razliciti da se uop'e ne razumijemo. 
Ne znam jesu li to jedan ili vise jezika niti me zanima i nisam strucnjak. Doduse kad odem u Sarajevo i pricam sa muslimanima ili Srbima prevoditelj mi ne treba.
HRvati su opcenito najvise osjetljivi oko jezickih pitanja ali to ima povijesne razloge. Nekad to ima pozitivne posljedice a nekad negativne.

ne bavimo se glupostima mi, nego "eminentni" znanstvenici i književnici s područja ex-yu, kojima je na pamet pala ovakva idiotarija. tema je otvorena u cilju rasprave o tome...tko želi, piše.
a, kad si ipak ušao u suštinu problema, nadam se da ti je jasna intencioznost takve deklaracije.
mos mislit kako mu je jasna....upravo ova ekipa radi ono sto npr.da uzmem za primjer da ringu bude razumljivije..sto na mikroplanu rade bosnjaci i sarajevo prema hrvatima u bh-a...samo ovo ej prosirena verzija...
Nije to isto. Hrvatska je valjda samostalna drzava i sta te boli penis sto tamo neki besposleni popovi jarad krste.
o braco braco...znaci ako smo samostalni trebamo odsutjeti sto nam neko kenja i omalozava jezik i prodaje ga drugima...pa jebote jezik je najvaznija odrednica nacionalnog identiteta..nemas jezik nemas identitet...sto jos nisi skuzio tu podvalu..ako nemas identitet ne treba ti ni drzava...kao sto je jednom rekao a.g.matos

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 12 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by Guest 28/3/2017, 15:07

Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:
Noor wrote:
Ringo10 wrote:
MA ko je zapjenjen. Ja samo lijepo kazem da se bavite glupsotima i oni koji potezu te deklaracije i oni koji na njih reagiraju kao da su ti jezici toliko razliciti da se uop'e ne razumijemo. 
Ne znam jesu li to jedan ili vise jezika niti me zanima i nisam strucnjak. Doduse kad odem u Sarajevo i pricam sa muslimanima ili Srbima prevoditelj mi ne treba.
HRvati su opcenito najvise osjetljivi oko jezickih pitanja ali to ima povijesne razloge. Nekad to ima pozitivne posljedice a nekad negativne.

ne bavimo se glupostima mi, nego "eminentni" znanstvenici i književnici s područja ex-yu, kojima je na pamet pala ovakva idiotarija. tema je otvorena u cilju rasprave o tome...tko želi, piše.
a, kad si ipak ušao u suštinu problema, nadam se da ti je jasna intencioznost takve deklaracije.
mos mislit kako mu je jasna....upravo ova ekipa radi ono sto npr.da uzmem za primjer da ringu bude razumljivije..sto na mikroplanu rade bosnjaci i sarajevo prema hrvatima u bh-a...samo ovo ej prosirena verzija...
Nije to isto. Hrvatska je valjda samostalna drzava i sta te boli penis sto tamo neki besposleni popovi jarad krste.
istina, ali kretena među potpisnicima te deklaracije imamo na izvoz.
mene samo zanima tko im je to dozvolio? to je protuustavni čin (članak 12.)!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:09

Noor wrote:
Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:
Noor wrote:
Ringo10 wrote:

istina, ali kretena među potpisnicima te deklaracije imamo na izvoz.
mene samo zanima tko im je to dozvolio? to je protuustavni čin (članak 12.)!
nnitko im niej dozvolio..takvo je njihovo stanje svijesti..ne priznas jezik onda ne priznas drzavu..kako moze biti hrvatska drzava ili drzava hrvata ako nemas svoj jezik..vrlo jednostavno..opak cin i podvala...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:11

..a drugo...ta 'ekipa'...ako pomno popratis njihovo djelovanje...ne spominje nidgje hrvatska inicijativa..mi hrvati zelimo to i to...nego govore..'regionalna inicijativa'...'regija'...'juznoslavemnsko pitanje'....'mi iz hrvatske'..tko to 'mi iz hrvatske'...'republike a ne drzave u regiji'..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:13

pa nedavno ti je šerbeđija jedan od potpisnika ove deklaracija rekao u intervjuu avazu..da se on jos osjeca jugoslavenom u dusi...i da nikad ne reci nikad da se ne bi mogla obnoviti neka slicna asocijacija ako ne bas kao sto je nekad bila sfrj....dakel ova 'deklaracija' ima na jedan nacin i cin rusenja hrvatske drzave u ovom obliku..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 15:14

vuksadinare wrote:..a drugo...ta 'ekipa'...ako pomno popratis njihovo djelovanje...ne spominje nidgje hrvatska inicijativa..mi hrvati zelimo to i to...nego govore..'regionalna inicijativa'...'regija'...'juznoslavemnsko pitanje'....'mi iz hrvatske'..tko to 'mi iz hrvatske'...'republike a ne drzave u regiji'..
Nema ništa od toga ...taj dio vam pokušavam objasnit ....aj dobro šta ste prosjecno inteligentni ili ispod prosjecno al niste se makli mentalno od Vardara pa do Triglava....jer da jeste shvatili bi da se taj jezik nemože prodavat službeno po svijetu kao zajednicki.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:19

RayMabus wrote:
vuksadinare wrote:..a drugo...ta 'ekipa'...ako pomno popratis njihovo djelovanje...ne spominje nidgje hrvatska inicijativa..mi hrvati zelimo to i to...nego govore..'regionalna inicijativa'...'regija'...'juznoslavemnsko pitanje'....'mi iz hrvatske'..tko to 'mi iz hrvatske'...'republike a ne drzave u regiji'..
Nema ništa od toga ...taj dio vam pokušavam objasnit ....aj dobro šta ste prosjecno inteligentni ili ispod prosjecno al niste se makli mentalno od Vardara pa do Triglava....jer da jeste shvatili bi da se taj jezik nemože prodavat službeno po svijetu kao zajednicki.
ma nije tu bit jezik ray kako ne kuzis..kao sto sam rekao na pocetku...iza te deklaracije se nalazi prava bit....a to je obnoviti juznoslavensku misao..ili ej bar pokusati preko jezika pustiti u opticaj..ili kao bubu....ispitati teren mozda za nekakve buduce politicke projekte...i nisu toj grupi pojedini mediji nekdugo napravili anketu po ex-yu republikama kako koji narod ima nostalgiju prema bivsoj drzavi..sve ima svoje..sutra ce mozda baciti bubu...kako skole nisu hrvatske ili srpske vec je to sve nekakv mix jer kao bastine nesto i iz jugoslavije
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 15:20

vuksadinare wrote:
RayMabus wrote:
ma nije tu bit jezik ray kako ne kuzis..kao sto sam rekao na pocetku...iza te deklaracije se nalazi prava bit....a to je obnoviti juznoslavensku misao..ili ej bar pokusati preko jezika pustiti u opticaj..ili kao bubu....ispitati teren mozda za nekakve buduce politicke projekte...i nisu toj grupi pojedini mediji nekdugo napravili anketu po ex-yu republikama kako koji narod ima nostalgiju prema bivsoj drzavi..sve ima svoje..sutra ce mozda baciti bubu...kako skole nisu hrvatske ili srpske vec je to sve nekakv mix jer kao bastine nesto i iz jugoslavije
Da al opet neprolazi ...u tome je kvaka.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 15:21

Noor wrote:
pizzon wrote:
Noor wrote:
speare_shaker wrote:
RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome

Književnici se o tome još ponajmanje pitaju.
te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.

sta to znaci, pa zar srpski, hrvatski, bosanski, ili c.gorski, neki maternji nisu
varijacije nekog bezimenog jezika, koji se nije formirao iz politickih ili verskih razloga
u hrvatskoj je materinji jezik hrvatski....nije bezimeni, to možda kod vas :)
to, sto u svetu tretiru  kao  "bhs " jezik, to je taj bezimeni.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 15:22

To neprolazi i to je to ...da bi nešto bio zajednicki jezik službeno onda se mora govorit na cijelom tom podrucju .....za sada to jedino kao kriterij zadovoljava . štokavska ijekavica latinsko pismo.

Dakle :

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 15:44

Pojam zajednicki jezik je planetarna stvar i taj pojam znaci da se na nekom podrucju koristi upravo takvi jezik i službeno tj priznat je i od institucija države.

Jedini jezik koji je tu priznat na cijelom podrucju je : štokavica ijekavskog govora latinicno pismo.

Pa sad ...
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:46

pizzon wrote:
Noor wrote:
pizzon wrote:
Noor wrote:
speare_shaker wrote:

Književnici se o tome još ponajmanje pitaju.
te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.

sta to znaci, pa zar srpski, hrvatski, bosanski, ili c.gorski, neki maternji nisu
varijacije nekog bezimenog jezika, koji se nije formirao iz politickih ili verskih razloga
u hrvatskoj je materinji jezik hrvatski....nije bezimeni, to možda kod vas :)
to, sto u svetu tretiru  kao  "bhs " jezik, to je taj bezimeni.
ne..u eu je hrvatski jezik priznat kao sluzbeni i to pod rednim brojem 24...i bolje reci to sto u 'regionu' ne priznaju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 28/3/2017, 15:48

..i da bas u interesu srba i srbije je da imaju srpski jezik..pa nece srbi u srbiji reci pricamo srpsko-hrvatskim jezikom.. :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by L'âme 28/3/2017, 15:50

speare_shaker wrote:
maggie13 wrote:Zajednicki, pa da?! Hrvatski ;D

:D Milan Šufflay, a? :)
moze..;-)
L'âme
L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 15:59

Ma poanta price je da se shvati prvo šta znaci zajednicki jezik ...nemožeš ti doc i neki jezik registrirati u svijetsku udrugu jezikoslovaca pod zajednicki ako se isti negovori na tom podrucju tj nije službeno priznat pa makar i samo formalno.

Jedino šta zadovoljava taj kriterij je štokavska ijekavica latinicnog pisma .....zato ja nisam tija to ni upirat jer bi se četalji odma digli na noge : uvalju nam ustaše ovo ono bla bla bla nego optimalno riješenje tj filtirani rijecnik za početnike i turiste bez ije i e.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 16:21

Ovo nij' moglo projti niti ''Novosadskim dogovorom'' va vrime SFRJ, a kamoli sada. Ča ljudem dojde, pa tako začnu bedaviti? To su teme za psihijatre.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 16:45

Stribor wrote:Ovo nij' moglo projti niti ''Novosadskim dogovorom'' va vrime SFRJ, a kamoli sada. Ča ljudem dojde, pa tako začnu bedaviti? To su teme za psihijatre.
Neznam šta je pisalo u toj novosadskoj deklaraciji samo znam da danas samo jedan tip jezika zadovoljava kriterije da se smatra službeno zajednickim da bi ga kao takvog mogao registrirat : štokavska ijekavica latinskog pisma.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2017, 16:51

Jezik je  temeljni kamen postojanja jednog naroda: nemaš jezik-nema naroda. 
Nisu  Bošnjaci slučajno smislili bosanski, ili Crnogorci crnogorski. 
Ako ovo razumijete lakše ćete razumjeti i smisao Deklaracije.
Samo za vaš info: hrvatski jezik se u Bruxellesu govori. Nema potrebe baviti se
kojekakvim besposlenim i tipovima, izgubljenim u prostoru i vremenu.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 16:54

Eroo wrote:Jezik je  temeljni kamen postojanja jednog naroda: nemaš jezik-nema naroda. 
No sikiriki ...pa nece Srbi pristat da ijekavica štokavskog govora a latinicnog pisma bude svjecki jezik za ove prostore.

Štas se sekiraš.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2017, 17:04

RayMabus wrote:
Eroo wrote:Jezik je  temeljni kamen postojanja jednog naroda: nemaš jezik-nema naroda. 
No sikiriki ...pa nece Srbi pristat da ijekavica štokavskog govora a latinicnog pisma bude svjecki jezik za ove prostore.

Štas se sekiraš.
Uopće se ne bavim time, osim kad seru o "dvije škole pod jednim krovom" - doslovce pokušaj nametanja nepostojećeg jezika kao
državnog. Ne bi nešto slično mogli nametnuti ni Kurdima.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 17:07

Dvije škole pod jednim krovom su druga tema , neuci se u školama samo jezik i to.

Da se uci samo jezik onda bi i moglo jer nije neka velika razlika....ije ...latinica ...nije baš da gramaticki i pravopisno nebi mogli ucit zajedno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 30 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 30  Next

Back to top

- Similar topics